הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית SS

RyShay

משתמש מתחיל
29
1
נק' מוניטין:
1
29
1
אהלן לכולם!

אשמח לעזרתכם!

אני כבר חודש מתאמן בתרגילי בסיס כדי לשפר את הכושר הבסיסי שלי והמטרה שלי היא לשבת סיבולת לב-ריאה לריצות ולהתחטב (ובשביל זה להעלות מסה).

אני דיי אובד עצות לגבי תוכנית אימונים מוגדרת מראש.

הנתונים שלי:
משקל: 69
גובה: 1.82

קראתי באתר שיש את תוכנית SS שהיא מומלצת על מנת להעלות מסה ולאחר שאני אסיים איתה אני אעבור לתוכנית של חיטוב.

הבעיה עבורי שיש לי שומן מצטבר באזור הבטן והרגליים העליונות, אך אני מאוד רזה באזור הידיים (מצרף תמונות).

האם יש למישהו המלצה על תוכנית שונה או שלהתחיל לעבוד על SS כבר מהאימון הקרוב? כלומר אני צריך להתחיל מתוכנית לעלייה במסה?
והאם רק לאחר נקודת זמן כלשהי כמו שכתוב בתוכנית אימונים באתר יש לעבור לתוכנית חיטוב?
ולגבי השומן באזור הבטן (הכרס)- האם זה אמור להשפיע על תוכנית אימונים מכיוון ששם האזור יותר מלא והתוכנית היא העלאת מסה?

תודה מראש לעוזרים!

קבצים מצורפים

• 34490_20161008_211547-2.jpg
    34490_20161008_211547-2.jpg
    KB 37.5 · צפיות: 165
  • 34491_20161008_211540-2.jpg
    34491_20161008_211540-2.jpg
    KB 40.5 · צפיות: 200
  • פותח/ת השרשור
שאלה נוספת במידה והבנתי נכון-
מטרת התוכנית SS היא בסופו של דבר להעלות מסת גוף (אפשר להגיד להשמין? - אבל עדיפות לשריר ולא שומן, נכון?) עד ש"נתקעים" בעליית משקלים, ואז לאחר מכן לעבור לתוכנית חיטוב שזו לדוגמה תוכנית AB?

אגב- אפשרי להגיד לי מה האחוזי שומן שלי?

להערכתי סביב 16%.
אתה נמצא במצב שנקרא סקיני פט, כלומר מבנה צר, ידיים רזות אבל אחוז שומן יחסית גבוה שנוטה להיצבר בבטן.
מטרת הSS היא לא להשמין, אלא להעלות את משקלי העבודה שלך בצורה המהירה והיעילה ביותר על מנת להגדיל את פוטנציאל הגדילה שלך.
אתה צריך להתחיל ב"מסה", תוכנית במתכונת של SS עם מאזן קלורי חיובי עדין יחסית-סביב 300 קלוריות בתור התחלה, אמור לעשות את העבודה.

• פותח/ת השרשור
shum_klum תודה!
אז בסופו של דבר תוכנית SS תעלה לי את רמת הכוח (מבחינת משקולות) ועם תזונה נכונה גם את המסה, נכון?

ועכשיו אני אמור להיכנס למאזן קלורי חיובי, למשל כמו שאמרת לי 300 קלוריות בתור התחלה, כלומר שכל שבוע לראות שאני עולה במשקל בעד 0.5-1 קילו?

באיזה שלב עוברים לחיטוב? יש הגדרה כלשהי מבחינת אחוזי שומן או עד שהידיים גם יתחילו להתמלא במסה ואז להתחיל תוכנית חיטוב?

ושוב תודה על העזרה! 😃

shum_klum תודה!
אז בסופו של דבר תוכנית SS תעלה לי את רמת הכוח (מבחינת משקולות) ועם תזונה נכונה גם את המסה, נכון?

בדיוק

ועכשיו אני אמור להיכנס למאזן קלורי חיובי, למשל כמו שאמרת לי 300 קלוריות בתור התחלה, כלומר שכל שבוע לראות שאני עולה במשקל בעד 0.5-1 קילו?

הייתי מכוון לאזור החצי קילו בשבוע, לא יותר.

באיזה שלב עוברים לחיטוב? יש הגדרה כלשהי מבחינת אחוזי שומן או עד שהידיים גם יתחילו להתמלא במסה ואז להתחיל תוכנית חיטוב?

ברגע שתצבור מספיק מסה וכוח, והאחוז שומן יתחיל להפריע.

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה!
אני אעשה מעקב אחרי המשקלים מבחינת התרגילים שבתוכנית SS וגם אתן דגש על האזור חצי קילו בשבוע.

אגב- מבחינת משקלים בתרגילים שבSS, יש טווח של משקלים לגבי ההפסקה בתוכנית והעברה לחיטוב? או שזה פשוט מתי שהאחוז שומן יפריע?

מקווה בעתיד הקרוב להתמיד על זה ולהתייעץ שוב לגבי המשך, תודה!😃

מסיימים ברגע שלמרות שאוכלים וישנים טוב המשקלים תקועים.

• אהבתי
Reactions: Tom
  • פותח/ת השרשור
תודה!
אגב- מדד להאם התזונה היא תקינה זה כאשר אני עולה כל שבוע רק חצי קילו?
אם זה יותר אז אני מעמיס יותר מידי מבחינת אוכל ואני צריך להמעיט? וכנל אם אני יורד אז כנראה אני צריך להוסיף?

Back
למעלה תחתית