הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Squat

משה מה היתרון של ווינגייט ?
איזה תחום הם בסדר יחסית לאחרים ?
אני אישית מ90% מהקורס הייתי מרוצה ולא היו שטויות.
היו שטויות אצל מרצים שנכנסו לנושאים שלא קשורים אליהם, כמו נגיד פיזיולוגיה שהתחיל לדבר על תזונה, אז אני לא ממש מחשיב את זה.
סה"כ סקוואט לימדו לשבור מקביל, אולם לא ידעו את ההבדל בין מנח המוט, אבל הקפידו על המון דברים חשובים, במיוחד העומק.
מבחינת תוכניות אימון, לא דגלו ב 45435435 סטים ובמיוחד לא דגלו ב ABCD העיקרון היה FBW או AB.
היו צריכים להראות לנו פאוורקלין ודדליפט וקלין אבל המרצה לא הגיע (זה רכז של קורס אחר שהיה אמור לבחון אותנו במבחן הסופי, אבל הוא לא בחן אותנו בסוף, הבנתי שלקורסים אחרים כן הראו, ככה שזה לא תירוץ).
סה"כ קינזיולוגיה הייתה ברמה "גבוהה" (כמה שאפשר לצפות מקורס כה קצר), פיזיולוגיה היה בסדר, אנטומיה גם כן, תזונה היה מאוד מאכזב (לא באתי לשיעורים מרוב שהיה שם המון בולשיט), פציעות ספורט היה נחמד (למרות שזה הזכיר לי קצת אנטומיה ודיי נרדמתי בשיעור), מממ מה עוד היה? מבחינת תירגול בחדר כושר, התמקדו בתרגילים "מורכבים" עם משקולות חופשיות ופחות במכונות ואמרו שמכונות זה חרא, בוסו זה חרא וזה ל GAYS (את האמת אני הייתי שותף כבד לזה, במיוחד לעצבן את הבנות), לא וויתרו בדברים קטנים חשובים גם לא לבנות שזה היה לדעתי דיי טוב.
סה"כ מבחינת שמועות מקורסים אחרים וראיתי בוגרים של קורסים אחרים, הרמה בקורס שעברתי (וכמה שפחדתי) בוינגייט (האמיתי ולא זינמן שקוראים לעצמם גם וינגייט) הייתה מעל רוב הקורסים אם לא כולם.
(וצריך להזכיר שזו לא פירסומת, אלא פשוט ממש הופתעתי ואני מביא פידבק חיובי, אין לי שום קשר לוינגייט וכנראה שגם לא יהיה 😃 )

עריכה: שכחתי את הדבר הכי חשוב שממנו הכי פחדתי כשבאתי לקורס, מישל השמן עבר גם קורס אצל זינמן ואמר שהוא הביא להם מלא מחקרים ואמרו לו שילך לחפש תחברים שלו ואת עצמו בשירותים, פחדתי שאני אביא מחקרים למשהו שנאמר לא נכון בקורס וישלחו אותי גם, אבל לקחו את המחקרים וקראו אותם ואפילו הגיבו עליהם בשיעורים וכדומה, בקיצור היה נחמד למרות שלא התפלצפתי יותר מדי כדי שלא ידפקו אותי אחרי זה במבחנים, למזלי הרכז של הקורס שלי היה שותף פעם בכל המריבות של פורום תפוז אז הוא מכיר את הליצנים הכבדים והרצנו שם הרבה צחוקים גם עם גלעד הדוב פנדה שנעלם מפה לאחרונה, בטח שוב בסייקל 😛

אני אישית מ90% מהקורס הייתי מרוצה ולא היו שטויות.
היו שטויות אצל מרצים שנכנסו לנושאים שלא קשורים אליהם, כמו נגיד פיזיולוגיה שהתחיל לדבר על תזונה, אז אני לא ממש מחשיב את זה.
סה"כ סקוואט לימדו לשבור מקביל, אולם לא ידעו את ההבדל בין מנח המוט, אבל הקפידו על המון דברים חשובים, במיוחד העומק.
מבחינת תוכניות אימון, לא דגלו ב 45435435 סטים ובמיוחד לא דגלו ב ABCD העיקרון היה FBW או AB.
היו צריכים להראות לנו פאוורקלין ודדליפט וקלין אבל המרצה לא הגיע (זה רכז של קורס אחר שהיה אמור לבחון אותנו במבחן הסופי, אבל הוא לא בחן אותנו בסוף, הבנתי שלקורסים אחרים כן הראו, ככה שזה לא תירוץ).
סה"כ קינזיולוגיה הייתה ברמה "גבוהה" (כמה שאפשר לצפות מקורס כה קצר), פיזיולוגיה היה בסדר, אנטומיה גם כן, תזונה היה מאוד מאכזב (לא באתי לשיעורים מרוב שהיה שם המון בולשיט), פציעות ספורט היה נחמד (למרות שזה הזכיר לי קצת אנטומיה ודיי נרדמתי בשיעור), מממ מה עוד היה? מבחינת תירגול בחדר כושר, התמקדו בתרגילים "מורכבים" עם משקולות חופשיות ופחות במכונות ואמרו שמכונות זה חרא, בוסו זה חרא וזה ל GAYS (את האמת אני הייתי שותף כבד לזה, במיוחד לעצבן את הבנות), לא וויתרו בדברים קטנים חשובים גם לא לבנות שזה היה לדעתי דיי טוב.
סה"כ מבחינת שמועות מקורסים אחרים וראיתי בוגרים של קורסים אחרים, הרמה בקורס שעברתי (וכמה שפחדתי) בוינגייט (האמיתי ולא זינמן שקוראים לעצמם גם וינגייט) הייתה מעל רוב הקורסים אם לא כולם.
(וצריך להזכיר שזו לא פירסומת, אלא פשוט ממש הופתעתי ואני מביא פידבק חיובי, אין לי שום קשר לוינגייט וכנראה שגם לא יהיה 😃 )

עריכה: שכחתי את הדבר הכי חשוב שממנו הכי פחדתי כשבאתי לקורס, מישל השמן עבר גם קורס אצל זינמן ואמר שהוא הביא להם מלא מחקרים ואמרו לו שילך לחפש תחברים שלו ואת עצמו בשירותים, פחדתי שאני אביא מחקרים למשהו שנאמר לא נכון בקורס וישלחו אותי גם, אבל לקחו את המחקרים וקראו אותם ואפילו הגיבו עליהם בשיעורים וכדומה, בקיצור היה נחמד למרות שלא התפלצפתי יותר מדי כדי שלא ידפקו אותי אחרי זה במבחנים, למזלי הרכז של הקורס שלי היה שותף פעם בכל המריבות של פורום תפוז אז הוא מכיר את הליצנים הכבדים והרצנו שם הרבה צחוקים גם עם גלעד הדוב פנדה שנעלם מפה לאחרונה, בטח שוב בסייקל 😛
וואו, אז תשמוע הרמה שם ממש גבוהה ביחס לציפיות שלי אחרי כמה שיחות עם מדריכים. ממש הפתיע אותי שאמרת שמלמדים לשבור מקביל, פשוט מחמם את הלב 😃 איזה יופי.

דיברתי עם מישהו שעשה שם את הקורס לפני הרבה שנים (15+)
והוא דווקא אמר לי שהרמה שם טובה ולימדו סקווט מלא, דדליפט וקצת הרמות אולימפיות

איזה חומר אתם חושבים שצריך מעבר לקורס חוץ מהתחום של אימונים (SS PPST) ?
רק תזונה צריך להוסיף ? ואם כן איזה חומר יש בנושא ?

תודה משה, (אני לא יכול להוסיף מוניטין)

אני חושב להזמין את הספר של לייל: The Protein Book. יש גם עוד ספרים של אימונים (של Zatsiorsky ועוד) למרות שאני מאמין שPP מכסה את החלק של התיאוריה, יש גם ספרים של הרמת משקולות אולימפית אם זה מעניין אותך. הספר של לייל מכסה את כל מה שקשור לחלבון החל מקוטג' ועד סינטזת חלבון בשריר אם אני זוכר נכון. לצערי אני לא מכיר הרבה ספרים טובים של תזונה חוץ מהספרים של לייל שחוץ מהספר שציינתי הם כולם קשורים לדיאטה ופחות בכל התיאוריה של איך הדברים קורים ולמה, לפחות ככה נראה לי.

כי אז עוד לא המציאו כמה מכונות מטומטמות שיש היום במכון.
חוץ מזה שלפני 15 שנה היתה מודעות גבוהה יותר לאימונים אמיתיים ולא למועדוני בריאות שמוכרים לך ב"בר" שלהם שייק חלבון ב15 שקל ומביאים לך מגבת לאימון (וואוו קניתם אותי!!)

משה אולי לך זה נראה שמלמדים טוב כי אתה בא מנקודה עם ידע, מישהו ששומע את הדברים של המרצה מפרש דברים אחרת.

כמו למשל "עומס זה רע למה שאני ארצה עומס?" כתגובה לתרגיל שמעמיס על זוקפי הגב.

אני לא דיברתי רק על עצמי, דיברתי על אנשים שהיו בקורס שבאו עם 0 ידע וחוץ מלרוקד על בוסו לא ידעו כלום, ובקשר לעומס, דגלו כל הזמן בעומס ואפילו עומס לינארי לאורך כל האימונים כי אחרת לא תתקדם.
אני לא אומר מנוקדת המבט שלי כי תאכלס אני לא הייתי צריך את הקורס, עשיתי אותו בשביל הכיף ואני לא מצטער על זה... הדבר היחידי שאנשים הסתבכו בו עד היום האחרון של הקורס זה ניתוח תנועתי, מומנטים ומנופים, היו כאלו שגם לא ביצעו נכון תרגילים אבל הם פשוט נכשלו, לא היו הנחות בקטע הזה...

אני חושב להזמין את הספר של לייל: The Protein Book. יש גם עוד ספרים של אימונים (של Zatsiorsky ועוד) למרות שאני מאמין שPP מכסה את החלק של התיאוריה, יש גם ספרים של הרמת משקולות אולימפית אם זה מעניין אותך. הספר של לייל מכסה את כל מה שקשור לחלבון החל מקוטג' ועד סינטזת חלבון בשריר אם אני זוכר נכון. לצערי אני לא מכיר הרבה ספרים טובים של תזונה חוץ מהספרים של לייל שחוץ מהספר שציינתי הם כולם קשורים לדיאטה ופחות בכל התיאוריה של איך הדברים קורים ולמה, לפחות ככה נראה לי.

יש לי את ה PROTEIN BOOK ספר נחמד מאוד, מביא הרבה סקירות להרבה שאלות של אנשים, אני שולף משם דברים לעיתים קרובות, גם לפורום.

תזונה, שילמדו מה זה מסה, חיטוב, איך להתאים תזונה למטרה של בן אדם, אפשר ללמד את כל הקטע התזונתי בכמה עשרות שעות, כרגע מקדישים לתזונה בקורס 12 שעות שרובן היו בולשיט, אם היו מגדילים את זה פי 3, אנשים היו מתקדמים פי כמה וכמה, כי בסופו של דבר מאמני כושר כן מביאים יעוץ תזונתי כזה או אחר, אפילו עצות וטיפים בין אימון לאימון יכולים לשנות המון ולהשפיע על הקתדמות של בן אדם.
חוץ מאימונים לדעתי לקורס כדי להרחיב קצת את העניין של הפציעות ספורט ויש עוד דברים ש"טוב לדעת" אבל זה לא יכנס לעולם, המון אנשים מסכימים שהקורס הזה צריך להיות שנה שלמה ולא כמה חודשים בודדים וצריך להכפיל את השעות לימוד כי יש פשוט יותר חומר שצריך לדעת ונרכש רק עם הניסיון.
בכל מקרה בתשלום שמשלמים היום למאמני כושר, אם זה יהיה קורס של שנה ויעלה גם כמו קורס של שנה אף אחד לא ילך ללמוד את זהו לא יעבדו בזה, ורק כשיהיה חוסר במדריכים יבינו כמה הם שווים יותר ויעלו להם את השכר ולא ינצלו להם את הנשמה.

הבעיה היא שכיום רוב המדריכים לא שווים כלום, לא פעם העירו לי על זה שאני אפגע לעצמי בברכיים בגלל שאני שובר מקביל. בכל מקרה אני אזמין את הספר וארשם לקורס אחרי הבגרויות, הוא נשמע מעניין ומאתגר יחסית 😃

כי אז עוד לא המציאו כמה מכונות מטומטמות שיש היום במכון.
חוץ מזה שלפני 15 שנה היתה מודעות גבוהה יותר לאימונים אמיתיים ולא למועדוני בריאות שמוכרים לך ב"בר" שלהם שייק חלבון ב15 שקל ומביאים לך מגבת לאימון (וואוו קניתם אותי!!)

כל מה שכתבת כאן שלא המציאו ולא היה ולא מכרו...פשוט לא נכון.

לא יודע, אני מרגיש שאני מגיע לקורס של מפגרים, אבל אולי זה רק אני ואלכס.
שלא תחשוב לא נכון, גם אצלי לא היו חכמים בקורס, אבל סה"כ מבחינת הרוב בסוף הקורס היו אצלי אנשים סבבה שאפשר לומר עליהם מדריכי כושר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית