עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
2 שאלות:כשאתה לוחץ את הדאמבלים בשיא הגובה הטרפז העליון מושך את הסקפולה (עצם השכם) גבוה ופותח את מפרק הכתף.
כשאתה מוריד אותם, הסקפולה יורדת בחזרה למקומה.
אם הידיים נמצאות לצד הגוף, היומרוס (עצם הזרוע) משוכה לאחור וקרובה מאד אל הסקפולה, מצב שיכול לגרום לצביטת הגידים של שרירי מסובבי הכתף בין הסקפולה ליומרוס.
אם תשים את הידיים במקום הנכון, היומרוס ילך קדימה בתוך הסוקט של הכתף, המרווח בינו לבין הסקפולה ייפתח, ולא תהיה צביטה.
אפילו מעט טוב יותר, כי מסובבי הכתף יעבדו מעט יותר.לחיצה קדימה תעבוד על הכתף באותה צורה שתעבוד הלחיצה לצדדים ?
כן, אבל מן הסתם פחות כי יש פחות משקל שלוחץ. אבל החיכוך קיים תמיד.גם טווח חזרות גבוה (12-15) היית פוסל בלחיצה לצדדים ?
כף היד אמורה להיות במצב מיד פוזישן ונקודת ההתחלה היא כשהדאמבל ממש ליד האוזן נכון ?פילו מעט טוב יותר, כי מסובבי הכתף יעבדו מעט יותר.
למה מיד? בסופיניציה. והדאמבל ליד הכתף, כשהצד הפנימי שלו נוגע בחזה.כף היד אמורה להיות במצב מיד פוזישן ונקודת ההתחלה היא כשהדאמבל ממש ליד האוזן נכון ?
אני מניח ששיפוע קליל זה בסדר.שאלה נוספת, האם זווית הישיבה אמורה להיות 90 מעלות או שיפוע קל ?
לא הבנתי , בפרס הידיים בפרונציה ולא בסופינציהלמה מיד? בסופיניציה. והדאמבל ליד הכתף, כשהצד הפנימי שלו נוגע בחזה.
כן, התבלבלתי. כמובן שפרונציה.לא הבנתי , בפרס הידיים בפרונציה ולא בסופינציה
עכשיו זה מובן , תודה .כן, התבלבלתי. כמובן שפרונציה.
צריך להוריד עד לחזה אבל כדאי מאד להוריד קדימה ולא לצדדים, כדי להמנע מבעיה בכתפיים.
זאת אחת הסיבות שבגללה עדיף ללחוץ במוט שמכריח לך תנועה ישרה קדימה ולא בדאמבלים.
ולמה? כי מיד פוזישן אוטומטית מכריחה אותך לקרב את הידיים זו לזו ולהימנע מהגעה לצביטה. כלומר זה לא מנח האמות אלא הזרועות.כן, אבל. מצד שני ללחיצה של דאמבלים יש יתרון אחד בכך שהיא מאפשרת לך עבודה באחיזת מיד פוזישן שמפחיתה מאוד את האפשרות לצביטה כנ"ל.
שאלה טובה. אני חושב שבסופיניציה יש הפעלה חזקה יותר של הטרייספס, אז יתכן שבמיד גם יש, פחות מהסופיניציה אבל יותר מהפרונציה.ניסיתי היום את שני המנחים, חייב לציין שמיד פוזישן הרגיש הרבה יותר נוח מבחינה אנטומית, יש הבדלים מהותיים בין שמי המנחים ?
נראה לי ששוב התבלבלת עם סופינציה 😃שאלה טובה. אני חושב שבסופיניציה יש הפעלה חזקה יותר של הטרייספס, אז יתכן שבמיד גם יש, פחות מהסופיניציה אבל יותר מהפרונציה.
אבל זאת סתם השערה.
שמרתי על דאמבלים ברוחב הכתפיים , לא הפגשתי ביניהםכי מיד פוזישן אוטומטית מכריחה אותך לקרב את הידיים זו לזו ולהימנע מהגעה לצביטה
תקרא שוב. לא התבלבלתי.נראה לי ששוב התבלבלת עם סופינציה 😃
ההשוואה הייתה בין מיד פוזישן לפרונציה
שמרתי על דאמבלים ברוחב הכתפיים , לא הפגשתי ביניהם
לחיצת דאמבלים בישיבה בסופינציה ?, או שהתכוונת בכלליות?קרא שוב. לא התבלבלתי.
בדיוק, האחיזה של הדאמבלים הייתה במידפוזישן , נקודות ההתחלה הייתה ליד האוזן (רחוב כתפיים)קצת מבולבל מהמונחים שבחרתם בהם. כשאתה אומר שעשית את התרגיל ב"מיד פוזישן", אתה מתכוון שעשית את התנועה הרגילה של לחיצת הכתפיים, ופשוט סיבבת את כף היד לכיוון האוזן? אם כן, לא אמורה להיות לכך השפעה אנטומית כלשהי על התרגיל.
מנח האמה אינו משפיע על הטרייספס, מכיוון שהטרייספס מחובר אל עצם האולנה, לעומת שריר הבייספס או הברכיורדיאליס שמחוברים אל עצם הרדיוס ולכן שינוי במנח האמה ישנה את אורכם ואת יכולתם להפיק כוח.שאלה טובה. אני חושב שבסופיניציה יש הפעלה חזקה יותר של הטרייספס, אז יתכן שבמיד גם יש, פחות מהסופיניציה אבל יותר מהפרונציה.
אבל זאת סתם השערה.
@לוטם ?