הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיזיותרפיה - באמת תמיד צריך אחרי ניתוח?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
אני אחרי ניתוח לתיקון פציעת SLAP בכתף. הופנתי על ידי הרופא המנתח לביצוע פיזיותרפיה, כאשר התרגילים שניתנו לי על ידיו הם:
Passive: Pendulum, Elevation, ER IR
Active Assisted: Flexion, Extension, IR

אני אלך לפחות פעם אחת לפיזיותרפיה, אבל השאלה שלי היא בשביל מה? חיפוש מהיר ב- YouTube עם שם התרגיל, מראה כי אלו תרגילים פשוטים למדי ואין בעיה לבצע אותם לבד.

יצא לי לדבר היום טלפונית עם פיזיותרפיסטית פרטית שהומלצה על יד המנתח ושאלתי אותה בדיוק אותה שאלה - היא ענתה "אסור אסור אסור אסור אסור". כשביקשתי הסבר קצת יותר מפורט, היא חזרה על ה- "אסור אסור..." (וזאת פיזיותרפיסטית בעלת שם).

כולנו כאן מתרגלים תרגילים הרבה יותר קשים מבחינה לימודית מאשר התרגילים שהוזכרו למעלה, אז אם יש את המשמעת לתרגל עצמאית, אז השאלה שלי היא בשביל מה אנחנו צריכים פיזיותרפיסט?

טעיתי. יש 6.
אני לא יודע מה ההגדרה שלך לפיזיוטרפיסט טוב. אבל בכל מועדון/אגודת ספורט ברמה גבוהה יש צוות מטפלים מצוין.
אני בטוח שהפיזיוטרפיסט של הקליבלנד, ריאל מדריד, נבחרת יפן בג׳ודו ואפילו ירי של נבחרת דנמרק הם אנשי מקצוע שמקלים ו/או מונעים פציעות של הספורטאים.
גם בארץ יש כמות מכובדת של אנשי מקצוע טובים.
פיזיוטרפיסט יידע להתאים טיפול למטופל בין אם הוא ספורטאי אולימפי או זקנה ששברה את מפרק הירך.

אני לא יודע מה ההגדרה שלך לפיזיוטרפיסט טוב. אבל בכל מועדון/אגודת ספורט ברמה גבוהה יש צוות מטפלים מצוין.
אני בטוח שהפיזיוטרפיסט של הקליבלנד, ריאל מדריד, נבחרת יפן בג׳ודו ואפילו ירי של נבחרת דנמרק הם אנשי מקצוע שמקלים ו/או מונעים פציעות של הספורטאים.
גם בארץ יש כמות מכובדת של אנשי מקצוע טובים.
פיזיוטרפיסט יידע להתאים טיפול למטופל בין אם הוא ספורטאי אולימפי או זקנה ששברה את מפרק הירך.

שוב, איך אתה יודע שבפועל מה שהם עושים יותר אפקטיבי מלא לעשות את זה?

שוב, איך אתה יודע שבפועל מה שהם עושים יותר אפקטיבי מלא לעשות את זה?
אני בספק אם יש מחקר שיכול להשוות חזרה לפעילות גופנית אחרי מנוחה מלאה, טיפול עצמאי וטיפול ע"י פיזיוטרפיסט.
אני מסתכל על טיפול כולל ולא היעילות או האי-יעילות של אולטרה סאונד או מכשיר ספציפי.

אני בספק אם יש מחקר שיכול להשוות חזרה לפעילות גופנית אחרי מנוחה מלאה, טיפול עצמאי וטיפול ע"י פיזיוטרפיסט.
אני מסתכל על טיפול כולל ולא היעילות או האי-יעילות של אולטרה סאונד או מכשיר ספציפי.

יש כמה, וזה לא נראה מבטיח:

Efficacy of physiotherapy for musculoskeletal disorders: what can we learn from research?
http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.3109/03009748809105308

אני די בטוח שהדבר היחידי שיהיה אסון מבחינת סתם לנוח בבית הוא הטווח תנועה. לגביי השרירים עצמם סביב המפרק אני בטוח שאפשר לחזק אותם בכל שלב.

אני די בטוח שהדבר היחידי שיהיה אסון מבחינת סתם לנוח בבית הוא הטווח תנועה. לגביי השרירים עצמם סביב המפרק אני בטוח שאפשר לחזק אותם בכל שלב.

תלוי בפציעה. פציעה בשריר ומנוחה זה לא הולך ביחד.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תלוי בפציעה. פציעה בשריר ומנוחה זה לא הולך ביחד.

יפה שהצלחתם גם את הדיון הזה לקשר לריפטו. יש גם טענות שהן לא ad hominem סטנדרטי?

היו להן יותר הגיון מ׳יש רק 5-6 פיזיוטרפיסטים טובים בעולם׳ אני חייב לציין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית