הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לחיצת חזה

LifterS

משתמש פעיל
632
147
נק' מוניטין:
457
632
147
שלום חברים

סבלתי בעבר משתי פציעות כתפיים (פגיעות קלות בלברום). כרגע אני חזרתי ללחוץ חזה בפעם השלישית (כל פעם זה לקח כמה חודשים עד שהיה אפשר ללחוץ חזה שוב)
הכל הולך טוב עד שאני מגיע למשקלים טיפה יותר כבדים (80-90) , אחרי כמה שבועות עם המשקלים האלה הכאבים חוזרים שוב.
חשוב לי להגיד שאני משלב תרגילים לכתך אחורית (פייספולס) ומתחמם טיפה עם גומיה לפני האימון ועדיין הכאבים חוזרים שוב ושוב.
בנוגע לטכניקה אני בטוח שהיא טובה אני שומר על שכמות מכווצות ומוריד את המוטה מתחת לפטמה ובאמת אני בטוח שהיא די טובה גם אם לא מושלמת.
השאלה שלי האם אני יכול פשוט לוותר עליו? אולי דמבלים אולי תרגילי משקל גוף אולי האמרים אבל משהו חייב להשתנות אני כל הזמן חוזר לכאבים בכתפיים.
הכאבים הם בעיקר בלחיצת חזה רגילה או מקבילים לפרס לצורך העניין אין כאבים בכלל.

@MikeRozner אם אני זוכר נכון גם אתה לא מחבב את התרגיל בגלל בעיות כאילו ואחרות, אשמח לעצה שלך..

תודה מראש

אין בעיה לוותר עליו, אף אחד לא מכריח אותך לעשות תרגיל זה או אחר.
יש לך את המאמר המצוין של נתנאל מושוקוביץ בפורטל על תרגילים אלטרנטייבים לבנץ. השתמשתי בהם על מתאמן שסבל מסחרחורות בשכיבה והוא היה ממש מרוצה.

• פותח/ת השרשור
אין בעיה לוותר עליו, אף אחד לא מכריח אותך לעשות תרגיל זה או אחר.
יש לך את המאמר המצוין של נתנאל מושוקוביץ בפורטל על תרגילים אלטרנטייבים לבנץ. השתמשתי בהם על מתאמן שסבל מסחרחורות בשכיבה והוא היה ממש מרוצה.
קראתי את המאמר השאלה האם בנץ בדמבלים לצורך העניין זה תרגיל שמתאים למתכונת כוח? (חזרות נמוכות) או שעדיף לחזרות טיפה יותר גבוהות?

קראתי את המאמר השאלה האם בנץ בדמבלים לצורך העניין זה תרגיל שמתאים למתכונת כוח? (חזרות נמוכות) או שעדיף לחזרות טיפה יותר גבוהות?
אל
תעשה
דאמבלים
לחזרות
נמוכות
!!!
זה יהיה מאוד בעייתי כי בשונה ממוט אתה צריך הרבה יותר איזון ומחשבה על התנועה, מה שיכול להוביל במשקלים גבוהים לחוסר ריכוז ופציעה

שלום חברים

סבלתי בעבר משתי פציעות כתפיים (פגיעות קלות בלברום). כרגע אני חזרתי ללחוץ חזה בפעם השלישית (כל פעם זה לקח כמה חודשים עד שהיה אפשר ללחוץ חזה שוב)
הכל הולך טוב עד שאני מגיע למשקלים טיפה יותר כבדים (80-90) , אחרי כמה שבועות עם המשקלים האלה הכאבים חוזרים שוב.
חשוב לי להגיד שאני משלב תרגילים לכתך אחורית (פייספולס) ומתחמם טיפה עם גומיה לפני האימון ועדיין הכאבים חוזרים שוב ושוב.
בנוגע לטכניקה אני בטוח שהיא טובה אני שומר על שכמות מכווצות ומוריד את המוטה מתחת לפטמה ובאמת אני בטוח שהיא די טובה גם אם לא מושלמת.
השאלה שלי האם אני יכול פשוט לוותר עליו? אולי דמבלים אולי תרגילי משקל גוף אולי האמרים אבל משהו חייב להשתנות אני כל הזמן חוזר לכאבים בכתפיים.

@MikeRozner אם אני זוכר נכון גם אתה לא מחבב את התרגיל בגלל בעיות כאילו ואחרות, אשמח לעצה שלך..

תודה מראש
מה זאת אומרת סבלת בעבר מפגיעות קלות בלברום ? פגיעה בלברום זה לא משהו שעובר ככה מעצמו , זו רצועה והיא לא מתאחה לבד
באיזה חלק של הלברום הפגיעה ? SLAP TEAR ? BANKART TEAR ?
אני גם עם בעיות כתפיים (כתף אחת bankart tear כתוצאה מהפריקת כתף וכתף שנייה גם עם בעיה כתוצאה מנפילה אבל לא עשיתי צילום )לפני 3 חודשים פרקתי את הכתף ומאז אני לא יכול לעשות בנצ אפילו עם מוט ריק אבל עם מיליטרי פרס ומקבילים על טבעות אין לי בעיה (מקבילים רגיל זה אפילו לא קרוב לאפשרי) ,
לא חושב שהחזה שלי לא מתפתח טוב או משהו אם זה מעודד אותך אז בהחלט אפשר לוותר על התרגיל (גם פרפר אני לא יכול לעשות בגלל כאבים)

לפי דעתי הבעיה שלך לא תפתר מעצמה לא משנה כמה פייספולס תעשה , ככל הנראה יש לך שם בעיה רצינית שדורשת ניתוח ( לא שווה לעשות את זה ) תבקש MRI ותראה מה קורה שם

• פותח/ת השרשור
אל
תעשה
דאמבלים
לחזרות
נמוכות
!!!
זה יהיה מאוד בעייתי כי בשונה ממוט אתה צריך הרבה יותר איזון ומחשבה על התנועה, מה שיכול להוביל במשקלים גבוהים לחוסר ריכוז ופציעה
כן תיארתי לעצמי אבל לא הייתי סגור על זה..

מה זאת אומרת סבלת בעבר מפגיעות קלות בלברום ? פגיעה בלברום זה לא משהו שעובר ככה מעצמו , זו רצועה והיא לא מתאחה לבד
באיזה חלק של הלברום הפגיעה ? SLAP TEAR ? BANKART TEAR ?
אני גם עם בעיות כתפיים (כתף אחת bankart tear כתוצאה מהפריקת כתף וכתף שנייה גם עם בעיה כתוצאה מנפילה אבל לא עשיתי צילום )לפני 3 חודשים פרקתי את הכתף ומאז אני לא יכול לעשות בנצ אפילו עם מוט ריק אבל עם מיליטרי פרס ומקבילים על טבעות אין לי בעיה (מקבילים רגיל זה אפילו לא קרוב לאפשרי) ,
לא חושב שהחזה שלי לא מתפתח טוב או משהו אם זה מעודד אותך אז בהחלט אפשר לוותר על התרגיל (גם פרפר אני לא יכול לעשות בגלל כאבים)

לפי דעתי הבעיה שלך לא תפתר מעצמה לא משנה כמה פייספולס תעשה , ככל הנראה יש לך שם בעיה רצינית שדורשת ניתוח ( לא שווה לעשות את זה ) תבקש MRI ותראה מה קורה שם
ההבחנה של פגעה בלברום הגיע מאיש מקצוע שמטפל בהמון ספורטאים ובפאוורליפטרים בארץ (כמה מהם אפילו בפורום), הוא נתן לי כמה תרגילי שיקום לכתף בנוסף למנוחה מבנץ פרס והכאבים עברו.. הם חוזרים רק כשאני מגיע למשקלים כבדים בשבילי

כן תיארתי לעצמי אבל לא הייתי סגור על זה..

ההבחנה של פגעה בלברום הגיע מאיש מקצוע שמטפל בהמון ספורטאים ובפאוורליפטרים בארץ (כמה מהם אפילו בפורום), הוא נתן לי כמה תרגילי שיקום לכתף בנוסף למנוחה מבנץ פרס והכאבים עברו.. הם חוזרים רק כשאני מגיע למשקלים כבדים בשבילי
כל עוד לא עשית MRI אי אפשר לדעת מה יש שם,
ופגיעה בלברום לא עוברת מעצמה אלא רק על ידי ניתוח לחיבור הרצועה
כנראה הוא התכוון ל SLAP TEAR

שלום חברים

תודה מראש
אני עובד המון הנד סטנד פושאפס, החזקות סטטיות על טבעות, שכיבות סמיכה ומקבילים. אני והבנצ' פשוט לא חברים.

לפי דעתי הבעיה שלך לא תפתר מעצמה לא משנה כמה פייספולס תעשה , ככל הנראה יש לך שם בעיה רצינית שדורשת ניתוח ( לא שווה לעשות את זה )
השאלה אם לנתח או לא תלויה במספר גורמים, כמו גיל, אורח החיים של האדם, כאב, בעיות בתפקוד וכדומה. במידה והגיל לא גבוה מידי ויש רצון לחזור לאורח חיים ספורטיבי, אין מניעה מניתוח. ההחלמה אומנם מעט קשה וארוכה, אבל אופציה זו הינה היחידה אשר מבטיחה חזרה לתפקוד מלא.

כל עוד לא עשית MRI אי אפשר לדעת מה יש שם
רק להבהיר משהו, MRI ארתרוגרפיה עוזר לאתר בצורה ברורה יותר, כאשר לעיתים MRI יראה שהכל תקין.

LifterS,
לפני שיהיה מאוחר מידי (קרע של גיד), הייתי ממליץ לפנות לייעוץ אורטופדי אצל מומחה כתף. תזדקק להפנייה מרופא משפחה וטופס 17. עצימת עיניים עלולה רק להחמיר את הבעיה עד כדי חובה בהתערבות כירורגית.

Guy209,
היתרונות בביצוע BP לפעמים מתגמדים בהשוואה לנזק הפוטנציאלי, במיוחד אצל אנשים שחוו בעבר פציעות או בעלי רגישויות בכתפים.

יש איזו סיבה מיוחדת או שאתה סתם לא אוהב את התרגיל?
זו הבעיה כשנכנסים לשיחה באמצע בלי לקרוא - הכתף שלי ובנצ' לא מסתדרים, כואב לי, גם במשקל קל. יש לי כנראה לחיצה של 130-140 בתיאוריה, בפועל 60-90 ק"ג הוצאה מהסטנד כבר כואב לי. כל דבר אחר כמעט לא כואב לי ולכן אני מעדיף "להקריב" את הבנצ'

זו הבעיה כשנכנסים לשיחה באמצע בלי לקרוא - הכתף שלי ובנצ' לא מסתדרים, כואב לי, גם במשקל קל. יש לי כנראה לחיצה של 130-140 בתיאוריה, בפועל 60-90 ק"ג הוצאה מהסטנד כבר כואב לי. כל דבר אחר כמעט לא כואב לי ולכן אני מעדיף "להקריב" את הבנצ'
לקרוא מה? פשוט רשמת שאתה והבנץ' לא חברים, איך הייתי אמור להבין מזה שיש לך בעיות עם הכתף בבנץ'?
לא משנה, תודה על התגובה.

לקרוא מה? פשוט רשמת שאתה והבנץ' לא חברים, איך הייתי אמור להבין מזה שיש לך בעיות עם הכתף בבנץ'?
לא משנה, תודה על התגובה.
כותב הפוסט תייג אותי בגלל שיש לו בעיות בכתף עם הבנצ'.
בכל מקרה, זה מרגיז אותי עקרונית שאני לא יכול ללחוץ מצד אחד, מצד שני אני מעדיף להקריב את הבנצ' אם אחרי כל פעם הכתף מציקה מחדש.

• פותח/ת השרשור
כותב הפוסט תייג אותי בגלל שיש לו בעיות בכתף עם הבנצ'.
בכל מקרה, זה מרגיז אותי עקרונית שאני לא יכול ללחוץ מצד אחד, מצד שני אני מעדיף להקריב את הבנצ' אם אחרי כל פעם הכתף מציקה מחדש.
אין לך מה להתרגז אתה עושה דברים יפים גם בלי זה.. והכי חשוב זה להתאמן ולהשאר בריא ורחוק מפציעות..

• פותח/ת השרשור
מצחיק שאתה אומר את זה עכשיו כשאני עם צוואר תפוס :-(
אם אני הייתי עושה דדליפט 225 3*4 ועוד 1*5 לקינוח ן לא רק הצוואר היה נתפס לי..

חוץ מזה תן קפיצה לאיל חח 2 דקות ומניפולציה ואתה כמו חדש

אם אני הייתי עושה דדליפט 225 3*4 ועוד 1*5 לקינוח ן לא רק הצוואר היה נתפס לי..

חוץ מזה תן קפיצה לאיל חח 2 דקות ומניפולציה ואתה כמו חדש
זה לא מזה אפילו קצת, הייתי אצל אייל, נראה מה יהיה מחר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית