הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון גב עגול בדד...

אריאל

משתמש משקיע
5,646
1,405
נק' מוניטין:
7,624
5,646
1,405
אני יודע שהיו כאן אין סוף ויכוחים על הנושא, אבל אני כבר אבוד עצות...

אז ככה, מאז ומתמיד עשיתי דד עם גב עגול, בשנתיים האחרונות תמיד ניסיתי להוריד משקל ולעשות עם גב ישר, הבעיה היא שבאזור ה160 קילו אני לא מצליח לשמור על גב ישר או להתקדם.
ברגע שאני עושה דד עם גב עגול הכל מרגיש יותר טוב, אין כאבים ואני מסוגל להרים הרבה יותר.
ניסיתי עם חגורה, בלי חגורה, עם משקל נמוך ואף ריסטים ותמיד הגב מתעגל ב160+.

קשה לי להאמין שזה עניין של טכניקה כי הטכניקה שלי טוב (לפחות עד שאני מגיע לסט כבד ואז הגב מתעגל).

יכול להיות שככה אני בנוי? ושככה אני אמור למשוך? אומנם אף פעם לא היו לי כאבים אבל אי אפשר לדעת מה יהיה בהמשך.

בקיצור, אשמח לשמוע את דעתכם.

גב תחתון אצלי פלס לא משוחרר טיפה ולא נעליים. גב עליון עגול מעט. כמו שאמרתי במשקל גבוה הוא מתעגל יותר.
אם אתה רוצה אעלה מאוחר יותר תמונה עם משקל נורמאלי, אין לי סרטונים מלפני חצי שנה אבל יש אצל אישתי בטלפון.

הוא לא. אבל גם אם נניח שזה נכון, אתה מבין שזה לא רלוונטי למה שפותח האשכול שאל, כן? הגב שלו מתעגל במשקל מסוים בלי שהוא מודע לזה. זאת אומרת שאין לו שליטה טובה על הזוקפים. ואתה רוצה ללמד אותו להחזיק את הגב התחתון נעול בזמן שהעליון משוחרר?

אוקיי, 100. whatever. כל מה שרואים בתמונה הזו זה גב עליו ותחתון משוחררים ממש טיפה. לא רואה איך זה תומך בקייס שלך. ומה זה קשור לפריצת דיסק? פותח האשכול דיבר על כך שהוא לא מצליח למשוך נכון. לא היה כאן דיון על סכנות פציעה.

ברור שזה לא באמת מעניין. יצא בטעות שהבאת סרטון לא רלוונטי להעביר את הנקודה שלך. אופס.
אה נכון... הגב שלו פלס בשתי התנוחות, אלה השכמות שיוצרות את הגיבנת הזאת. אתה רוצה פשוט להיות צודק גם כשמראים לך סרטון שממחיש בדיוק מה שאמרתי על היתרון של גב עגול. חבל להתווכח ביי.
הוא לא. אבל גם אם נניח שזה נכון, אתה מבין שזה לא רלוונטי למה שפותח האשכול שאל, כן? הגב שלו מתעגל במשקל מסוים בלי שהוא מודע לזה. זאת אומרת שאין לו שליטה טובה על הזוקפים. ואתה רוצה ללמד אותו להחזיק את הגב התחתון נעול בזמן שהעליון משוחרר?
הוא צריך לחפור באנטרנט לגבי שמירה על גב תחתון ישר כאשר עליון עגול. לא לגבי שמירה על גב ישר שלא יוביל אותו לשום מקום.

אה כן. צריך לחפור באינטרנט קצת כדי ללמוד להחזיק את הגב במצב יותר קשה מהמצב שבו הוא גם ככה לא מצליח להחזיק אותו.

אה כן. צריך לחפור באינטרנט קצת כדי ללמוד להחזיק את הגב במצב יותר קשה מהמצב שבו הוא גם ככה לא מצליח להחזיק אותו.
אחד חופר באנטרנט ואחד חופר במוח, אני אמליץ לפותח הפוסט לחפור באנטרנט. אולי גם לך כדאי.

• פותח/ת השרשור
פותח האשכול דיבר על כך שהוא לא מצליח למשוך נכון. לא היה כאן דיון על סכנות פציעה.
הכוונה היא גם לסכנות פציעה וגם לעניין שאני לא מצליח למשוך נכון ממשקל מסוים.

אני לא מצליח להעביר סרטונים מהאייפון למחשב אבל אני אעלה בהמשך סרטון של סט כבד וסט קל יותר.

גב תחתון אצלי פלס לא משוחרר טיפה ולא נעליים. גב עליון עגול מעט. כמו שאמרתי במשקל גבוה הוא מתעגל יותר.
אם אתה רוצה אעלה מאוחר יותר תמונה עם משקל נורמאלי, אין לי סרטונים מלפני חצי שנה אבל יש אצל אישתי בטלפון.
אל תשכח לטעון שהפציעה שהייתה לך בגב לא קשורה. Just saying...

גב ישר זה מטומטם ולא יעיל.
אתה מתייחס כאן רק לעניין היעילות מבחינת משקלי העבודה או גם להיבט הבריאותי?
אם המנח הטבעי של עמוד השדרה נמצא בהקשתה בחלק התחתון, איך נראה לך הגיוני שמצב הפוך מזה, יהיה יעיל יותר בכל צורה שהיא?
במידה ואנחנו מדברים על הגב התחתון. שאגב, כך או כך במשקלים ממש כבדים קשה להגיע למצב של הקשתה (מה לעשות..gravity) לכן מנח ניטרלי הוא הרע במיעוטו.

if it ain't broken, why fix it? 🤡

אל תשכח לטעון שהפציעה שהייתה לך בגב לא קשורה. Just saying...
היא לא קשורה והיא בקושי פציעה. יש לי דלקת בזוקפים וובאיליאקוס כבר 5 שנים בערך מהצבא, זה החמיר בחודשים של האימונים הקשים, כנראה גם היה נזק למולטיפידי. זה ממש לא קשור לעובדה שהגב עגול, זה קשור יותר לעובדה שקפצתי ב80 קילו בדדליפט לנפח בחצי שנה. לא הקשבתי למאמן הוא רצה לתת לי ריסט הרבה יותר מוקדם ואני הייתי ראש בקיר, ראיתי רק את ה250 לנפח, זו לא היתה מטרה ריאלית מלכתחילה.
אתה מתייחס כאן רק לעניין היעילות מבחינת משקלי העבודה או גם להיבט הבריאותי?
אם המנח הטבעי של עמוד השדרה נמצא בהקשתה בחלק התחתון, איך נראה לך הגיוני שמצב הפוך מזה, יהיה יעיל יותר בכל צורה שהיא?
במידה ואנחנו מדברים על הגב התחתון. שאגב, כך או כך במשקלים ממש כבדים קשה להגיע למצב של הקשתה (מה לעשות..gravity) לכן מנח ניטרלי הוא הרע במיעוטו.

if it ain't broken, why fix it? 🤡
מי דיבר אי פעם על תחתון תקרא את התגובות שלי. תחתון חייב להיות פלס. הגב התחתון שלי הפסיק להתעגל ממזמן כשלמדתי להקשיח אותו טוב ולעגל עליון. כשהוא התחיל להתעגל מעצמו ב140 קילו הייתי נאבק בזה המון זמן עם חזה למעלה פשיטה חזקה, כתוצאה מזה היתה תמיד התעגלות למטה. הפסקתי להלחם בדבר שהוא טיבעי ולמדתי לייעל את זה, זה הכל.

מי דיבר אי פעם על תחתון תקרא את התגובות שלי. תחתון חייב להיות פלס. הגב התחתון שלי הפסיק להתעגל ממזמן כשלמדתי להקשיח אותו טוב ולעגל עליון. כשהוא התחיל להתעגל מעצמו ב140 קילו הייתי נאבק בזה המון זמן עם חזה למעלה פשיטה חזקה, כתוצאה מזה היתה תמיד התעגלות למטה. הפסקתי להלחם בדבר שהוא טיבעי ולמדתי לייעל את זה, זה הכל.
אתה טוען שברגע שהתחלת לעגל את הגב העליון - הגב התחתון הפסיק להתעגל?
איך אתה מסביר את הקשר?

אתה טוען שברגע שהתחלת לעגל את הגב העליון - הגב התחתון הפסיק להתעגל?
איך אתה מסביר את הקשר?
זה לא מספיק צריך גם לדעת לשלוט ספציפית בתחתון טוב. אבל כן, כאשר מעגלים עליון בכוונה הסיכוי להתעגלות למטה יורדת. כאשר אתה מרים משקל גבוה הגב ירצה להתעגל איפושהו על מנת להתייעל בכדי שהמשקל יעלה. מניסיון אישי שלי כאשר אני מחזיק חזק חזה למעלה הגב העליון לעולם לא יתעגל אצלי, הוא יותר מידי חזק אצלי, רק כאשר אני נותן לו הוא מתעגל וכאן כבר יש לי יותר כוח להרים והגב התחתון כבר לא צריך להתעגל על מנת להתייעל.
אבל אם אין שליטה טובה בגב תחתון בכל מקרה הוא יתעגל.

כאשר אתה מרים משקל גבוה הגב ירצה להתעגל איפושהו על מנת להתייעל בכדי שהמשקל יעלה
פחות להתייעל ויותר בגלל כוח המשיכה.
מה שכן אני מסכים שגב עליון עגול מייעל קצת את המשיכה (פחות טווח תנועה), אבל זה דבר שמצריך שליטה גבוהה במוטוריקה של הגוף מה שלא הייתי ממליץ לאף מתאמן מתחיל ללמוד (לדעתי זה מנהג מגונה).

פחות להתייעל ויותר בגלל כוח המשיכה.
מה שכן אני מסכים שגב עליון עגול מייעל קצת את המשיכה (פחות טווח תנועה), אבל זה דבר שמצריך שליטה גבוהה במוטוריקה של הגוף מה שלא הייתי ממליץ לאף מתאמן מתחיל ללמוד (לדעתי זה מנהג מגונה).
מייעל ולא במעט, הסברתי כבר באחת התגובות למה. הייתי מעדיף לשמוע טענה שמתייחסת למה שרשמתי ולא באוויר.
לגבי עניין השליטה, צודק בהחלט. אני גם בדיעה הזאת, זה קשה ללמוד לשלוט על מנח אופיטמלי אבל זה משהו שכל אחד יכול לדעתי וצריך על מנת להגיע למשקלים מכובדים ובוודאי בשביל להגיע לטופ. המתאמן הממוצע שאימנתי הרים עם גב ישר.

מייעל ולא במעט, הסברתי כבר באחת התגובות למה. הייתי מעדיף לשמוע טענה שמתייחסת למה שרשמתי ולא באוויר.
הסכמתי איתך שזה מייעל, אבל ההתעגלות מלכתחילה אינה קוראת כי הגוף מחפש לייעל את המשיכה אלא בגלל כוח המשיכה.
אתה רוצה שאני אבסס את הטענה של כח המשיכה? לא הבנתי..

המתאמן הממוצע שאימנתי הרים עם גב ישר
אז למה כתבת שלמשוך עם גב ישר זה מטומטם?

הסכמתי איתך שזה מייעל, אבל ההתעגלות מלכתחילה אינה קוראת כי הגוף מחפש לייעל את המשיכה אלא בגלל כוח המשיכה.
אתה רוצה שאני אבסס את הטענה של כח המשיכה? לא הבנתי..

אז למה כתבת שלמשוך עם גב ישר זה מטומטם?
כי זה מטומטם, צריך ללמוד למשוך נכון בגב עגול.
למה אתה מתכוון בכוח משיכה? המשקל שמכביד על הגוף? זה ידוע שכוח משיכה אחראי לזה כל העבודה שלנו בחדר כוח מתבססת על כוח משיכה.
המשקולת כבדה, לכן הגוף, אם לא תייעל אותו בעצמך, הוא פשוט יתייעל בלי לשאול אותך על מנת להרים את המשקולת, וזה חפעמים יכול לבוא על חשבון בריאות (כמו ברכיים קורסות או גב תחתון עגול).
תפקידך להגיע לתנוחה ולטכניקה הכי יעילה שאתה יכול בלי לפגוע בבריאות, ולשמור על הטכניקה הזאת לאורך הדרך. לכן גב עליון עגול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית