עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איפה אתה עם המשקלים? הקושי הוא בהתאוששות?קושי בהתקדמות מאימון לאימון ע"י ביצוע מתכונת אחת לשבוע של 3x5. חשבתי לשנות את תכנון התקדמות לשבוע אחד שניתן התקדמות ב3x5 ושבוע לאחריו להוריד 10 אחוז ל3x3 ולאחר מכן חוזר. מה שאומר התקדמות אחת לשבועים.
אשמח לשמוע חוות דעת של החברה המנוסים.
3x5x145, עובד בקפיצות של 5 קילו, קושי בהתאוששות.איפה אתה עם המשקלים? הקושי הוא בהתאוששות?
מה לגבי חמישיה אחת כבדה ועוד קצת נפח קל כל עוד זה אפשרי? נניח 150*5 ועוד 3*5*1303x5x145, עובד בקפיצות של 5 קילו, קושי בהתאוששות.
הייתי תקופה ארוכה על מתכונת של 1x5 ובכל פעם נעצרתי מהר מאוד, הצלחתי להגייע ל5x150.היית גם תקופה שהוספת שתי סטים באק אופ אך ללא הצלחה. מהרגע שהתחלתי לתת 3x5 התקדמתי יחסית יפה מאוד והרגיש לי הכי נכון שזה כרגע 3x5x145. כרגע אני נעצרתי שם עקב התאוששות. מכן הגייע החשיבה של התקדמות על פני שבועים. לפי היכולת של הגוף מה שאני צריך זה נפח רק אם יכול התקדמות יותר ארוכה משבוע.מה לגבי חמישיה אחת כבדה ועוד קצת נפח קל כל עוד זה אפשרי? נניח 150*5 ועוד 3*5*130
בלי לראות את כלל התוכנית קשה להגיבהייתי תקופה ארוכה על מתכונת של 1x5 ובכל פעם נעצרתי מהר מאוד, הצלחתי להגייע ל5x150.היית גם תקופה שהוספת שתי סטים באק אופ אך ללא הצלחה. מהרגע שהתחלתי לתת 3x5 התקדמתי יחסית יפה מאוד והרגיש לי הכי נכון שזה כרגע 3x5x145. כרגע אני נעצרתי שם עקב התאוששות. מכן הגייע החשיבה של התקדמות על פני שבועים. לפי היכולת של הגוף מה שאני צריך זה נפח רק אם יכול התקדמות יותר ארוכה משבוע.
1. יש הגיון מאחורי זה שעדיף להוריד את המשקל ולא החזרות?אם אתה הולך במתכונן של כל שבוע שני "קליל" הייתי ממליץ להוריד את המשקלים ולא את החזרות. אם אתה רוצה להתקדם במתכונן דו שבועית, תתן לצורך דוגמה 20 קילו אחורה, ואז תתקדם 5 קילו קדימה מהשיא.
שיטה אחרת היא בלוקים יותר ארוכים של 3-5 שבועות.
1. מזה הכוונה "שורף"? המטרה של האימון קל זה לתת לגוף זמן להתאושש ולא לשפר ביצועים. נפח קל יחזק אותי? אוקיי.כן. למשוך כבד שורף אותך. פשוט מאוד.
בנוסף שלשות לא יחזקו אותך (אלא אם אתה נותן עשר שלשות...)
לעומת נפח קל שכן יחזק אותך.
הייתי מציע איפשהו באיזור הזה.
ש1 145 חמישיות
ש2 120 חמישיות
ש3 150 חמישיות
ש4 125 חמישיות
וכן הלאה...
אפשר לעבוד בכל מיני וריאציות בשבוע ה"קל" אבל אני חושב שזה לא ממש משנה כל עוד אתה נותן נפח סביר ולא כבד.
בלי לראות את כלל התוכנית קשה להגיב
ראשוןאיזה תוכנית אתה?
תוכנית די מוזרה, מי כתב אותה?1. מזה הכוונה "שורף"? המטרה של האימון קל זה לתת לגוף זמן להתאושש ולא לשפר ביצועים. נפח קל יחזק אותי? אוקיי.
2. אוקיי הבנתי בין 15 ל20 אחוז בריסט.
ראשון
בנץ פרס 5x5
פאוורקלין 5x3
שני
באק סקוואט 5x5
רביעי
קלאן 3x3
חמישי
ג'ירק 3x3
שישי
פרונט 5x3
דדליפט 3x5
המטרה שניהם והעדיפות לדדליפט.ההתקדמות של הדדליפט צריכה להיות קשורה בהתקדמות בשאר התרגילים.
המטרה היא PL או WL ?
כן נפח קל מחזק, כמובן תלוי כמה קל וכמה הנפח.
לגבי לשרוף - הכוונה ללהיות תשוש. להגיע לאימון ולהיות מסוגל לפחות ממה שאתה יכול טרי יחסית. זה אולי האלמנט הכי חשוב באימונים.
למה מוזרה בגלל הנפות? אתה רואה סיבה שבגללה הדדליפט יכול להתעכב?תוכנית די מוזרה, מי כתב אותה?
כל ככה לא עובד משקולן וככה גם לא עובד פאוורליפטרהמטרה שניהם והעדיפות לדדליפט.
למה מוזרה בגלל הנפות? אתה רואה סיבה שבגללה הדדליפט יכול להתעכב?
מה מציע? איך אפשר לשפר אותה מבלי לפגוע בכל התרגילים שרשומים?כל ככה לא עובד משקולן וככה גם לא עובד פאוורליפטר
לפגוע? תחליט קודם כל מה המטרה.מה מציע? איך אפשר לשפר אותה מבלי לפגוע בכל התרגילים שרשומים?
כמו שציינתי בהודעה הקודמת להתחזק בכל התרגילים שצוינו בתוכנית. מהבחינה הטכנית של ביצוע התרגילים הכל תקין. לקחתי תקופה אימונים בתחום הנפות ובמקביל ממשיך לקחת בתדירות הרבה יותר נמוכה במקביל לתוכנית. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. דא לגבי הדדליפט עבודה עם פחות נפח לא עזר גם בתוכניות אחרות כגון ss,לינארית וטקסס.לפגוע? תחליט קודם כל מה המטרה.
אם המטרה היא דדליפט, ג'רק הוא הכרחי למטרה חוץ מזה שאני לא סומך על היכולת הטכנית של בנאדם שאני לא מכיר לבצע קלינים וג'רק וכו' בצורה טובה בלי מאמן.
סלח לי אם לא אקבל את הקביעה שלך שהכל תקין טכנית עד שאראה בעצמי.כמו שציינתי בהודעה הקודמת להתחזק בכל התרגילים שצוינו בתוכנית. מהבחינה הטכנית של ביצוע התרגילים הכל תקין. לקחתי תקופה אימונים בתחום הנפות ובמקביל ממשיך לקחת בתדירות הרבה יותר נמוכה במקביל לתוכנית. אשמח לשמוע את דעתך בעניין. דא לגבי הדדליפט עבודה עם פחות נפח לא עזר גם בתוכניות אחרות כגון ss,לינארית וטקסס.
אתה חזק גם בדדליפט וגם בפאוורקלין. חיזקת כל אחד בתקופות נפרדות?סלח לי אם לא אקבל את הקביעה שלך שהכל תקין טכנית עד שאראה בעצמי.
יש סיבה לזה שרוב המשקולנים כמעט ולא עושים דדליפט וזה בדיוק בגלל ההתאוששות...
אפשר להוסיף הרמות אולימפיות כתרגילי עזר אבל אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך