מצד אחד אתה אומר שאתה על א.ש גבוה (כמה גבוה?)לא מודד במדיוק בגלל שכל הזמן זה משתנה אצלי..
ומצד שני אתה עושה מסה ולא מודד את ההתקדמות שלך?
זה לא מסתדר.
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
מצד אחד אתה אומר שאתה על א.ש גבוה (כמה גבוה?)לא מודד במדיוק בגלל שכל הזמן זה משתנה אצלי..
לא אמרו לי את האחוז שומן. פתחתי פה אשכול איפשהו אחפש אותו. אמרו לי לעשות מסה נקייה. אני אחרי חיטוב/דיאטה לא טובה בה איבדתי המון שריר וירדתי 15 קילו אז נשאר קצת שומן וכלום שריר.מצד אחד אתה אומר שאתה על א.ש גבוה (כמה גבוה?)
זה לא מסתדר.
תמונה - אחוז שומן ויעוץמצד אחד אתה אומר שאתה על א.ש גבוה (כמה גבוה?)
זה לא מסתדר.
אמרו לי לעשות מסה נקייה.
לא מודד במדיוק
לא הבנתי בכלל מה אתה רוצה להגיד לי פה. למדוד משקל? איך? כי כל יום זה משתנה בדרסטיות.. ובחיטוב היה לי אפס ידע ועשיתי מלא אירובי ואכלתי ממש לא טוב..מה אמרו לך:
מה אתה עושה:
וזה לא מפתיע שגם החיטוב נראה ככה.
או שאתה בודק לפחות מה אתה אוכל ואיך זה משפיע או שלא
תשקל אחת לשבוע ביום קבוע, בבוקר על בטן ריקה ואחרי השירותים.לא הבנתי בכלל מה אתה רוצה להגיד לי פה. למדוד משקל? איך?
הפוך גוטה, LB מפעיל את הזוקפים הרבה יותר מHBאני מההתחלה ועד עכשיו עושה HB. יותר נוח. תלוי גם בפרופורציות.
אגב, LB מערב פחות את זוקפי הגב מאשר ה-HB
הפוך גוטה, LB מפעיל את הזוקפים הרבה יותר מHB
וLB אורך זרוע העמסה גדולה יותר והזווית של הגב יוצרת מומנט גדול יותר
לא התיחסתי לפרונט סקוואט וזה דיי ברור לי שהוא מעמיס הכי הרבה על הTHORATIC SPINEזה לא נכון.
רונט סקוואט מפעיל אותם הכי הרבה, לאחר מכן ההיי באר ולבסוף הלואו בר.
הנה לינק למאמר (ארוך) שמסביר את כל ההבדלים עם עוד לינקים מעניינים בתוכו. שווה קריאה
High Bar and Low Bar Squatting 2.0 - Strengtheory
לגבי ההבדל בין פרונט סקוואט ל-LB אני מסכים שפרונט מעמיס יותר על הזוקפים כי הוא יוצר זרוע העמסה נוספת בין הזוקפים לכתף הקדמית, וכאן נמצא הקושי הנוסף עליהםלא התיחסתי לפרונט סקוואט וזה דיי ברור לי שהוא מעמיס הכי הרבה על הTHORATIC SPINE
לגבי HB VS LB, עדיין לא השתכנעתי שHB מעמיס יותר על הLUMBAR SPINE, אני אחפש על זה עוד מידע(אני אומנם מודה שקראתי את זה יחסית ברפרוף כי זה עסק בעוד כמה דברים, אבל לא ראיתי את הנימוק שלו לחישובים של אורך זרוע העמסה והתייחסות לזווית בכלל).
מאחר ואתה גם ככה צופה כרגע באשכול, מה דעתך? @kotzer
הסקוואט קשה לדעת מהצילום אם אתה שובר מקביל, אבל גם לגבי זה וגם לגבי הדדליפט, ההסתכלות שלך הצידה הורסת לך את התרגיל, אתה לא מתרכז בתנועה מספיקאין הצעות לשיפור?
המאמן במכון המליץ לי לעשות דדליפט עם הגבהה ולאט לאט להוריד תגובה... זה יעזור? הוא אמר שהטכניקה השתפרה אבל הגב עדיין מעוגללגבי ההבדל בין פרונט סקוואט ל-LB אני מסכים שפרונט מעמיס יותר על הזוקפים כי הוא יוצר זרוע העמסה נוספת בין הזוקפים לכתף הקדמית, וכאן נמצא הקושי הנוסף עליהם
אבל בין HB ל-LB אין הבדל לדעתי, כי מצד אחד ב-HB אתה צריך להשתמש ביותר מהחוקרים, כי המוט נמצא קצת יותר רחוק עליהם, אבל מצד שני הגב מעט זקוף יותר אז הם צריכים להתאמץ פחות, אז בסופו של דבר ההבדל מתקזז
הסקוואט קשה לדעת מהצילום אם אתה שובר מקביל, אבל גם לגבי זה וגם לגבי הדדליפט, ההסתכלות שלך הצידה הורסת לך את התרגיל, אתה לא מתרכז בתנועה מספיק
לגבי ההדליפט, אתה צריך לזכור לדחוף את הרצפה במקום למשוך את המוט, לנפח את כל חלל הבטן, כולל הצדדים ואחורה, ככה הגב יחזיק יותר טוב, ולנסות להביא את החזה למעלה, ולא רק הגב, ככה הגב לא יתעגל
זה יכול לעזור, למרות שאני חושב שיש 2 אסטרטגיות יותר טובות:המאמן במכון המליץ לי לעשות דדליפט עם הגבהה ולאט לאט להוריד תגובה... זה יעזור? הוא אמר שהטכניקה השתפרה אבל הגב עדיין מעוגל
זה יכול לעזור, למרות שאני חושב שיש 2 אסטרטגיות יותר טובות:המאמן במכון המליץ לי לעשות דדליפט עם הגבהה ולאט לאט להוריד תגובה... זה יעזור? הוא אמר שהטכניקה השתפרה אבל הגב עדיין מעוגל
לא הבנתי. לעסות את ההאמסטרינג עם הכדור? בשכיבה? כמה פעמים ביום או שבוע? ולעשות דדליפט רגיל?זה יכול לעזור, למרות שאני חושב שיש 2 אסטרטגיות יותר טובות:
1. להתחיל מדדליפט רומני, הוא עוזר מאוד לפתח טווח תנועה.
2. לעבוד עם foam roller או כדור לקרוס על הרגל האחורית ולנסות לבצע דדליפט כמו שצריך. במידה וזה מצליח זו הדרך העדיפה, כי הדרך הטובה ביותר לפתח גמישות לתנועה מסויימת היא לבצע את אותה תנועה בטווח תנועה טוב
זה יכול לעזור, למרות שאני חושב שיש 2 אסטרטגיות יותר טובות:
1. להתחיל מדדליפט רומני, הוא עוזר מאוד לפתח טווח תנועה.
2. לעבוד עם foam roller או כדור לקרוס על הרגל האחורית ולנסות לבצע דדליפט כמו שצריך. במידה וזה מצליח זו הדרך העדיפה, כי הדרך הטובה ביותר לפתח גמישות לתנועה מסויימת היא לבצע את אותה תנועה בטווח תנועה טוב
אתה מניח את הכדור על הרצפה, מתיישב על הרצפה עם הרגל האחורית על הכדור, ופשוט עובר על הכדור, ומעסה ככה את כל הרגל האחורית, אם צריך תשים משקל על הרגללא הבנתי. לעסות את ההאמסטרינג עם הכדור? בשכיבה? כמה פעמים ביום או שבוע? ולעשות דדליפט רגיל?
עד שאני אשיג את הכדור אני אעבוד מהגבהה... ככה הגב שלי לא מתעגל. הוא מתעגל לי אפילו כשאני מרים 60 קילו וזה ממש קל ליהדדליפט נראה בסדר, רק שמור על מבט למטה יותר, אבל למה אתה עובד מהגבהה?
והסקוואט, בפעם האלף, תפסיק להסתכל הצידה, זה דופק לך את כל התרגיל, אתה לא יודע עד מתי לרדת ומנסה לזרז את התרגיל
אתה צריך להתאמן עליו הרבה מאוד עם מוט ריק ובלי להסתכל, אולי אפילו לשים מדרגה או ספסל מתחתיך כדי לדעת כמה לרדת, ולהתרגל לזה
בנוסף המשקל גדול עליך, אז התחת שלך עולה הרבה לפני שאר הגוף, וזה הופך את התרגיל להרבה יותר קשה, וזה גם אולי למה כואב לך הגב כרגע