הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאחר שנה וקצת חוזר לעסקים.

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
לא יודע אם נשארו החבר'ה הוותיקים שמכירים אותי או שהסוסים התחלפו, תרתי משמע.

בכל מקרה:
עד לפני שנה וחצי עסקתי רבות בתחום הליפטינג וזה היה דבר שבשיגרה בשבילי מכל הבחינות.

עקב עבודות משתנות וכו' נאלצתי להפסיק להתאמן, וכרגע, לאחר שמצאתי יציבות אני מוכן ורוצה לחזור.

השאלה שלי היא איך לחזור בצורה אופטימלית ומהירה למשקלי עבודה שלי.

אשמח לשמוע את דעות כולם כמובן.

לא יודע אם נשארו החבר'ה הוותיקים שמכירים אותי או שהסוסים התחלפו, תרתי משמע.

בכל מקרה:
עד לפני שנה וחצי עסקתי רבות בתחום הליפטינג וזה היה דבר שבשיגרה בשבילי מכל הבחינות.

עקב עבודות משתנות וכו' נאלצתי להפסיק להתאמן, וכרגע, לאחר שמצאתי יציבות אני מוכן ורוצה לחזור.

השאלה שלי היא איך לחזור בצורה אופטימלית ומהירה למשקלי עבודה שלי.

אשמח לשמוע את דעות כולם כמובן.
(קטונתי...) 🙌

לחץ/הסקבט/משוך
(מאמין שגם לאחר התקופה תופתע מאוד כשאני נזכר במשקלים שהיו טרם)

נערך לאחרונה:
SS אמורה להחזיר אותך לעניינים ולתת לך פרספקטיבה טובה איפה אתה עומד מבחינת כוח.
כשתסיים אותה כבר תדע לאן לפנות.

מסכים עם Matty
הייתי מתחיל מ-SS, או כל תוכנית בסיסית עם התקדמות מהירה, ותתקדם משם לפי הניסיון שכבר רכשת.
אין מנוס מלחזור לבסיס.
בהצלחה

לא מסכים.

אתה תישרף מהר מדי עם SS, החוכמה זה לעבוד בקצב שתוכל להתאמן בעצימות בינונית - נמוכה להחזיק 80-90 אחוז ממה שנחלשת לפני שאתה חוזר לתכנית עצימה יחסית.

ממליץ לעשות בדיוק ההפך ולעבוד נפח גבוה משקלים נמוכים להתחיל מנמוך מאוד ולאט לאט להעלות. ככה פלוס מינוס כל מי שאני מכיר חוזר אחרי הפסקה. אף אחד לא מעיז לנסות חמישיות כבדות ככ מהר.

לפעמים בודקים בזהירות סינגלים רק בשביל נקודת מוצא באימון הראשון.

• פותח/ת השרשור
(קטונתי...) 🙌

לחץ/הסקבט/משוך
(מאמין שגם לאחר התקופה תופתע מאוד כשאני נזכר במשקלים שהיו טרם)

אם אתה קטונת בשנה האחרונה, אז מה אני..? 😉

אני זוכר אותך על 90 או 94 קילו. כמה היום?
לא מסכים.

אתה תישרף מהר מדי עם SS, החוכמה זה לעבוד בקצב שתוכל להתאמן בעצימות בינונית - נמוכה להחזיק 80-90 אחוז ממה שנחלשת לפני שאתה חוזר לתכנית עצימה יחסית.

ממליץ לעשות בדיוק ההפך ולעבוד נפח גבוה משקלים נמוכים להתחיל מנמוך מאוד ולאט לאט להעלות. ככה פלוס מינוס כל מי שאני מכיר חוזר אחרי הפסקה. אף אחד לא מעיז לנסות חמישיות כבדות ככ מהר.

תודה אופיר.

יש לך המלצה יותר ספציפית הלכה למעשה מה אני עושה בחדר כושר בתור התחלה מבחינת סט\חזרות וצורת העלאת משקלים?

יש לציין, שבגדול אני מעוניין בליפטינג אך הפעם, עקב עבודתי, לא אוכל להיות שמן ונוזלי. אעדיף לעלות בצורה מתונה וכמה שיותר נקייה, אם יש דבר כזה.

אם אתה קטונת בשנה האחרונה, אז מה אני..? 😉

אני זוכר אותך על 90 או 94 קילו. כמה היום?
בחיטוב רצח אז באיזור ה-90kg.
אני משוכנע שתחזור לעצמך בטיסה. אולי SS כדי לבחון איפה אתה עומד למספר שבועות.

הייתי מתחיל עם 10-15X3 חזרות ומתקדם ליניארית עד שמתקשה קצת (אבל לא גריינד)

אחרי זה עושה ריסט קטן מוריד חזרות ואותו דבר עד שמתקשים...

אם ss זו הדרך הקצרה ביותר השיג כוח בשלב הראשוני, למה שהיא לא תהיה עוד יותר יעילה במשקלים המסויימים כשמדובר בהחזרת כוח?

אני שואל כי אני בסוג של ss כבר הרבה זמן (כרגע תוך כדי גרעון קל), ובינתיים זה עובד לא רע. אימון אחרון היה 145 סקוואט
@Beast and cheat
בוא לעזרת חבר

עצימות = אחוז ממקסימום
לכן כדי להחזיר 80%-90% מהמקסימום שהיה לו, הוא צריך לעבוד בעצימות גבוהה, ולהגיד שאפשר להחזיר 80% - 90% מהכוח שהיה לו תוך עבודה בעצימות בינונית - נמוכה זה פרדוקס.

ממליץ לעשות בדיוק ההפך ולעבוד נפח גבוה משקלים נמוכים להתחיל מנמוך מאוד ולאט לאט להעלות. ככה פלוס מינוס כל מי שאני מכיר חוזר אחרי הפסקה.
איזה סיבה יש למתאמן מתחיל לעבוד בחזרות גבוהות? זה שהוא יותר חזק מ99% מהמתאמנים המתחילים זה לא קשור. אה, וזה שאתה מכיר אנשים שחוזרים ככה לא אומר כלום ככה שאין אפילו מה לכתוב את זה.
נו באמת, טוב שלא אמרת שהוא צריך להתחיל סמולוב. מה קשור נפח גבוה למתאמן מתחיל, למה לחפש איפה לסבך?

אף אחד לא מעיז לנסות חמישיות כבדות ככ מהר.
אתה מודע לעובדה שלעשות SS זה לא אומר לעשות באימון הראשון את החמישייה הכי כבדה שלו? הוא יכול (וצריך) להתחיל מ-60 קילו ובמשך כמה אימונים להוסיף 10 ק"ג, לאחר מכן לעבור לתוספת 5 ק"ג, לאחר מכן לשלב כמובן אימון קל באמצע וכו' וכו'.
למה אתה רומז שמי שממליץ לעשות SS ממליץ לו לעשות חמישייה כבדה "כל כך מהר" ?

אה, אז לנסות חמישייה כבדה באימון הראשון זה פסול, אבל סינגלים לא? אתה רציני?
לבדוק סינגלים באימון הראשון "כדי לדעת איפה אתה נמצא" (מה זה משנה בכלל? כל אימון זה הולך להשתנות מעכשיו) זה אחד הרעיונות הכי מטופשים ופוצעים שאפשר לבצע. זה כל כך מקולקל. גם לא תרוויח מזה כלום וגם אתה דיי בוודאות הולך להפצע, או לכל הפחות לכאוב הרבה יותר מידי אחרי האימון הראשון.

אם ss זו הדרך הקצרה ביותר השיג כוח בשלב הראשוני, למה שהיא לא תהיה עוד יותר יעילה במשקלים המסויימים כשמדובר בהחזרת כוח?

אני שואל כי אני בסוג של ss כבר הרבה זמן (כרגע תוך כדי גרעון קל), ובינתיים זה עובד לא רע. אימון אחרון היה 145 סקוואט
@Beast and cheat
בוא לעזרת חבר
גם אני עשיתי כמוך, הגעתי לאחרונה לאותו משקל עבודה שהיה לי לנפח בטקסס. ההבדל הוא שכיום זה 3x5 ללא חגורה, לעומת 5x5 חגור בטקסס. כך שגם אצלי התכנית עובדת מצוין להחזרת כוח.

מסכים עם הדעה על SS, לא צריך יותר מתכנון פשוט, להתחיל ממשקל קל ולהתקדם מאימון לאימון, תוך זמן קצר אתה כבר תדע מצויין איך אתה מתכוון להמשיך

טל אני לא מתכוון להתנצח איתך. אתה אולי לא מכיר אותי טוב אישית, אבל סמוך עלי שהדברים שאני אומר מבוססים על נסיון של מאות מתאמנים (בלי להגזים).

אצלי במכון ובשאר מכוני PL שאני מכיר - אף אחד לא מתאמן קרוב לSS.

לא מתחילים ולא בשום שלב. גם 3 מתאמנים של ג'ורדן פייגנבאום חברים טובים שלי - מתאמנים מאוד רחוק מSS

בהצהרות שכתבתי למעלה, ראיתי התקדמות מטאורית אצל מתאמנים מתחילים.

לגבי מתאמנים מתקדמים, החזרה לאימונים קוראת המון עם מתחרים שלוקחים הפסקה מוחלטת אחרי תחרויות / פציעות וכד' (גם אני) זה משהו שאני נתקל בו המון ולתת חמישיות כבדות (בשלב מסויים... אפילו אחרי חודש) זה מאוד מוקדם וטעות מוחלטת. לך תיתן לסקוואטר שנותן 300-400 להגיע למשקל כזה אחרי חודש... אם אם ניקח SS קלאסי של 5 קילו בכל אימון - הוא יגיע לזה עוד שנתיים.

לא מתחילים ולא בשום שלב. גם 3 מתאמנים של ג'ורדן פייגנבאום חברים טובים שלי - מתאמנים מאוד רחוק מSS
אז מה הם כן עושים ולמה?
בהצהרות שכתבתי למעלה, ראיתי התקדמות מטאורית אצל מתאמנים מתחילים.
לעשות תרגילי בסיס ל15 חזרות?
לגבי מתאמנים מתקדמים, החזרה לאימונים קוראת המון עם מתחרים שלוקחים הפסקה מוחלטת אחרי תחרויות / פציעות וכד' (גם אני) זה משהו שאני נתקל בו המון ולתת חמישיות כבדות (בשלב מסויים... אפילו אחרי חודש) זה מאוד מוקדם וטעות מוחלטת. לך תיתן לסקוואטר שנותן 300-400 להגיע למשקל כזה אחרי חודש... אם אם ניקח SS קלאסי של 5 קילו בכל אימון - הוא יגיע לזה עוד שנתיים.
איך יכולה להיות התקדמות מהירה יותר בטווח חזרות גבוה, מאשר בטווח חזרות נמוך - גם מבחינת השיפור היחסי של RM1 כביכול, גם מבחינת טונאז', וגם מבחינת תכנון בפועל של העלאת משקלים יותר מהירה מ5 ק"ג לאימון. שאגב 60 קילו בחודש זה לא מעט גם לסקוואטר של 350.

טל אני לא מתכוון להתנצח איתך.
מסתבר שאתה כן, אבל רוצה להצהיר מראש שאתה במחנה שטוען שאין מה להתווכח איתי.

אתה אולי לא מכיר אותי טוב אישית, אבל סמוך עלי שהדברים שאני אומר מבוססים על נסיון של מאות מתאמנים (בלי להגזים).
חד משמעית לא מכיר אותך טוב אישית. לגמרי מאמין לך שאתה מכיר המון מתאמנים שעשו את מה שאתה אומר. לא הטלתי ספק באמינות של הטענה שהרבה אנשים עושים את זה. גם לא אטיל.

אצלי במכון ובשאר מכוני PL שאני מכיר - אף אחד לא מתאמן קרוב לSS.
אוקיי. בWFAC כולם מתאמנים ע"פ SS. מה אנחנו מסיקים מכך?

גם 3 מתאמנים של ג'ורדן פייגנבאום חברים טובים שלי - מתאמנים מאוד רחוק מSS
קודם כל, אתה לא זה שהעביר עליו ביקורת שהוא אפילו לא יודע ללמד סקוואט? מה פתאום אתה משתמש בו כדוגמה לאיך צריך להתאמן? זה אחד.

שתיים, אני חושב שאתה לא מבין שיש את SS המתודה ויש את SS התוכנית. אם החברים שלך שופפים 200 ק"ג אז לא, הם לא צריכים להתאמן בתוכנית SS ככל הנראה. אבל על פי המתודה בהחלט כן. כמובן שלא חייבים. אבל המתודה הזו בהחלט נותנת תוצאות שאחרות לא (אם אפשר בכלל להחשיב את כל הבולשיט האקראי והלא עקבי שרץ ברשת תחת שמות מסויימים כ"מתודה"). על פי המתודה של SS, הם בהגדרה לא יצטרכו לעשות את התוכנית SS. אז אני חושב שאתה עושה כאן ערבוב וחושב שזה שג'ורדן לא נותן להם את התוכנית SS כשהם שופפים 200 זה אומר שהוא בעצמו חושב שהתוכנית ו/או המתודה לא טובה.

מה קורה כאן? אתה חושב שאי אפשר לתכנן אותה על פי הצורך? נניח שפפתי 400 ק"ג לפני שנה בדיוק ועכשיו אני חוזר. נניח שאני חוזר ל-60 ק"ג באימון הראשון. או 80. יודע מה, בוא נעשה את זה 100, בשביל שיהיה עגול. עכשיו שים לב: אם אני רוצה לחזור ל400 תוך 3 חודשים, שהם בהערכה גסה 40 אימונים, מתוכם בהערכה גסה רק 30 כבדים + 10 קלים שמתחילים אחרי שנהיה קשה בסקוואט, אז יש לי 30 אימונים להחזיר 300 ק"ג. נחש מה? אני אוסיף 10 ק"ג כל אימון כבד. או שאתחיל ב20 ובשלב מסויים אוריד לתוספות של 15, אחר כך לתוספות של 10 ואחר כך לתוספות של 5 וכן הלאה.

חשבון מאוד פשוט של חיבור וחיסור יכול לסייע לך לתכנן כמה קילוגרמים אתה צריך להוסיף למוט מהמשקל ההתחלתי בכל אימון כדי להגיע למשקל היעד בתאריך היעד. באמת, זה ממש פשוט. לא מבין למה הנחת שחייבים להתחיל ממוט ריק ולהוסיף רק 5 ק"ג כל אימון (ואז באמת יקח שני עשורים לחזור ל400 ק"ג). או לחילופין, שאחרי דווקא חודש צריך לעשות חמישייה עם הPR שהיה לפני שנה. מאיפה באו ההנחות הלא ממש יעילות האלה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית