הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שריר שנתפס בצורה אלימה

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
דווקא באימון דילואד בסקוואט נתפס לי שריר עמוק באמצע הגב.
בקושי יכולתי להחזיר את המוט, ולאחר מכן כאב לי מאוד לעמוד זקוף, ואפילו לנשום היה פחות קל.

עשיתי עיסוי עם כדור בייסבול וזה עזר כמו תמיד בהקלה על הכאבים ופתיחת טווח תנועה.
השאלה איך נכון לנהל את האימונים השבוע, או בזמן הקרוב בכלל.

תודה.

היי.
אם זה חד פעמי ועבר בעיסוי עצמי , אז להתנהל רגיל.
אם זה חוזר , מופיע באימון מסויים ומגביל ביומיום אז זו שאלה אחרת.

מניסיון שלי עם בעיה זהה, איבופרופן במינון גבוה יחסית, אולי גם איזו משחה (אני השתמשתי במשחת דיקלופנק) ועיסויים עם כדור
אם אתה יכול, תעשה גם אימונים קלים מאוד בשביל להזרים קצת דם לאיזור, אבל לא להעמיס

אם טריגר פוינט עזר, לך לדיקור מערבי אצל מטפל הקרוב למקום מגוריך ולא תאמין כמה שזה מקל.

קרה לי לפני חצי שנה עם חימום בקלין ב85-90 קילו, נתקעתי כמו שאתה מתאר(אי נוחות בשינה וכו'), יום למחרת דיקור לשריר והייתי כמו חדש(כבר באותו שבוע חזרתי להרים רגיל)

בלי קשר למה שקרה, ממליץ לתחזק את הגוף בדיקור מערבי יבש אחת לשבועיים עד חודש
טיפול מקצועי מאדם מנוסה יכול להקל ולקדם להפליא ביצועים ספורטיביים

• פותח/ת השרשור
היי.
אם זה חד פעמי ועבר בעיסוי עצמי , אז להתנהל רגיל.
אם זה חוזר , מופיע באימון מסויים ומגביל ביומיום אז זו שאלה אחרת.
זה רחוק מלעבור וגם ממש קשוח. העיסוי רק הקל אבל השריר נתפס בצורה אלימה מאוד. יכול להיות שזה בלטיסימוס אגב.
אתה עדיין בחיטוב? יכול להיות שנמנע ממלחים?
יצאתי לניטרלי אבל השריר הזה באמת התחיל להציק לי בזמן החיטוב בגלל חוסר התאוששות.
אין כסף לזה כרגע. אולי בעתיד.
איך זה עוזר?

אתה יכול לברר דרך הקופה בה אתה חבר
לי את הטיפולים הראשוניים ביצעה רופאת המשפחה (!) שגילתה, להפתעתי, פרקטיקה מקצועית וידעה בדיוק איפה ללחוץ ומה לעשות
בהמשך פניתי לאדם באופן פרטי שלוקח לי 50 שח לדיקור זריז וממוקד של 10 דק' בכל מפגש

מה ההבדל בין דיקור סיני לדיקור מערבי? ומישהו יודע אם בכללית יש אפשרות לעשות את זה?
מערבי- ישירות בשריר/בטריגר של השריר התפוס, מחט ארוכה שנכנסת עמוק ומקלה באופן מיידי

סיני- דיקור של הרבה נקודות בצורת שרשראות, מחטים דקות ודי שטחיות(לי דקרו את הירך, 4 ראשי, שרירי קרסול, אצבעות ידיים ורגליים, אוזן ועוד 2 נקודות בפנים, ישבתי עם המחטים חצי שעה ולא הרגשתי כלום)

היי חברים.
בהמשך לכל העצות שנרשמו פה.
דיקור מערבי הינו טיפול פולשני אשר מוסמכים לעשות אותו רופאים ופיזיותרפיסטים לאחר קורס מקיף בו מלבד הטכניקות נלמדות כל ההתוויות הנגד, ולכן הביטוח מכסה דיקור מערבי רק מגופים אלו.
אדם שעושה דיקור ב50 שקל ב10 דקות קצת פחות סביר.
דבר נוסף כשיש טריגר או צורך ללכת למטפל כל חודש מחדש עבור אותו העניין אז חשוב להבין את הגורמים. ברגע שיש טריגר חוזר באותו מקום ייתכן מאוד שיש משהו שגורם להופעה שלו בין אם זה טכניקה,ארגונומיה, חוסר איזון ועד מיני סיבות רבות.
כמו שאמרתי בהתחלה , אם זה חד פעמי ועבר בעיסוי אז ממשיכים כרגיל ,יכול להיות זה נבע מעייפות ,חוסר ריכוז ועוד ועוד
אם זה חוזר אז צריך לבדוק מה גורם לזה ,טכניקה , מזרון חדש, משקל לא מתאים ......

הייתה איתי מישהי ביחידה שרופא צבאי דיקר אותה בגב ועשה אותה נכה.
לכן, שאני נפצעתי בתאונת דרכים למרות כל הלחצים של המטפלים לנסות דיקור לא הסכמתי וברחתי מזה.
תמיד נזכרתי במקרה שלה ולכן אני חש חובה גם כעת להזהיר מעורבות של דיקור מערבי במיוחד בגב.

לכן כמו שציינתי יש הסמכה שניתנת רק לרופאים ופיזיותרפםיסטים שרק להם גם ניתנת פוליסת ביטוח בתחום .
מעבר לדיקור יש סכנות כמו בכל טיפול פולשני . וחשוב להיות בקיא באנטומיה ובהתוויות נגד.
לדוגמא דיקור בטרפז עליון או בלבטור סקפולה עלול לגרום פנאומוטורקס(חזה אוויר) בכיוון לא נכון.
דיקו עלול לגרום פגיעה קלה במבנים שלא מכירים כמו כלי דם .
יש בזה סכנה כמו בכל טיפול פולשני אבל זה נחשב יחסית בטוח למי שמוסמך. לא מכיר סיפור של נכויות כי גודל המחט והעומק שלה לא סביר שיגרום לנכות. אין מה לפחד רק לדעת לפנות או לבקש תעודת הסמכה ומקצוע וללא ללכת ולנסות לחסוך.
אני מניח שלא תלכו למנתח או מרדים שמציע לכם טיפול בחצי מחיר .

אם טריגר פוינט עזר, לך לדיקור מערבי אצל מטפל הקרוב למקום מגוריך ולא תאמין כמה שזה מקל.

מקצוע הכירופרקטיקה נכנס תחת רפואה אלטרנטיבית. אני יודע כי הרבה מחברי הקהילה ביצעו "טיפולים" אצל כירופרקט והרגישו הקלה או טיפולים דומים אחרים אשר נשענים על דיקור, אך חשוב להבין כי אין שום עדות מדעית ליתרון הכירופרקטיקה על פני פיזיוטרפיה למשל. בפורום אשר דוגל ונשען על מחקרים עדכניים ומידע מהימן, הייתי מצפה כי מקצוע הכירופרקטיקה יזכה לביטול בדיוק כמו אסטרולוגיה, אירידולוגיה או קריאה בכף יד. כיצד ניתן להסביר את זה מלבד חוויה אישית סובייקטיבית?

מקצוע הכירופרקטיקה נכנס תחת רפואה אלטרנטיבית. אני יודע כי הרבה מחברי הקהילה ביצעו "טיפולים" אצל כירופרקט והרגישו הקלה או טיפולים דומים אחרים אשר נשענים על דיקור, אך חשוב להבין כי אין שום עדות מדעית ליתרון הכירופרקטיקה על פני פיזיוטרפיה למשל. בפורום אשר דוגל ונשען על מחקרים עדכניים ומידע מהימן, הייתי מצפה כי מקצוע הכירופרקטיקה יזכה לביטול בדיוק כמו אסטרולוגיה, אירידולוגיה או קריאה בכף יד. כיצד ניתן להסביר את זה מלבד חוויה אישית סובייקטיבית?

דיקור מערבי לא קשור לכירופרקטיקה, זו אפילו לא אותה מערכת בגוף...
בפועל מי ש"דוקר" הוא פיזיותרפיסט(לפחות באנשי מקצוע שאני מכיר) כך שמדובר בעוד כלי בארגז הכלים

קרה לי משהו דומה לפני טיפה יותר משבועיים, אותו כאבים כמו שאתה מתאר רק קרה אחרי דדליפט כבד. לא יכלתי לנשום עמוק שבוע אחרי הפציעה ורק עכשיו זה מתחיל לא לכאוב במנוחה, אבל עדיין כואב כשאני עושה סקוואט או דדליפט.

הדבר הכי טוב שאני יכול להגיד לך זה לנוח ולעשות פואם רולינג מדי פעם כי זה עזר לי.

SmokingSnake,
מכל מה שאני קורא, Western medical acupuncture נכנס תחת אותה קטגוריה של רפואה אלטרנטיבית, לראייה גם לא ממש תמצא מאמרים מדעיים שתומכים ביתרונות השיטה כפי שאתה תמצא ביתר קלות בשיטות אחרות בהם קבוצת LBS עוסקת ותומכת.
העובדה שפיזיוטרפיסט מבצע את התהליך לא מעניקה גושפנקא ליעילות שלה, הרי לא חסר פיזיוטרפיסטים או אפילו רופאים שמשלבים פתרונות כמו ארומתרפיה, רפואה איורוודית או רפלקסולוגיה שגם נכנסים תחת רפואה אלטרנטיבית.

SmokingSnake,
מכל מה שאני קורא, Western medical acupuncture נכנס תחת אותה קטגוריה של רפואה אלטרנטיבית, לראייה גם לא ממש תמצא מאמרים מדעיים שתומכים ביתרונות השיטה כפי שאתה תמצא ביתר קלות בשיטות אחרות בהם קבוצת LBS עוסקת ותומכת.
העובדה שפיזיוטרפיסט מבצע את התהליך לא מעניקה גושפנקא ליעילות שלה, הרי לא חסר פיזיוטרפיסטים או אפילו רופאים שמשלבים פתרונות כמו ארומתרפיה, רפואה איורוודית או רפלקסולוגיה שגם נכנסים תחת רפואה אלטרנטיבית.
פיזיותרפיה היא לא ענף אלטרנטיבי כענף או כמקצוע על זה נסכים.
חלק גדול(ואולי הרוב) מארגז הכלים של הפיזיותרפיסטים לא מוכח מחקרית.
כשאתה הולך לאיש מקצוע אתה לא תלך ותבקש להגביל רופא או פיזיותרפיסט לטכניקות מוכחות מחקרית בלבד.

מצד שני כשתלך לפיזיותרפיסט שמטפל בדיקור מערבי הוא לא רק יתקע לך מחט וישלח אותך הביתה, הוא יניע לך את המפרקים באזור הכואב, יבצע מבחנים גופניים וכו' וכו'.

מס' מילים על מחקרים:
- רוב מחקרי התזונה עד לפני 15 שנה(לא מזמן!) האמינו שמעבר לכמות מינורית שכבר מצויה במזון, עודפי שומן בתזונה הם מקור הרוע לתחלואה.
- מחקרים על טיפולים פולשניים בבני אדם הם מאוד בעייתיים ומוגבלים, לפעמים לוקח 20 שנה עד שמחקר מדביק את הפרקטיקות/"שטח".

סיכום שלי:
אם המון אנשים ממליצים על משהו שעובד שווה לנסות אותו, במקרה הכי גרוע שרפת שעה מהחיים וכמה מאות שקלים, במקרה הטוב הכרת טכניקה שיכולה לעזור לך להיות אדם בריא וחזק יותר.

קרה לי בדיוק לפני שבועיים.
מה עשיתי? נחתי... לא עזר כ"כ. אחרי כמה ימים שבהם זה רק החמיר, ביקשתי שימרחו לי וולטרן ויעשו לי מסאז' חזק, ככה במשך יומיים, וזה פשוט עבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית