הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Squat HB

matanyoef

משתמש מתחיל
192
11
נק' מוניטין:
14
192
11
שלום לכם,

אני עושה את התכנית SS עם סקוואט 85 קילו ואני מרגיש שאני לא עושה טכניקה נכונה
במשקלים כבדים. במשקלים של החימום אני ממש אבל ממש עושה נכון.
לא יודע למה זה קורה במשקלים הכבדים ואשמח אם תראו איך אני עושה ותתנו לי הערות כלשהן:
YouTube

תודה רבה!

לא אמרתי שבשבוע הוא יירד במשקלי העבודה, אך שבוע שלם הגוף לא התאמץ ו״התקרר״ מעט, לחזור ישר לעבוד בעצימות גבוהה משול לאדם שיתחיל לרוץ ללא חימום.

ההקבלה הזו ממש לא נכונה.
זה מקביל למישהו שרץ 3 ק"מ באופן קבוע, לקח שבוע הפסקה, ואז עשה חימום כראוי ויצא לרוץ 3 ק"מ.
אין בזה בעיה.

גם פה ההקבלה לא מדויקת, אדפטציות לאימוני משקולות מחזיקות הרבה יותר, אבל הרבה יותר קרוב ממה שאמרת.

שוב - לא אמרתי שהוא לא יוכל להתאמן עם אותם משקלים, אמרתי שעדיף שיעשה אימון 1-2 עם משקל נמוך יותר כדי לחזור בהדרגה.

זה בסדר.
בתכל'ס, הוא יכול לחזור לאותם המשקלים, להרגיש איך זה, ולהתאים בעת הצורך בזמן האימון.
תמיד הכי טוב להתאים את העצימות לביצועים 😃.

• פותח/ת השרשור
לגבי שקילה כל יום - אבהיר שיש להתעלם מהשקילה היומית (סטיות של אחוז לפה או לשם קורות כל הזמן עקב מאזן הנוזלים, אכלת קצת יותר נתרן, פחמימות, גם תוכן מערכת העיכול משתנה), אלא לעשות ממוצע שבועי ולהשוות אותם.

לגבי המשקלים - אני לא מסכים.
בשבוע לא תרד במשקל העבודה ואין סיבה לא לחזור לאותו המשקל, זה רק שבוע.

לגבי המשקל- עדיף לבצע שקילה פעם בשבוע בשבת מאשר שקילה יומית? ו250 גרם אני אמור להעלות בין שבוע לשבוע (מסה נקייה)?

תודה רבה לכם!

עדיף לבצע שקילה פעם בשבוע מכיוון שלהשקל כל יום יכול להפוך למשהו אובססיבי ובנוסף ישנם שינויים רבים במשקל בין יום ליום בגלל אלף ואחד דברים כמו נוזלים, יציאות וכדומה.
עליה של 250 גרם זאת עליה מאוד מאוד נקיה, גם 300-400 זה בסדר.

לגבי המשקל- עדיף לבצע שקילה פעם בשבוע בשבת מאשר שקילה יומית? ו250 גרם אני אמור להעלות בין שבוע לשבוע (מסה נקייה)?

תודה רבה לכם!
אם יש את האפשרות, שקילה יומית וממוצע שבועי. כלומר, תשקל כל יום על הבוקר, תתעלם לגמרי מכל שקילה יומית, ותתייחס רק לממוצע של השקילות בשבוע כמשקל לשבוע הזה.
בשקילה פעם בשבוע יקח לך המון זמן לראות מגמה כלשהי.

אי אפשר לתת מספר אבסולוטי לקצב העליה במשקל, זה תלוי ברמה שלך באימונים.

בגדול, אם אתה מתאמן מתחיל ומתקדם כל שבוע, תכוון לעליה של 1%-1.5% ממשקל הגוף בחודש.
אם אתה מתאמן בינוני שמתקדם חודשית, 0.5-1%.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית