הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבי ברך בסקוואט

dani995

משתמש מתחיל
57
6
נק' מוניטין:
6
57
6
אף פעם לא הרגשתי כאבי ברך . אבל תוך כדי הסקוואט יש לי קנעקים בברך וכאבים .(גם ללא משקל)
השאלה מה יכול להיות הסיבה - האם בעיה בטכניקה יכולה להוביל לכך (אם כן איזו?) , או שיש פוטנציאל שזה בעיה רפואית בכלל .

אם אתה אומר שכואב לך בסקוואטים עם משקל גוף אני חושב שאתה צריך ללכת לחפש תשובה אצל איש מקצוע, אורתופד ו/או (עדיף גם וגם) פיזיותרפיסט.
לי אישית יש קנקים בברך ללא כאבים כשאני יורד ATG, אבל זה לא מפריע לי.
אתה יכול לנסות להעלות סרטון טכניקה לפורום PL/WL אבל בספק אם הטכניקה תשנה משהו כשכואב לך גם עם משקל גוף, בכל מקרה אם כואב לך אז אל תחשוב להעלות סרטון עם תוספת משקל או בכלל לעבוד עם משקל בסקוואטים עד שתקבל אבחנה.
בינתיים תמצא תרגילים שלא כואבים לך ותתחיל לעבוד איתם.

• פותח/ת השרשור
אם אתה אומר שכואב לך בסקוואטים עם משקל גוף אני חושב שאתה צריך ללכת לחפש תשובה אצל איש מקצוע, אורתופד ו/או (עדיף גם וגם) פיזיותרפיסט.
לי אישית יש קנקים בברך ללא כאבים כשאני יורד ATG, אבל זה לא מפריע לי.
אתה יכול לנסות להעלות סרטון טכניקה לפורום PL/WL אבל בספק אם הטכניקה תשנה משהו כשכואב לך גם עם משקל גוף, בכל מקרה אם כואב לך אז אל תחשוב להעלות סרטון עם תוספת משקל או בכלל לעבוד עם משקל בסקוואטים עד שתקבל אבחנה.
בינתיים תמצא תרגילים שלא כואבים לך ותתחיל לעבוד איתם.
תודה על התשובה !
עם זאת, לפי מה שקראתי בקילוגרם לפיזיותרפיסטים אין את הידע הנדרש בסקוואט. ואני מפחד שכל מה שאני אקבל זה "תעשה חצי סקוואט" וניפנוף :
"
כמובן שלא ניתן להגיד שרופאים, פיזיותרפיסטים ואחיות לא נחשפו לאנטומיה של הברך, כי הם כן. עם זאת, רובם לא נחשפו לביצוע נכון של סקוואטים ואין להם מושג איך התנועה קשורה לאנטומיה של הברך. העובדה היא שאנטומיה של האגן והברכיים קובעת איך ביצוע נכון של סקוואט ייראה. היינו מצפים שהאנשים החכמים האלה יבינו את זה לבד, ויסיקו לבד איך ביצוע נכון של סקוואט נראה, כמו שעשינו אנחנו, מרימי המשקולות חסרי ההשכלה. אבל אני מנחש שזו ציפייה גבוהה מדי."

נלקח מ
כל הסיבות לעשות סקוואט מלא - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

המאמר ישן אבל אני לא מאמין שהרבה השתנה .

תודה על התשובה !
עם זאת, לפי מה שקראתי בקילוגרם לפיזיותרפיסטים אין את הידע הנדרש בסקוואט. ואני מפחד שכל מה שאני אקבל זה "תעשה חצי סקוואט" וניפנוף :
"
כמובן שלא ניתן להגיד שרופאים, פיזיותרפיסטים ואחיות לא נחשפו לאנטומיה של הברך, כי הם כן. עם זאת, רובם לא נחשפו לביצוע נכון של סקוואטים ואין להם מושג איך התנועה קשורה לאנטומיה של הברך. העובדה היא שאנטומיה של האגן והברכיים קובעת איך ביצוע נכון של סקוואט ייראה. היינו מצפים שהאנשים החכמים האלה יבינו את זה לבד, ויסיקו לבד איך ביצוע נכון של סקוואט נראה, כמו שעשינו אנחנו, מרימי המשקולות חסרי ההשכלה. אבל אני מנחש שזו ציפייה גבוהה מדי."

נלקח מ
כל הסיבות לעשות סקוואט מלא - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

המאמר ישן אבל אני לא מאמין שהרבה השתנה .
חבר, הם לא צריכים להבין בסקוואט, הם צריכים להבין בבעיות ברכיים, בעיות הברכיים שלך לא נובעות מסקוואט אם כואב לך כשאתה עושה אותו בלי משקל, זה בהנחה דיי הגיונית מצידי שאתה לא בן 50+ עם בעיות קודמות בברכיים (כנראה בין ה15-25).
כמובן שאתה צריך להתעקש על בדיקה ואבחנה ושלא ינפנפו אותך, להגיד לך לא לבצע תנועה שאתה אמור להיות מסוגל לבצע רק כי כואב לך זו מבחינתי רשלנות רפואית.

יש יותר מדי דברים שיכולים להשפיע על כאב, לרוב לא יהיה מי שיענה על שאלה כזו בצורה חד משמעית בלי להכיר אותך יותר(להכיר= לדעת היסטוריה רפואית, צילומים, אי יציבויות בגוף כגון פלטפוס אם יש, טכניקה בתרגיל).

הדבר היחיד שאני יכול לציין הוא שהברך היא מפרק יחסית בלי בידוד והגנה של שכבות שריר(בניגוד לירך נגיד) ולכן שינויי טמפרטורה יכולים להשפיע- לי לדוג' יכולים להיות לפעמים הרגשות של ברך נוקשה ועם קנאקים בזמן חימום בלי משקל בימים קרים- דבר שנפתר אחרי 3-4 סטים של חימום(וזה דבר טבעי)

Back
למעלה תחתית