הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע כיצד להרים משקלים כבדים בלי להיפצע 40 שנה קדימה

נתי123

משתמש מתחיל
45
87
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,909
45
87

כיצד המומחים בתחום נמנעו מפציעות במשך שנים רבות? מי אלו שנפצעו ומה ניתן ללמוד מהם? אילו אלמנטים ניתן לשלב בתוכנית האימונים כדי לא להפצע? 27 טיפים שיעזרו לכם להשאר שלמים ובריאים בחדר הכושר.

https://www.kilogram.co.il/5262/כיצד-להרים-משקלים-כבדים-בלי-להיפצע-40-שנ/

תודה ל @MrQuill על הגהה ועריכה

תהנו 😃

• פותח/ת השרשור
אתה אף פעם לא תדע מה הסיבה לפציעה, אבל לי זה נשמע בדיוק כמו המקרים שכיוונתי להם בכתבה הזאת.

אתה אף פעם לא תדע מה הסיבה לפציעה, אבל לי זה נשמע בדיוק כמו המקרים שכיוונתי להם בכתבה הזאת.
המאמר נחמד, אבל יש לא מעט דברים (שלא קשורים לטכניקה) שאם הייתי דבק בהם לא הייתי עובר את ה 100 ק"ג סקוואט.

אגב 1-א דיברתי על זה שהוא נהיה קשה, דיברתי על זה שהוא עמוק מידי בכשל. אתה הרי יודע על מה אני מתכוון. כמו גם אתה יודע שיש מתחרים שעושים את זה כל הקריירה.
אגב 2-זה נכון, אבל זה קצת כמו להגיד "כל אחד ידפוק את האוטו בכל שלב, אז למה צריך רמזורים?"
אגב 3-יש משהו מיוחד בכשל, איבוד שליטה עם משקל כבד על הגב.
אגב 4-לא מקבל את זה. אתה יודע שזה הולך להיות לא נעים כי משקל סופר כבד אף פעם לא נעים, אבל אם אתה מפחד להפצע, עבוד עם אחוזים מהמשקל ונסה לשפר אותם.
אני מבין שהכל פה נשמע די עדין לחלק מהאנשים, ובכן, זה למה טרחתי לכתוב מעט מאוד בשמי וכל כך הרבה בשם גדולים ממני. אני לא מתיימר להציג פה את הגישה הטובה ביותר להרים כבד, אני מתיימר להציג פה נקודות של איך להרים כבד בלי להפצע, שהעלו אנשים שהרימו סופר כבד.
יש פה איזהשהו קונפליקט.
מצד אחד אתה אומר שצריך ללמוד להפטר מהמוט (אין ספק שזה דבר חשוב) ומצד שני אתה אומר לא להגיע לכשל, אז למה להפטר מהמוט?
אני חושב שהנקודה שצריך לחפש היא איפהשהו באמצע, לא להגיע לכשלון בכוונה ולדעת להתמודד במקרה הצורך, אבל לא להמנע מכשלון, כי בסוף אנחנו מתאמנים לתוצאות.

יש פה איזהשהו קונפליקט.
מצד אחד אתה אומר שצריך ללמוד להפטר מהמוט (אין ספק שזה דבר חשוב) ומצד שני אתה אומר לא להגיע לכשל, אז למה להפטר מהמוט?
אני חושב שהנקודה שצריך לחפש היא איפהשהו באמצע, לא להגיע לכשלון בכוונה ולדעת להתמודד במקרה הצורך, אבל לא להמנע מכשלון, כי בסוף אנחנו מתאמנים לתוצאות.
״כדי לדחוק 105 ק"ג אתה צריך "לבלות" מספיק זמן עם 100 ק"ג עד שהוא ירגיש לך קל ובטוח מספיק להוסיף עוד 5 ק"ג. בכך אתה מבטיח לעצמך שאת המשקל הבא תרים ללא כשל. ״

״כדי לדחוק 105 ק"ג אתה צריך "לבלות" מספיק זמן עם 100 ק"ג עד שהוא ירגיש לך קל ובטוח מספיק להוסיף עוד 5 ק"ג. בכך אתה מבטיח לעצמך שאת המשקל הבא תרים ללא כשל. ״
זה קצת מתנגש עם המתודולוגיה שאומרת שאם הצלחתי חמישייה עם 100 אז באימון הבא לנסות 105, לפי מה שאני מבין מהדברים האלה צריך לעבור 2-3 אימונים עם 100 ורק אז לטפס ל 105.....

זה קצת מתנגש עם המתודולוגיה שאומרת שאם הצלחתי חמישייה עם 100 אז באימון הבא לנסות 105, לפי מה שאני מבין מהדברים האלה צריך לעבור 2-3 אימונים עם 100 ורק אז לטפס ל 105.....
זה פשוט ״פחות בטוח״ והמטרה של הפוסט היא איך לשמור על בטיחות בריאות וכו

ובשביל לדחוק 100 ק"ג אתה צריך לבלות מספיק זמן עם 95, ובשביל זה עם 90, וכך הלאה.
בשיטה הזאת לא תגיע לעולם לכשל.

זה פשוט ״פחות בטוח״ והמטרה של הפוסט היא איך לשמור על בטיחות בריאות וכו
אני מבין אבל ההתקדמות פה תהיה איטית בצורה דרמטית, אני יכול לעשות 8-10 חזרות , ההתקדמות גם תהיה איטית תוך שמירה על בטיחות הבריאות...

אני מבין אבל ההתקדמות פה תהיה איטית בצורה דרמטית, אני יכול לעשות 8-10 חזרות , ההתקדמות גם תהיה איטית תוך שמירה על בטיחות הבריאות...
אולי הכוונה למתאמנים בינוניים או מתקדמים ואז כשלים במשקלים כבדים יכולים להיות יותר מסוכנים.
אין לי מושג אני לא פותח האשכול

אולי הכוונה למתאמנים בינוניים או מתקדמים ואז כשלים במשקלים כבדים יכולים להיות יותר מסוכנים.
אין לי מושג אני לא פותח האשכול
בגדול יש משהו שאני יכול להבין בכל נושא השמירה על בטיחות הבריאות ואני בטוח שאם מישהו נפצע אז הוא אומר שבדיעבד חבל שלא חזר על אותו משקל כמה פעמים ורק אז העלה משקל אבל קשה לי להאמין שמתאמן שלא נפצע יחזור על אותו משקל ולא יעלה 5 קילו אם הצליח את משקל המטרה שהציב לעצמו.

בגדול יש משהו שאני יכול להבין בכל נושא השמירה על בטיחות הבריאות ואני בטוח שאם מישהו נפצע אז הוא אומר שבדיעבד חבל שלא חזר על אותו משקל כמה פעמים ורק אז העלה משקל אבל קשה לי להאמין שמתאמן שלא נפצע יחזור על אותו משקל ולא יעלה 5 קילו אם הצליח את משקל המטרה שהציב לעצמו.
נראלי מתכוונים רק אם היה קשה
אם עשית משקל מסויים והיה קל אין סיבה לחזור על המשקל כי אתה חוזר עליו כמה פעמים כדי שיהיה יותר קל לפי מה שכתוב

נראלי מתכוונים רק אם היה קשה
אם עשית משקל מסויים והיה קל אין סיבה לחזור על המשקל כי אתה חוזר עליו כמה פעמים כדי שיהיה יותר קל לפי מה שכתוב
כן זה ברור לי שהכוונה למשקלים מתקדמים יותר, אני חייב לציין שאני מרגיש הרבה פחות נוח עם משקל חדש אחרי שאני שובר שיא עם חמישייה סקוואט/דדליפט/בנץ/פרס ויש לי תמיד פחד מסוים מהמשקל החדש ויש פרפרים בבטן לפני הסט , אני גם בטוח שאם לא אעלה משקל ואשאר 2-3 אימונים עם השיא שאותו שברתי לפני שבועיים שלוש אז אהיה יותר מוכן למשקל החדש אבל כשיגיע המשקל החדש עדיין לשריר יהיה אותו אתגר ואותו קושי הסתגלות...

זה לא עובד ככה. 100 יתחיל להרגיש לך ״קל״, רק אחרי שתרים 110. לא משנה כמה פעמים תחזור על אימון עם 100.

זה לא עובד ככה. 100 יתחיל להרגיש לך ״קל״, רק אחרי שתרים 110. לא משנה כמה פעמים תחזור על אימון עם 100.
ציטטתי משפט מהמאמר
אבל תחשוב,נגיד עכשיו אתה עושה עם 100 ל5 חזרות והיה לך קשה מאוד.אתה חוזר אוכל ישן כמו שצריך ובמקרה רגיל אימון הבא לדוגמה עושה 102.5 זה אומר שהתקדמת,אז למה שה100 לא יהיה קל יותר ?

ציטטתי משפט מהמאמר
אבל תחשוב,נגיד עכשיו אתה עושה עם 100 ל5 חזרות והיה לך קשה מאוד.אתה חוזר אוכל ישן כמו שצריך ובמקרה רגיל אימון הבא לדוגמה עושה 102.5 זה אומר שהתקדמת,אז למה שה100 לא יהיה קל יותר ?

כי התחזקת מספיק כדי להרים 102.5, וזה לא הבדל מספיק גדול כדי ש-100 ירגיש נחמד. ואם תחזור אימון הבא על 100, אתה לא תיצור הסתגלות נוספת, והוא ימשיך להרגיש כבד.

כי התחזקת מספיק כדי להרים 102.5, וזה לא הבדל מספיק גדול כדי ש-100 ירגיש נחמד. ואם תחזור אימון הבא על 100, אתה לא תיצור הסתגלות נוספת, והוא ימשיך להרגיש כבד.
אז אולי לפי המאמר צריך להוסיף כמה חזרות נגיד אימון ראשון 5 אז שלישי 8 ואז להעלות משקל או שלא יודע

להוסיף חזרות זו התקדמות יותר קשה מלהוסיף קצת משקל.
אז אם נניח מתאמן עושה בנץ׳ 3x5 עם 100 קילו יהיה עדיף לו להתקדם ל 3x6 עם 100 מאשר ל 3x5 עם 102.5 ? , התיאוריה של ״להרים כמה שיותר כבד״ קצת נשברת פה ...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית