הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצה במוט חלשה מלחיצה בדאמבלים??

yuvalpain

משתמש מתחיל
193
0
נק' מוניטין:
479
193
0
שלום לכולם,
התחלתי אתמול לעשות לחיצת כתפיים במוט(מיליטרי פרס) והצלחתי להרים עם המוט 25 ק"ג והיה די קשה(אני בטוח שהטכניכה לא משהו אבל היא לא גרועה ברמות)
הקטע שמפתיע אותי הוא שעד עכישו לחצתי כתפיים בדאמבלים והצלחתי 17.5 כל צד(35 ביחד).
לא אמורים להצליח להרים יותר משקל במוט?

הקושי בין שני התרגילים היה די דומה.

א) כנראה שאתה לוחץ עם הדאמבלים בישיבה לעומת המיליטרי פרס שהוא בעמידה.
ב) כנראה שהטכניקה שלך גרועה.

• פותח/ת השרשור
א) נכון רק זה לא אמור להיות ההפך? בעמידה? ואז אתה לוחץ יותר? אם לא אז למה לא ללחוץ מיליטרי פרס בישיבה?
ב) יכול להיות אבל עדיין שיהיה כזה הפרש בין מוט לדאמבלים?

לסיכום להמשיך להתקדם במישקלים וללמוד את הטכניקה?(יש לך מאמר סרטון אתר מומלץ? עדיפות לעברית).

תודה רבה יובל.

בעמידה יותר קשה ללחוץ. במיוחד שהטכניקה שלך לא טובה, לכן על תיהיה מופתע.
תבדוק סרטונים ביוטיוב יש הסברים טובים שם לפרס ( גם של ריפטו ).

• פותח/ת השרשור
ועוד שאלה: חלק מהאימון A שלי נראה ככה
לחיצת חזה מול מוט 3*6
לחיצת חזה עליון מול מוט 3*8
פרפר בכבל בעמידה2*10
לחיצה צרפתית מול מוט 3*10

עכישו הבנתי שמקבילים זה תרגיל טוב והוא עובד גם על החזה תחתון וגם יד אחורית, אז עדיף אולי להעיף את הכבל קרוס והלחיצה צרפתית ולשים מקבילים צר? זה יתן אותו אפקט ליד אחורית/חזה תחתון?

אז למה לא ללחוץ בישיבה? ככה אפשר להרים יותר משקל לא?
זה תלוי בתוכנית שלך. כעיקרון פרס בעמידה מפעיל יותר שרירים מייצבים ( כמו בטן שלדעתי עובדת חזק). לכן כשיותר שרירים מופעלים יש גירוי יותר טוב.
בנוסף, פרס בעמידה ודחיקת כתף בישיבה, זה שני תרגילים שונים לגמרי ( גם בביצוע) לכן על תשווה את המשקלים.

• פותח/ת השרשור
אל** תודה בכל אופן.
לגבי המקבילים
"עכישו הבנתי שמקבילים זה תרגיל טוב והוא עובד גם על החזה תחתון וגם יד אחורית, אז עדיף אולי להעיף את הכבל קרוס והלחיצה צרפתית ולשים מקבילים צר? זה יתן אותו אפקט ליד אחורית/חזה תחתון?"?

ועוד שאלה איזה תרגילים עובדים על איזה חלקים ביד אחורית? מה לחיצה צרפתית ומה מקבילים?

ועוד שאלה: חלק מהאימון A שלי נראה ככה
לחיצת חזה מול מוט 3*6
לחיצת חזה עליון מול מוט 3*8
פרפר בכבל בעמידה2*10
לחיצה צרפתית מול מוט 3*10

עכישו הבנתי שמקבילים זה תרגיל טוב והוא עובד גם על החזה תחתון וגם יד אחורית, אז עדיף אולי להעיף את הכבל קרוס והלחיצה צרפתית ולשים מקבילים צר? זה יתן אותו אפקט ליד אחורית/חזה תחתון?
אני מציע שתזרוק את התוכנית הזאת לפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית