הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אוהב לאכול מגוון וכתוצאה מזה לא מצליח להתמיד בתפריט

מר.חטוב

משתמש מתחיל
84
3
נק' מוניטין:
12
84
3
אהלן. רציתי להתחיל בלספר על עצמי שאני שמן בנפש מאוד וגם בחוץ חח הכל יחסי כן? ניסיתי מלא פעמים לאכול לפי תפריט אבל אני מרגיש שאני כופה על עצמי תפריט עם קצת אוכל ושאני אוכל קצת אני מבין שכל החיים שלי אם אני לא מעמיס צלחת ענקית אני לא שבע - הרגל מאוד רע. אני רוצה את חופש הבחירה אז אני אומר לעצמי שאני אהיה בגרעון קלורי בלי תפריט אבל בפועל - זה לא עובד ואני ממשיך להעמיס. רציתי לבקש עזרה, מה לדעתכם אני צריך לעשות ? האם יש מישהו במצב שלי שהצליח איכשהו עם זה ויכול לספר לי איך ? אשמח לעזרה... תודה

יש כל מני טריקים קטנים, כמו לאכול מצלחות קטנות יותר, ככה שגם אם אתה מעמיס זה לא כזה הרבה
תנסה גם להכין הרבה מאוכל יחסית דל קלוריות ובריא, ככה שלא יהיה מצב שתאכל מעט ואז תצטרך להשלים עם שטויות עתירי קלוריות

• פותח/ת השרשור
יש כל מני טריקים קטנים, כמו לאכול מצלחות קטנות יותר, ככה שגם אם אתה מעמיס זה לא כזה הרבה
תנסה גם להכין הרבה מאוכל יחסית דל קלוריות ובריא, ככה שלא יהיה מצב שתאכל מעט ואז תצטרך להשלים עם שטויות עתירי קלוריות
אבל הקטע שאני לא שבע מצלחות קטנות... אני מכיר את זה וניסיתי.. זה עוזר אני לא אגיד שלא אבל לא מספיק... יש לך דוגמאות למאכלים דלי קלוריות ? אתה ממליץ לי לעשות כל מיני תפריטים כדי שיהיה לי גיוון גדול ? תודה אח

אבל הקטע שאני לא שבע מצלחות קטנות... אני מכיר את זה וניסיתי.. זה עוזר אני לא אגיד שלא אבל לא מספיק... יש לך דוגמאות למאכלים דלי קלוריות ? אתה ממליץ לי לעשות כל מיני תפריטים כדי שיהיה לי גיוון גדול ? תודה אח
אני לא אחדש לך פה כלום, אבל סלטים למיניהם, חזה עוף, פחמימות להעדיף כאלה עשירות בסיבים ועם ערך גליקמי נמוך, דברים כאלה
אתה יכול לעבוד עם כמה תפריטים, אין שום מניעה לזה

• פותח/ת השרשור
אני לא אחדש לך פה כלום, אבל סלטים למיניהם, חזה עוף, פחמימות להעדיף כאלה עשירות בסיבים ועם ערך גליקמי נמוך, דברים כאלה
אתה יכול לעבוד עם כמה תפריטים, אין שום מניעה לזה
וחוץ מצלחת קטנה איך לדעתך אפשר להרגיש שובע כל הזמן ?

בנוסף אשמח לעוד תגובות אם יש לכם להוסיף... יעזור לי מאוד

אתה יכול להיות בגרעון קלורי בלי תפריט, נגיד מה שאני עשיתי בחיטוב זה קבעתי ערכים יומיים שאני רוצה להגיע אליהם והייתי מכניס כל מה שאני אוכל לאפליקציה MYFITNESSPAL, ככה לא היה לי תפריט קבוע אבל הייתי מגיע לאותם ערכים כל יום.
אם הבעיה זה שאתה רעב בחיטוב אז אין לי משהו יותר טוב ממה ש KOTZER הציע. אין כאן קסמים. מה שכן, יכול להיות שאתה תתרגל לאכול מנות קטנות יותר ותרגיש פחות רעב.
עוד משהו, אם קשה לך עם זה שהארוחות קטנות תנסה לאכול פחות ארוחות ושיהיו גדולות יותר, כה אתה נמצא יותר זמן בלי אוכל אבל כשמגיעה הארוחה אתה אוכל ארוחה גדולה בכיף. תראה איך יותר נוח לך.

תאכל הרבה ירקות- ימלא לך את הקיבה ואת הצלחת..
כשאני בחיטוב ומתחיל להשתעמם מהאוכל אני מקפיץ פשוט כל דבר עם ירקות וקצת סויה.. חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות יכול להיות מאוד טעים ואפשר לגוון עם זה.

אתה יכול לקנות רטבים 0 קלוריות של וולדן פארם כדי להפוך את הארוחות לקצת יותר טעימות.

אבל, בסופו של דבר- דיאטה זה דיאטה.
אי אפשר לאכול כמו שאתה תמיד אוכל וגם לצפות מהגוף להשתנות. כדי להשיג דברים צריך לפעמים להקריב דברים אחרים.. ככה זה בחיים, מה לעשות..
לפתח כוח רצון חזק זה הפתרון הכי טוב שאני יכול להציע לך.

אם אתה יודע את כל השיטות מה אתה מצפה שנגיד לך? אין שום דבר קסום שמעלים לך את התיאבון. רק תתמודד עם הרעב וזהו. מה שלי עוזר זה לשתות הרבה מים ואם בא לי משהו מתוק אני שותה קולה זירו.

רעב, אין בעיה. תתחיל למלא את הבטן בירקות, תעבור לחזה עוף, תאכל 2 ביצים. עדיין רעב? צלחת קטנה של אוכל. סיימת ועדיין רעב? תחכה 15 שעה ואז תשים עוד צלחת.

• פותח/ת השרשור
רעב, אין בעיה. תתחיל למלא את הבטן בירקות, תעבור לחזה עוף, תאכל 2 ביצים. עדיין רעב? צלחת קטנה של אוכל. סיימת ועדיין רעב? תחכה 15 שעה ואז תשים עוד צלחת.
תאכל הרבה ירקות- ימלא לך את הקיבה ואת הצלחת..
כשאני בחיטוב ומתחיל להשתעמם מהאוכל אני מקפיץ פשוט כל דבר עם ירקות וקצת סויה.. חזה עוף מוקפץ עם ברוקולי ופטריות יכול להיות מאוד טעים ואפשר לגוון עם זה.

אתה יכול לקנות רטבים 0 קלוריות של וולדן פארם כדי להפוך את הארוחות לקצת יותר טעימות.

אבל, בסופו של דבר- דיאטה זה דיאטה.
אי אפשר לאכול כמו שאתה תמיד אוכל וגם לצפות מהגוף להשתנות. כדי להשיג דברים צריך לפעמים להקריב דברים אחרים.. ככה זה בחיים, מה לעשות..
לפתח כוח רצון חזק זה הפתרון הכי טוב שאני יכול להציע לך.
ירקות משום מה עושים אותי עוד יותר רעב.. זה דפוק... אבל תודה ! 😃
אם אתה יודע את כל השיטות מה אתה מצפה שנגיד לך? אין שום דבר קסום שמעלים לך את התיאבון. רק תתמודד עם הרעב וזהו. מה שלי עוזר זה לשתות הרבה מים ואם בא לי משהו מתוק אני שותה קולה זירו.
אתה יכול להיות בגרעון קלורי בלי תפריט, נגיד מה שאני עשיתי בחיטוב זה קבעתי ערכים יומיים שאני רוצה להגיע אליהם והייתי מכניס כל מה שאני אוכל לאפליקציה MYFITNESSPAL, ככה לא היה לי תפריט קבוע אבל הייתי מגיע לאותם ערכים כל יום.
אם הבעיה זה שאתה רעב בחיטוב אז אין לי משהו יותר טוב ממה ש KOTZER הציע. אין כאן קסמים. מה שכן, יכול להיות שאתה תתרגל לאכול מנות קטנות יותר ותרגיש פחות רעב.
עוד משהו, אם קשה לך עם זה שהארוחות קטנות תנסה לאכול פחות ארוחות ושיהיו גדולות יותר, כה אתה נמצא יותר זמן בלי אוכל אבל כשמגיעה הארוחה אתה אוכל ארוחה גדולה בכיף. תראה איך יותר נוח לך.
הקטע שזה גם לא רק הרעב... זה הקטע שאני כיאילו אוסר עליי לאכול מה שבא לי... כיאילו נגיד אני רואה משהו שהוא לא בתפריט ואני רוצה אותו... זהו המלחמה מתחילה ואני מרגיש חרא בגוף שלא טוב לי וגם המצב רוח שלי ברצפה.... זה בעיה

ירקות משום מה עושים אותי עוד יותר רעב.. זה דפוק... אבל תודה ! 😃

הקטע שזה גם לא רק הרעב... זה הקטע שאני כיאילו אוסר עליי לאכול מה שבא לי... כיאילו נגיד אני רואה משהו שהוא לא בתפריט ואני רוצה אותו... זהו המלחמה מתחילה ואני מרגיש חרא בגוף שלא טוב לי וגם המצב רוח שלי ברצפה.... זה בעיה
תלמד לדחות סיפוקים.
אי אפשר לאכול כל הזמן מה שרוצים ולצפות להתחטב.. אני מקווה שאתה מבין את זה.
תעשה לך ציט מיל פעם בשבוע.
כל פעם שיהיה לך חשק לאכול משהו שלא בתפריט תזכיר לעצמך שבעוד כמה ימים אתה תוכל לאכול אותו בארוחת הציט..

• פותח/ת השרשור
תלמד לדחות סיפוקים.
אי אפשר לאכול כל הזמן מה שרוצים ולצפות להתחטב.. אני מקווה שאתה מבין את זה.
תעשה לך ציט מיל פעם בשבוע.
כל פעם שיהיה לך חשק לאכול משהו שלא בתפריט תזכיר לעצמך שבעוד כמה ימים אתה תוכל לאכול אותו בארוחת הציט..
סבבה תודה!
אתה מאמין שאם אני מציב לי מטרה של 3 חודש, זה ריאלי? עד ה1.5 אני יורד 15 קילו, אפשרי ?

סבבה תודה!
אתה מאמין שאם אני מציב לי מטרה של 3 חודש, זה ריאלי? עד ה1.5 אני יורד 15 קילו, אפשרי ?
להוריד 15 קג בשלושה חודשים זה די הרבה. אולי תצליח, אולי לא- לא יודע להגיד לך.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לא לשאוף למשקל מסויים. תסתכל על מדדים אחרים כמו מראה, היקפים.
זה יותר חשוב וייתן לך תמונה יותר ברורה לגבי כמה הורדת ומה הורדת.

להוריד 15 קילו בחודש זה מזיק. אל תחשוב שככל שאתה יורד יותר זה אומר שאתה יורד במשקל יותר יעיל, העיקר זה לשמור על מסת השריר הקיימת.

אמרת שאתה תמיד נמשך לאוכל מלוח ומתוק וכל זה, פשוט אל תקנה את זה וככה לא תמשך לזה, אני בספק אם תלך לסופר באמצע היום רק בשביל לקנות דוריטוס.

• פותח/ת השרשור
להוריד 15 קג בשלושה חודשים זה די הרבה. אולי תצליח, אולי לא- לא יודע להגיד לך.
בכל מקרה, אני ממליץ לך לא לשאוף למשקל מסויים. תסתכל על מדדים אחרים כמו מראה, היקפים.
זה יותר חשוב וייתן לך תמונה יותר ברורה לגבי כמה הורדת ומה הורדת.
להוריד 15 קילו בחודש זה מזיק. אל תחשוב שככל שאתה יורד יותר זה אומר שאתה יורד במשקל יותר יעיל, העיקר זה לשמור על מסת השריר הקיימת.

אמרת שאתה תמיד נמשך לאוכל מלוח ומתוק וכל זה, פשוט אל תקנה את זה וככה לא תמשך לזה, אני בספק אם תלך לסופר באמצע היום רק בשביל לקנות דוריטוס.
אז לכמה לכוון בשבוע ? אני מכוון לקילו בשבוע כי אני לא רוצה למשוך את זה יותר מידי זמן...
בכל מקרה, אין לי יותר מידי מסת שריר לדאוג לה... זה לא שאני מתאמן כבר 10 שנים רצוף או משהו..

אז לכמה לכוון בשבוע ? אני מכוון לקילו בשבוע כי אני לא רוצה למשוך את זה יותר מידי זמן...
בכל מקרה, אין לי יותר מידי מסת שריר לדאוג לה... זה לא שאני מתאמן כבר 10 שנים רצוף או משהו..
אם אתה פשוט תרד במשקל ולא תשמור על המסת שריר הקיימת שלך אתה פשוט תראה מגעיל. תכוון ל400-600 גרם בשבוע.

כוס גדולה של תה ירוק עם סוכרזית תסגור לך פינה לחצי שעה-שעה לפחות
כשאתה מסיים לאכול תשתה סודה, זה יסתום אותך.
לפני הארוחה תתחיל עם קערת סלט, כבר תגיע לארוחה חצי שבע.

ובגדול אין מה לעשות, בשביל להרזות\להראות טוב מבחינה ויזואלית צריך להקריב וצריך לוותר על דברים, הכל שאלה של כמה אתה רוצה את זה.

שיהיה בהצלחה !

משהו שחשוב לציין הוא שלאכול יותר חלבון תמיד עוזר בתחושת שובע, אם אתה שותה אבקה תמיר אותה בארוחה.
חלבון הוא משביע יותר ויותר קשה "להעמיס" בו קלוריות יחסית לפחמימה ושומן

Back
למעלה תחתית