הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון כוח למתקדמים

AQUANGEL

משתמש משקיע
3,097
1,385
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
6,486
3,097
1,385
שלום לכולם,

צריך את עזרתכם, יש לי בחור חזק במכון שמתאמן טוב כבר שנתיים וחצי, הוא הגיע למשקלים מכובדים במורכבים.
בכל מקרה, הבן אדם דיי תקוע, הוא רוצה להמשיך להתחזק אבל הוא חושש שאם הוא יעבוד בתוכניות ששמות יותר דגש על כוח ויוריד מהנפח הוא יאבד מסה/צורה.

מה דעתכם? כלומר איך כדאי לו להתקדם? האם יש תוכניות כוח למתקדמים? (SS או 5X5 כבר לא כל כך יעזרו לו לדעתי)
בכללי האם עדיף באימוני כוח מתקדמים לפצל את האימונים לפי שריר (הוא עושה משהו בסגנון ABCDE כשהוא מתחיל בערך כל אימון בתרגילי בסיס מורכבים בטווח חזרות נמוך ואז עובר לתרגילים אחרים עם נפח)

מה המשקלים?
מה שנראה מהאמור, הגיע הזמן לתכנון טיפה יותר מורכב. גלן פנדליי יהיה אפשרות טובה.
לא לזלזל באחוזים!!! לא לוותר בגלל שאימון הוא קל!!!

• פותח/ת השרשור
שיעשה פנדליי אם הוא מחפש תוכנית עם נפח וכוח
יש מאמר בפורטל?
מה המשקלים?
מה שנראה מהאמור, הגיע הזמן לתכנון טיפה יותר מורכב. גלן פנדליי יהיה אפשרות טובה.
לא לזלזל באחוזים!!! לא לוותר בגלל שאימון הוא קל!!!
190 קג לבנץ' ל2-3 חזרות
240 ק"ג לדדליפט ל2-3 חזרות, טכניקה חצי קלאץ'
200 ק"ג HB סקוואט לא זוכר כמה חזרות אבל הוא לא עמוק מספיק בגלל טראומות עבר
90 ק"ג פרס גם 2-3 חזרות בערך

תודה על התשובות

יש מאמר בפורטל?

190 קג לבנץ' ל2-3 חזרות

תודה על התשובות
Bill Starr - Glenn Pendlay 5x5 - Periodized Version, Dual Factor Theory

יש אקסל שאפשר פשוט להציב בו

יש מאמר בפורטל?

190 קג לבנץ' ל2-3 חזרות

תודה על התשובות

חייב לדעת על איזה טראומות מדובר

• פותח/ת השרשור
חייב לדעת על איזה טראומות מדובר
הוא נפל פעם עם המוט בסקוואט כבד ועמוק קדימה ואיכשהו במזל הצליח להתחמק מליפול עם המוט אם אני זוכר נכון ומאז הוא מפחד לאבד שיווי משקל.

הוא נפל פעם עם המוט בסקוואט כבד ועמוק קדימה ואיכשהו במזל הצליח להתחמק מליפול עם המוט אם אני זוכר נכון ומאז הוא מפחד לאבד שיווי משקל.

נשמע כמו המתאמן האידיאלי לעשות תוכניות כוח מתקדמות...
לעשות רבע סקוואט לא שווה כלום, תגידלו שעדיף בלי במיוחד בתוכנית כוח מתקדמת

• פותח/ת השרשור
נשמע כמו המתאמן האידיאלי לעשות תוכניות כוח מתקדמות...
לעשות רבע סקוואט לא שווה כלום, תגידלו שעדיף בלי במיוחד בתוכנית כוח מתקדמת
על הסקוואט הוא מקבל בראש באופן קבוע וזה משתפר מאימון לאימון

השאלה שלך כללית מדי לדעתי.

נפח גבוה יקדם אותו, אבל אנחנו לא ממש מכירים אותו או את ההסטוריה שלו וכו'.

למה הוא צריך מתווך? הוא ילד גדול, שיפתח פוסט, רצוי מאוד בצירוף סירטונים. סקוואט לא עמוק מספיק ודדליפט טכניקה חצי קלאץ' כדבריך, זה משהו שצריך לתקן, קשה לעשות את זה בלי לדעת במה מדובר.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלך כללית מדי לדעתי.

נפח גבוה יקדם אותו, אבל אנחנו לא ממש מכירים אותו או את ההסטוריה שלו וכו'.
נפח גבוהה יקדם אותו בכוח?
190 בנץ' ורק 90 פרס?
אם אני זוכר נכון אז כן (ואני כנראה זוכר נכון כי חלקנו את המוט עם אותו משקל)
למה הוא צריך מתווך? הוא ילד גדול, שיפתח פוסט, רצוי מאוד בצירוף סירטונים. סקוואט לא עמוק מספיק ודדליפט טכניקה חצי קלאץ' כדבריך, זה משהו שצריך לתקן, קשה לעשות את זה בלי לדעת במה מדובר.
הוא לא צריך מתווך, אני צריך עניין וסיפוק בעבודה שלי, או שאתה מעדיף שאני אהיה מהמאמנים שמגרבצים וזורקים מיתוסים מהתחת?
את הסקוואט והדדליפט אני יודע לתקן הבעיה היא שהתיקון דורש התפשרות על משקלים ואני בטוח שכולם פה יודעים איך בן אדם מגיב כשאומרים לו להוריד משקלים מהמוט.

הסקוואט והדדליפט אני יודע לתקן הבעיה היא שהתיקון דורש התפשרות על משקלים ואני בטוח שכולם פה יודעים איך בן אדם מגיב כשאומרים לו להוריד משקלים מהמוט.
אין תכנית כח לחצי סקוואט.

• פותח/ת השרשור
מה יש "לעבוד איתו על זה" עם בחור שעושה 200 לחזרות? תגיד לו "אחי אתה לא יורד מספיק, זה לא סקוואט."
זה שאני אומר לו משהו לא אומר שהוא פתאום יתקן את זה, חלק מהבעיה היא מנטלית, הפחד מנפילה(כי כבר קרה לו שהוא נפל, זה קרה לך?), ובלי קשר לאנשים קשה עם שינויים, קשה להביא בן אדם להוריד משקל ולשנות/לתקן טכניקה.
לשנות ולתקן טכניקה והרגלים זה משהו שלוקח זמן, בכל תחום.

זה שאני אומר לו משהו לא אומר שהוא פתאום יתקן את זה, חלק מהבעיה היא מנטלית, הפחד מנפילה(כי כבר קרה לו שהוא נפל, זה קרה לך?), ובלי קשר לאנשים קשה עם שינויים, קשה להביא בן אדם להוריד משקל ולשנות/לתקן טכניקה.
לשנות ולתקן טכניקה והרגלים זה משהו שלוקח זמן, בכל תחום.
אוקיייי, וגם אני נפלתי עם 220 קילו לפני שבועיים, וגם אותי לקחו לצד בתחילת דרכי וצעקו עליי שאזרוק את האגו ואתאמן כמו שצריך. הושיבו אותי עם דאבל 10 קילו בין הידיים במשך שבועיים ועשיתי 25*5 חזרות בוקס סקוואט.
אז אם קשה לבן אדם לעשות שינויים, זאת לא אמורה להיות הבעיה שלך. צריך להוריד לו המשקל מהמוט וליצור לו ביטחון חדש בעומק. לא רוצה לעשות את זה ? אז חפש מאמן אחר.

• פותח/ת השרשור
אוקיייי, וגם אני נפלתי עם 220 קילו לפני שבועיים, וגם אותי לקחו לצד בתחילת דרכי וצעקו עליי שאזרוק את האגו ואתאמן כמו שצריך. הושיבו אותי עם דאבל 10 קילו בין הידיים במשך שבועיים ועשיתי 25*5 חזרות בוקס סקוואט.
אז אם קשה לבן אדם לעשות שינויים, זאת לא אמורה להיות הבעיה שלך. צריך להוריד לו המשקל מהמוט וליצור לו ביטחון חדש בעומק. לא רוצה לעשות את זה ? אז חפש מאמן אחר.
לא אמרתי שהסקוואט שלו זו בעיה שלי, אני מנסה לעזור אבל יש גבול למה שאעשה(להתחיל להתווכח איתו) בשביל שכר מינימום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית