הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS לילד?

• פותח/ת השרשור tal_s
  • פורסם בתאריך

tal_s

משתמש פעיל
964
1
נק' מוניטין:
3,398
964
1
אח שלי הקטן רוצה להתחיל להתאמן.. הוא עוד חודש יהיה בן 13
כמובן איזה שינויים צריך לעשות בתכנית כדי שהיא תתאים לו? לעלות את המשקלים באחוזים יותר קטנים
או שבכלל עדיף שייתחיל עם קרוספיט או משהו בסגנון
הוא שוקל בערך 40 קילו על מטר 60

הוא יכול להתחיל SS
אין סיבה שלא
רק צריך להקפיד איתו על טכניקה
חוץ מזה שיתחיל לאכול

• פותח/ת השרשור
הוא יכול להתחיל SS
אין סיבה שלא
רק צריך להקפיד איתו על טכניקה
חוץ מזה שיתחיל לאכול

הוא יכול לעמוד בקצב של התכנית או שהוא יתקע מהר מאד? בכל זאת הוא עוד לא התחיל את גיל ההתבגרות והרמות טסט שלו נמוכות

בגיל כזה הייתי מתמקד יותר בלימוד של הטכניקה במשקלים קלים ועלייה מתונה במשקלי העבודה. נניח, עלייה כל 2-3 אימונים ולא בכל אימון, כדי שהילד ישריש את הטכניקה. ממילא בגילאים כאלה היפרטרופיה או שיפור משמועתי בכוח לא קורה.

• פותח/ת השרשור
בגיל כזה הייתי מתמקד יותר בלימוד של הטכניקה במשקלים קלים ועלייה מתונה במשקלי העבודה. נניח, עלייה כל 2-3 אימונים ולא בכל אימון, כדי שהילד ישריש את הטכניקה. ממילא בגילאים כאלה היפרטרופיה או שיפור משמועתי בכוח לא קורה.

עדיף אתה אומר ללמד את הטכניקה ולעשות קרוספיט או משהו לפחות עד תחילת גיל ההתבגרות ?

עדיף אתה אומר ללמד את הטכניקה ולעשות קרוספיט או משהו לפחות עד תחילת גיל ההתבגרות ?
לא כתבתי קרוספיט. שיעשה SS, ותקפיד לעבוד איתו ולא לתת לו להתאמן לבד. ולא לתת לו להתקדם עם משקל שהוא לא עשה מושלם. בגילאים האלה כמו שכתבתי השרשה של התנועה תהיה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות, ככה כשהוא יגדל תהיה לך מפלצת שבכלל לא חושבת על טכניקה, כי זה בא בטבעיות כמו לחרבן או לכתוב.

אחי התחיל בגיל 14 ותוך 3 חודשים הגיע לסקווט 80 דדליפט 90 ועלה במשקל גוף 9 קילו
עכשיו אין לו כ"כ זמן להתאמן אז הוא עושה חיטוב (הוא קצת שמן)

אחי התחיל בגיל 14 ותוך 3 חודשים הגיע לסקווט 80 דדליפט 90 ועלה במשקל גוף 9 קילו
עכשיו אין לו כ"כ זמן להתאמן אז הוא עושה חיטוב (הוא קצת שמן)
ההבדל בשנה בגיל הזה מאוד קריטי, כל חודש קריטי האמת. תחשוב כמה ההתבגרות וייצור הטסטוסטרון קריטיים בשביל מתאמן.

יש הבדל דיי גדול בין 13 ל14 מבחינה הורמונאלית, לדעתי עד 14-15 לא כדאי באמת "להתאמן".
טכניקה זה נחמד, כל מיני דברים של קורדינציה זה גם נחמד, הייתי הולך על 8-12 חזרות (כאשר הבסיס של התוכנית יהיה 10-12), בלי מתיחות אגרסיביות באימונים.

אגב בתור עבודה לכוח מתפרץ אפשר לעשות קפיצות מכל מיני סוגים. לאו דווקא לקופסא. גם קפיצה מקופסא->לרצפה->לקופסא או קפיצות במקום עם מנוחות (למשל, סט של 3 למקסימום גובה) מאוד משפרות כוח מתפרץ עד גבול מסויים. שווה לנסות, במיוחד שלילד יהיה קשה להעמיס משקלים על המוט עד שהבגרות ההורמונלית שלו תתפתח.

היה אצלנו ילד בן 11-12 (אח קטן של אחד החבר'ה) שהתאמן קצת. לא כ"כ שמתי לב מה הוא עשה בשאר התרגילים, אבל בסקוואט (פעם בק פעם פרונט) הוא היה עושה כמה סטים של 5 בפרמידה (אולי בלי הפרמידה לפעמים, לא זוכר) , כשגם בסט האחרון הוא לא היה קרוב לכשל. הוא כל הזמן רצה לנסות סינגלים מקסימלים אבל לא נתנו לו לעשות מקסימום אמיתי, רק איזה מספר עגול קצת מעל הסטים של ה5. הוא הגיע די מהיר ובאימונים לא סדירים במיוחד לפרונט קל של 50 קילו, במשקל גוף של 40 ומשהו.

מה שילד בגילו יוכל להשיג מSS
זה בערך רבע ממה שהוא יוכל להשיג מקרוספיט.
בכל מקרה זאת בחירה שלו, מה שהוא יותר אוהב, אני אישית כבר שנה לא רצתי יותר ממאה מטר כי אני פשוט שונא לרוץ.

נו, אז אם המטרה שלו היא להתחזק מה זה משנה שבתוכנית אחרת עם מטרות אחרות הוא יוכל להתקדם יותר אל מטרות שלא מעניינות אותו?

הוא לא רשם שהוא רוצה רק להתחזק.
לפי דעתי הוא יפיק יותר תועלת מקרוספיט. רק הצעתי את זה.
אני לא חושב שהוא פתח את האשכול הזה בלי ידיעה איזה מהתוכניות יכולה לשפר אותו בכוח נטו הכי טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית