הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תחליף לסקוואט (או - האם דדליפט יספיק?)

• פותח/ת השרשור yeezy
  • פורסם בתאריך

yeezy

משתמש פעיל
864
216
נק' מוניטין:
363
864
216
שלום חברים,
לצערי אני סובל כבר המון זמן מפציעה טורדנית מאוד שאין לי דרך להפטר ממנה.
בעת ביצוע סקוואט, ברגע שאני שובר מקביל, אני מרגיש כאב חד מאוד בחיבור בין המפשעה לרגל, רק ברגל שמאל.
ניסיתי כל דבר אפשרי - מנוחה טוטאלית מתרגילי רגליים - הכאב דועך ונעלם ככל שהמנוחה ארוכה יותר, אך ברגע שאני חוזר לסקוואט עצים הוא מיד חוזר.
הייתי בפיזיוטרפיה דרך הקופה - חוץ מגלי אולטרסאונד לא עשו לי שם כלום.

אני די אובד עצות כי מאוד חשוב לי הסקוואט בתוכנית, אבל זה הגיע למצב שזה פוגע לי גם ביום יום מכאבים שאני סוחב.

השאלה היא כזאת - האם לבצע רק דדליפט כתרגיל עצים בתוספת תרגיל עזר כלשהו לרגליים (פשיטת ברכיים או לג פרס לעשיריות) יהיה מספיק כדי לפתח מסה ברגליים?

אשמח לעצה.

זכור לי שדיברנו על זה.. אמרת שאתה עושה high bar ? לי גם הייתה בעיה דומה אבל עבר לי מאז ששיפרתי את הטכניקה + העלתי את מספר החזרות ל-8 והעלתי משקלי עבודה ממש לאט.. בכל מקרה אין כזה בבילדינג תרגיל חובה, אולי סקוואט זה אחד התרגילים היותר טובים אבל בעקרון לכל דבר יש תחליף שמדובר במסת שריר לפחות.. התרגילים שציינת מן הסתם טובים..

סביר להניח שעם הבעיה הזאת עדיף לפתור אותה ולא לחפש תחליף..
הרבה עיסויים ולחיצות במקום הכואב, הרבה מתיחות, תמתח את האיזור כל יום ותעסה אותו כל יום והרבה סקוואטים משקל גוף יתקנו את הבעיה

• פותח/ת השרשור
סביר להניח שעם הבעיה הזאת עדיף לפתור אותה ולא לחפש תחליף..
הרבה עיסויים ולחיצות במקום הכואב, הרבה מתיחות, תמתח את האיזור כל יום ותעסה אותו כל יום והרבה סקוואטים משקל גוף יתקנו את הבעיה
ניסיתי כבר, חודשיים ללא עבודת רגליים, כל יום עיסויים עם הידיים ופואם רולר, לחיצות, מתיחות, הכאב עובר - איך שחוזר לסקוואט כבד - חוזר.
מחיפוש בגוגל מדובר על פציעה בעייתית מאוד.

עקרונית אין תעבוד על דדליפט והווריאציות היותר quad dominant שלו (כמו מדפיציט או סומו) אז אתה תהיה בסדר גם מבחינת שימור הסקוואט וגם מבחינת פיתוח שריר

• פותח/ת השרשור
עקרונית אין תעבוד על דדליפט והווריאציות היותר quad dominant שלו (כמו מדפיציט או סומו) אז אתה תהיה בסדר גם מבחינת שימור הסקוואט וגם מבחינת פיתוח שריר
ולעשות דדליפט רגיל עם תרגיל עזר לקוואדס גם טוב? כי בשאר סגנונות הדדליפט אני מרגיש את הכאב.

שמע אני באותה בעיה בול כמוך
עושה טקסס לדדליפט ומוסיף פשיטה במכונה 5X10
מבאס אבל גם אני כבר אובד עצות (עוד מעט מביא את כל המכונה עם רגל אחת 😆)
יש מצב שהמבנה של האגן שלנו בעייתי או משהו כזה ?
תאמת שאחרי בערך חודש וקצת ללא סקוואט זה כבר לא כואב אבל אני מפחד לחזור לסקוואט ושזה ישר יחזור לכאוב

עריכה : ראיתי שלך כואב במקרבי ירך , לי לא כואב שם אלא בשריר שפועל כשאתה נניח מביא בעיטה לכדור או מביא ברכיים לחזה
בנוסף אם אתה דואג למסת שריר בקוודס , הפשיטות במכונה שיפרו לי את הקוודס בצורה לא נורמלית , ברצינות וללא סקוואט אחד

ולעשות דדליפט רגיל עם תרגיל עזר לקוואדס גם טוב? כי בשאר סגנונות הדדליפט אני מרגיש את הכאב.
אפשר, אבל איזה תרגיל לקוואדס תעשה שלא כואב לך?
וניסית סומו? דפיציט? עם עקב מוגבה? פאוורקלין?

• פותח/ת השרשור
אפשר, אבל איזה תרגיל לקוואדס תעשה שלא כואב לך?
וניסית סומו? דפיציט? עם עקב מוגבה? פאוורקלין?
בפשיטת ברכיים אני לא מרגיש כאב.
הרגליים שלי ארוכת מאוד, ככה שדדליפט רגיל שלי זה כמו דפיציט דדליפט של מישהו אחר חחחח...
שמע אני באותה בעיה בול כמוך
עושה טקסס לדדליפט ומוסיף פשיטה במכונה 5X10
מבאס אבל גם אני כבר אובד עצות (עוד מעט מביא את כל המכונה עם רגל אחת 😆)
יש מצב שהמבנה של האגן שלנו בעייתי או משהו כזה ?
תאמת שאחרי בערך חודש וקצת ללא סקוואט זה כבר לא כואב אבל אני מפחד לחזור לסקוואט ושזה ישר יחזור לכאוב

עריכה : ראיתי שלך כואב במקרבי ירך , לי לא כואב שם אלא בשריר שפועל כשאתה נניח מביא בעיטה לכדור או מביא ברכיים לחזה
בנוסף אם אתה דואג למסת שריר בקוודס , הפשיטות במכונה שיפרו לי את הקוודס בצורה לא נורמלית , ברצינות וללא סקוואט אחד

הייתי חודשיים ללא סקוואט, בחודשיים האלה עשיתח כל מתיחה אפשרית ועיסוי... הכאבים עברו לגמרי - התחלתי סקוואט ממשקלים נמוכים ולא כאב בכלל... ברגע שהעלתי משקל - סיוט.

גם לי היה את אותה הבעיה ברגל ימין. עשיתי קצת עיסויים ולא עשיתי סקוואט. בינתיים עשיתי רק דדליפט וקצת מכונות.

השאלה היא כזאת - האם לבצע רק דדליפט כתרגיל עצים בתוספת תרגיל עזר כלשהו לרגליים (פשיטת ברכיים או לג פרס לעשיריות) יהיה מספיק כדי לפתח מסה ברגליים?
עבור מסה כן.
כדי להתחזק בדדליפט תצטרך יותר נפח אבל גם לא יותר מידיי.

• פותח/ת השרשור
הבחור כותב שבעיה מתחילה בשבירת מקביל. למה לחפש תחליפים אם אפשר לבצע סקוואט עד למקביל?
הכאב מורגש הכי חזק ברגע שאני שובר מקביל ולאחר מכן יוצא מהבור, אבל הוא מורגש גם לאורך כל התנועה.

• פותח/ת השרשור
לא יאמן איך לכל כך הרבה אנשים יש אותה הבעיה ואין לה כמעט פיתרון..
חיפוש בגוגל יביא אותך לכל כך הרבה מקרים, אנשים קוראים לזה בשמות שונים ופשוט כולם חסרי אונים.
גם הפיזיותרפיסט שהייתי אצלו אמר שזאת פציעה קשה, לא במגבלות שלה אלא בהחלמה שלה, והיא לרוב גם כרונית.
אני חושב שצריך ללכת לפיזיותרפיסט ספורט כדי לקבל תוכנית החלמה מלאה ומפורטת, אחרת זה כל הזמן יחזור.

גם לי היה את הכאבים הללו בשתי המפשעות ממש כאב חזק שלא הצלחתי לבצע את הסקוואט .

עשיתי את התרגילים הללו שבסרטון שצירפתי כל יום לפני הסקוואט וגם לא ביום של אימון וזה פשוט פתר את המצב.
אין לי בכלל כאב

חיפוש בגוגל יביא אותך לכל כך הרבה מקרים, אנשים קוראים לזה בשמות שונים ופשוט כולם חסרי אונים.
גם הפיזיותרפיסט שהייתי אצלו אמר שזאת פציעה קשה, לא במגבלות שלה אלא בהחלמה שלה, והיא לרוב גם כרונית.
אני חושב שצריך ללכת לפיזיותרפיסט ספורט כדי לקבל תוכנית החלמה מלאה ומפורטת, אחרת זה כל הזמן יחזור.
תקן אותי אם אני טועה אבל המצב המדובר זה סוג של hip impingement? רק מנסה להבין יותר טוב את הדיון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית