מידע שבירת מקביל בסקוואט

• פותח/ת השרשור Ptosk
  • פורסם בתאריך

Ptosk

משתמש מתחיל
10
1
נק' מוניטין:
1
10
1
יש לי שאלה
מותר לשבור מקביל סקוואט?
המאמן אמר שלא.
אשמח לדעת
תודה לכולם

• פותח/ת השרשור
לא הייתי קורא לו מאמן

מומלץ מאוד, אחרת זה לא סקוואט מלא לדעתי.
כן
שאני עובר אני מצליח טוב
תודה רבה אחי
והוא אמר לי עוד דברים שהם לא הגיוניים אבל אני לא אכנס לזה..
כן
שאני עובר אני מצליח טוב
תודה רבה אחי
והוא אמר לי עוד דברים שהם לא הגיוניים אבל אני לא אכנס לזה..
לא הייתי קורא לו מאמן

מומלץ מאוד, אחרת זה לא סקוואט מלא לדעתי.
התבלבלתי
התכוונתי לעבור בברכיים האצבעות ברגליים..
זה בסדר?

למה המאמנים אומרים שאסור וכל זה?
זה אותם "מאמנים" שאומרים לעשות אימון עד 60 דקות, לשתות חלבון 45 דקות האחרי האימון, לא לעשות אירובי אחרי משקולות כי זה שורף שריר ולתת 18 סטים לחזה כדיי להרוג את השריר.

בקיצור תתעלם.

זה קשה בלי..
לא כל כך ביררתי את העניין אבל לפי מה ששמעתי החומר שמלמדים במוסדות לימוד למאמנים הוא לא עדכני ומלא המיתוסים שכבר הופרכו. זה לא יהיה נכון לומר לא להקשיב בכלל למאמנים כי לפי דעתי זה לא הוגן להכליל את כל המאמנים. יש הרבה מאמנים שמעבר ללימודים הפורמליים ממשיכים לקרוא, לחקור וללמוד ממחקרים עדכניים. גם בעתיד, אם מאמן אומר לך משהו וזה לא נשמע לך הגיוני תשאל פה ותקבל עוד תשובות ודעות.

אין מה להתעסק בזה לדעתי.
יש לי חבר שלמד בוינגייט לתואר ראשון (לא קורס מדריכים) ואחד המרצים שלו הסביר בתקיפות שדדליפט זה תרגיל שמיותר לעשות אלא אם מרוויחים ממנו כסף (משמע "אתלט מקצועי") והסביר בנושא הסקוואט שהוא לא ממליץ לרדת מעבר למקביל וגם לא לעשות יותר מ 80 קג.
מצד שני, חבר נוסף שלמד איתו ביחד שנפל על מרצים אחרים (חלקם אפילו עודד דדליפט וסקוואט) והוא עצמו מעודד את התרגילים הללו כבסיס בכל תוכנית.

בשביל זה יש ספרים מקצועיים, ומקומות אונליין שאפשר ללמוד מהם ולנהל דיונים בנושא.
אל תתרגש מכל מה שמדריך ממוצע בחדר כושר אומר.

• פותח/ת השרשור
אין מה להתעסק בזה לדעתי.
יש לי חבר שלמד בוינגייט לתואר ראשון (לא קורס מדריכים) ואחד המרצים שלו הסביר בתקיפות שדדליפט זה תרגיל שמיותר לעשות אלא אם מרוויחים ממנו כסף (משמע "אתלט מקצועי") והסביר בנושא הסקוואט שהוא לא ממליץ לרדת מעבר למקביל וגם לא לעשות יותר מ 80 קג.
מצד שני, חבר נוסף שלמד איתו ביחד שנפל על מרצים אחרים (חלקם אפילו עודד דדליפט וסקוואט) והוא עצמו מעודד את התרגילים הללו כבסיס בכל תוכנית.

אין מה להתעסק בזה לדעתי.

תודה רבה 😃 איזה כייף שאפשר
אומנם לא עובר הרבה קצת...
שאלה אחרונה.. איזה תרגיל לגמשוץ אחרי אימון רגליים אתה ממליץ? פשוט אני רוצה שהגב יהיה יותר ישר. תודה אחי על התגובה

• פותח/ת השרשור
זה אותם "מאמנים" שאומרים לעשות אימון עד 60 דקות, לשתות חלבון 45 דקות האחרי האימון, לא לעשות אירובי אחרי משקולות כי זה שורף שריר ולתת 18 סטים לחזה כדיי להרוג את השריר.

בקיצור תתעלם.
תודה רבה 😃 איזה כייף שאפשר
אומנם לא עובר הרבה קצת...
שאלה אחרונה.. איזה תרגיל לגמשוץ אחרי אימון רגליים אתה ממליץ? פשוט אני רוצה שהגב יהיה יותר ישר. תודה אחי על התגובה
לא כל כך ביררתי את העניין אבל לפי מה ששמעתי החומר שמלמדים במוסדות לימוד למאמנים הוא לא עדכני ומלא המיתוסים שכבר הופרכו. זה לא יהיה נכון לומר לא להקשיב בכלל למאמנים כי לפי דעתי זה לא הוגן להכליל את כל המאמנים. יש הרבה מאמנים שמעבר ללימודים הפורמליים ממשיכים לקרוא, לחקור וללמוד ממחקרים עדכניים. גם בעתיד, אם מאמן אומר לך משהו וזה לא נשמע לך הגיוני תשאל פה ותקבל עוד תשובות ודעות.
אשמח לשלוח לכם סרטון אם אני עושה סקוואט טוב בפרטי..
אפשרי?

• פותח/ת השרשור
  • פותח/ת השרשור
אני ממליץ לך שכולם ייראו, אף אחד לא יצחק עליך או ישפוט אותך, אנשים פה כדיי לעזור ויש פה תותחים בכל מה שקשור לטכניקה , ממליץ לך להעלות לפורום.
אני ממליץ לך שכולם ייראו, אף אחד לא יצחק עליך או ישפוט אותך, אנשים פה כדיי לעזור ויש פה תותחים בכל מה שקשור לטכניקה , ממליץ לך להעלות לפורום.
סבבה תודה גבר

בכדיי לתת לך חוות דעת צריך סרטון שלך עושה סקוואט עם מוט, החל מהשלב שבו אתה מוציא את המוט מהכלוב ועד לשלב שאתה מחזיר את המוט.
עדיף כמובן מוט עם משקל (אפילו מינימלי, רק כדיי שתהיה לך התנגדות).

• פותח/ת השרשור
בכדיי לתת לך חוות דעת צריך סרטון שלך עושה סקוואט עם מוט, החל מהשלב שבו אתה מוציא את המוט מהכלוב ועד לשלב שאתה מחזיר את המוט.
עדיף כמובן מוט עם משקל (אפילו מינימלי, רק כדיי שתהיה לך התנגדות).
ובלי משקל זה סבבה?

התבלבלתי
התכוונתי לעבור בברכיים האצבעות ברגליים..
זה בסדר?
אני רוצה לציין שזה תקין רק, ורק אם, העקב לא מתרומם ולו במעט.
אם הוא מתרומם אז או שתחליף נעליים (מאוד שכיח שהעקב מתרומם בנעלי ספורט) או שתנסה להגביל את הזליגה קדימה.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לציין שזה תקין רק, ורק אם, העקב לא מתרומם ולו במעט.
אם הוא מתרומם אז או שתחליף נעליים (מאוד שכיח שהעקב מתרומם בנעלי ספורט) או שתנסה להגביל את הזליגה קדימה.
לא מתרומם
חוץ מזה שהמאמן עובר אני לא עובר תעצבאות והוא אומר לי שאני עושה טוב ושהוא הולך אני עובר ויורד עוד קצת אז לדעתי אני עושה טוב..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית