הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רגישות לסיבים/ירקות?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
היי, האם יכול להיות שהקיבה שלי רגישה לסיבים תזונתיים באופן דומה כמו רגישות לקטוז?

מספיק לי לפעמים לאכול 3-4 ירקות וזה מתחילים לעשות לי בעיות בבטן, כנל לגבי פחמימות מחיטה מלאה ומאכלים דומים... לעומת זאת לחלב אין לי רגישות.

לצורך העניין אם אני אוכל ירקות כ4 שעות לפני אימון אז הבטן שלי תתהפך ותכאב ויתחילו לי בעיות עיכול. לעומת זאת אני יכול לאכול ארוחה כבדה של פחמימות וחלבון שעתיים לפני אימון ולא ארגיש כמעט את הבטן.

האם עדיין לאכול ירקות וסיבים? מאז מתמיד אני משתדל לאכול הרבה אבל אף פעם לא הרגשתי יותר טוב לאחר מכן...

זה לא עניין של רגישות, זה עניין שסיבים יכולים לגרום לנפיחות ולגזים
יכול להיות שאתה אוכל יותר מדי סיבים, או אוכל יותר מדי בבת אחת

• פותח/ת השרשור
אתה יודע כמה סיבים יש ב2 מלפפונים בינוניים ביחס לכמות המומלצת של סיבים ביום?
כי אני משער שזה ממש קצת וזה דיי עושה לי בלגן בבטן

תבדוק את הכמות הכוללת של סיבים שלך
אם אתה מקפיד יש סיכוי לא רע שאתה עובר בהרבה את מה שצריך וזה עושה בעיות בבטן

• פותח/ת השרשור
יש מצב שאתה לא שותה מספיק?
אני שותה המון.. יכול להגיע ל5 ליטר מים ביום בכיף
אני לא אוכל יותר מידי ירקות... אני אחשב כמות סיבים בערך ואעדכן

אגב, לרוב את הירקות אני אוכל בבוקר, ככה שהגוף כנראה לא הגיע ליותר מידי סיבים...

• פותח/ת השרשור

אני אוכל 2 גזרים ו2 מלפפונים ועדיין הבטן שלי מתהפכת... ולא שותה הרבה חלב בבוקר
במלפפון יש פחות מ1 גרם ליחידה, ובגזר יש 3 גרם סיבים ליחידה.
כמות מומלצת ע"פ גיל זה כ 38 גרם.

הרבה לא יודעים את זה, אבל פירות וירקות יכולים לשרוט לך את הקיבה ולגרום אף לדימומים בגלל הסיבים התזונתיים.
כמובן שזה לא אמור לקרות לבן אדם בריא, אבל לאנשים עם בעיות עיכול בחלק מהמקרים מומלץ להימנע מפירות וירקות / מאכלים עשירים בסיבים
אשר מגרים את הקיבה, אם אתה יודע בוודאות שפירות וירקות עושים לך בעיות בבטן, אל תאכל את זה, למה לסבול? מקסימום 1-2 ביום
או עד מתי שאתה מרגיש בסדר עם זה.

הרבה לא יודעים את זה, אבל פירות וירקות יכולים לשרוט לך את הקיבה ולגרום אף לדימומים בגלל הסיבים התזונתיים.
רפרנס בבקשה. מחקר, ולא כתבה מynet.
אינני מבין איך צלולוז\פקטין, שהם כולה שרשראות סוכרים יכולות לשרוט את הקיבה? אז נכון שהם תופסים נפח, אבל זה לא ביג דיל וככל הנראה לא קשור לשריטות, בטח אם הוא שותה מים בכמות מספקת.
כמובן שזה לא אמור לקרות לבן אדם בריא, אבל לאנשים עם בעיות עיכול בחלק מהמקרים מומלץ להימנע מפירות וירקות / מאכלים עשירים בסיבים
אשר מגרים את הקיבה, אם אתה יודע בוודאות שפירות וירקות עושים לך בעיות בבטן, אל תאכל את זה, למה לסבול?
לא. פשוט לא. אתה לא יכול פשוט לייעץ משהו לבנאדם כשאתה בכלל לא בטוח מה גורם לבעיה, גם אם נדמה לך שהוא בטוח או שאתה בטוח, יש 1000 סיבות אפשריות שאתם לא מתחשבים בהם. אם אין מה להגיד מפנים לאיש מקצוע וחלאס.

אינני מבין איך צלולוז\פקטין, שהם כולה שרשראות סוכרים יכולות לשרוט את הקיבה? אז נכון שהם תופסים נפח, אבל זה לא ביג דיל וככל הנראה לא קשור לשריטות, בטח אם הוא שותה מים בכמות מספקת.

הוא לא יכול להביא רפרנס כי הרבה לא יודעים את זה.

לא. פשוט לא. אתה לא יכול פשוט לייעץ משהו לבנאדם כשאתה בכלל לא בטוח מה גורם לבעיה, גם אם נדמה לך שהוא בטוח או שאתה בטוח, יש 1000 סיבות אפשריות שאתם לא מתחשבים בהם. אם אין מה להגיד מפנים לאיש מקצוע וחלאס.

תקרא קצת על קרוהן וקוליטיס, זה ה ''רפרנס'' שלי בשבילך, תקרא על זה ותחזור אלי שאתה אומר לי כמה שאני צודק
הוא לא יכול להביא רפרנס כי הרבה לא יודעים את זה.

הזהירו אותי מפניך בפורום השני שאתה מצחיק, בכול מקרה אם יש לך איזה ספק תעשה מה שהצעתי לבחור שציטט אותי לעשות.

למעשה נעשה לכם את זה פשוט:
חולי קרוהן - אלו המאכלים והמזונות שאסור לכם לאכול!

שתבינו כמה שירקות ופירות עלולים לעשות בעיות במערכת העיכול, אין לי כוח לחפש לכם את
המקומות שזה גם אומר שזה שורט וגורם לדימומים (בעיקרון זה למה לחולי קרוהן וקוליטיס יש דימומים במערכת העיכול
וירקות ופירקות זה האויב מספר אחת שלהם כי זה מסוגי המאכלים עם אולי הכי הרבה סיבים תזונתיים שקיימים)
אם הם מוצאים דרכים להוריד את הסיבים התזונתיים כמו לקלף את הקליפה של הירק (ששם המון סיבים)
זה משהו אחר.

נערך לאחרונה:
תקרא קצת על קרוהן וקוליטיס, זה ה ''רפרנס'' שלי בשבילך, תקרא על זה ותחזור אלי שאתה אומר לי כמה שאני צודק
יפה שאבחנת את הבחור בקרוהן. אני סטודנט לתזונה, ועדיין אין לי מספיק אומץ [או טמטום] כדי לאבחן מישהו בקרוהן דרך האינטרנט, גם אם זה נראה כך.
קראתי "קצת" על קרוהן. שום דבר לא מצביע על אפשרות של שריטה מסיבים תזונתיים; דימום שנגרם מסיבים ושריטה זה לא אותו דבר! מה גם שאין לו דימום בכלל [עד כמה שאני יודע..]!
מה שכן יכול לשרוט זה מזון קשה ויבש כמו ביסקוויטים וכו'.
עכשיו, או תוכיח שסיבים יכולים לשרוט או שתישאר בשקט. אתה לא יכול לבוא לכאן, לטעון טענות מופרכות ולהטיל את חובת ההוכחה עלינו, זה לא "הפורום השני".

הזהירו אותי מפניך בפורום השני שאתה מצחיק, בכול מקרה אם יש לך איזה ספק תעשה מה שהצעתי לבחור שציטט אותי לעשות.

הזהירו אותך שאין לך מושג, במקרה?

יפה שאבחנת את הבחור בקרוהן. אני סטודנט לתזונה, ועדיין אין לי מספיק אומץ [או טמטום] כדי לאבחן מישהו בקרוהן דרך האינטרנט, גם אם זה נראה כך.
קראתי "קצת" על קרוהן. שום דבר לא מצביע על אפשרות של שריטה מסיבים תזונתיים; דימום שנגרם מסיבים ושריטה זה לא אותו דבר! מה גם שאין לו דימום בכלל [עד כמה שאני יודע..]!
מה שכן יכול לשרוט זה מזון קשה ויבש כמו ביסקוויטים וכו'.
עכשיו, או תוכיח שסיבים יכולים לשרוט או שתישאר בשקט. אתה לא יכול לבוא לכאן, לטעון טענות מופרכות ולהטיל את חובת ההוכחה עלינו, זה לא "הפורום השני".

לא אבחנתי אותו כחולה קרוהן, אלא שזה יכול לעשות בעיות עיכול לכול אחד, רק רציתי להוכיח לך שזה אכן יכול
לקרות (כי לא הבנת איך פירות וירקות יכולים לעשות כזה דבר), והדוגמא הכי טובה הייתה חולי קרוהן, על כן אשמח אם לא תפנה אלי כי רואים שאתה מנסה להיכנס בבן אדם
יותר מאשר לחפש את התשובה.
הזהירו אותך שאין לך מושג, במקרה?

קיבלת ממני לייק שלא תבכה

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית