עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
תשאיר את המתאמן עם טווח תנועה מוגבל כי אתה פוחד שייפצע, זה הגיוני מאוד. אולי כדאי שלא יבוא לחדר הכושר וזהו כי אפשר להיפצע ככה.הסיבה לזה שמאמנים בדכל לא ממליצים לשבור מקביל היא בהתייחסות ליצירת ppt (סיבוב אגן לאחור)
שאצל רוב האנשים גם המאומנים קורה בעצם מתחילת הירידה מתחת ל90 מעלות,
תשאיר את המתאמן עם טווח תנועה מוגבל כי אתה פוחד שייפצע, זה הגיוני מאוד. אולי כדאי שלא יבוא לחדר הכושר וזהו כי אפשר להיפצע ככה.
גם ההסבר עצמו לא פחות ליצני מההנחיה.
נדיר שמישהו בהכשרה בכלל מתייחס לppt בעומק של הסקוואט הרוב פשוט טוענים שזה דופק את הברכיים.אשאיר אותו עם טווח תנועה שלא יגרום לעומס מיותר.
למה לתת עומס מיותר על החוליות אם לא בהכרח צריך?
אם אתה רוצה להכניס את גלוטאוס ליחסי אורך מתח גדולים יותר אתה יכול לבצע תרגילים אחרים שלא יגמרו לך לעומס חולייתי...
הרי המטרה היא להתחזק,כשחלק מזה זה להימנע כמה שאפשר מפציעות וכמובן מפציעות לטווח הארוך,
למה לבצע תרגיל בטווח תנועה מלא (שבתכלס לא מכניס לי את גלוטאוס למתיחה מקסימלית)
על מנת להכניס שריר מסוים ליחסי אורך מתח גבוהים יותראם זה כרוך בלהעמיס על השלד המרכזי עומס שעלול לגרום לפציעה בעתיד?
ולמה ההסבר ליצני מבחינה אנטומית הוא מאוד הגיוני..
אשמח מאוד לשמוע את הדעה שלך! אם ישלך הסבר טוב!
הגלוטאוס פחות מעניין מבחינה בטיחותית. ההמאסטרינג יותר מעניין בהקשר הזהאשאיר אותו עם טווח תנועה שלא יגרום לעומס מיותר.
למה לתת עומס מיותר על החוליות אם לא בהכרח צריך?
אם אתה רוצה להכניס את גלוטאוס ליחסי אורך מתח גדולים יותר אתה יכול לבצע תרגילים אחרים שלא יגמרו לך לעומס חולייתי...
הרי המטרה היא להתחזק,כשחלק מזה זה להימנע כמה שאפשר מפציעות וכמובן מפציעות לטווח הארוך,
למה לבצע תרגיל בטווח תנועה מלא (שבתכלס לא מכניס לי את גלוטאוס למתיחה מקסימלית)
על מנת להכניס שריר מסוים ליחסי אורך מתח גבוהים יותראם זה כרוך בלהעמיס על השלד המרכזי עומס שעלול לגרום לפציעה בעתיד?
ולמה ההסבר ליצני מבחינה אנטומית הוא מאוד הגיוני..
אשמח מאוד לשמוע את הדעה שלך! אם ישלך הסבר טוב!
נדיר שמישהו בהכשרה בכלל מתייחס לppt בעומק של הסקוואט הרוב פשוט טוענים שזה דופק את הברכיים.
אם הטענה היא שהסיכון הוא לדיסקים אז זה סיכון אינדיוידואלי ונדיר מאוד, אצל רוב האנשים בביצוע סקוואט תקין ולא כמו שמלמדים בקורסים הppt זניח ולא מוציא את חוליות עמ"ש הלומבריות ממנח נייטרלי או יותר נכון יהיה להגיד שהוא לא מביא אותן למצב של flexion שמציב אותן בסיכון.
הגלוטאוס פחות מעניין מבחינה בטיחותית. ההמאסטרינג יותר מעניין בהקשר הזה
כי הוא לא מתחשב בדברים אחרים, בנוסף אין סיבה שתשלים עם טווח תנועה מוגבל כל עוד ניתן לתקן אותו, כמה אנשים לדעתך *באמת* לא בנויים אנטומית לעשות סקוואט מלא?ולמה ההסבר ליצני מבחינה אנטומית הוא מאוד הגיוני..
אתה משום מה לא מבין אותי נכון, אני אומר שבלי שום קשר לאגן, בהכשרה שלי הסבירו שסקוואט עמוק דופק את הברכיים ולא התיחסו בכלל לאגן (רק כשאני התקלתי אותם לגבי ההטיה של הרגליים בעמידה ההתחלתית קיבלתי התיחסות שקשורה לנושא).טענה שזה דופק את הברכיים? באיזה צורה? המנח של הברך לא משתנה במעבר בין apt לppt קשה לי להאמין שמאמן שאומר את זה מסתמך לא על ״ידע אישי״ שרכש כנראה שלא מהקורסים..
ואיך שלא תסתכל על זה כל סיבוב אגן לאחור מוציא את החוליות הלומבריות מהמנח הנטרלי, גם אם הסיבוב הוא מינורי הוא עדיין ישנו..
אתה משום מה לא מבין אותי נכון, אני אומר שבלי שום קשר לאגן, בהכשרה שלי הסבירו שסקוואט עמוק דופק את הברכיים ולא התיחסו בכלל לאגן (רק כשאני התקלתי אותם לגבי ההטיה של הרגליים בעמידה ההתחלתית קיבלתי התיחסות שקשורה לנושא).
אתה טועה, איך שאני מסתכל על זה לא כל סיבוב אגן לאכול מוציא את החוליות ממנח נייטרלי, מנח נייטרלי זו לא נקודה קבועה, זה טווח וכל עוד נשארים בטווח ולא עוברים למנח קיפוטי הסיכון לפציעה הוא נמוך.
יש סרטון של פיזיותרפיסט שרץ פה בפורום ומסביר את זה נהדר לצערי אין לי את הקישורמסכים איתך שמנח נטרלי זה טווח מסוים אבל אני לא מצליח להבין את הנקודה שלך בסיבוב אגן
כי סיבוב אגן הוא בעצם תחילת הגברת הקיפוזה של החוליות התחתונות משמע יציאה מהמנח הנטרלי
לא מצליח לדמיין סיבוב אגן ובמקביל שמירה על מנח נטרלי של העמוד שדרה..
יש סרטון של פיזיותרפיסט שרץ פה בפורום ומסביר את זה נהדר לצערי אין לי את הקישור
אנסה להסביר כמיטב יכולתי, החוליות נעות ממנח של לורדוזיס לקיפוזיס ובין שני אלו (ואני מתיחס למצבי קיצון שלהם) יש לך את הטווח התקין הניטרלי.
התנועה בין המנחים האלו מושפעת בין היתר מסיבוב אגן.
בסקוואט (וגם בדדליפט למשל) אנחנו מתחילים(או מסיימים וואטאבר) את התנועה במנח מסוים אבל הוא משתנה במהלך התנועה בהשפעת הכוחות הפועלים(למשל בסקוואט הזוקפים וההאמסטרינג), הטווח, הטכניקה והאנטומיה של האינדיווידואל.
ומה שאני מנסה להגיד (ולא נראה לי שזה יוצא לי ברור כי זה נכתב מהפון) זה שלא כל שינוי בטווח במנח של החוליות הוא שינוי כזה שמוציא אותן מהטווח התקין, לא כל ppt הוא כזה שמציב אותן במנח קיפוטי.
ההסבר של ריפטו (שמופיע בקישור למאמר ב"קילוגרם" שהביא הברבור) טוען בעצם שכולנו חייבים לשבור מקביל כי זה מה ששומר על ה- ACL מלהיקרע, כי משיכת ההאמסטרינגז (את מפרק הברך אחורה) מאזנת את משיכת החיבור המרוחק של הקוואדס (את מפרק הברך "קדימה") (נדמה לי שיש לו עוד סיבות אבל אמ;לק).... היחידים ש*חייבים* לשבור מקביל הם אלו שמתחרים או נמדדים בתרגיל! ההבדל מבחינת שיפור בכח ו/או עלייה במסת השריר בין שובר מקביל ל"רק" מקביל הוא הרבה יותר קטן ממה שנוטים לחשוב
מה שכתבת כרגע, לא סותר את מה שכתבתי.ההסבר של ריפטו (שמופיע בקישור למאמר ב"קילוגרם" שהביא הברבור) טוען בעצם שכולנו חייבים לשבור מקביל כי זה מה ששומר על ה- ACL מלהיקרע, כי משיכת ההאמסטרינגז (את מפרק הברך אחורה) מאזנת את משיכת החיבור המרוחק של הקוואדס (את מפרק הברך "קדימה") (נדמה לי שיש לו עוד סיבות אבל אמ;לק).
הוא דיבר על שיקום וכד'טווח תנועה חלקי בסקוואט מועיל רק למי שמתפרנס מלטפל בברכיים פצועות.
חשוב: במקרים מסוימים טווח תנועה חלקי בסקוואט יהיה מועיל מאד. לדוגמא רבע סקוואט בהקשר של ביצועים אתלטיים, עצירה או ביצוע בטווחי תנועה חלקיים שונים לחיזוק טווחים ספציפיים ועוד..