הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קרע בחיבור כתף-חזה

• פותח/ת השרשור tal_s
  • פורסם בתאריך

tal_s

משתמש פעיל
964
1
נק' מוניטין:
3,398
964
1
שבוע שעבר עשיתי אימון בהולמס פלייס גבעתיים והמוט המסריח שלהם (12 קילו בלי חישוקים לסימון) התגלגל לי ביד בלחיצת חזה עם משקל שקרוב למקסימום(אסור כבר לומר פה מספרים כי אז צולבים אותך)
לא ייחסתי לזה יותר מידי חשיבות והמשכתי את האימון כרגיל (עוד איזה 10 סטים לחזה)והיום אחרי שבוע ניסיתי לעבוד כרגיל ופשוט כבר ב100 קילו הרגשתי שמשהו לא בסדר.. ברוב חוכמתי העלתי משקל ובאמצע השלב הקוצנטרי הרגשתי מין קליק בחיבור של החזה לכתף קדמית וכרגע כל הלחיצות כולל מקבילים ופלייסים ועל אחת כמה וכמה מקבילים ולחיצה צרה שבלתי אפשרית אפילו עם 60 קילו לעומת זאת בלחיצות כתפיים הכאב אפסי ובלתי מורגש.
הכאב הוא בחלק הכי תחתון של השריר המסומן.. כרגע אני עם קומפרסים של קרח והכאב הוא רק שאני מותח את השריר. הפרוטוקול של ביל סטר יעזור במקרה כזה, אפשר להתאמן על תרגלים שלא מורגש בהם הכאב? עדיף ללכת לרופא אפילו אם אין שטפי דם וסימנים המעידים על משהו רציני?
PectoralisClavicle.gif

היה בתכנון דדליפט ובוקס סקוואט אחרי הלחיצות היום אבל העניינים קצת השתבשו :🙁:🙁

נערך לאחרונה:
כמה דברים:

1. אם זה היה קרע, לא היית מרים גם דאמבל של 5 ק"ג, גם לא היית מצליח להרים את היד בכלל.
2. כמה זמן עבר מאז?
3. אם עברו יותר מ3 ימים, גש לרופא ותעשה צילום/US

• פותח/ת השרשור
בקרע- אתה מתאלף מהכאב,שת"ד מקומי ומקום משחיר...

באמצע השלב הקוצנטרי הרגשתי מין קליק שנבע מהשריר ולא מהמפרק ומזל שיהיה ספונטר כי באותו רגע איבדתי את היכולת לשלוט במשקל והוא פשוט קרס עליי בגלל זה המחשבה על קרע
אין לי כלכך ניסיון בפציעות, אפשר להגיד שזה הפעם הראשונה שנפצעתי אז אני לא הכי מבדיל בין קרע,מתיחה וכו'

במקרה של קרע - את הלא תחשוב על שום לדבר אחר חוץ מאמבולנס...במקרה שלך אני מאמין עדיף מיון כי עם תנסה לקבוע תור לאורטופד וצילום CT דרך הרופא המשפחה-ייקח חודשים. לך למיון,שחק אותה מת ויעשו את זה אותו חום. תשחק אותה גבר- תקבל דלקת כרונית במקום.

במקרה של קרע - את הלא תחשוב על שום לדבר אחר חוץ מאמבולנס...במקרה שלך אני מאמין עדיף מיון כי עם תנסה לקבוע תור לאורטופד וצילום CT דרך הרופא המשפחה-ייקח חודשים. לך למיון,שחק אותה מת ויעשו את זה אותו חום. תשחק אותה גבר- תקבל דלקת כרונית במקום.

אם פניה לחדר מיון, אז עדיף לנסות להגיע לשם עם המלצה של רופא משפחה/חירום (מהסוג שיושב בעמדות של טיפולי חירום בכל עיר). המלצה שלו תמזער הוצאות כספיות ובעיות מינהליות. תוסיף לכך את האפשרות שהוא יאבחן את הבעיה, וייתן טיפול סביר עד לזמן שבו המרפאה הקרובה אל ביתך פתוחה.

כנראה זה סתם מתיחה
אימון הבא תתן חימום ארוך יותר, אם הכאב נחלש עם החימום תתאמן רגיל -
אל תנסה לשבור שיאים

לדעתי זה יעבור
לא נראה שנפצעת ממה שאתה מתאר

אם היית קורע שריר היית עכשיו שוכב אחרי ניתוח באיכילוב

מוו-לך תדע מה יש לו שם ואתה ממליץ לו על חימום. קודם כל הפסקת אימונים ושיבדק...

• פותח/ת השרשור
עבר 24 שעות, אין סימנים המעידים על קרע אבל אני מרגיש כאב שאני מרים את היד מעל הראש..
אני כנראה אנוח עוד כמה ימים ויעשה את הפרוטוקול מהפורום של ריפטו

מוו-לך תדע מה יש לו שם ואתה ממליץ לו על חימום. קודם כל הפסקת אימונים ושיבדק...

הוא צריך לנוח כמה ימים ולראות מה קורה עם הכאב, זה ברור
אבל שהוא חוזר ללחוץ צריך לראות אם בחימום תוך כדי הזרמת דם הכאב עובר/מתחזק או נשאר אותו הדבר

הכוונה כמובן לחימום החל ממוט ריק
אם הכאב עובר תוך כדי הזרמת דם אין סיבה לא להמשיך עם החימום למשקל של 80-90%
ולראות מה קורה בימים של ההתאוששות אחר כך

כמובן קרח

אם היה לו קרע בשריר הוא היה מת מכאבים בלי לעשות כלום

אם היה לך קרע אתה היית כבר ממזמן בבית חולים

קודם כל שב בבית כמה ימים ותנסה להמנע מלהעמיס על המקום
עוד כמה ימים אם תראה שהכאב פחת אתה יכול להתחיל את הפרוטוקול של ביל סטאר, אם הכאב אפילו לא פחת, לך לאורטופד.

דרך אגב, מהסיבה הזאת בהולמס פלייס אסור לעבוד את הפלטה בבנץ', הם אוטומתית דואגים למצוא דרך לפצוע אותך כדי שתפסיק.

• פותח/ת השרשור
אם היה לך קרע אתה היית כבר ממזמן בבית חולים

קודם כל שב בבית כמה ימים ותנסה להמנע מלהעמיס על המקום
עוד כמה ימים אם תראה שהכאב פחת אתה יכול להתחיל את הפרוטוקול של ביל סטאר, אם הכאב אפילו לא פחת, לך לאורטופד.

דרך אגב, מהסיבה הזאת בהולמס פלייס אסור לעבוד את הפלטה בבנץ', הם אוטומתית דואגים למצוא דרך לפצוע אותך כדי שתפסיק.

תודה זה מה שאני יעשה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית