הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יש לי בלט דיסק, מותר לעשות מתיחות? ואם כן איזה

אופק לוי

משתמש מתחיל
24
0
נק' מוניטין:
0
24
0
אובחן אצלי בלט דיסק ואני רוצה לדת אם אפשר לעשות מתיחות (בגלל שאנ צעיר יחססית יש סיכוי שהוא יעבור לגמרי ואני עובד קשה עכשיו כדי לגרום לזה לקרות)

עזרה בבקשה
תמתין בסבלנות עד שמנהל פורום פציעות יענה לך.
אם אתה במצב רפואי דחוף, גש לאיש מקצוע שיאבחן.
דרך האינטרנט לא מבצעים אבחונים רפואיים בין כו וכו.

• פותח/ת השרשור
אובחנתי כבר, אני שואל אבל

אני מבקש ממך לחכות. אם תמשיך להיות נודניק וזאת לאחר שמנהל האתר ביקש ממך בצורה מכובדת להמתין הנושא ינעל!

היי.
מתנצל על העיכוב .
בלט דיסק הוא אינה פתולוגיה, מחלה או אבחנה כלשהי.
נתחיל מזה שאין סיבה שלא תעשה מתיחות, אלא אם הם גורמות לך לכאבים.
העניין שחשוב להבין, למה בעצם "אובחנת" , למה מלכתחילה פנית לאבחון?

• פותח/ת השרשור
היי.
מתנצל על העיכוב .
בלט דיסק הוא אינה פתולוגיה, מחלה או אבחנה כלשהי.
נתחיל מזה שאין סיבה שלא תעשה מתיחות, אלא אם הם גורמות לך לכאבים.
העניין שחשוב להבין, למה בעצם "אובחנת" , למה מלכתחילה פנית לאבחון?
היו לי כאבים בגב, מצאו לי בלט דיסק ואיזשהו משהו בחוליה L5 ציזו... שם ארוך כזה (היא אמרה שזה שחיקה בחוליה) אז אני שואל אם אפשר לעשות מציחות כי זה גורם לי לכאבים, אבל מה שאני כן עושה זה להיתלות ממתח ואז כל עמוש השדרה נמתח וזה לא גורם לי לכאבים, אבל נגיד ישיבת בייגלה כואב לי

אתה צריך להימנע מכל מה שגורם לך לכאבים ואני נוחות
אם מתח לא מכאיב לך אז מעולה, זה גם אחלה תרגיל לחיזוק הגב, וזה חשוב בפציעות כאלה

היי, הדבר שחשוב שתבין בגילך לפני שתכנס למעגל ההפחדה הוא שבלט הוא לא מחלה ולא פתולוגיה.
ישנם אנשים רבים שחיים עם בלט ללא שום סימנים ובלי בעיה.
הדבר הכי חשוב לעשות הוא להמשיך בשגרה , להתחזק , לעשות תרגילים כרגיל אבל לשים לב מתי כואב לך ומתי לא.
במידה ויש לך כאבי גב חוזרים , שכואבים לא רק במאמץ ממליץ לך ללכת להערכה לפיזיותרפיסט
אם זה מופיע רק במאמץ ובתרגילים מסויימים חשוב לפנות לאיש מקצוע לבניית תוכנית מתאימה , להערכה של הטכניקה ועוד.
לגבי מתיחות לרוב לא אמורות לייצור כאב אלא תחושה של מתיחה ברגע שמתיחה כואבת זה כנראה כבר מאמץ (ביצוע לא נכון או מתיחה קיצונית), אל תמנע ממתיחות פשוט תבצע נכון.

• פותח/ת השרשור
היי, הדבר שחשוב שתבין בגילך לפני שתכנס למעגל ההפחדה הוא שבלט הוא לא מחלה ולא פתולוגיה.
ישנם אנשים רבים שחיים עם בלט ללא שום סימנים ובלי בעיה.
הדבר הכי חשוב לעשות הוא להמשיך בשגרה , להתחזק , לעשות תרגילים כרגיל אבל לשים לב מתי כואב לך ומתי לא.
במידה ויש לך כאבי גב חוזרים , שכואבים לא רק במאמץ ממליץ לך ללכת להערכה לפיזיותרפיסט
אם זה מופיע רק במאמץ ובתרגילים מסויימים חשוב לפנות לאיש מקצוע לבניית תוכנית מתאימה , להערכה של הטכניקה ועוד.
לגבי מתיחות לרוב לא אמורות לייצור כאב אלא תחושה של מתיחה ברגע שמתיחה כואבת זה כנראה כבר מאמץ (ביצוע לא נכון או מתיחה קיצונית), אל תמנע ממתיחות פשוט תבצע נכון.
הפחד שלי הוא לא הכאב אלא שאני רוצה סיירת בצבא ואני רוצה שהבלט יעבור לגמרי (והפיזיותרפיסטית אמרה שיש סיכוי שהוא יעבור לחלוטין) והתחלתי תכנית פיזיו

מעולה , אמרה נכון , טיפלתי במספר אנשי צבא מיחידות מיוחדות עם כאבים שעברו ולא חזרו.
זה טוב שאתה הולך לפיזיותרפיה מקווה שאתה מקבל טיפול טוב.
שיהיה המון בהצלחה:)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית