הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פיזיותרפיה - באמת תמיד צריך אחרי ניתוח?

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
אני אחרי ניתוח לתיקון פציעת SLAP בכתף. הופנתי על ידי הרופא המנתח לביצוע פיזיותרפיה, כאשר התרגילים שניתנו לי על ידיו הם:
Passive: Pendulum, Elevation, ER IR
Active Assisted: Flexion, Extension, IR

אני אלך לפחות פעם אחת לפיזיותרפיה, אבל השאלה שלי היא בשביל מה? חיפוש מהיר ב- YouTube עם שם התרגיל, מראה כי אלו תרגילים פשוטים למדי ואין בעיה לבצע אותם לבד.

יצא לי לדבר היום טלפונית עם פיזיותרפיסטית פרטית שהומלצה על יד המנתח ושאלתי אותה בדיוק אותה שאלה - היא ענתה "אסור אסור אסור אסור אסור". כשביקשתי הסבר קצת יותר מפורט, היא חזרה על ה- "אסור אסור..." (וזאת פיזיותרפיסטית בעלת שם).

כולנו כאן מתרגלים תרגילים הרבה יותר קשים מבחינה לימודית מאשר התרגילים שהוזכרו למעלה, אז אם יש את המשמעת לתרגל עצמאית, אז השאלה שלי היא בשביל מה אנחנו צריכים פיזיותרפיסט?

אדם אחרי ניתוח הוא לא ׳בריא׳ לכן בכלל לא בטוח שתוכל לבצע את התרגילים בצורה טובה או טובה מספיק כדי לסייע בהחלמה.
התרגול העצמאי חשוב מאוד אבל יש גם חשיבות לטיפול הנוסף שהפיזיוטרפיסט מספק.
בקיצור, תמצא פיזיוטרפיסט טוב בעיקר כזה שעובד עם ספורטאים ותבין את התועלת

• פותח/ת השרשור
שמת לב לתרגילים? נראה לי שדי קשה לעשות אותם בצורה לא נכונה.

ברור שהיא תגיד ״אסור אסור אסור״, כי אחרת המקצוע שלה הוא לא רלוונטי. העקרון הוא פשוט: אתה אמור להפעיל את השרירים והמפרק הרלוונטי כמה שיותר מוקדם, וכמה שיותר, בהתאם להרגשה. הכאב יגיד לך אם אתה בכיוון או לא.
ואתה צודק, אין לך צורך בפיזיוטרפיסט בשביל זה.

ברור שהיא תגיד ״אסור אסור אסור״, כי אחרת המקצוע שלה הוא לא רלוונטי. העקרון הוא פשוט: אתה אמור להפעיל את השרירים והמפרק הרלוונטי כמה שיותר מוקדם, וכמה שיותר, בהתאם להרגשה. הכאב יגיד לך אם אתה בכיוון או לא.
ואתה צודק, אין לך צורך בפיזיוטרפיסט בשביל זה.
אני לא יודע עם איזה פציעות התמודדת או באיזה פיזיוטרפיסטים נתקלת.
בפציעות שהיו לי כרץ/טריאתלט, כגון שין ספליט, itb, דורבן וגם כאבים בגב בעקבות דדליפט טיפול פיזיוטרפיסטי בעיקר עיסוי ידני וגם חימום, אולטרה סאונד, טנס עזרו לי מאוד.

אני לא יודע עם איזה פציעות התמודדת או באיזה פיזיוטרפיסטים נתקלת.
בפציעות שהיו לי כרץ/טריאתלט, כגון שין ספליט, itb, דורבן וגם כאבים בגב בעקבות דדליפט טיפול פיזיוטרפיסטי בעיקר עיסוי ידני וגם חימום, אולטרה סאונד, טנס עזרו לי מאוד.

אתה חושב שכל הקשקושים האלה עזרו לך, אבל זה פלסבו בעיקר. מה שעזר לך זה הזמן.

הסיבה העיקרית ללכת לפיזיותרפיסט היא לא בשביל שהוא ייתן לך תרגילים, כי זה כל שמוק עם גישה ליוטיוב יכול לעשות, אלא שהוא ייתן לך את התרגילים שמתאימים בול לך ולמגבלות שלך, ויותר חשוב, הוא יוכל להסתכל שאתה עושה את זה בצורה הנכונה באמת, בלי לפתח מנגנוני פיצוי שאתה לא שם לב אליהם, ואז בסוף אתה חושב שתיקנת את הבעיה, אבל בעצם נשארת עם מגבלת תנועה ויצרת בעיה אחרת

למה ללכת לרופא? אתה יכול לגגל את הבעיה שלך ולמצוא תשובה. למה ללכת למוסך/להזמין טכנאי מחשבים...? למה ללכת לתזונאי? יש לך כאן תפריטים בפורום. למה ללכת למאמן כושר פרטי? יש לך כאן תוכניות אימון למתחילים.

הכל עניין של גישה... בגלל עודף המידע היום יש כאלה שמעדיפים לעשות הכול לבד. רק תהיה מודע לסיכונים שיש בלעשות הכול לבד ותהיה אחראי גם לתוצאות

למה ללכת לרופא? אתה יכול לגגל את הבעיה שלך ולמצוא תשובה. למה ללכת למוסך/להזמין טכנאי מחשבים...? למה ללכת לתזונאי? יש לך כאן תפריטים בפורום. למה ללכת למאמן כושר פרטי? יש לך כאן תוכניות אימון למתחילים.

הכל עניין של גישה... בגלל עודף המידע היום יש כאלה שמעדיפים לעשות הכול לבד. רק תהיה מודע לסיכונים שיש בלעשות הכול לבד ותהיה אחראי גם לתוצאות

לא כל המקצועות נולדו שווים. תזונאים, פיזיוטרפיסטים ומאמני כושר מלאים בפסאודו מדע ומתנהגים כמו אנשי שיווק, לעומת שאר המקצועות שפירטת כאן. כשאתה הולך לאחד אתה פחות או יותר זורק קוביה ומקווה שיצא משהו מועיל.

לא כל המקצועות נולדו שווים. תזונאים, פיזיוטרפיסטים ומאמני כושר מלאים בפסאודו מדע ומתנהגים כמו אנשי שיווק, לעומת שאר המקצועות שפירטת כאן. כשאתה הולך לאחד אתה פחות או יותר זורק קוביה ומקווה שיצא משהו מועיל.

לצערי, האמת לא מוכרת מספיק טוב כמו מיתוסים ועלק "מדע", פשוט כי יש מעט עובדות מדעיות מוכחות ומוצקות בתחום הזה - את כל החלל הריק וחוסר הוודאות ממלאים בשטויות שנועדו רק לרצות את מוחם של הלקוחות.
בקשר לפציעה שתוארה: אני חושב שכל מקרה לגופו, ויש תועלת בללכת למפגש אחד או שניים של פיזיותרפיה ואז לראות אם יש צורך בעוד.

לצערי, האמת לא מוכרת מספיק טוב כמו מיתוסים ועלק "מדע", פשוט כי יש מעט עובדות מדעיות מוכחות ומוצקות בתחום הזה - את כל החלל הריק וחוסר הוודאות ממלאים בשטויות שנועדו רק לרצות את מוחם של הלקוחות.

אני חושב שהסיבה יותר פשוטה מלרצות את מוחם של הלקוחות. כסף ואגו.

פיזיותרפיה היא אחד הדברים החשובים והמועילים שאפשר לעשות עם מטופל. כמעט בכל תחום רפואי. אפילו סוכרת, שלא קשורה לכאורה - תרוויח המון מאימון טוב ונכון. העניין הוא, שיש משהו כמו 5 פיזיותרפיסטים בעולם שעושים מה שצריך. אלה שעושים מה שצריך, באים מגישה של אימון, כי זו הפיזיותרפיה האמיתית - סקוואט, פרס, דדליפט. וכמובן כל מה שבדרך ללעשות אותם, כי יש מקרים רפואיים שמונעים ממישהו פשוט לעשות סקוואט as is.
פיזיותרפיסט טוב זה מאמן טוב, זה הכל, וכפי שצויין כאן כבר לפניי - בוודאי שהיא תגיד שאסור ואסור ואסור, כי היא מתפרנסת מהפחדת לקוחות שאם לא יגיעו אליה לא יחלימו.

אתה צריך לעשות בסופו של דבר פרס, ובדרך לשם להקשיב לכאב. זה לא אמור להיות נטול כאבים כלל, אבל אתה צריך להבדיל בין כאב שהוא חלק מההחלמה ובין כאב שמחזיר אותך לחדר הניתוח. אולי אתה אפילו יכול לעשות פרס בשלב מאוד מוקדם, פשוט עם משקל נמוך, ואז כל מה שנשאר לך זה להתקדם מאוד לאט ומאוד בזהירות, והכל יהיה מצויין.

@coldfire אתה מגזים, יש פיזיותרפיסטים מצוינים.
אבל!!!, מה שאמרת נכון ב100% לגבי אנשי שיווק ומכירות, הם ינסו להאריך את הטיפול שלך לכמה שיותר וימרחו אותו. אין מה לעשות לגבי זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית