הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע טיפים לדדליפט

מצב
השרשור נעול

golan1414

משתמש מתחיל
61
22
נק' מוניטין:
340
61
22
הקדמה
אני לא הולך ללמד פה איך לעשות דדליפט, המטרה שלי פה היא לתת לכם טיפים לטכניקה נכונה ולהרים יותר. אלה דברים שאני למדתי למדתי מאנשים/קראתי ואני מקווה שיוכלו לעזור למי שמתחיל.

1.קודם כל חגורה, יש יותר מידי אנשים ששמים חגורה על הסט הראשון בשישים קילו ודברים כאלה, עכשיו אתם צריכים להבין שהמטרה של החגורה זה לשמור על הגב שלך בעומס גדול(במשקלים הכבדים)
אם תשתמשו בחגורה במשקלים נמוכים זה רק ייפגע בכם וירגיל אתכם לא לאמץ את השרירי ליבה כמו שצריך וככה רק ייפגע לכם בטכניקה בעתיד

2.נשימה, רוב האנשים פשוט נשומים בירידה מוציאים אוויר בעלייה,עכשיו בדדליפט(וכל שאר התרגילים) נשימה כזו אולי תעזור להתרכז אבל במשקלים כבדים עדיף לנסות את
ה Valsalva maneuver, זו טכניקת נשימה שבמקום לומר לך להוציא את האוויר בעלייה תחזיק אותו בבטן ותנסה בכל הכוח להוציא אותו בזמן שהפה לא נותן לו לצאת(תוכלו למצוא הסברים יותר טובים באינטרנט)
עכשיו מהניסיון שלי לנשום ככה עוזר מאוד ליישר את הגב ולהרים משקלים כבדים.

3.רגליים, ראיתי הרבה יותר מידי אנשים שעושים דדליפט בשיפוע של כמעט 90 מעלות, זו טכניקה נוראית ששמה יותר מידי לחץ על הגב, במקום זה כשאתם פותחים את הדדליפט תנסו להגיע כמעט למקביל ברגליים וקחו טיפה למעלה

4.מבט, במבט הצוואר צריך להמשיך את העמוד שדרה בצורה דומה לאיך שעושים בסקוואט(אני אישית מנסה להסתכל 1.5-2 מטר קדימה)

5.אובר תנועה, לצערי זה משהו שראיתי הרבה יותר מידי, מצב שבו אנשים מסיימים את התנועה ואז נותנים עוד קצת חלק מיותר שבמקום לתרום ולהוריד לחץ מהגב עושה בדיוק ההפך ומחזיר את הלחץ לגב בצורה יותר מסוכנת, בעיקרון כשאתם מגיעים למצב שאתם ישרים תקחו ממש טיפה אחורה ואל תעיפו את עצמכם בתנופה או משהו שלא תעשו יותר מידי תנועה.

6.גב עקום, עכשיו גב עקום זה משהו שכולם יודעים שלא צריך לקרות אבל מה שלא כולם מבינים זה שבאיזה שהוא משקל כבר כמעט בלתי אפשרי לשמור על גב ישר, אז פשוט אל תצפו לעשות שלישייה של מאתיים קילו עם גב פלס

אלה לדעתי דברים חשובים שלא כולם יודעים אם מישהו רוצה להוסיף משהו אני אשמחhttps://images.***/smilies2/mushy.gif

נערך לאחרונה:
צריכים להבין שהמטרה של החגורה זה לשמור על הגב שלך בעומס גדול(במשקלים הכבדים)
ממש לא נכון, טכניקה נכונה תשמור על הגב ולא החגורה ..
רוב האנשים פשוט נשומים בירידה מוציאים אוויר בעלייה
מי מוציא אוויר בעליה ???, עוד שגיאה
פשוט אל תצפו לעשות שלישייה של מאתיים קילו עם גב פלס
תעשה חיפוש על סרטונים של כמה אנשים פה , סביבות 200 ומעלה עם גב פלס.

בקיצור השקעת הרבה בפתיחת השרשור אבל ההודעה שלך מלאה בשגיאות ומשקפת חוסר ידע שלך בכל מה שקשור לדדליפט .
האנשים המנוסים פה יתעלמו מההודעה אבל אני מקווה שהצעירים והמתחילים לא ייקחו כלום ממה שכתבת כי זה יעלה להם ביוקר ...

@amir610
הבחור טרול למקרה שתהית
ערב שבת, צא מהסאחיות ותרום הערה מצחיקה לדיון. כנראה שזה מהותו

בקיצור השקעת הרבה בפתיחת השרשור אבל ההודעה שלך מלאה בשגיאות ומשקפת חוסר ידע שלך בכל מה שקשור לדדליפט .
האנשים המנוסים פה יתעלמו מההודעה אבל אני מקווה שהצעירים והמתחילים לא ייקחו כלום ממה שכתבת כי זה יעלה להם ביוקר ...
מה אתה נטפל אליו, אתה מוציא את הדברים שלו מהקשרם.
אל תרכב על הגל הזה של ההשמצות ותרגיש שיש לך קונטרה בגלל כל המשמיצים ובמקביל תצטט כל עשירית פסקה ותשלול אותה. לא רק שאתה שולל דברים שבגדול הם נכונים (לפחות הרוב) - כשאתה לוקח את החלק הפחות רלוונטי בפסקה (יותר מזה, אתה לא מתמקד בהמלצה שלו אלא בהקדמה), אתה סתם עושה לו "רצח אופי".

@amir610
הבחור טרול למקרה שתהית
ערב שבת, צא מהסאחיות ותרום הערה מצחיקה לדיון. כנראה שזה מהותו
כנראה שאני רציני מדי... חשבתי שמי שכותב כזאת מגילה מנסה באמת להגיד משהו.
דרך אגב, אם מישהו מהצעירים באמת יקרא את ההודעה ויחליט שהוא לומד ממנה זה יגמר באסון .

הוא אמר שרוב האנשים מוציאים אוויר בעלייה בדדליפט וזה טעות, והוא צודק...
ראיתי הרבה אנשים שלא עושים וולסלסה...

אל תרכב על הגל הזה של ההשמצות ותרגיש שיש לך קונטרה בגלל כל המשמיצים ובמקביל תצטט כל עשירית פסקה ותשלול אותה. לא רק שאתה שולל דברים שבגדול הם נכונים (לפחות הרוב) - כשאתה לוקח את החלק הפחות רלוונטי בפסקה (יותר מזה, אתה לא מתמקד בהמלצה שלו אלא בהקדמה), אתה סתם עושה לו "רצח אופי".

רוב הדברים שהוא כתב לא נכונים.

אוקיי אני חוזר בי, הודעה מעולה, מקווה שהמנהלים יעבירו אותה לנעוצים.
הוא אמר שרוב האנשים מוציאים אוויר בעלייה בדדליפט וזה טעות, והוא צודק...
ראיתי הרבה אנשים שלא עושים וולסלסה...
מוציאים אוויר בנעילה ולא תוך כדיי עלייה
מתקן את עצמי, מוציאים אוויר כשמניחים את המוט, לוקחים אוויר ומשאירים עד להורדה הבאה של המוט

רוב הדברים שהוא כתב לא נכונים.
עזוב את ההסברים הדלים.
ב -1 לא צודק שב60 קילו לא צריך חגורה?
2. לא צודק לגבי הנשימה שממליץ על ולסלבה ולא להוציא אוויר בעלייה?
3. לא הסביר את עצמו נכון או שבאמת משתמע משהו לא נכון
4. לא יודע עד כמה זה נכון, אבל זה עדיף מלהסתכל למעלה.
5.ממליץ להימנע מהיפראקסנשן.
6. אני עדין לא שם בשביל לתת ביקורת על זה ✋🛑✋

1. המטרה של חגורה היא לא לשמור על הגב.
2. לא מחזיקים אוויר בבטן.
3. טיפ גרוע להכנס לסטאפ.
4. נכון.
5. נכון.
6. קשקוש.

כמה זה 2 מתוך 6?

יכול להיות שאתה צודק ובאמת לא הרוב נכון, קטונתי.
אם אהיה קטנוני אוכל לומר שה"טיפ" הראשון חצי נכון, כי ברובו מומלץ לא להשתמש בחגורה.

בנוגע ל2, מה הדבר הנכון לעשות?

לא יודע מה איתך, אבל אני נושם אוויר לריאות, לא לבטן.

אלכס, נו באמת.
הוא התכוון לטכניקת וולסאלווה, שבה, כאמור , אתה מבצע הצרחה בין הריאות והמעיים. כלומר, מוריד את הריאות לחלל הבטן.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית