הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רעיונות לארוחת צהרים/מזון עשיר בחלבון

• פותח/ת השרשור fanta
  • פורסם בתאריך

fanta

משתמש מתחיל
70
15
נק' מוניטין:
180
70
15
אהלן,
אני מחפשת רעיונות לארוחות עשירות בחלבון 20-30 גרם. (חיטוב/מסה לא עקרוני כרגע. התאמות אעשה אח"כ)
יש לי בעיה, נמאס לי מהר מידי מאוכל, אני חייבת גיוון. הבעיה העיקרית שלי היא בארוחת הצהריים.
אז חשבתי להיעזר ברעיונות של חברי הפורום.

ברשימה שלי כרגע:

חזה עוף- רעיונות מלבד במוקפץ/על הגריל?
חלקי עוף אחרים?
ביצים- ביצה קשה, חביתה, עין
טונה
גבינה צהובה
קוטג'
דייסת שיבולת שועל+אבקת חלבון
אבקת חלבון

כאן אני נתקעת...

טופו- אופציה, רק שצריך לאכול מלא בשביל לקבל כמות יפה של חלבון במידה וזו מנה עיקרית
סייטן- כשהייתי טבעונית זה היה עיקר מה שאכלתי, ונמאס לי. אבל זו גם אופציה מידי פעם.

-חזה עוף מוקפץ עם ירקות/אפוי בתנור.
-כרעיים/עוף שלם בתנור.
-כבד עוף, לב עוף, כבד בקר ולב בקר מוקפצים במחבת. כבד ולב בקר ניתן גם לטחון עם צוואר לקבלת בשר טחון שמתאים לקציצות.
-סטייק טונה קפואה על מחבת פסים.
-פילה סלמון בתנור.
-כל נתח אחר של בשר שמתאים לערכים התזונתיים שלך.
-ביצים.
-קוטג' עם שמן זית וזעתר.
-דייסת שיבולת שועל עם אבקת חלבון ואגוזים/שקדים.
-קופסת סרדינים או מקרלים.

• פותח/ת השרשור
-
-כבד עוף, לב עוף, כבד בקר ולב בקר מוקפצים במחבת. כבד ולב בקר ניתן גם לטחון עם צוואר לקבלת בשר טחון שמתאים לקציצות.

הכוונה לטחינה ביתית או שאתה מבקש לטחון באטליז? אתה מעדיף את זה על בשר טחון "מוכן" שמוכרים בסופר?

הכוונה לטחינה ביתית או שאתה מבקש לטחון באטליז? אתה מעדיף את זה על בשר טחון "מוכן" שמוכרים בסופר?
טחון באטליז, אם את רוצה בשר טחון לקציצות. הטחון שבסופר זה פשוט לא עם לב או כבד בקר, שהם נטחים בעלי ערכים תזונתיים טובים מאוד (מבחינת מיקרו-נוטריאנטים).
גם בשר טחון מוכן בסופר הוא מקור טוב לחלבון.

יש הרבה מתכונים למוצרים מן החי
אם את מחפשת מזונות עשירים בחלבון, אז חזה עוף נמצא במקום הראשון לכך. חזה עוף צלוי/מטוגן מכיל, בערך, 32-33 גרם חלבון ל-100 גרם מוצר
מעבר לכך בשר בקר אדום (ממליץ על נתח 4 או 8 - מעולים לבישול) עשיר בחלבון, ועומד על, בערך, 25-27 גרם חלבון ל-100 גרם מוצר מבושל/צלוי/מטוגן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית