הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע כיצד להרים משקלים כבדים בלי להיפצע 40 שנה קדימה

נתי123

משתמש מתחיל
45
87
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,909
45
87

כיצד המומחים בתחום נמנעו מפציעות במשך שנים רבות? מי אלו שנפצעו ומה ניתן ללמוד מהם? אילו אלמנטים ניתן לשלב בתוכנית האימונים כדי לא להפצע? 27 טיפים שיעזרו לכם להשאר שלמים ובריאים בחדר הכושר.

https://www.kilogram.co.il/5262/כיצד-להרים-משקלים-כבדים-בלי-להיפצע-40-שנ/

תודה ל @MrQuill על הגהה ועריכה

תהנו 😃

אז אם נניח מתאמן עושה בנץ׳ 3x5 עם 100 קילו יהיה עדיף לו להתקדם ל 3x6 עם 100 מאשר ל 3x5 עם 102.5 ? , התיאוריה של ״להרים כמה שיותר כבד״ קצת נשברת פה ...

אמרתי שזה עדיף? הייתי בטוח שכתבתי שזה יותר קשה.

כאשר אתה נכשל עם משקל חדש, זה לא בהכרח נובע מהמשקל שהוספת, זה יכול לנבוע גם מהעומס המצטבר.
לדוגמא:
יוסי עשה 250 ק''ג דדליפט, ובאימון דדליפט שבא אחריו נכשל עם 252.5.
זה לא אומר בהכרח שה2.5 ק''ג הנוספים האלו הכשילו אותו, סביר להניח שהיה נכשל גם עם 250, וגם עם 247.5, בגלל העומס המצטבר.
ככה שלהשאר עם משקל מסויים במשך כמה אימונים לא יבטיח לי שלא תכשל.

כאשר אתה נכשל עם משקל חדש, זה לא בהכרח נובע מהמשקל שהוספת, זה יכול לנבוע גם מהעומס המצטבר.
לדוגמא:
זה לא אומר בהכרח שה2.5 ק''ג הנוספים האלו הכשילו אותו, סביר להניח שהיה נכשל גם עם 250, וגם עם 247.5, בגלל העומס המצטבר.
בגלל זה אני אוהב לעבוד בסבבים .. כשהאימון האחרון לסבב זה שיא חדש

אז אם נניח מתאמן עושה בנץ׳ 3x5 עם 100 קילו יהיה עדיף לו להתקדם ל 3x6 עם 100 מאשר ל 3x5 עם 102.5 ? , התיאוריה של ״להרים כמה שיותר כבד״ קצת נשברת פה ...
החוכמה זה לדעת עד כמה היה לך קשה בחזרות לדוגמא האם נעזרת בספוטר, פספסת בטכניקה או סתם היה גרינד מטורף.
אם הסטים היו נקיים, תתקדם אחרת אפשר לחזור על האימון.
כמו ש @DarY כתב יש וריאציות שונות להתקדמות שהן לא לינאריות ע"י משחק בחזרות במקביל לשינוי במשקל. לדוגמא 8*3 ואז 6*4 עם משקל גבוה יותר ואז 5*5 וכדומה.
בשלב מסוים הציפיה לשבור שיא כל שבוע היא לא ריאלית

לדוגמא:
ואיך מזהים כשל מעומס מצטבר ולא מעוד 2.5 קג ?
הרי בחיטוב אתה רואה שאתה מרים את אותו משקל כל אימון ושומר עליו וגם לא חסר BROS במכון שמרימים במשך שנים את אותם משקלים

ואיך מזהים כשל מעומס מצטבר ולא מעוד 2.5 קג ?
הרי בחיטוב אתה רואה שאתה מרים את אותו משקל כל אימון ושומר עליו וגם לא חסר BROS במכון שמרימים במשך שנים את אותם משקלים
לרוב אתה תוכל לזהות את זה אם החימום מרגיש קשה.

לרוב אתה תוכל לזהות את זה אם החימום מרגיש קשה.
ואז מה נכון לעשות ? ריסט עמוק ? ריסט של רק 10% והעלאה חזרה 2.5% כל אימון ? האם הדבר נכון רק לסקוואט ודדליפט או גם לבנצ ?
אף פעם לא הבנתי את הקטע של העומס המצטבר הזה , הרי יש בילדרים (גם טבעיים) שעושים AB ולא עושים דילואדים או ריסטים ומתקדמים מצויין בבנצ למשל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית