הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבי גב תחתון בסקוואט

לא מודד במדיוק בגלל שכל הזמן זה משתנה אצלי..
מצד אחד אתה אומר שאתה על א.ש גבוה (כמה גבוה?)
ומצד שני אתה עושה מסה ולא מודד את ההתקדמות שלך?
זה לא מסתדר.

• פותח/ת השרשור
זה לא מסתדר.
לא אמרו לי את האחוז שומן. פתחתי פה אשכול איפשהו אחפש אותו. אמרו לי לעשות מסה נקייה. אני אחרי חיטוב/דיאטה לא טובה בה איבדתי המון שריר וירדתי 15 קילו אז נשאר קצת שומן וכלום שריר.
זה לא מסתדר.
תמונה - אחוז שומן ויעוץ

• פותח/ת השרשור
מה אמרו לך:

מה אתה עושה:

וזה לא מפתיע שגם החיטוב נראה ככה.
או שאתה בודק לפחות מה אתה אוכל ואיך זה משפיע או שלא
לא הבנתי בכלל מה אתה רוצה להגיד לי פה. למדוד משקל? איך? כי כל יום זה משתנה בדרסטיות.. ובחיטוב היה לי אפס ידע ועשיתי מלא אירובי ואכלתי ממש לא טוב..

לא הבנתי בכלל מה אתה רוצה להגיד לי פה. למדוד משקל? איך?
תשקל אחת לשבוע ביום קבוע, בבוקר על בטן ריקה ואחרי השירותים.

תעקוב אחרי המשקל הזה, ותראה איך נראית העלייה שלך, היא לא אמורה לעבור את החצי קילו בשבוע.

• פותח/ת השרשור

עדכון מהאימון הקודם. יש מחשבות? הדדליפט עדיין מרגיש ממש לא טוב. הגב שלי לא מתיישר אני לא יודע מה לעשות... גם יש לי כאבי גב תחתון יום אחרי...
הקפצה... הגב שלי במצב לא טוב... צפיתי בכל הסרטונים שיש וזה לא עוזר

אני מההתחלה ועד עכשיו עושה HB. יותר נוח. תלוי גם בפרופורציות.

אגב, LB מערב פחות את זוקפי הגב מאשר ה-HB
הפוך גוטה, LB מפעיל את הזוקפים הרבה יותר מHB
וLB אורך זרוע העמסה גדולה יותר והזווית של הגב יוצרת מומנט גדול יותר

הפוך גוטה, LB מפעיל את הזוקפים הרבה יותר מHB
וLB אורך זרוע העמסה גדולה יותר והזווית של הגב יוצרת מומנט גדול יותר

זה לא נכון.

רונט סקוואט מפעיל אותם הכי הרבה, לאחר מכן ההיי באר ולבסוף הלואו בר.

הנה לינק למאמר (ארוך) שמסביר את כל ההבדלים עם עוד לינקים מעניינים בתוכו. שווה קריאה

High Bar and Low Bar Squatting 2.0 - Strengtheory

זה לא נכון.

רונט סקוואט מפעיל אותם הכי הרבה, לאחר מכן ההיי באר ולבסוף הלואו בר.

הנה לינק למאמר (ארוך) שמסביר את כל ההבדלים עם עוד לינקים מעניינים בתוכו. שווה קריאה

High Bar and Low Bar Squatting 2.0 - Strengtheory
לא התיחסתי לפרונט סקוואט וזה דיי ברור לי שהוא מעמיס הכי הרבה על הTHORATIC SPINE
לגבי HB VS LB, עדיין לא השתכנעתי שHB מעמיס יותר על הLUMBAR SPINE, אני אחפש על זה עוד מידע(אני אומנם מודה שקראתי את זה יחסית ברפרוף כי זה עסק בעוד כמה דברים, אבל לא ראיתי את הנימוק שלו לחישובים של אורך זרוע העמסה והתייחסות לזווית בכלל).

מאחר ואתה גם ככה צופה כרגע באשכול, מה דעתך? @kotzer

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אין הצעות לשיפור?

לא התיחסתי לפרונט סקוואט וזה דיי ברור לי שהוא מעמיס הכי הרבה על הTHORATIC SPINE
לגבי HB VS LB, עדיין לא השתכנעתי שHB מעמיס יותר על הLUMBAR SPINE, אני אחפש על זה עוד מידע(אני אומנם מודה שקראתי את זה יחסית ברפרוף כי זה עסק בעוד כמה דברים, אבל לא ראיתי את הנימוק שלו לחישובים של אורך זרוע העמסה והתייחסות לזווית בכלל).

מאחר ואתה גם ככה צופה כרגע באשכול, מה דעתך? @kotzer
לגבי ההבדל בין פרונט סקוואט ל-LB אני מסכים שפרונט מעמיס יותר על הזוקפים כי הוא יוצר זרוע העמסה נוספת בין הזוקפים לכתף הקדמית, וכאן נמצא הקושי הנוסף עליהם
אבל בין HB ל-LB אין הבדל לדעתי, כי מצד אחד ב-HB אתה צריך להשתמש ביותר מהחוקרים, כי המוט נמצא קצת יותר רחוק עליהם, אבל מצד שני הגב מעט זקוף יותר אז הם צריכים להתאמץ פחות, אז בסופו של דבר ההבדל מתקזז

אין הצעות לשיפור?
הסקוואט קשה לדעת מהצילום אם אתה שובר מקביל, אבל גם לגבי זה וגם לגבי הדדליפט, ההסתכלות שלך הצידה הורסת לך את התרגיל, אתה לא מתרכז בתנועה מספיק
לגבי ההדליפט, אתה צריך לזכור לדחוף את הרצפה במקום למשוך את המוט, לנפח את כל חלל הבטן, כולל הצדדים ואחורה, ככה הגב יחזיק יותר טוב, ולנסות להביא את החזה למעלה, ולא רק הגב, ככה הגב לא יתעגל

• פותח/ת השרשור
לגבי ההבדל בין פרונט סקוואט ל-LB אני מסכים שפרונט מעמיס יותר על הזוקפים כי הוא יוצר זרוע העמסה נוספת בין הזוקפים לכתף הקדמית, וכאן נמצא הקושי הנוסף עליהם
אבל בין HB ל-LB אין הבדל לדעתי, כי מצד אחד ב-HB אתה צריך להשתמש ביותר מהחוקרים, כי המוט נמצא קצת יותר רחוק עליהם, אבל מצד שני הגב מעט זקוף יותר אז הם צריכים להתאמץ פחות, אז בסופו של דבר ההבדל מתקזז

הסקוואט קשה לדעת מהצילום אם אתה שובר מקביל, אבל גם לגבי זה וגם לגבי הדדליפט, ההסתכלות שלך הצידה הורסת לך את התרגיל, אתה לא מתרכז בתנועה מספיק
לגבי ההדליפט, אתה צריך לזכור לדחוף את הרצפה במקום למשוך את המוט, לנפח את כל חלל הבטן, כולל הצדדים ואחורה, ככה הגב יחזיק יותר טוב, ולנסות להביא את החזה למעלה, ולא רק הגב, ככה הגב לא יתעגל
המאמן במכון המליץ לי לעשות דדליפט עם הגבהה ולאט לאט להוריד תגובה... זה יעזור? הוא אמר שהטכניקה השתפרה אבל הגב עדיין מעוגל

המאמן במכון המליץ לי לעשות דדליפט עם הגבהה ולאט לאט להוריד תגובה... זה יעזור? הוא אמר שהטכניקה השתפרה אבל הגב עדיין מעוגל
זה יכול לעזור, למרות שאני חושב שיש 2 אסטרטגיות יותר טובות:
1. להתחיל מדדליפט רומני, הוא עוזר מאוד לפתח טווח תנועה.
2. לעבוד עם foam roller או כדור לקרוס על הרגל האחורית ולנסות לבצע דדליפט כמו שצריך. במידה וזה מצליח זו הדרך העדיפה, כי הדרך הטובה ביותר לפתח גמישות לתנועה מסויימת היא לבצע את אותה תנועה בטווח תנועה טוב
2. לעבוד עם foam roller או כדור לקרוס על הרגל האחורית ולנסות לבצע דדליפט כמו שצריך. במידה וזה מצליח זו הדרך העדיפה, כי הדרך הטובה ביותר לפתח גמישות לתנועה מסויימת היא לבצע את אותה תנועה בטווח תנועה טוב

• פותח/ת השרשור

לא הבנתי. לעסות את ההאמסטרינג עם הכדור? בשכיבה? כמה פעמים ביום או שבוע? ולעשות דדליפט רגיל?

לא הבנתי. לעסות את ההאמסטרינג עם הכדור? בשכיבה? כמה פעמים ביום או שבוע? ולעשות דדליפט רגיל?
אתה מניח את הכדור על הרצפה, מתיישב על הרצפה עם הרגל האחורית על הכדור, ופשוט עובר על הכדור, ומעסה ככה את כל הרגל האחורית, אם צריך תשים משקל על הרגל
את זה אתה עושה כחימום לדדליפט, וזה ייתן לך טווח תנועה מלא יותר, ואולי אפילו לבצע את התרגיל כמו שצריך

• פותח/ת השרשור
הגב שלי כואב אחרי האימון האחרון בצורה נוראית. גב תחתון בחלק העליון באחת החוליות. הנה סרטונים. הדדליפט נעשה בזהירות אז כנראה זה הסקוואט, משקל חדש שלי בסקוואט אז אולי זה הרס לי תטכניקה

כבר קצת עובד עצות. חושב להפסיק עם התרגילים האלו

הדדליפט נראה בסדר, רק שמור על מבט למטה יותר, אבל למה אתה עובד מהגבהה?
והסקוואט, בפעם האלף, תפסיק להסתכל הצידה, זה דופק לך את כל התרגיל, אתה לא יודע עד מתי לרדת ומנסה לזרז את התרגיל
אתה צריך להתאמן עליו הרבה מאוד עם מוט ריק ובלי להסתכל, אולי אפילו לשים מדרגה או ספסל מתחתיך כדי לדעת כמה לרדת, ולהתרגל לזה
בנוסף המשקל גדול עליך, אז התחת שלך עולה הרבה לפני שאר הגוף, וזה הופך את התרגיל להרבה יותר קשה, וזה גם אולי למה כואב לך הגב כרגע

@Nevogefen שני התרגילים נראים רע והסקווט אפילו רע מאוד.
אני לא חושב שהבנת את התנועה אין כיווץ נכון של הגוף ולכן הכאבים.
אם הנושא חשוב לך תיקח הדרכה טובה, ככה אתה באמת לא תתקדם ועלול גם להפצע

• פותח/ת השרשור
הדדליפט נראה בסדר, רק שמור על מבט למטה יותר, אבל למה אתה עובד מהגבהה?
והסקוואט, בפעם האלף, תפסיק להסתכל הצידה, זה דופק לך את כל התרגיל, אתה לא יודע עד מתי לרדת ומנסה לזרז את התרגיל
אתה צריך להתאמן עליו הרבה מאוד עם מוט ריק ובלי להסתכל, אולי אפילו לשים מדרגה או ספסל מתחתיך כדי לדעת כמה לרדת, ולהתרגל לזה
בנוסף המשקל גדול עליך, אז התחת שלך עולה הרבה לפני שאר הגוף, וזה הופך את התרגיל להרבה יותר קשה, וזה גם אולי למה כואב לך הגב כרגע
עד שאני אשיג את הכדור אני אעבוד מהגבהה... ככה הגב שלי לא מתעגל. הוא מתעגל לי אפילו כשאני מרים 60 קילו וזה ממש קל לי

Back
למעלה תחתית