הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון שהכעיס אותי

• פותח/ת השרשור 2hg
  • פורסם בתאריך
אוקיי חברים, חקרתי את הנושא ומצאתי שמדובר בתיאוריה שהעלה תזונאי בשם ג'ון בראדי ואושר חקר אותה. לא מצאתי קישור למחקר.
בנוסף נתקלתי בהמון מחקרים שטענו שהתוצאות לא חד משמעיות וישנם עוד המון פרמטרים שהוא פחות התחשב כמו מצב התחלתי של הנחקרים, גנטיקה ועוד מספר גורמים שלא התעמקתי בהם.
לעומת זאת ישנם מאמנים רבים שתמכו בזה בעקבות הצלחה על מתאמנים ולכן אני חושב א. שכל אחד יעשה מה שנראה בעיניו. ב. שבכל מקרה לא אמור להיות נזק כתוצאה מכך למתנגדים.
מסקנה אישית שלי: אני הולך לפי זה כבר תקופה של שנה וחצי ולא רק שלא חשתי בשינוי לרעה אלא הריכוז שלי עלה והעייפות פחתה.
ולא, זה לא כדי להוכיח שזה טוב.

אוקיי חברים, חקרתי את הנושא ומצאתי שמדובר בתיאוריה שהעלה תזונאי בשם ג'ון בראדי ואושר חקר אותה. לא מצאתי קישור למחקר.
בנוסף נתקלתי בהמון מחקרים שטענו שהתוצאות לא חד משמעיות וישנם עוד המון פרמטרים שהוא פחות התחשב כמו מצב התחלתי של הנחקרים, גנטיקה ועוד מספר גורמים שלא התעמקתי בהם.
לעומת זאת ישנם מאמנים רבים שתמכו בזה בעקבות הצלחה על מתאמנים ולכן אני חושב א. שכל אחד יעשה מה שנראה בעיניו. ב. שבכל מקרה לא אמור להיות נזק כתוצאה מכך למתנגדים.
מסקנה אישית שלי: אני הולך לפי זה כבר תקופה של שנה וחצי ולא רק שלא חשתי בשינוי לרעה אלא הריכוז שלי עלה והעייפות פחתה.
ולא, זה לא כדי להוכיח שזה טוב.
לפי דעתי, פשוט לא לאכול עד הצהריים בהתחלה קשה אבל אחר כך מתרגלים וזה מוריד קלוריות של ארוחת בוקר (ואולי זה נשמע מטומטם אבל אני רואה בזה משהו)
ובצהריחם ובערב פשוט מכניס 1000 קלוריות כל ארוחה בלי פחמימה וזה אחלה חיטוב
אם אתם אוהבים לחיות בלי פחמימה.

מכל הסרטונים שלו מצחיק שנפלתם דווקא על הסרטון הזה.
בעיקרון הוא מתבסס על הספר (crab back loading (CBL ששם תוכלו למצוא את רוב הרפרנסים לעקרונות הכללים שהוא מנסה להעביר.
אומנם הוא עשה פה ערבוב קטן ויש פה קצת חצאי אמיתות וברור שזה לא הפקטור המרכזי ש"יזרז את שריפת השומן" כמו שהוא מבטיח, אבל הסרטון הזה בכל זאת לא הופך אותו לאידיוט גמור (אולי סרטונים אחרים שלו כן).

כל דבר שהוא מעלה לפייסבוק אני לוקח כסימן שאלה אחד גדול רק מסיבה אחת - הוא בכל סרטון או פוסט מדבר על עליה במסת שריר תוך כדי ירידה בשומן (לא באחוזי שומן).
למתאמן הממוצע זה נשמע בומבסטי ומפתה, רק שהם לא מבינים שזה לא באמת אפשרי (למעט ממש בהתחלה וגם זה מינורי).

דור אקשטיין הוא 2 דברים מרכזיים:
1. גאון שיווקי(לוקח את המוטו "אין דבר כזה פרסום רע" לספירות אחרות)
2. ממציא התיאוריות הגדול בישראל

ראיתי סרטון שלו בו הוא המציא סוג חדש של "תאי לוויין" בשריר שפעילים רק בדרופ סט ועוד חלקים שלא קיימים בגוף האדם, מאז הוא בספאם ליסט

חבל שאחד כמוהו זוכה לחשיפה, הערצה ותמיכה כל כך לא ראויה ונרחבת. זה כאילו המדע עושה צעד קדימה, ובחור כמו דור לוקח אותו, יחד עם עוד אלפי אנשים, מרתון שלם אחורה

אם יש בעיה אחת בפורום הזה זה שכולכם 'מבינים גדולים', מספיק כבר לפסול כל דבר.
אין לי שום ספק שהידע שלי, לפחות בנושאים האלה (למרות שקראתי את כל הפורטל) הוא מועט מאוד לעומת חלק ממשתמשי הפורום, מועט גם מרוב אלה שהגיבו פה, אבל חלאס לחשוב שכל ה'תורה' שלמדתם עד עכשיו זה הדבר הנכון היחיד וכל דבר אחר זה שקר.
לצורך העניין, אני גם מאמין שדור אקשטיין הוא גאון שיווקי, וגם אני חושב שהוא לא מבין יותר מאנשים ספציפיים שגולשים פה, אבל הטענה שלו בסרטון הספציפי הזה באה מאנשים כל כך יותר 'חכמים' ממני ומכל גולש פה שאני לא מבין מאיפה החוצפה לבוא ולשלול. אני לא בא להתחייב שהטענה נכונה ושאתם טועים, אבל במקום לשלול כל דבר כי לא כתוב על זה בפורטל, תבינו שתמיד יש קיים סיכוי שה'פורם החדש' הוא דווקא הנכון.

www.schwarzenegger.com/fitness/post/carb-back-loading-step-1-breakfast

נערך לאחרונה:
אני מחפש את המקור. דיברתי עם יוסי בזמנו והוא אמר לי שחוקר תזונה מאוד גדול הגיע למסקנה הזו על פי מחקר ענק שהוא עשה.
אבל במיילים שלו שהוא מוציא לציבור הוא לא ציין רפרנס ואני לא זוכר את השם של החוקר.

אתה מדבר על ג'ון קיפר ואין ספק שמומלץ להקשיב לו ולא לכל הליצנים פה שמגיבים שדור הוא ליצן וכנראה הם בעצמם צריכים לעשות קצת שיעורי בית, לעצמם ולאגו שלהם

ליצן ידוע ברשת.

האנשים שבאמת מבינים משהו מהחיים שלהם יודעים שהוא חרטטן מדופלם.

ועם מה שבחרת להגיב לא חשבת גם להוסיף טענה או נימוק? אתה יוצא פה הליצן היחידי שלא יודע להתבטא ולתת הסברים, אתה קורא למישהו ליצן אז תסביר למה ותתן את דעתך

אתה מדבר על ג'ון קיפר ואין ספק שמומלץ להקשיב לו ולא לכל הליצנים פה שמגיבים שדור הוא ליצן וכנראה הם בעצמם צריכים לעשות קצת שיעורי בית, לעצמם ולאגו שלהם
תקשיב יש פה חטא כפול:
אתה גם מגן על הליצן הזה ואתה גם מקפיץ נושא של מעלה משלוש שנים .

תקשיב יש פה חטא כפול:
אתה גם מגן על הליצן הזה ואתה גם מקפיץ נושא של מעלה משלוש שנים .
אנשים שיש להם חשבון חדש מחפשים לרשום הודעות.. לא יודע למה באמת להקפיץ נושא ישן אבל, בסדר.

דור אקשטיין הוא לא מדד לכלום ! הידע שלו ברמה מאוד נמוכה, כל השינויים שהוא מציג מבוססים על חיטוב (ולא על מסה) בהתבסס על גירעון קלורי, לא ראיתי אצלו חוץ מהרזיה אצל הלקוחות, משהו שעשה שינוי מהותי, כלומר הוא מסוגל לקחת מתאמן מתחיל ולגרום לו לעשות שינוי (כל מי שמתחיל להתאמן ולשמור על תזונה יראה שינוי) אבל הוא מעולם לא הציג שינוי "אצל מתאמן מתקדם" כי אין לו את הידע והכלים לכך, הפרסום שלו ברמה מאוד נמוכה ומשדר חוסר ידע ואינטיליגנציה (אבל יש עדר באמצעות מובילי דעת קהל באינסטגראם, והרי כמו שציינו למעלה אין פרסום שלילי) בקיצור כל מי שבאמת מבין ורוצה עצה - דור הוא לא היועץ להקשיב או ללכת אליו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית