הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם להתחיל שימוש בויטמין D

TvrSp12

משתמש משקיע
3,716
2,957
נק' מוניטין:
4,269
3,716
2,957
עשיתי השבוע בדיקות דם תקופתיות, יצא שיש לי מחסור בויטמין די, 71 לעומת הטווח התחתון שהוא 75.
זה קצת מפתיע בהתחשב בזה שאני צורך הרבה מוצרי חלב ובאופן קבוע.
האם להתחיל שימוש בויטמין די ו באיזה מינון או סביר שזו טעות בבדיקה?

אתה יכול לעשות בדיקה נוספת אבל להרבה מאוד אנשים יש מחסור בויטמין (שהוא בכלל הורמון אגב) הזה, כי ממזון קשה לקבל מספיק.
זה לא מאוד יפתיע שגם לך חסר.
אתה יכול בשקט לתסף בסביבות 1,000 IU ביום.

לחלק רב מאוכלוסיית העולם יש חסור כלשהו בויטמין D
הסיבה היא שקשה להשיג אותו במינון הולם ויעיל במזון וגם הוכח שחשיפה לשמש לא מספקת בתנאים בריאותיים מסויימים (רק חשיפה עזה למשך זמן רב ובקביעות, מה שלא בריא כלל)
אני ממליץ לתסף באופן קבוע בויטמין D במינון של 2,000iu לפחות באופן יומי

הויטמין D3 שיש במולטי זה מספיק? ברובם יש בסביבות ה1000IU, באף בדיקת דם שעשיתי לא היה את הנתון של ויטמין D

• פותח/ת השרשור
אם מחסור בויטמין יכול לגרור בעיות בריאותיות, למה לא לתסף ולהחזיר אותו לרמות תקינות?

מגניב. אבל אין עדויות לכך שתיסוף בויטמין די משפר את הבריאות.
אני לא אכנס לדיון הזה כי אין לי כוח להתחיל לבדוק את הטענה הזאת בעצמי, אבל במידה והרמות בדם לא תקינות או נמוכות, אז שם תיסוף כן יעזור

אתה לא רוצה להכנס לזה כי לא בדקת, אבל אתה צודק בכל זאת. שוב מגניב.
אם מחסור בויטמין יכול לגרור בעיות בריאותיות, למה לא לתסף ולהחזיר אותו לרמות תקינות?

הוא לא גורר, הוא סממן של בעיות. אבל 71 זה לא נמוך.

אתה לא רוצה להכנס לזה כי לא בדקת, אבל אתה צודק בכל זאת. שוב מגניב.

הוא לא גורר, הוא סממן של בעיות. אבל 71 זה לא נמוך.
התכוונתי לטענה האם תיסוף מעל הנורמה מועיל, כי יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שלא, כרגע אין לי זמן לבדוק את זה, אם אתה רוצה להביא הוכחה שתומכת במה שאתה אומר זה יהיה אחלה
וויטמין די הוא לא סממן, הוא גם לא ממש ויטמין לפי הגדרה, הוא הורמון
וכמו שאתה לא תזלזל בשינוי לרעה של שום הורמון, אין שום סיבה שויטמין די יהיה שונה

התכוונתי לטענה האם תיסוף מעל הנורמה מועיל, כי יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שלא, כרגע אין לי זמן לבדוק את זה, אם אתה רוצה להביא הוכחה שתומכת במה שאתה אומר זה יהיה אחלה
וויטמין די הוא לא סממן, הוא גם לא ממש ויטמין לפי הגדרה, הוא הורמון
וכמו שאתה לא תזלזל בשינוי לרעה של שום הורמון, אין שום סיבה שויטמין די יהיה שונה

מת על סמנטיקה. אתה בטח ניגש לסופרפארם הקרוב לביתך ובולע קצת הורמונים כשיש לך בעיה בריאותית כלשהי.

http://www.bmj.com/content/348/bmj.g2035

As we were preparing our review for submission, a relevant overview of observational studies and randomised controlled trials of vitamin D status or supplementation and ill health was published online.132 Eligible papers included prospective cohort studies and randomised controlled trials on chronic diseases (excluding skeletal diseases) in adults and were identified through a search in PubMed and Embase from inception to 31 December 2012. The authors identified 82 prospective cohort studies, 84 randomised controlled trials, 20 meta-analyses of 208 prospective studies, and eight meta-analyses of 88 randomised controlled trials. Similarly to our findings, this overview identified a discrepancy between findings of observational studies and of randomised controlled trials, with most supplementation trials not showing an effect of vitamin D on disease occurrence, and the authors concluded that low vitamin D status is more likely to be a marker of ill health than a cause of disease. The results of this overview were similar to ours, but our review is more comprehensive in terms of the number and range of outcomes covered and different regarding the included studies (we included systematic reviews and meta-analyses rather than original studies), the underlying population (we did not restrict our analysis to adults or particular clinical settings), and the statistical analyses performed (including bias tests).

• פותח/ת השרשור
לגבי הבדיקות שלי 71 זה מתחת לסף התחתון אם זה משמעותי אין לי בעיה לא לתסף, בגלל זה העלתי את השאלה.
לא הבנתי מהציטוט על איזה בעיה בריאותית התיסוף לא השפיע.

מת על סמנטיקה. אתה בטח ניגש לסופרפארם הקרוב לביתך ובולע קצת הורמונים כשיש לך בעיה בריאותית כלשהי.

http://www.bmj.com/content/348/bmj.g2035
הולך ישר לסופר פארם ולוקח את כל האסטרואידים שיש להם
בכל מקרה המחקר הזה נראה מקיף מאוד, אבל קשה לי לקחת את התוצאות שלו ברצינות מלאה, כי יש שם בלי סוף "יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, עוד לא יודעים"
בכל מקרה, הם טוענים שם, מה שנכון, שויטמין די הוא לא הורמון בעל השפעה עצומה במערכת, אבל הוא עובד בסינרגיה עם הורמונים אחרים, ואולי המחסור שלו לא יהרוג, אבל הוא כן בעל השפעה

לגבי הבדיקות שלי 71 זה מתחת לסף התחתון אם זה משמעותי אין לי בעיה לא לתסף, בגלל זה העלתי את השאלה.
לא הבנתי מהציטוט על איזה בעיה בריאותית התיסוף לא השפיע.
לדעתי לתסף, אולי אילו לתקופה לא יזיק, עדיף להביא אותו לערכים טובים
בסוםו של דבר, זה תוסף זול מאוד, וכמעט בלתי אפשרי להגיע ליותר מדי, כשיש מחסור למשל, הטיפול הוא 10,000 יחידות ליום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית