הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון טקסס מת'וד

ronel alfandari

משתמש מתחיל
113
5
נק' מוניטין:
8
113
5
אהלן
יש לי כמה שאלות בנוגע לתוכנית טקסס במתכונת הזאת:
A – נפח

סקוואט 5X5

לחיצת חזה 5X5

בנט אובר רואו 5X5

B – התאוששות

סקוואט קל 3X3

לחיצת כתף 3X3

מתח 3XMAX

פשיטות גו 3X15

C – עצימות

סקוואט X5

לחיצת חזה X5

דדליפט X5

יש לי כמה שאלות:
1) לפי התוכנית ביום נפח עושים 80% מהRM5. נניח שלצורך העניין הRM5 שלי בבנץ' פרס הוא 80 קילו אז באימון נפח אני אמור לעשות 5X5 עם משקל עבודה של 64 קילו וזה מרגיש לי קל מדי (שלא נדבר על האימון התאוששות שזה עם 70%). האם אפשר לעשות אחוז יותר גבוה מ80 אחוז?
2) באימון התאוששות כתוב 3 סטים של מקס' מתח. אפשר במקום זה צ'ין אפס עם משקל ל-3X5?
3)עד כמה הכרחי הפשיטות גו?
4) יש אפשרות להוסיף לתכנית מקבילים עם משקל ופייס פולס? ואם כן לאיזה אימון?
תודה

קודם כל לפני שאענה על השאלות, הייתי ממליץ על רוטציה בין הבנץ' לפרס כל שבוע.
1) לפי התוכנית ביום נפח עושים 80% מהRM5. נניח שלצורך העניין הRM5 שלי בבנץ' פרס הוא 80 קילו אז באימון נפח אני אמור לעשות 5X5 עם משקל
לא הייתי ממליץ. הנפח הוא סך הכל כלי עזר להתקדמות לא צריך שהאימון הזה יהיה כבד מידי.
2) באימון התאוששות כתוב 3 סטים של מקס' מתח. אפשר במקום זה צ'ין אפס עם משקל ל-3X5?
האימון האמצעי של השבוע נועד להתאוששות מלאה של הגוף לכן לא הייתי ממליץ לעשות מתח כבד ביום הזה.
3)עד כמה הכרחי הפשיטות גו?
בהתחלה, לא הכרחי בכלל. אחרי זה אולי.
4) יש אפשרות להוסיף לתכנית מקבילים עם משקל ופייס פולס? ואם כן לאיזה אימון?
תודה
מומלץ להפחית בתרגילי עזר, במיוחד בהתחלה.
אני אחרי שהרצתי את התכנית פעמיים והעלתי הרבה משקל עבודה, הוספתי מקבילים ביום עצימות.

• פותח/ת השרשור
קודם כל לפני שאענה על השאלות, הייתי ממליץ על רוטציה בין הבנץ' לפרס כל שבוע.

לא הייתי ממליץ. הנפח הוא סך הכל כלי עזר להתקדמות לא צריך שהאימון הזה יהיה כבד מידי.

האימון האמצעי של השבוע נועד להתאוששות מלאה של הגוף לכן לא הייתי ממליץ לעשות מתח כבד ביום הזה.

בהתחלה, לא הכרחי בכלל. אחרי זה אולי.

מומלץ להפחית בתרגילי עזר, במיוחד בהתחלה.
אני אחרי שהרצתי את התכנית פעמיים והעלתי הרבה משקל עבודה, הוספתי מקבילים ביום עצימות.
השאלה אם האימון עצימות יושפע מאימון כבד ביום נפח?
כי כרגע במשקלים שלי האימון נפח די קל

השאלה אם האימון עצימות יושפע מאימון כבד ביום נפח?
כי כרגע במשקלים שלי האימון נפח די קל
כן זה יכול להשפיע.
בסדר אל תדאג עם הזמן אתה תגיע גם לאימוני נפח מאתגרים מאוד באחוזים של 80-85

כמו שנאמר כאן, הנפח הוא כלי עזר בתכנית, המטרה בטקסס זה להתקדם ביום עצימות. אם המשקל ביום נפח מרגיש לך קל מדי אבל עדיין נותן מספיק גירוי שתתחזק ותשבור שיאים ביום עצימות אז הרווחת. בכל מקרה תוך כמה זמן האימון נפח יתחיל להיות מאתגר כשהמשקלי עבודה יעלו.

לדעתי עדיף להתחיל עם ריסט כזה שאחרי 3-4 שבועות תגיע למשקלי המקסימום הנוכחיים ואז תתחיל לשבור שיאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית