הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוקי הפורום

מצב
השרשור נעול

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
אהלן,
רציתי לפתוח דיון כללי/ ספציפי בנוגע לחוקים.
אני חושב שכל פורום למעשה משמש כאמצעי בידור באופן מובהק, עם כל כמה שלמדים ממנו ומתעדכנים.
לכן אני חושב שזה מוריד את האטרקטיביות כשאין מרווח מסוים בשביל הומור, סרקזם וכו'.

השלד למשל יודע להיות חסר תאקט כשהוא רוצה, אבל בתכלס ההתנהגות שלו מייצגת אספקט שקיים אצל הרבה גולשים. ואני חושב שאפשר לומר שכולם נהנים יותר כשיש אקשן.
מקריאת החוקים נראה לי שהמגמה היא להכניס את הפורום לאווירת אקדמיה.

ברכות

אהלן,
אני חושב שכל פורום למעשה משמש כאמצעי בידור באופן מובהק, עם כל כמה שלמדים ממנו ומתעדכנים.
לכן אני חושב שזה מוריד את האטרקטיביות כשאין מרווח מסוים בשביל הומור, סרקזם וכו'.

השלד למשל יודע להיות חסר תאקט כשהוא רוצה, אבל בתכלס ההתנהגות שלו מייצגת אספקט שקיים אצל הרבה גולשים. ואני חושב שאפשר לומר שכולם נהנים יותר כשיש אקשן.

ברכות
יש הבדל בין תגובות חסרות טקאט /ציניות / הומוריסטיות וכו׳ לבין משתמשים שלא מועילים לפורום בשום צורה שהיא.

90 אחוז מהחוקים בשרשור הם אותם חוקים שמייק כתב כשהפורום קם 😃
לא משנים עולמות, רק מרעננים את החוקים ובעיקר למשתמשים חדשים שמקשים על מי שרוצה לעזור להם.

90 אחוז מהחוקים בשרשור הם אותם חוקים שמייק כתב כשהפורום קם 😃
לא משנים עולמות, רק מרעננים את החוקים ובעיקר למשתמשים חדשים שמקשים על מי שרוצה לעזור להם.

הרי ממילא העברתם את כול המשתמשים החדשים לפורום נפרד, מדוע לא להשאיר מרווח קל כפי שהיה עד כה.

דיון בן 10 עמודים על גב עגול בדדליפט/טטיאנה קשירינה שמנה/זיונים באיה נאפה, פעם בחודש אינו דבר מיותר. והצופים מהצד לומדים דבר או שניים תוך כדי גיחוך. מה רע?

הרי ממילא העברתם את כול המשתמשים החדשים לפורום נפרד, מדוע לא להשאיר מרווח קל כפי שהיה עד כה.

דיון בן 10 עמודים על גב עגול בדדליפט/טטיאנה קשירינה שמנה/זיונים באיה נאפה, פעם בחודש אינו דבר מיותר. והצופים מהצד לומדים דבר או שניים תוך כדי גיחוך. מה רע?
אין שום בעיה עם דיונים על גב עגול,
איי נאפה תרגיש חופשי לספר לנו איך היה באוף טופיק.

אין שום בעיה עם הומור /עקשנות/סתם דיבורים כל עוד הדיון נשאר ענייני
הבעיה מתחילה כשהדיון גולש הצידה ומי שנפגע מזה הוא פותח הדיון או אנשים עם בעיות דומות

אהלן,

ברכות

מכיר את הקטע הזה בצבא כשהמפקדים מתחלפים והם רוצים להראות שהם עושים משהו בזמן שהם מחסלים את השאריות של הדברים הטובים ששרדו אחרי החיסול הקודם?

אני מסכים אם מה שנאמר, מרגיש שהתחילו לנקוט פה בגישה של safe zone.
אני פה בערך 5 שנים. והמדיניות עכשיו לפי דעתי תפגע יותר מאשר תעזור.

אני מסכים אם מה שנאמר, מרגיש שהתחילו לנקוט פה בגישה של safe zone.
אני פה בערך 5 שנים. והמדיניות עכשיו לפי דעתי תפגע יותר מאשר תעזור.
כמובן שאנחנו לא רוצים שזה מה שיקרה
לאחרונה היו פה כמה תקריות, והרבה שינויים באתר שמאלצים אותנו מעט לשנות חשיבה, אבל מקווים שהכל בקרוב מאוד יכנס לסטטוס קוו

• פותח/ת השרשור
ימי הזוהר של הפורום שלצערי היו לפני שבאתי אליו (יודע מתוך עיון בשנים עברו) נבעו דווקא מתוך שילוח הרסן וההומור.
לא רואה איך ינהלו פה דיונים עניינים למדי ועדיין יעניין מישהו להכנס.
כמו שאמרו פה, אני חושב שהמגמה הנוכחית תחסל את הפורום סופית

כמובן שמנהלים יתממו, אבל פוסט שני פחות או יותר באותו נושא בהפרש של כמה ימים ממשתמש ותיק ומוערך נוסף (לא מישהו "חדש" מהניילונים בלי תמונת פרופיל) כבר מעיד על משהו. אני מעריך שאם הייתה אלטרנטיבה כמו לפני כמה שנים כל זה לא היה קורה. בסופו של דבר מה שמייחד את הפורום הזה ממאורות הפייסבוק שורצות המנפיצים והחרטטנים זה קבוצת כותבים מצומצמת שמביאה ידע ומתבלת אותו בסגנון כתיבה מפולפל וייחודי (שגם הפך לז'רגון פה). בלי זה לא רואה הבדל בין המקום הזה לFXP (כמובן שעם סדר ומשמעת, סדר ומשמעת זה חשוב מאוד).

אני אומר שוב, "החוקים" שכתובים בשרשור שנעצתי - הם אותם חוקים שנכתבו כשהפורום הוקם. מלבד אולי 1 או 2 נוספים.
השינוי היחידי הוא שהם יתחילו להיאכף.

יש לי שאלה בנוגע לחוקים שרלוונטית לנושא האחרון שבגללו עלה כל הדיון לגבי החוקים.
אם משתמש רואה סרטון טכניקה עם הטכניקה הכי דוחה בעולם שרק צועקת "פריצת דיסק" האם להגיב לו "אתה מרים חרא, תלמד את התרגיל מחדש" נחשב מעבר על חוקי הפורום?

יש לי שאלה בנוגע לחוקים שרלוונטית לנושא האחרון שבגללו עלה כל הדיון לגבי החוקים.
אם משתמש רואה סרטון טכניקה עם הטכניקה הכי דוחה בעולם שרק צועקת "פריצת דיסק" האם להגיב לו "אתה מרים חרא, תלמד את התרגיל מחדש" נחשב מעבר על חוקי הפורום?
לא.
אבל הייתי מצפה ממך לתקן אותו.
אם יבחר להקשיב לך או לא, זה כבר סיפור אחר.

יש לי הרגשה ש 1+1+1 = 70000, ואני אסביר על מה מדובר.
לאחרונה קרו פה כל מיני דברים בפורום שלאו דווקא קשורים האחד לשני, ביניהם רענון בצוות הניהול, נוספו מנהלים חדשים וכמה מנהלים ותיקים וטובים קודמו למנהלים בכירים יותר.
יחד עם זה, היה את המקרה המדובר עם הבחורה שהרימה דדליפט, איך אני אנסח את זה בצורה עדינה, באופן ממש ממש מכוער אשר גרר דיון לא הכי נעים אך יחד עם זאת גם לא הכי קיצוני, לא ראיתי שנאמרו שם דברים שחוצים את הרף, אבל צריך לזכור שהרף שלי או במקרה הזה שלנו או לאו דווקא הרף של אותה בחורה, שמסיבות כאלו ואחרות נעלבה וביקשה למחוק את הפוסט.
אחרי זה נפתח השרשור של coldfire שגם יצר סוג של מהומה.
לכל זה צריך להוסיף את העובדה שאין מה לעשות - הפורום עובר סוג של "טרנספורמציה" מסויימת, יותר ויותר משתמשים חדשים עם דיונים שחוזרים על עצמם מספר רב של פעמים ושאלות שלרובנו נראות מטומטמות, אבל מה לעשות שחלק מללמוד ולהיכנס לתחום חדש זה לשאול גם שאלות מטומטמות לפעמים.
בסופו של דבר המטרה של המנהלים היא לא להפוך את הפורום למקום מת, אלא לשמור על סדר מסויים וקווים מנחים לקיום נוח יותר של הפורום.
אני לא חושב שציניות או הומור בתגובות ייענו בהרחקות או ביד קשה, כמובן שהכול יהיה ברוח טובה.

כל המאורעות האלה שקרו בסמוך אחד לשני גרמו לסוג של אווירה "שיש שינוי בפורום" אבל זה לאו דווקא המצב, הרי החוקים שחודדו לאחרונה הם אותם חוקים מלפני כן.

בסופו של דבר כולנו כאן במטרה משותפת - להמשיך ולהעשיר את הידע שלנו תוך כדי חווית הפורום עם כל המשתמע מכך.

ולמה אני צריך לקרוא 10 עמודים של בילבולי מוח כדי להגיע לעיקר?

מכיר את הקטע הזה בצבא כשהמפקדים מתחלפים והם רוצים להראות שהם עושים משהו בזמן שהם מחסלים את השאריות של הדברים הטובים ששרדו אחרי החיסול הקודם?
המקום הזה כבר מחוסל אם לא שמת לב. לא נשאר פה כבר דברים טובים אבל יש פה עוד תקווה

ימי הזוהר של הפורום שלצערי היו לפני שבאתי אליו (יודע מתוך עיון בשנים עברו) נבעו דווקא מתוך שילוח הרסן וההומור.
לא רואה איך ינהלו פה דיונים עניינים למדי ועדיין יעניין מישהו להכנס.
כמו שאמרו פה, אני חושב שהמגמה הנוכחית תחסל את הפורום סופית
רק שאתה לא יודע שכל יום הייתי מתעורר עם לפחות 25 אימיליים של "אכלו לי" ו "שתו לי" או במילים אחרות "הטרילו אותי, אני הולך...." אז אתה רואה את זה אולי בתור קליקה של טרולים וצחוקים אבל אנשים מבחוץ רואים את זה בתור דבליזם טהור. ותאמין לי שיש יותר אנשים שרואים בזה בתור דבליזם מאשר אלו שחושבים שזה מצחיק.

כמובן שמנהלים יתממו, אבל פוסט שני פחות או יותר באותו נושא בהפרש של כמה ימים ממשתמש ותיק ומוערך נוסף (לא מישהו "חדש" מהניילונים בלי תמונת פרופיל) כבר מעיד על משהו. אני מעריך שאם הייתה אלטרנטיבה כמו לפני כמה שנים כל זה לא היה קורה. בסופו של דבר מה שמייחד את הפורום הזה ממאורות הפייסבוק שורצות המנפיצים והחרטטנים זה קבוצת כותבים מצומצמת שמביאה ידע ומתבלת אותו בסגנון כתיבה מפולפל וייחודי (שגם הפך לז'רגון פה). בלי זה לא רואה הבדל בין המקום הזה לFXP (כמובן שעם סדר ומשמעת, סדר ומשמעת זה חשוב מאוד).
אתה מוזמן לחזור ל-FXP. אני בטוח שיקבלו אותך בזרועות פתוחות. זה פורום חופשי ואף אחד לא מחזיק פה אנשים בכוח.

אני אסכם: מורן הוא מנהל האתר ומכאן והלאה כל צוות ההנהלה והמשתמשים יפעלו תחת הפיקוד שלו. למי שלא כיף יותר או נאה יותר מוזמן:
1. ללכת לפתוח פורום משלו
2. להטריל שם ולא פה

אין לי בעיה עם צחוקים פה ושם אבל הפכתם את הפורום הזה לשכונה חבל"ז. לא נשאר פה כבר כמעט מקצועיות אלא רק הטרלות או מסע חיפוש את מי להטריל בפעם הבאה. לרוב האנשים הוותיקים שעוד נשארו פה אין טיפת מוטיבציה כבר לכתוב חומר חדש או לנהל דיון מקצועי. כל מה שאתם מחפשים זה להתלבש על איזה משתמש, בין אם הוא חדש או כתב משהו שלא עולה באותו קו מחשב עם שאר הפורום וזהו דינו הטרלה למוות. אז כן, זה נגמר וכן הייתי שמח לפחות הטרלות בפורום. נכון שפעם היה הרבה יותר אבל הימים הללו נגמרו זה לא כזה מצחיק יותר

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית