הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון כוח למתקדמים

AQUANGEL

משתמש משקיע
3,097
1,385
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
6,486
3,097
1,385
שלום לכולם,

צריך את עזרתכם, יש לי בחור חזק במכון שמתאמן טוב כבר שנתיים וחצי, הוא הגיע למשקלים מכובדים במורכבים.
בכל מקרה, הבן אדם דיי תקוע, הוא רוצה להמשיך להתחזק אבל הוא חושש שאם הוא יעבוד בתוכניות ששמות יותר דגש על כוח ויוריד מהנפח הוא יאבד מסה/צורה.

מה דעתכם? כלומר איך כדאי לו להתקדם? האם יש תוכניות כוח למתקדמים? (SS או 5X5 כבר לא כל כך יעזרו לו לדעתי)
בכללי האם עדיף באימוני כוח מתקדמים לפצל את האימונים לפי שריר (הוא עושה משהו בסגנון ABCDE כשהוא מתחיל בערך כל אימון בתרגילי בסיס מורכבים בטווח חזרות נמוך ואז עובר לתרגילים אחרים עם נפח)

לא אמרתי שהסקוואט שלו זו בעיה שלי, אני מנסה לעזור אבל יש גבול למה שאעשה(להתחיל להתווכח איתו) בשביל שכר מינימום.
לא אמרתי שתתווכח, להיפך, תגיד לו את הדברים האלה. תאמר לו שזוהי דעתך ודעת אחרים. במקרה שירצה להקשיב אז סבבה ובמקרה שלא לך לעזור לזקנה שאולי גם תיקח ממך אימון אישי אם תהיה מספיק נחמד.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שתתווכח, להיפך, תגיד לו את הדברים האלה. תאמר לו שזוהי דעתך ודעת אחרים. במקרה שירצה להקשיב אז סבבה ובמקרה שלא לך לעזור לזקנה שאולי גם תיקח ממך אימון אישי אם תהיה מספיק נחמד.
הוא כבר שמע את כל זה.
את האשכול פתחתי בגלל דיון אחר שהיה איתו לגבי אימונים שיתאימו להתקדמות בכוח ושמירה על מסה, מתוך סקרנות בעיקר.
ואין לי כוח לכל הזקנים האלו, יותר ילדותיים מהילדים, תכלס אם היתה לי סבלנות הייתי עושה אחלה כסף באימונים אישיים.

נפח גבוהה יקדם אותו בכוח?

אם אני זוכר נכון אז כן (ואני כנראה זוכר נכון כי חלקנו את המוט עם אותו משקל)

הוא לא צריך מתווך, אני צריך עניין וסיפוק בעבודה שלי, או שאתה מעדיף שאני אהיה מהמאמנים שמגרבצים וזורקים מיתוסים מהתחת?
את הסקוואט והדדליפט אני יודע לתקן הבעיה היא שהתיקון דורש התפשרות על משקלים ואני בטוח שכולם פה יודעים איך בן אדם מגיב כשאומרים לו להוריד משקלים מהמוט.

אין מצב כזה.
מישהו שמסוגל לדחוק 190 קילו בשכיבה, אין מצב שבעמידה (פרס) דוחק רק 90 קילו. משהו פה לא בסדר.

זה הסקוואט שלו, לחזרות?
Instagram video by Sutor Strong • Jan 4, 2016 at 11:55pm UTC

• פותח/ת השרשור
אין מצב כזה.
מישהו שמסוגל לדחוק 190 קילו בשכיבה, אין מצב שבעמידה (פרס) דוחק רק 90 קילו. משהו פה לא בסדר.

זה הסקוואט שלו, לחזרות?
Instagram video by Sutor Strong • Jan 4, 2016 at 11:55pm UTC
הרבה זמן לא ראיתי את הסקוואט שלו (לא מתאמן/מאמן בד"כ ביום/שעות שהוא עושה סקוואט), אבל אני חושב שדיי דומה, אם כי הפיסוק שלו צר יותר אז יש לו לדעתי יותר תנועה.
היום למשל ראיתי את הדדליפט, גב מעוגל וכשהוא עובר את הברכיים, טוב אתם יכולים לנחש מה קורה.

לגבי הבנץ, הוא עושה 190, טכניקה טובה, אין סיכוי שאני טועה פה אני שמרתי עליו ותהיתי מי ישמור עליי אם זה נופל.
כנ"ל לגבי הפרס פעם אחרונה שראיתי (גג כמה שבועות), עשה באיזור ה90 כי שנינו עבדנו עם המשקל הזה (אני לא עשיתי פרס).

• פותח/ת השרשור
נשמע לי כמו שאלה ל"מעריב לנוער", משנות ה-90:
"יש לי חבר.... "
רק שזה לא
יש לי חבר....

זה שאני מאמן בחדר כושר, יש לי מתאמנים בחדר כושר, ואני מנסה ללמוד איך אפשר לעזור לאחד מהם להתקדם, אני באמת לא מבין חלק מהתגובות פה, מילא הייתם אומרים שזה משקלים של מתאמן מתחיל/בינוני ובהתאם ממליצים על תוכנית אחרת אבל אחרי שהמליצו על התוכנית של פנדליי כל התגובות פה לא ממש תורמות כלום ומתעסקות בקקה

רק שזה לא
יש לי חבר....

זה שאני מאמן בחדר כושר, יש לי מתאמנים בחדר כושר, ואני מנסה ללמוד איך אפשר לעזור לאחד מהם להתקדם, אני באמת לא מבין חלק מהתגובות פה, מילא הייתם אומרים שזה משקלים של מתאמן מתחיל/בינוני ובהתאם ממליצים על תוכנית אחרת אבל אחרי שהמליצו על התוכנית של פנדליי כל התגובות פה לא ממש תורמות כלום ומתעסקות בקקה

אבל כבר ענו פה על השאלה ביותר מניסוח אחד

• פותח/ת השרשור
אבל כבר ענו פה על השאלה ביותר מניסוח אחד
כן רק שאז באו תגובות מיותרות כמו שלך, כאילו אנשים ענו ואז אחרים התחילו לשאול ולדון בכל מיני דברים שלא עונים לי על השאלה, לא קשורים ועוד באים אליי בטענות, כולה התעניינתי לגבי אימוני כוח מתקדמים, בסופו של דבר מה זה משנה פה לאנשים מי הבן אדם ומה הוא עושה.

ועוד אני מקבל על זה מוניטין שלילי, כן מה לעשות כנראה צריך להיות פה חוצפן כדי שיפסיקו לחפור פה עם תגובות מיותרות כשבתכלס קיבלתי שתי תשובות עינייניות.
וכן זה מתאמן שלי ולא אני, הלוואי הייתי מגיע למשקלים האלו, אני לא הולך לרשום פה משקלים שאני עובד איתם כי אני לא מעוניין בחוב לראק אבל אם אמרתי שהוא עשה 90 פרס ואני חלקתי איתו את המוט, ואני לא עושה 90 פרס, מה עוד אני יכול לעשות עם מוט בגובה הזה?

@iliadim

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית