הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רגל אחת יותר קצרה מהשנייה

amit13579

משתמש פעיל
372
12
נק' מוניטין:
5
372
12
יש פה מישהו שמבין בנושא הזה?
בעיקרון חיפשתי את זה בכל מקום באינטרנט והבנתי שיש הבדל תפקודי ופונקציונלי.
עכשיו הבעיה שאני לא יודע איזה מהם שלי כי כשעשיתי צילום רנטגן (לעקמת) ראיתי שיש הבדל של פחות או יותר 2.5 סמ בין אגן אחד לשני.
עכשיו הבנתי שצריך למדוד את הרגליים אבל הבעיה שאין לי איך..
ראיתי את האתר הזה: Properly assessing leg length discrepancies
ועשיתי את המבחנים שמופיעים בו ובשני המבחנים האלה ( ספר על הברכיים במצב שכיבה ולראות אם יש זווית או שהספר ישר, ומציאת העצם של האגן בעמידה עם שני הרגליים צמודות ולראות אם יש הבדל בין האצבעות ואז להרחיב את הרגליים ולראות אם עדיין יש הבדל)
יצא לי שההבדל פוקציונאלי, ובנוסף למבחנים שרשומים שם צילמתי תמונה של הרגליים מהצד והם נראות שוות לגמרי ואין רגל שבולטת קדימה או אחורה.
ועוד משהו- כשאני שוכב ומיישר את הרגליים הם נראות שוות אבל כשאני יושב בצורה של " ישיבה ארוכה" ימין (שבה האגן גבוה) נראית יותר ארוכה.
מישהו מבין בנושא ויודע איך אני יכול לדעת בוודאות אם זה הבדל אמיתי או לא בלי מטר?
ואם זה הבדל לא אמיתי כירופרקט יכול לעזור בנושא? יש אפשרות לניתוח לקיצור הרגל במידה וההבדלים אמיתיים? והבנתי שרוב הפעמים נותנים מדרסים עם הגבהה- המדרסים האלה מאפשרים לי להיות פעיל באופן חופשי או שיש לי מגבלות מסוימות?
כעיקרון אין לי כאבים בכלל אבל אני חושב שזה בגלל שהשרירים בגב יחסית די חזקים.
יש לי תור לאורטופד מומחה עוד שבוע וחצי ואז אני יידע בוודאות מה קורה.
אם מישהו יודע ויוכל לעזור אני יודה לו מאוד כי כרגע אני גם הפסקתי להתאמן.
תודה מראש.

המבחן עם הספר על הברכיים בשכיבה על הגב רלוונטי, כי הוא מבטל את חוסר סמטרייה שיכול להגיע מהאגן (UPSLIP)ועמוד השדרה.
בכל מקרה, אתה יכול לגשת לאורטופד שיודע למדוד נכון מנקודת ראש הירך לכף הרגל. במידה ויש הבדל משמעותי באורך הוא כנראה ימליץ על מדרס הגבהה.

• פותח/ת השרשור
המבחן עם הספר על הברכיים בשכיבה על הגב רלוונטי, כי הוא מבטל את חוסר סמטרייה שיכול להגיע מהאגן (UPSLIP)ועמוד השדרה.
בכל מקרה, אתה יכול לגשת לאורטופד שיודע למדוד נכון מנקודת ראש הירך לכף הרגל. במידה ויש הבדל משמעותי באורך הוא כנראה ימליץ על מדרס הגבהה.
לא הבנתי זאת אומרת שאם במבחן עם הספר אין הבדל בגובה והספר ישר אז זה כנראה הבדל פונקציונאלי?
כי גם חשבתי על זה שיכול להיות שבמצב שכיבה האגן עדיין נמצא למעלה ובגלל זה הספר ישר וההבדלים הם בעצם אמיתיים. הבנת את הכוונה? כי אם האגן נמצא למעלה הוא מושך איתו את הרגל ואז אם הספר ישר במקרה הזה זה מראה על הבדל אמיתי כי אם אני יוריד את האגן למצב שווה הספר לא יהיה ישר.
מקווה שהבנת את הכוונה.

לא הבנתי זאת אומרת שאם במבחן עם הספר אין הבדל בגובה והספר ישר אז זה כנראה הבדל פונקציונאלי?
כי גם חשבתי על זה שיכול להיות שבמצב שכיבה האגן עדיין נמצא למעלה ובגלל זה הספר ישר וההבדלים הם בעצם אמיתיים. הבנת את הכוונה? כי אם האגן נמצא למעלה הוא מושך איתו את הרגל ואז אם הספר ישר במקרה הזה זה מראה על הבדל אמיתי כי אם אני יוריד את האגן למצב שווה הספר לא יהיה ישר.
מקווה שהבנת את הכוונה.
כשאתה שוכב על הגב אתה מניח את הספר על הברכיים במצב כפוף נכון?
במצב הזה רק אורך ירך יכול להמדד ללא סטייה של אגן. מה שעדיין חסר זה מדידה של הבדל באורך השוקיים ולכן רשמתי על מדידה אצל אורטופד.
אגן שפונה מעט לקדמת הגוף אולי ישפיע על רגל אחת להיראות ארוכה יותר במצב שכיבה, אבל לא בהכרח ישפיע בעמידה.

• פותח/ת השרשור
כשאתה שוכב על הגב אתה מניח את הספר על הברכיים במצב כפוף נכון?
במצב הזה רק אורך ירך יכול להמדד ללא סטייה של אגן. מה שעדיין חסר זה מדידה של הבדל באורך השוקיים ולכן רשמתי על מדידה אצל אורטופד.
אגן שפונה מעט לקדמת הגוף אולי ישפיע על רגל אחת להיראות ארוכה יותר במצב שכיבה, אבל לא בהכרח ישפיע בעמידה.
עשיתי גם את המבחן הזה שאמור כביכול לבדוק גם הבדלים ב tibia.

וגם יצא לי ישר לגמרי (השתמשתי בספר לא במה שהוא מחזיק אבל הספר ישר אז אם הייתה זווית הייתה יכול לראות אותה)
השאלה היא אם יכול להיות שבמצב שכיבה אגן אחד עדיין נמצא למעלה ובגלל זה הבדיקה יוצאת לי ישרה ואם האגן יחזור למקום הטבעי שלו הרגל תהיה יותר ארוכה בבדיקות האלה.
השאלה האמיתית היא אם במצב שכיבה האגן ישר או לא כי אם כן אז אין הבדל ואם הוא לא ישר אז כנראה שההבדל הוא אמיתי.
אתה מכיר עוד מבחנים שאני יוכל לעשות כדי לדעת?

עשיתי גם את המבחן הזה שאמור כביכול לבדוק גם הבדלים ב tibia.

וגם יצא לי ישר לגמרי (השתמשתי בספר לא במה שהוא מחזיק אבל הספר ישר אז אם הייתה זווית הייתה יכול לראות אותה)
השאלה היא אם יכול להיות שבמצב שכיבה אגן אחד עדיין נמצא למעלה ובגלל זה הבדיקה יוצאת לי ישרה ואם האגן יחזור למקום הטבעי שלו הרגל תהיה יותר ארוכה בבדיקות האלה.
השאלה האמיתית היא אם במצב שכיבה האגן ישר או לא כי אם כן אז אין הבדל ואם הוא לא ישר אז כנראה שההבדל הוא אמיתי.
אתה מכיר עוד מבחנים שאני יוכל לעשות כדי לדעת?

אם אתה מדבר נטו על הבדל באורך רגליים אז סרט מדידה ע"י אורטופד או מישהו מנוסה הכי אמין. יש עוד בדיקות לבדוק אם חוסר סימטריה ומתחים לא שווים ישפיעו:

• פותח/ת השרשור
אם אתה מדבר נטו על הבדל באורך רגליים אז סרט מדידה ע"י אורטופד או מישהו מנוסה הכי אמין. יש עוד בדיקות לבדוק אם חוסר סימטריה ומתחים לא שווים ישפיעו:

בפוקס מצאתי מטר בבית וניסיתי למדוד בעמידה את ההבדלים ועשיתי כמה מדידות וכל פעם יצא לי תוצאה שונה בהפרשים משמעותיים (פעם אחת ב2 סמ ופעם אחת בחצי סמ וגם יצא לי פעם אחת שאין הבדל בכלל)
יש דרך שאני יוכל למדוד בוודאות בלי עוד מישהו?
ודרך אגב ממש תודה על העזרה.

בפוקס מצאתי מטר בבית וניסיתי למדוד בעמידה את ההבדלים ועשיתי כמה מדידות וכל פעם יצא לי תוצאה שונה בהפרשים משמעותיים (פעם אחת ב2 סמ ופעם אחת בחצי סמ וגם יצא לי פעם אחת שאין הבדל בכלל)
יש דרך שאני יוכל למדוד בוודאות בלי עוד מישהו?
ודרך אגב ממש תודה על העזרה.
עצם זה שכל פעם יצא לך תוצאה שונה מראה לך שבדיקה עצמית בעייתית מאוד. קח סרט מדידה באורך מספיק, חבר/חברה עם הבנה בסיסית באנטומיה שיסמן את נקודת המדידה המדויקת(GRATER TROCHANTER) בכל ירך.

• פותח/ת השרשור
עצם זה שכל פעם יצא לך תוצאה שונה מראה לך שבדיקה עצמית בעייתית מאוד. קח סרט מדידה באורך מספיק, חבר/חברה עם הבנה בסיסית באנטומיה שיסמן את נקודת המדידה המדויקת(GRATER TROCHANTER) בכל ירך.
אחותי מדדה אותי ושוב יצא לי מדידה שומנ, פעם ימין הייתה יותר ארוכה, פעם שמאל וכל פעם היה הבדלים שונים.
אני חושב שמדידה צריכה להיעשות על ידי מומחה כי כנראה אני עושה את המדידה לא נכון.
בכל מקרה חשבתי על משהו אחר- כשאני עומד ושם את האגודלים על ה ASIS ימין יותר גובהה (לפי אחותי)
לעומת זאת כשאני שוכב מיישר את הרגליים והם שוות לגמרי ואי אפשר לשים לב להבדל ושם אגודלים על ה ASIS הם שווים (שוב לפי אחותי) אם האגן נמצא באותו מקום השכיבה והרגליים שוות אז כנראה שאין הבדל אמיתי לא? וגם אם כן כנראה שהוא זניח..כמה נחשב להבדל "נורמלי" בכלל? כי לפי מה שהבנתי עד 1 סמ זה לא משפיע ויותר מזה זה כבר בעיה.

אחותי מדדה אותי ושוב יצא לי מדידה שומנ, פעם ימין הייתה יותר ארוכה, פעם שמאל וכל פעם היה הבדלים שונים.
אני חושב שמדידה צריכה להיעשות על ידי מומחה כי כנראה אני עושה את המדידה לא נכון.
בכל מקרה חשבתי על משהו אחר- כשאני עומד ושם את האגודלים על ה ASIS ימין יותר גובהה (לפי אחותי)
לעומת זאת כשאני שוכב מיישר את הרגליים והם שוות לגמרי ואי אפשר לשים לב להבדל ושם אגודלים על ה ASIS הם שווים (שוב לפי אחותי) אם האגן נמצא באותו מקום השכיבה והרגליים שוות אז כנראה שאין הבדל אמיתי לא? וגם אם כן כנראה שהוא זניח..כמה נחשב להבדל "נורמלי" בכלל? כי לפי מה שהבנתי עד 1 סמ זה לא משפיע ויותר מזה זה כבר בעיה.
בשכיבה מתבטלים מתחים על הגוף שיכולים להשפיע על שינוי ASIS בצד אחד לעומת השני. בכל מקרה זה לא פותר אותך ועדיף בדיקה של אורטופד.
היו לך כאבים/פציעה שבגללם הפסקת להתאמן?

• פותח/ת השרשור
בשכיבה מתבטלים מתחים על הגוף שיכולים להשפיע על שינוי ASIS בצד אחד לעומת השני. בכל מקרה זה לא פותר אותך ועדיף בדיקה של אורטופד.
היו לך כאבים/פציעה שבגללם הפסקת להתאמן?
לא האמת שלא הפסקתי להתאמן בגגלל כאבים או משהו בסגנון אבל אחרי שראיתי את הצילוםואת ההבדל באגן הפסקתי כי אני חושב שזה לא חכם להמשיך לעשות סקוואט ודדליפט עם הבדל באורך הרגליים (בין אם זה מבני או פונקציונאלי)

היי.
נתחיל מזה משאלה ? למה החלטת למדוד אורך רגליים?
אורך רגליים ניתן למדוד בשתי דרכים אורך אמיתי ואורך מדומה, מודדים או מהASIS לקונדייל המלאולוס או מהפופיק למדיאל מלאולוס.
לרוב אורך רגליים עד 2 ס"מ נחשב תקין במידה ויש בעיה מתקנים לרוב ע"י מדרסים.
לא הבנתי את ההסקות פה כי לא הבנתי מה הרציונל מאחורי המדידה ?

• פותח/ת השרשור
היי.
נתחיל מזה משאלה ? למה החלטת למדוד אורך רגליים?
אורך רגליים ניתן למדוד בשתי דרכים אורך אמיתי ואורך מדומה, מודדים או מהASIS לקונדייל המלאולוס או מהפופיק למדיאל מלאולוס.
לרוב אורך רגליים עד 2 ס"מ נחשב תקין במידה ויש בעיה מתקנים לרוב ע"י מדרסים.
לא הבנתי את ההסקות פה כי לא הבנתי מה הרציונל מאחורי המדידה ?
הרציונל מאוחרי המדידה הוא שבצילום רנטגן אגן אחד היה יותר גבוה מהשני בהבדל משמעותי.
בכל מקרה הלכתי לרופא והוא אמר לי שיש לי הבדל של 1 סמ' בין הרגליים והוא התאים לי מדרס עם הגבהה.
הבעיה שאני מפחד שהוא טעה וההבדל יותר גדול מסמ' אחד בגלל שבצילום רנטגן אפשר לראות לפחות 2 סמ' הבדל (אם לא יותר) והוא גם לא מדד אותי ובדק רק הבדלי גובה באגן
(ככה נראלי אני לא באמת יודע מה הוא עשה אבל הוא שם לי ידיים באגן ואמר לי שיש לי הבדל של סמ') אבל גם הבחור שעשה לי את המדרסים סוג של בדק אותי ואמר שההבדל הוא חצי סמ'- 1 סמ'.
ידוע לך איך זה יכול להיות שבצילום האגן היה יותר גבוה מסמ אחד ועדיין נאמר לי שההבדל הוא רק סמ?
לדעתך כדאי להקשיב לאורטופד ולבחור מהחנות מדרסים או שכדאי לקבל חוות דעת נוספת?
ואם כבר אני שטאל אז אתה יודע אם אני יכול לעשות סקוואט ודדליפט ובכללי תרגילי כוח? אני רוצה לעשות את התרגילים האלה עם המדרסים וכבר ניסיתי לעשות וזה היה סבבה אבל אני מפחד שבגלל שהנעל מוגבהת מהעקב אז זה גורם בעיה כלשהי בגלל המנח של כף הרגל שמורם ברגל אחת.
אם אתה יודע תשובה לאחת מהשאלות ויכול לעזור לי אני אודה לך מאוד. סליחה על החפירה.

אפשרי שבאגן יהיה יותר מ-2 ס"מ ההבדל ובפועל 1, זה תלוי במנגנוני הפיצוי של הגוף והבדלים בגדילה בין הרגליים.
בכל מקרה פחות מ-2 ס"מ עדיין נחשב ברמת התקין ולא מחייב טיפול מיוחד, אבל מדרסים יכולים להקל על העניין.
אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעשות את זה

• פותח/ת השרשור
אפשרי שבאגן יהיה יותר מ-2 ס"מ ההבדל ובפועל 1, זה תלוי במנגנוני הפיצוי של הגוף והבדלים בגדילה בין הרגליים.
בכל מקרה פחות מ-2 ס"מ עדיין נחשב ברמת התקין ולא מחייב טיפול מיוחד, אבל מדרסים יכולים להקל על העניין.
אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעשות את זה
אז בתכלס ההבדל הוא רק 1 סמ'? למרות שבאגן רואים משהו שונה? (דרך אגב אם זה חשוב יש לי גם עקמת של 10 מעלות על פי הרופא)
ועדיף לעשות סקוואט ודדליפט עם המדרסים? כי אני לא רוצה שייוצר לי חוסר איזון בשרירים בגב. ואם אני עושה עם המדרסים זה לא בעיה במנח כף רגל שאחת נמצאת יותר גבוה מהשנייה? כי ההגבהה היא רק בעקב ולא לכל אורך המדרס
ועוד שאלה- אני כרגע בן 16 ושבעה חודשים, אתה חושב שיש עוד סיכוי שההבדל בין הרגליים יגדל? כי לפי מה שאני יודע סיימתי את הגדילה שלי ולא נראלי שאני יגבה עוד יותר מסנטימטר- שתיים.(אני על אותו גובה כבר כמה חודשים טובים)

אפש לראות אם נשאר לך לגדול לפי התצלומי רנטגן שעשית כי אפשר לראות שם את סחוס הגדילה.
לגבי ההבדל ברנטגן לעומת המדידה, רנטגן הוא לא 100% מדוייק ויש לפעמים חוזר דיוק של 10-15% מבחינת אורך,מרחק,קוטר וכולי של עצמות. לכן גם אם מדדו לך 2ס"מ, יכול להיות שבעצם מדובר על 1.5ס"מ.
לגבי העקמת, השאלה מה קדם למה, ההבדל באורך הרגליים שגרם לטילט של האגן הצידה ובכך יצר עקמת או עקמת שגורמת לטילט באגן הצידה שגורם לרגל אחת "להתחיל" מגובה גבוה יותר.

• פותח/ת השרשור
אפש לראות אם נשאר לך לגדול לפי התצלומי רנטגן שעשית כי אפשר לראות שם את סחוס הגדילה.
לגבי ההבדל ברנטגן לעומת המדידה, רנטגן הוא לא 100% מדוייק ויש לפעמים חוזר דיוק של 10-15% מבחינת אורך,מרחק,קוטר וכולי של עצמות. לכן גם אם מדדו לך 2ס"מ, יכול להיות שבעצם מדובר על 1.5ס"מ.
לגבי העקמת, השאלה מה קדם למה, ההבדל באורך הרגליים שגרם לטילט של האגן הצידה ובכך יצר עקמת או עקמת שגורמת לטילט באגן הצידה שגורם לרגל אחת "להתחיל" מגובה גבוה יותר.
הקטע הוא שהרופא אמר שיש לי הבדל של סמ ולא של סמ וחצי נגיד ובצילום רנטגן רואים הבדל של לפחות 2 סמ ואולי אפילו יותר.
לגבי הקטע עם הסחוס- קוראים לזה סימן ריסר נכון? כי אם כן הוא רשם לי סימן ריסר=4, מה זה אומר?
ומה קדם למה אין לי מושג, אבל תכלס-זה משנה?
כי כאילו לפי מה שהבנתי 10 מעלות נחשב קל מאוד וגם הבדל של סנטימטר הוא לא קריטי.
הקטע הבעייתי פה הוא אם ההבדל הוא באמת סנטימטר אחד או שהוא יותר....לדעתך כדאי לקבל את הדעה של הרופא שאמר שזה סנטימטר? כי הלכתי לרופא שנחשב מאוד מנוסה והוא גם מנתח גב (זאת אומרת הוא לא סתם איזה רופא של קופ"ח אז אני חושב שהוא יודע מה הוא עושה, הוא גם לא הסתמך על הבדיקת רנטגן בלבד אלא גם בדק אותי פיזית, אמנם לא במדידה אבל בדרך אחרת). וגם כמו שרשמתי כשהלכתי לעשות את המדרסים הבחור בחנות סוג של בדק אותי ואמר לי גם שההבדל הוא חצי סנטימטר - סנטימטר והוסיף שלהרבה מאוד אנשים יש את זה.
ולדעתך אני יכול לעשות סקוואט ודדליפט עם המדרסים? כי הדבר האחרון שאני רוצה זה שרירים לא מאוזנים בגב.

סימן ריסר הוא מדד לעקמת ביחד עם זווית קוב.
לגבי אורך הרגליים אפשר למדוד ברנטגן אבל חשוב לזכור שלא תמיד תהיה קורלציה בין רנטגן למציאות, אנחנו לא רק עצמות .
הבדל עד 2 ס"מ הוא סביר ואפשר לחיות עם זה.
ונשאלת השאלה שוב, מדוע ישנה התייחסות כל כך מעמיקה פה לאורך הרגליים ?

• פותח/ת השרשור
סימן ריסר הוא מדד לעקמת ביחד עם זווית קוב.
לגבי אורך הרגליים אפשר למדוד ברנטגן אבל חשוב לזכור שלא תמיד תהיה קורלציה בין רנטגן למציאות, אנחנו לא רק עצמות .
הבדל עד 2 ס"מ הוא סביר ואפשר לחיות עם זה.
ונשאלת השאלה שוב, מדוע ישנה התייחסות כל כך מעמיקה פה לאורך הרגליים ?
מה שאת אומרת אפשר לחיות עם זה? כאילו אפשר לעשות סקוואט ודדליפט בלי הגבהה? ונגיד אני תכף מתגייס, קרבי זה אופציה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית