הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המיתוסים ב- "כוח יחסי" - מאמר חדש.

• פותח/ת השרשור קפטן קקי
  • פורסם בתאריך
מאמר נהדר, באמת הסביר לי כמה דברים חשובים ביותר.
נתת דוגמא לאתלט המושלם שמשלב כמה אלמנטים פיזיולוגים, אבל האם גדילה במסת השריר תביא גם לשיפור הסיבולות לב ראיה או דווקא ההפך? כי לאלמנט הזה לא התייחסת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מאמר נהדר, באמת הסביר לי כמה דברים חשובים ביותר.
נתת דוגמא לאתלט המושלם שמשלב כמה אלמנטים פיזיולוגים, אבל האם גדילה במסת השריר תביא גם לשיפור הסיבולות לב ראיה או דווקא ההפך? כי לאלמנט הזה לא התייחסת.
סיבולת לב ריאה זה בכלל חלק מהמנגנון האירובי, אבל אני חושב שיעילות שרירית תעזור לבצע גם פעילויות LSD - Long Slow Distance

יש מצב כלשהו שעלייה מ90 קילו ל130 קילו סקוואט לא תשפר את הניתור? אם יש לך יותר כוח לנצל אותו באותה מאית שנייה, איך זה משנה כמה מאסת עלית?

הוא מתכוון למצב שאתה מתחיל לעשות תנועה מסויימת ויש שיפור בכוח באותה תנועה אך זה לא מתבטא ביותר מסת שריר, אז השיפור הוא בדרך כלל רק ברמת התנועה עצמה וההשתפרות שלך בתנועה לא בהכרח יתורגם לתנועות אחרות.

קודם כל ניתור וסקוואט זה תנועה דומה עם אותם שרירים שמשתתפים. ומעניין על מה הוא מבסס את זה, ולמה דווקא עלייה במאסת השריר זה מה שיגרום לשינוי. לא ראיתי ממש התעמקות בזה במאמר אבל אני אעבור עליו שוב

עריכה: קראתי שוב, זה די ברור מה הוא ניסה לומר. שיש תנועות שהתחזקות בהן לא תוביל להתחזקות בתנועה אחרת, וזה ידוע וברור, נראה לי שהדוגמה שהוא נתן על העלייה הגדולה בסקוואט ולקפיצה/ריצה היא גרועה. יכול להיות שהפואנטה נאבדה בתרגום (קורן?...)

נערך לאחרונה:
קודם כל ניתור וסקוואט זה תנועה דומה עם אותם שרירים שמשתתפים. ומעניין על מה הוא מבסס את זה, ולמה דווקא עלייה במאסת השריר זה מה שיגרום לשינוי. לא ראיתי ממש התעמקות בזה במאמר אבל אני אעבור עליו שוב

זה שתנועה דומה לא אומר שיש קשר ישיר , בזינוק חשוב הרבה יותר הכח המתפרץ .
הפוואר קלין יתן לך אינדקטור הרבה יותר טוב לזינוק מאשר סקוואט .

עידן יש בזה משהו אבל הוא לא אומר את זה, הוא אומר שאם בחור X היה עולה במאסת השריר תוך כדי העלייה בסקוואט רק אז זה היה מתרגם לשאר הדברים ובמקרה הספציפי שהוא נתן זה נשמע לא נכון.

• פותח/ת השרשור
עריכה: קראתי שוב, זה די ברור מה הוא ניסה לומר. שיש תנועות שהתחזקות בהן לא תוביל להתחזקות בתנועה אחרת, וזה ידוע וברור, נראה לי שהדוגמה שהוא נתן על העלייה הגדולה בסקוואט ולקפיצה/ריצה היא גרועה. יכול להיות שהפואנטה נאבדה בתרגום (קורן?...)
יכול להיות שאתה היחיד שלא הבין

עידן יש בזה משהו אבל הוא לא אומר את זה, הוא אומר שאם בחור X היה עולה במאסת השריר תוך כדי העלייה בסקוואט רק אז זה היה מתרגם לשאר הדברים ובמקרה הספציפי שהוא נתן זה נשמע לא נכון.

יכול להיות שהוא מדבר לטווח ארוך ולא לקצר , ולכן זה ימנע מהבן אדם לצבור יותר כח .
בכל מקרה לטווח הקצר זה לא נכון .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית