הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ העלאת משקלים

• פותח/ת השרשור jar990
  • פורסם בתאריך

jar990

מושעה
214
2
נק' מוניטין:
-14
214
2
אהלן
נתונים
גיל 22
גובה 1.68
משקל 76-77

התוכנית
אימון 1
סקווט 6X3
לחיצת חזה 6X3
מתח 6X3
יד אחורית 8X3
יד קדמית 8X2
בטן 20X3

אימון 2
סקווט קל כחימום
דדליפט 6X3
לחיצת כתפיים (פרס) 6X3
חתירה 8X3
יד קדמית 8X2
מקבילים 8X3
בטן 20X3

כמה הרבה זמן שאני תקוע במשקלים
בנץ פרס עליתי ל85 ועכשיו תקוע בין 80 ל 85 לא מתקדם ושמגיע לאימון הבא של בנץ מרגיש אפילו שגם 80 יחסית קשה

סקוואט התקדמתי יפה מ40 ל85
הצלחתי אימון אחד 95 וזהו מאז תקוע על 85

דדליפט 110 קילו התחלתי מ60 עליתי טוב מאוד אבל הטכניקה לא הכי טובה כבר ב100
הגב תחתון עולה קצת לפני זה משהו שאני צריך לעבוד עליו

לחיצת כתפיים 45 וככה זה נישאר

אני אוכל
בוקר
שיבולת שועל 3 כפות + 2 כוסות חלב
בננה

צהריים
2 כוסות אורז
2-3 ביצים

ארוחה 3
2 כוסות אורז
חזה עוף
ברוקולי

לפני אימון
1-2 בננה
קריאטין 5 גרם

אחרי אימון
400 מ"ל חלב עם חלבון או לפעמים עם מים
2-5 תמרים

לילה
פסטה
עם קוטג / חזה עוף
כאלה

יושן 7-8 שעות רצוף בלילה
מה יכול להיות הבעיה להוסיף משהו לתפריט
אוכל גם הרבה אגוזי מלך ושקדים חלבה שמן זית
כמה שיוצא
?

כמה הפלוס הקלורי שלך ?
מעבר לאימון לא ציינת כמה פעמים בשבוע מתאמן וכמה זמן אתה בהתקדמות רציפה מאז שהתחלת את התוכנית כביכול.

• פותח/ת השרשור
כמה הפלוס הקלורי שלך ?
מעבר לאימון לא ציינת כמה פעמים בשבוע מתאמן וכמה זמן אתה בהתקדמות רציפה מאז שהתחלת את התוכנית כביכול.
מתאמן 3 פעמים בשבוע.
רצוף כבר 3 חודשים קצת יותר אפילו
אולי פיספסתי אימון אחד גג וגם אחרי זה השלמתי אותו
זה לא שהתחלתי מ85 סקוואט ואני תקוע ב85
התחלתי עם משקל גוף של 72-73 עליתי עכשיו ל77 זה התקדמות בסדר לתקופת זמן שאני מתאמן ?
סקוואט לדוגמה התחלתי מ60 וזה היה הכי הרבה שאני מצליח .
אותו דבר בנץ אבל אני מנסה לעלות כל אימון ואו שניהיה קשה פתאום המשקל שהצלחתי אימון קודם
או שאני סתם תקוע
הפלוס הקלורי שלי 2500 בערך
אני כבר לא כלכך לפי תפריט מסודר אבל אוכל לאורך כל היום חזה עוף , אורז, לחם חיטה מלאה, חמאת בוטנים , שקדים,אגוזי מלך,אבקת חלבון,קוטג ביצים
אוכל מספיק אני חושב.
עוד משהו יכול לתקוע אותי מלעלות משקל חוץ מאוכל ?
אני יושן 7-8 שעות בלילה.
חוץ מזה נח שצריך ומתאמן שצריך .

אם אתה בפלוס קלורי של 500 לפחות, וישן טוב, התוכנית שלך לא מתאימה. לא מספיק סתם לנסות להעלות משקלים מדי אימון.
תקרא את המאמרים על SS והליניארית, תעשה ריסט ותעבוד בצורה מסודרת.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בפלוס קלורי של 500 לפחות, וישן טוב, התוכנית שלך לא מתאימה. לא מספיק סתם לנסות להעלות משקלים מדי אימון.
תקרא את המאמרים על SS והליניארית, תעשה ריסט ותעבוד בצורה מסודרת.
אולי לעבור לתוכנית AB ? כי לא מעוניין בSS

אולי לעבור לתוכנית AB ? כי לא מעוניין בSS
גם SS היא סוג של AB.
בכל מקרה, אתה יכול AB, אבל אחת מהשתיים - או שתבנה אותה במתכונת של תוכנית כוח, ואז צריך לבנות אותה מאד בזהירות כדי שתרגילים לא יפריעו אחד לשני, או שתלך על נפח ואז תפסיק להיות מודאג מהעלאות רציפות וסדירות במשקלים.

• פותח/ת השרשור
גם SS היא סוג של AB.
בכל מקרה, אתה יכול AB, אבל אחת מהשתיים - או שתבנה אותה במתכונת של תוכנית כוח, ואז צריך לבנות אותה מאד בזהירות כדי שתרגילים לא יפריעו אחד לשני, או שתלך על נפח ואז תפסיק להיות מודאג מהעלאות רציפות וסדירות במשקלים.
בAB אין התקדמות במשקלים
ובAB עדיין חייבת להיות בנויה סביב תרגילים מורכבים דדליפט סקוואט בנץ וכאלה ?

גם SS היא סוג של AB.
Ss היאfbw קושקוש

בAB אין התקדמות במשקלים
ובAB עדיין חייבת להיות בנויה סביב תרגילים מורכבים דדליפט סקוואט בנץ וכאלה ?
כמובן שיש ב-AB התקדמות במשקלים. בכל תוכנית שמכבדת את עצמה יש.
ועדיף שתהיה מורכבת סביב המורכבים.
Ss היאfbw קושקוש
קושקוש? 😲 הגענו לרמת אינטימיות כזאת?

• פותח/ת השרשור
כמובן שיש ב-AB התקדמות במשקלים. בכל תוכנית שמכבדת את עצמה יש.
ועדיף שתהיה מורכבת סביב המורכבים.

קושקוש? 😲 הגענו לרמת אינטימיות כזאת?
איפה אני יכול לקבל עזרה על בניית AB ?
יש אשכול משהו שיעזור ?
ובקשר ללעבור תוכנית
הרבה פה המליצו לי להגיע למשקלים גבוהים
דדליפט 160
סקוואט 120
ואז רק לחשוב לעבור לAB יש משהו במה שהם אומרים ?

אז בעצם בשביל לעלות במסת שריר לא חייב להעלות משקלים באופן לינארי ?
זאת קופת שרצים רצינית. לדעתי הפרמטר החשוב ביותר הוא העלאת משקלים, הרוב פה יגידו שדווקא הנפח הוא החשוב יותר (שגם הוא כמובן תלוי במשקלי העבודה, אבל נתעלם מזה לרגע).
בכל מקרה, רוב מי שמתאמן בפיצולים לא ממש דואג מהתקדמות המשקלים, אז זה תלוי את מי אתה שואל ולמי אתה מאמין.

זאת קופת שרצים רצינית. לדעתי הפרמטר החשוב ביותר הוא העלאת משקלים, הרוב פה יגידו שדווקא הנפח הוא החשוב יותר (שגם הוא כמובן תלוי במשקלי העבודה, אבל נתעלם מזה לרגע).
בכל מקרה, רוב מי שמתאמן בפיצולים לא ממש דואג מהתקדמות המשקלים, אז זה תלוי את מי אתה שואל ולמי אתה מאמין.

זאת אכן קופת שרצים, באופן מפתיע אתמול התכתבתי עם משה והוא הפתיע אותי מאוד כשאמר שיש הרבה דרכים מוכחות ליצור עומס על השריר והעניין של להעלות משקלים הוא "בולשיט טהור"...

גם אני עושה AB ומבחינתי יש תרגילים כמו סקוואט\דדליפט שבהם אני מעלה משקלים כל שבוע (ביום שבו אני עושה 5X5) אבל בבנץ' אני כבר לא מעלה כי הגעתי ל 110 ואם אעלה עוד 2.5 או 5 קילו כבר לא אוכל להשלים 5X5 או שהטכניקה תהיה מזעזעת (מוט מתנדנד וכאלה) אז נראה לי שכל עוד אפשר להעלות סבבה אבל אם כבר אי אפשר אז זה גם סבבה, אני מניח שמי שעושה AB הוא לא ליפטר ופחות מעניין אותו לשבור שיאים, מעניין אותו "להתנפח" 😃

• פותח/ת השרשור
בקשר לתוכנית שהבאתה לי
אין שם בנץ חיובי בנץ שלילי
ועוד כמה תרגילים שרציתי להוסיף מה אתה אומר יהיה יותר מדי עומס ?
ואיך בדיוק אני מחלק ל4 פעמים בשבוע אם רשמתה אימון A ואימון B ?

• פותח/ת השרשור
ראשון-A1
שני-B1
רביעי-A2
חמישי-B2

המטרה היא לא לסמן V על כל התרגילים, השריר צריך להתאושש מתישהו ועומס מיותר יוביל לדלקות ופציעות
ברור אני מבין את זה
אבל יש תרגילים שחשוב לעבוד איתם אתה לא חושב ככה?
בנץ ופרפר עם דאמבלים מספיק לחזה ?

העלאת משקלים זה לא בולשיט טהור בשביל לבנות מסת שריר זה פשוט לא הדרך היחידה וסיכוי טוב גם לא הכי אפקטיבית מה שהפורום הזה מתקשה להבין
העיקר שאתה יודע מה נכון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית