הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סטים ותרגילים

• פותח/ת השרשור NewAcc
  • פורסם בתאריך

NewAcc

משתמש מתחיל
32
0
נק' מוניטין:
0
32
0
אני מגדיר את עצמי כמתאמן בינוני ויש משהו שאני לא מבין עדיין באימונים שאני מבצע.
אני רואה תוכניות לדוגמה AB, שנותנים למתאמן לעשות 9-10 סטים לשריר גדול ושריר קטן 5-6 סטים.
מה שאני לא מבין שנגיד שאני מתאמן בינוני ואני חושב שאני יכול לעשות עוד תרגיל לחזה או עוד תרגיל ליד קידמית.
מה הבעיה לעשות עוד תרגילים וסטים אם מספיקים להתאושש מזה לאימון הבא של אותו שריר.
מה הבעיה "לטחון" את השריר כמה שיותר? לא מדבר על אימון יתר אבל אם אני רואה שקל לי,מה הבעיה להוסיף עוד תרגיל וסטים.

אני מגדיר את עצמי כמתאמן בינוני ויש משהו שאני לא מבין עדיין באימונים שאני מבצע.
אני רואה תוכניות לדוגמה AB, שנותנים למתאמן לעשות 9-10 סטים לשריר גדול ושריר קטן 5-6 סטים.
מה שאני לא מבין שנגיד שאני מתאמן בינוני ואני חושב שאני יכול לעשות עוד תרגיל לחזה או עוד תרגיל ליד קידמית.
מה הבעיה לעשות עוד תרגילים וסטים אם מספיקים להתאושש מזה לאימון הבא של אותו שריר.
מה הבעיה "לטחון" את השריר כמה שיותר? לא מדבר על אימון יתר אבל אם אני רואה שקל לי,מה הבעיה להוסיף עוד תרגיל וסטים.
מתאמן מתחיל לעומת מתאמן מתקדם זה נטו ביכולת להתקדם מאימון לאימון

מתאמן מתחיל - יוכל להתקדם בכל אימון או נגיד אחת לשבוע

בינוני בערך אחת לשבועיים שלוש

מתקדם הרבה יותר מזה

מה הבעיה "לטחון" את השריר כמה שיותר?
בד"כ זה מיותר כי אתה עלול להגיע לאימון יתר, אבל תלוי בתוכנית.

לפעמים עדיף להישאר על 5-6 חזרות ולהתקדם במשקלי עבודה.
ולפעמים עדיף להתקע במשקל ולתת יותר חזרות כל אימון. תלוי בבן אדם ותלוי באיזה שלב של אימונים הוא נמצא

בדרך כלל מי שמגדיר את עצמו כמתאמן בינוני או מתקדם הוא מתאמן מתחיל.
בדיוק מה שחשבתי 😃
אני מגדיר את עצמי כמתאמן בינוני
רמה שלך בתור מתאמן לא תלויה באיך אתה מגדיר את עצמך אלא במה שיוגב אמר מה ההבדל בין מתאמנים.
מה הבעיה "לטחון" את השריר כמה שיותר?
כי המטרה היא לעשות כמה שצריך בשביל להתקדם, לא לעשות הכי הרבה שאפשר.

• פותח/ת השרשור
מתאמן מתחיל לעומת מתאמן מתקדם זה נטו ביכולת להתקדם מאימון לאימון

מתאמן מתחיל - יוכל להתקדם בכל אימון או נגיד אחת לשבוע

בינוני בערך אחת לשבועיים שלוש

מתקדם הרבה יותר מזה

בד"כ זה מיותר כי אתה עלול להגיע לאימון יתר, אבל תלוי בתוכנית.

לפעמים עדיף להישאר על 5-6 חזרות ולהתקדם במשקלי עבודה.
ולפעמים עדיף להתקע במשקל ולתת יותר חזרות כל אימון. תלוי בבן אדם ותלוי באיזה שלב של אימונים הוא נמצא

אתה אומר שזה תלוי בתוכנית אבל אני שואל מהי תוכנית טובה בעצם,אנשים פותחים אשכולות ומפרסמים את התוכנית שלהם ואנשים רושמים להם שזה נפח גדול מידי,יותר מידי סטים. והשאלה שלי היא למה? אם הבן אדם יכול להתרגל לעומס ולהתאושש לאימון הבא,מה הבעיה שהוא יעשה עוד?
איך אני אמור לדעת מתי זה מספיק לשריר?

בדרך כלל מי שמגדיר את עצמו כמתאמן בינוני או מתקדם הוא מתאמן מתחיל.

אני מתאמן חצי שנה,לא רציתי להשתמש בהגדרות אבל להראות שאני לא מתאמן מתחיל ולא מתקדם.
ככה שאני אבין מה בדיוק אני צריך לעשות בשביל להתקדם.

בדיוק מה שחשבתי 😃

רמה שלך בתור מתאמן לא תלויה באיך אתה מגדיר את עצמך אלא במה שיוגב אמר מה ההבדל בין מתאמנים.

כי המטרה היא לעשות כמה שצריך בשביל להתקדם, לא לעשות הכי הרבה שאפשר.

איך אני יודע מה אני צריך בשביל להתקדם?
איך אנשים יודעים שתרגיל אחד או 3 תרגילים מספיקים להם לפתח את הכתף שלהם

אם הבן אדם יכול להתרגל לעומס ולהתאושש לאימון הבא,מה הבעיה שהוא יעשה עוד?

כי מה שמגדיר תוכנית טובה זה לא האפשרות להתואשש לאימון הבא
זה האפשרות להתאושש לאימון הבא וגם להוסיף עוד משקל לתרגילים ולהצליח להרים אותם

אם תעשה רק לחיצת חזה ותצליח במשך 4 חודשים להוסיף כל שבוע 2.5 קילו אתה מגדיל את המשקל שאתה מרים ב40 קילו
שזה בטוח יגדיל לך את החזה, אבל אם תעשה 5 תרגילי חזה ופעם בשבועיים תוסיף משקל כל פעם תרגיל אחד אתה בעצם נשאר על אותו נפח ואתה לא תעלה במסת שריר כי אתה לא מוסיף נפח

אני מתאמן חצי שנה,לא רציתי להשתמש בהגדרות אבל להראות שאני לא מתאמן מתחיל ולא מתקדם.

מתאמן מתחיל יכול להתאושש מאימון לאימון ולהתקדם במשקלים שהוא מרים בכל אימון, כלומר כל אימון להצליח להוסיף עוד משקל
מתאמן בינוני אחד שצריך תכנון קצת יותר מורכב ומתקדם פעם בשבוע-שבועיים במשקלים שהוא מרים
מתאמן מתקדם אחד שצריך תכנון מורכב מאוד לאימונים שלו ומתקדם במשקלים שהוא מרים פעם בחודש ואפילו יותר

איך אני יודע מה אני צריך בשביל להתקדם?

מה שאתה צריך כדי להתקדם זה להרים יותר משקל, כי להרים יותר משקל = יותר מסת שריר, ויותר מסת שריר = להרים יותר משקל
זה מחזור שלא נגמר ומאוד פשוט לבצע

• פותח/ת השרשור
כי מה שמגדיר תוכנית טובה זה לא האפשרות להתואשש לאימון הבא
זה האפשרות להתאושש לאימון הבא וגם להוסיף עוד משקל לתרגילים ולהצליח להרים אותם

אם תעשה רק לחיצת חזה ותצליח במשך 4 חודשים להוסיף כל שבוע 2.5 קילו אתה מגדיל את המשקל שאתה מרים ב40 קילו
שזה בטוח יגדיל לך את החזה, אבל אם תעשה 5 תרגילי חזה ופעם בשבועיים תוסיף משקל כל פעם תרגיל אחד אתה בעצם נשאר על אותו נפח ואתה לא תעלה במסת שריר כי אתה לא מוסיף נפח

מתאמן מתחיל יכול להתאושש מאימון לאימון ולהתקדם במשקלים שהוא מרים בכל אימון, כלומר כל אימון להצליח להוסיף עוד משקל
מתאמן בינוני אחד שצריך תכנון קצת יותר מורכב ומתקדם פעם בשבוע-שבועיים במשקלים שהוא מרים
מתאמן מתקדם אחד שצריך תכנון מורכב מאוד לאימונים שלו ומתקדם במשקלים שהוא מרים פעם בחודש ואפילו יותר

מה שאתה צריך כדי להתקדם זה להרים יותר משקל, כי להרים יותר משקל = יותר מסת שריר, ויותר מסת שריר = להרים יותר משקל
זה מחזור שלא נגמר ומאוד פשוט לבצע

תודה רבה!
הסברת את זה ממש טוב!
יש לי עוד שאלה,נגיד יש תרגילים שאתה לא יכול להתקדם הרבה במשקל כמו משקלים ליד קידמית.
יש הבדל בין לחיצת חזה לבין כפיפות מרפקים.
כשאני מגיע למצב נגיד שאני לא מצליח לעלות במשקל כפיפות מרפקים. מה אני עושה לתוכנית? מוסיף תרגיל,סטים חזרות?

תודה רבה!
הסברת את זה ממש טוב!
יש לי עוד שאלה,נגיד יש תרגילים שאתה לא יכול להתקדם הרבה במשקל כמו משקלים ליד קידמית.
יש הבדל בין לחיצת חזה לבין כפיפות מרפקים.
כשאני מגיע למצב נגיד שאני לא מצליח לעלות במשקל כפיפות מרפקים. מה אני עושה לתוכנית? מוסיף תרגיל,סטים חזרות?

אני אישית לא מאמין בלאמן בייספ, כיוון שתרגילים כמו צין אפס עם משקל, חתירה, ודדליפט מספיק כבד מספיקים כדי לגרות את הבייספ לגדילה
אבל העיקרון לדעתי צריך להיות זהה לתרגילים המורכבים אם כבר, לתת ריסט, כלומר להוריד 15% מהמשקל שאתה מרים ולנסות להתקדם שוב לאט לאט שוב פעם למשקל שהרמת וגם לנסות לעבור אותו

• פותח/ת השרשור
אני אישית לא מאמין בלאמן בייספ, כיוון שתרגילים כמו צין אפס עם משקל, חתירה, ודדליפט מספיק כבד מספיקים כדי לגרות את הבייספ לגדילה
אבל העיקרון לדעתי צריך להיות זהה לתרגילים המורכבים אם כבר, לתת ריסט, כלומר להוריד 15% מהמשקל שאתה מרים ולנסות להתקדם שוב לאט לאט שוב פעם למשקל שהרמת וגם לנסות לעבור אותו

תודה רבה!!

Back
למעלה תחתית