ייעוץ לאחר שנה וקצת חוזר לעסקים.

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
לא יודע אם נשארו החבר'ה הוותיקים שמכירים אותי או שהסוסים התחלפו, תרתי משמע.

בכל מקרה:
עד לפני שנה וחצי עסקתי רבות בתחום הליפטינג וזה היה דבר שבשיגרה בשבילי מכל הבחינות.

עקב עבודות משתנות וכו' נאלצתי להפסיק להתאמן, וכרגע, לאחר שמצאתי יציבות אני מוכן ורוצה לחזור.

השאלה שלי היא איך לחזור בצורה אופטימלית ומהירה למשקלי עבודה שלי.

אשמח לשמוע את דעות כולם כמובן.

אוקיי כמו שאמרתי אני לא מתנצח אז לא נדבר על למה המתודה טובה או לא למי כן למי לא...

רק הבהרה לגבי גורדן-
הסמינר שהוא העביר (עם עוד בחור) תחת המתודה של SS - לדעתי היה פח אשפה.
התוכניות אימון הספציפיות שלו עם המתאמנים שלו (ממה שראיתי מחברים שלי) (שזה לא עפי המתודה עד כמה שידוע לי, מבוססות RPE ונפח שונה) - לדעתי לא רעות.

עכשיו אני כבר לא מאמין. אצטרך הוכחה שג'ורדן מבסס תוכניות על RPE למתאמנים שלו, מצטער. הסבירות שהם או אתה טועים / משקרים משמעותית גדולה מהסבירות שמה שאתה אומר אכן קורה.

עכשיו אני כבר לא מאמין. אצטרך הוכחה שג'ורדן מבסס תוכניות על RPE למתאמנים שלו, מצטער. הסבירות שהם או אתה טועים / משקרים משמעותית גדולה מהסבירות שמה שאתה אומר אכן קורה.

הוא כן, אבל למתאמנים מתקדמים יחסית. מן הסתם למי שחוזר אחרי שנה יהיה מטופש לעבוד לפי RPE.
ובאופן כללי, RPE זה מטומטם.
לא מסכים.

אתה תישרף מהר מדי עם SS, החוכמה זה לעבוד בקצב שתוכל להתאמן בעצימות בינונית - נמוכה להחזיק 80-90 אחוז ממה שנחלשת לפני שאתה חוזר לתכנית עצימה יחסית.

ממליץ לעשות בדיוק ההפך ולעבוד נפח גבוה משקלים נמוכים להתחיל מנמוך מאוד ולאט לאט להעלות. ככה פלוס מינוס כל מי שאני מכיר חוזר אחרי הפסקה. אף אחד לא מעיז לנסות חמישיות כבדות ככ מהר.

לפעמים בודקים בזהירות סינגלים רק בשביל נקודת מוצא באימון הראשון.

כן, קרה לי פעם שנשרפתי. עד היום אני עולה באש כמו ה ghost rider.

אם זה למתאמנים מתקדמים אז הרע במיעוטו. באשכול הזה ג'ורדן פשוט מוצג בצורה שגויה. מאיפה אתה בכלל יודע שאפילו למתקדמים הוא מבסס משהו על RPE?

אני שמח שחסכו לי את הטרחה להוכיח לך את זה...

כיצד אתה מגדיר מתאמן מתקדם שאוכל להשוות עם חברים שלי שמתאמנים עב RPE? (שלושתם)

מתאמן שמתקדם כל יותר משבוע.
דרך אגב, בלוג שלו ממה שהספקתי לראות (ואני מודה שעוד לא חיטטתי הרבה), הוא משתמש בRPE כדי לציין איך זה הרגיש. לא כדי לקבוע מה וכמה להרים או איך להתאמן. במקום לתאר במילים איך הסט הרגיש זה פשוט בRPE ממה שראיתי, אבל עוד לא התעמקתי אז אולי מפספס פרטים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית