הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון שהכעיס אותי

• פותח/ת השרשור 2hg
  • פורסם בתאריך

2hg

משתמש מתחיל
110
11
נק' מוניטין:
8
110
11

בסרטון הזה הוא ממליץ לכל אדם באשר הוא להימנע מפחמימות בשעות הראשונות.
בעוד שכבר הכי גרוע ששמעתי זה אירובי בוקר ולאחר מכן חלבון בתצורת שייק או חלבון של ביצה ורק לאחר שעתיים ארוחה נורמלית (ולא היו שום רפרנסים לזה)
ידוע לי שמספר רב של מתאמנים מתאימים שיבולת שועל כארוחה ראשונה בבוקר (מוסדות שלא נציין את שמם וגם יועצי תזונה)
אז מה פשר הסרטון הזה?
מצד אחד נורא מכעיס, מצד שני גורם לערער על מה שאני עושה ואחרים עושים מדי יום.
מי יכול לשפוך אור על הנושא?

הבנאדם אמר שהשיא של הורמון הגדילה הוא שעתיים לאחר הקימה בבוקר.. רק מהמשפט הזה אפשר להבין שהוא לא מבין כלום.

ליצן ידוע ברשת.

האנשים שבאמת מבינים משהו מהחיים שלהם יודעים שהוא חרטטן מדופלם.

אגב סתם בשביל להוסיף, ממה שידוע לי, חוץ מאינסולין, כל ההורמונים שקשורים למטאבוליזם מפרקים שומן. ואינסולין גם עוזר בטרנפורמציה של T4 ל-T3 מה שמאיץ את המטאבוליזם (לזמן מה)

היי
הבחור אינו מקור מהימן, בלשון המעטה
יש חלקי אמיתות בדבריו (לאו דווקא אלו המובאות בסרטון)
אני מציע לך לבדוק במקומות קצת יותר מקצועיים את הנושאים השונים הללו

הרוח הנושבת בזמן האחרון נוטה לכיוון הזה. יוסי קלמנוביץ מבסס את התפריטים שלו לפי העיקרון הזה והוא מהווה מקור ידע עצום בעיניי.
אני לא יודע איפה למצוא מחקר שמאושש את זה אבל הרבה מאוד מאמנים עושים את זה.
אני אחפש ואעדכן.

היי
הבחור אינו מקור מהימן, בלשון המעטה
יש חלקי אמיתות בדבריו (לאו דווקא אלו המובאות בסרטון)
אני מציע לך לבדוק במקומות קצת יותר מקצועיים את הנושאים השונים הללו
היית ממליץ למתאמן לא לאכול פחמימות עד הצהריים בחיטוב ?

אני מחפש את המקור. דיברתי עם יוסי בזמנו והוא אמר לי שחוקר תזונה מאוד גדול הגיע למסקנה הזו על פי מחקר ענק שהוא עשה.
אבל במיילים שלו שהוא מוציא לציבור הוא לא ציין רפרנס ואני לא זוכר את השם של החוקר.

אני מחפש את המקור. דיברתי עם יוסי בזמנו והוא אמר לי שחוקר תזונה מאוד גדול הגיע למסקנה הזו על פי מחקר ענק שהוא עשה.
אבל במיילים שלו שהוא מוציא לציבור הוא לא ציין רפרנס ואני לא זוכר את השם של החוקר.

מחכה בקוצר רוח.

עד שלוש שעות מהקימה.

בתור מנהל פורום, הייתי מצפה שלא תנפנף במחקרים שאינם מוכחים, ובטח שלא תמליץ על משהו בלי שום מקור ידע שמוכיח את הטענה הזו.

כן, הניק האדום מאוד משפיע על המון גולשים.

לא מחקר, אלא סברה על המשך שמירה על רמות igf-1 גבוהות ועוד כל מיני דברים חסרי משמעות שקורים על הבוקר. הגוף הוא מכונה מורכבת, כך שלעצור ולהסתכל נקודתית על זמן מסוים אינו מעשה נכון

מחכה בקוצר רוח.
בתור מנהל פורום, הייתי מצפה שלא תנפנף במחקרים שאינם מוכחים, ובטח שלא תמליץ על משהו בלי שום מקור ידע שמוכיח את הטענה הזו.

כן, הניק האדום מאוד משפיע על המון גולשים.
על בסיס הגיון פיזיולוגי לכאורה\השערה, שלא מובן עד הסוף, אבל אנשים עדיין מרגישים בנוח להמליץ לאנשים אחרים לפעול על פיו. כמו מה שהיה עם דיאטת אלקליין שהתבררה כבולשיט.
לשניה לא אמרתי שאני ממליץ ויש לי רפרנס או משהו בסגנון. שמעתי את זה מאדם שבעיני הוא בעל סמכות והוא ציטט לי מחקר שתזונאי עשה בנושא.
אני באמת מחפש רפרנס ובשונה מאחרים אני בהחלט אבוא ואמור לכם שטעיתי במקרה שלא אמצא שום מקור לזה.

אתה יכול למצוא בספרות הרפואית את עניין הורדת רמות igf-1 למול עליה באינסולין, זה ידוע. אבל פה עשו מיסקונספירציה חזקה ולקחו את זה למקום שלא נחקר והוכח בדמות אי אכילת פחמימות בבוקר. אגב ידוע שחלבון גם מעלה אינסולין, בעיקר החומצה האמינית לאוצין. זה די סותר את ההמלצה של פחמימה לא וחלבון כן

אתה יכול למצוא בספרות הרפואית את עניין הורדת רמות igf-1 למול עליה באינסולין, זה ידוע. אבל פה עשו מיסקונספירציה חזקה ולקחו את זה למקום שלא נחקר והוכח בדמות אי אכילת פחמימות בבוקר. אגב ידוע שחלבון גם מעלה אינסולין, בעיקר החומצה האמינית לאוצין. זה די סותר את ההמלצה של פחמימה לא וחלבון כן

למרות שחלבון מעלה את האינסולין בצורה מדודה יותר ופחותה.

אבל אני מסכים שאני לא מוצא היגיון. דווקא הגיוני יהיה לאכול פחמימות בבוקר לאחר צום של לילה שבו מקורות הגליקוגן בכבד יחסית ריקים

הכל עניין של מכלול ולא הסתכלות נקודתית
מאגרי גליקוגן בבוקר אינם מדוללים, אין מה להשוות בכלל את זה למצב כמו צום ממושך או הרעבה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית