שריר שנתפס בצורה אלימה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
דווקא באימון דילואד בסקוואט נתפס לי שריר עמוק באמצע הגב.
בקושי יכולתי להחזיר את המוט, ולאחר מכן כאב לי מאוד לעמוד זקוף, ואפילו לנשום היה פחות קל.

עשיתי עיסוי עם כדור בייסבול וזה עזר כמו תמיד בהקלה על הכאבים ופתיחת טווח תנועה.
השאלה איך נכון לנהל את האימונים השבוע, או בזמן הקרוב בכלל.

תודה.

50 שח כי זה מסובסד מהקופה
והוא מוסמך להכל, תודה על ההתעניינות והדאגה. בדקתי, נשבע.
אני הולך באופן פרטי ומתקזז מול הביטוח הפרטי... יוצא בסוף קצת יותר יקר אבל לא הרבה יותר(100~)

• פותח/ת השרשור
עדכון - יכול להיות שזו עוד פריצת דיסק לאוסף.
שום דבר לא מבטיח לי שזה אכן שריר.
קבעתי תור לאורטופד וכל הז...

כפי שצויין קודם , כפיזיותרפיסט אני מסתמך על ידע , הבנת התנועה , ביצוע אנמנזה ואינטגרציה בין כל הממצאים .
לא תולה את כל הטיפול בדיקור , עיסוי , אלקטרו או כל דבר אחר כמו שלא אקרא לכל כאב גב פריצת דיסק או לכל כאב עם הקרנה סיאטיקה או פיריפורמיס.
לא תמיד הממצאים תואמים את השטח וצריך להזהר לא להיות מקובע , לא להפיל על כל אדם את האמונה הטפלה שלך (כי אם לי עזר עיסוי לא בטוח שלכל אדם אחר).
בנושא הדיקור , נכון זה עוד כלי, ויש דרכים רבות ומגוונות לטפל באותה הבעיה בלי לדקר. לכן אני לא ממליץ או רושם פה או באף פורום אחר בו אני משתתף על המלצות ספציפיות כי לא מקצועי לתת חוות דעת על סמך חוויה אישית או פופולריות של שיטה זו או אחרת וגם מבלי להכיר את הסיפור המלא.
היום כל אחד יכול לדקר , מבוטחים רק פיזיותרפיסטים ורופאים, ואתן לך חוויה מקורס של פיזיותרפיס בניגוד לקורסים אחרים שהייתי בהם.
רוב הקורס עוסק בזיהוי מבנים אנטומיים , כלי דם עצבים ריאות , התוויות בעד ונגד , איפה אנחנו דוקרים, איזה מבנה אנחנו עלולים לפגוש, איזה מחט לבחור ואיזה כיוון , ולא איך לדקור וכמה . לדקור כל אחד יכול.
זה שכירופרקט עוסק בדיקור זה לא אומר שהם נשעמנים על דיקור , וכל עוסק במקצועי רפואי כלשהו לא אמור להשען על "שיטה" זו אחרת אלא על ניסיון , הקשבה והבנה.

עדכון - יכול להיות שזו עוד פריצת דיסק לאוסף.
שום דבר לא מבטיח לי שזה אכן שריר.
קבעתי תור לאורטופד וכל הז...
למה תור לאורטופד?(מעבר להפניות לצילומים וכו' מה ייתן לך?)

רוצה צילום. לפחות שאדע מה קורה שם
אם זאת פריצה אני פורש סופית..
בנסיבות רגילות הייתי אומר שגם אם תדע שיש לך פריצת דיסק זה לא יעזור חוץ מלהתבאס... יותר חשוב לדעת מה לעשות כדי שלא יכאב מלדעת למה כואב

אבל אני מבין שבנסיבות שלך זו דיאגנוזה שיכולה לגרום לך "לחשב מסלול מחדש" באימונים אז לגיטימי לגמרי

• פותח/ת השרשור
זה אכן שריר. היום עשיתי טריפל בסקוואט עם 195. בחימום לא הרגשתי כלום אבל מסתבר שמוקדם מידי לסקוואט כבד.

נתראה בשמחות אחרי דילואד

זה אכן שריר. היום עשיתי טריפל בסקוואט עם 195. בחימום לא הרגשתי כלום אבל מסתבר שמוקדם מידי לסקוואט כבד.

נתראה בשמחות אחרי דילואד
לי לא עבר 👎
מה עשית שזה עבר כל כך מהר?

קרה לי ברמה שלא יכולתי לקום מהמיטה, לנשום, דבר או לצחוק. הגיע אליי רופא ונתן לי זריקת קורטיזון לדעתי (גם יום אחרי) ונחתי 3 ימים וזה עבר.

• פותח/ת השרשור
קרה לי ברמה שלא יכולתי לקום מהמיטה, לנשום, דבר או לצחוק. הגיע אליי רופא ונתן לי זריקת קורטיזון לדעתי (גם יום אחרי) ונחתי 3 ימים וזה עבר.
חחח ממש אלים הגוף שלך אה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית