הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ -אולסטרה-olestra-שמן ללא קלוריות

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
אולסטרה olestra - שמן ללא קלוריות (olean)

זהו שמן נטול קלוריות.
ממש ככה. למדתי את זה היום באוניברסיטה בכימיה אורגנית. סינטזו חומר כימי שהוא מתנהג ממש כמו שמן רק שהוא אינו ניתן לפירוק על ידי הגוף (בדומה לתאית) ולכן מכין 0 קלוריות. (אם מישהו ממש מתעניין בכימיה ובביוכימיה אני אפרט יותר)
השמן נמצא בשימוש בתעשייה בלי סוף ובארה"ב גם נמכר במרכולים.
שאלתי,
האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה בארץ? או מי היבואן?
זה חומר שהוא בלעדי לפרוטקט אנד גמבל. חברת ענק אמריקאית.
משה, האם זה נפוץ בארה"ב?

http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-FatsAndOils.htm#אולסטרה

http://en.wikipedia.org/wiki/Olestra

http://www.betterbodz.com/library/olestra.html

http://www.cspinet.org/olestra/

ללא ספק אחד החומרים המדהימים. השאלה כמה הוא זמין. מקווה שמישהו יוכל לענות פה.
האם יש מקום שאפשר להזמין אותו מחול? מישהו אולי מכיר איזה אתר שמוכר מוצרי מזון וכו'?
ב BB וויטהכוסט אין

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כן..בדיוק בגלל זה החומר לא אושר על ידי הFDA לשימוש ביתי אלא רק תעשיתי. הוא התנו את השימוש בו רק בקרקרים או בציפסים כמו פרינגלס.
אבל זה בגדר הנורמל, בדיוק כמו שיש אנשים שרגישים ללקטוז יותר ופחות...אצל אחד זה יגרום לשלשולים, אצל אחד לכאבים והתכווצויות ואצל הרוב לא יגרום לשומדבר...פשוט עניין של ניסוי וטעייה.
מעבר לענינים האלה לא נמצאו כל חסרונות לחומר, והוא אפילו לא מתחמצן בקלות בטיגון כמו שמן רגיל.

אז בעקבות אישור הFDA לשימוש תעשייתי בארהב אי אפשר להשיג אותו שם באופן פרטי. אך חשבתי וקיוויתי שאולי כן אפשר להשיג אותו במדינות אחרות וכך להזמינו לארץ

מה שבטוח, ביום שהוא יעבור אישור FDA- יקח זמן כי הוא חדש- זה יהיה להיט עולמי

• פותח/ת השרשור
זה בעצם כמו לגרום לעצמך לסבול מ malabsorption לא?
לא הבנתי...ספיגה גרועה של מה? של שומן? מן הסתם, כי זה בעצם כלום. כמו לאכול קליפות,תירס,תאית,סובין וכו'
זה ממש מתנהג בגוף כמו סיבים לכל דבר. נכנס ויוצא כמושהו. (בגלל זה מעלה את פעילות המעיים ויוצר תנועתיות יתר שמתפרשת בכאבים ואי נוחות אצל חלק קטן מהאנשים)

סיבים יש להם ערך קלורי מסויים (1.8 קלוריות לגרם אם אני לא טועה), בכל מקרה לא מכיר את המוצר שאתה מדבר עליו ולפי מה שהבנתי יש רק צ'יפס שעשוי מזה אבל לא בצורת שמן.

• פותח/ת השרשור
סיבים יש להם ערך קלורי מסויים (1.8 קלוריות לגרם אם אני לא טועה), בכל מקרה לא מכיר את המוצר שאתה מדבר עליו ולפי מה שהבנתי יש רק צ'יפס שעשוי מזה אבל לא בצורת שמן.
דברתי על תגובת המעיים לסיבים. לא לערך הקלורי. פה הערך הקלורי הוא 0 לכל דבר.
וכמו שאמרתי, משתמשים בו בתעשייה לייצור צ'יפסים דיאט, קרקרים וכו'
למשל הפרינגלס דיאט- עשוי מזה.
טוב, כנראה שלא נצליח להשיג את זה ב5 שנים הקרובות :nono:

נשמע חזק 😲
צריך להתחיל לייבא לארץ, אפשר לעשות קופה רצינית על כל האנורקסים אחרי שזה יאושר לשימוש הציבור.

לא הבנתי...ספיגה גרועה של מה? של שומן? מן הסתם, כי זה בעצם כלום. כמו לאכול קליפות,תירס,תאית,סובין וכו'
זה ממש מתנהג בגוף כמו סיבים לכל דבר. נכנס ויוצא כמושהו. (בגלל זה מעלה את פעילות המעיים ויוצר תנועתיות יתר שמתפרשת בכאבים ואי נוחות אצל חלק קטן מהאנשים)
לא התכוונתי ספיגה גרועה.
אני מתכוון שהחרא שלך יהיה כאילו אתה סובל מהמחלה ומMALABSORPTION כלומר הכל יצוף באסלה ויהיה גועל נפש ועזוב שחלק מהאוכל הרגיל שתאכל אתה תשלשל ככל הנראה.
לאנשים הסובלים מהשמנה רצינית זה יכול להיות מועיל למרות המצבים המביכים שעלולים לעלות.

קשה לי להאמין כי הדבר נטול קלוריות, הרי שמן מיוצר מזרעים של משהו ובזרעים הללו נמצאת כמו גדולה של קלוריות.
ואם הוא אכן נטול קלוריות אני מסופק כמה הוא בריאה לגוף כמו השמן ש"משמין". כל מה שנכנס לפה שלנו מלבד מים "משמין".

• פותח/ת השרשור
קשה לי להאמין כי הדבר נטול קלוריות, הרי שמן מיוצר מזרעים של משהו ובזרעים הללו נמצאת כמו גדולה של קלוריות.
ואם הוא אכן נטול קלוריות אני מסופק כמה הוא בריאה לגוף כמו השמן ש"משמין". כל מה שנכנס לפה שלנו מלבד מים "משמין".
זה שקשה לך להאמין זה בעיה שלך. כמו שאמרתי, זה שמן שמיוצר באופן כימי מלאכותי. אין שום קשר לשמן רגיל מלבד טעם. הוא אפילו לא בנוי מחומצות שומן וגליצרולים. הוא פנוי בכלל כפחממה שלא ניתנת לפירוק. הוא לא בריא ולא לא בריא מהסיבה הפשוטה שהוא לא מתפרק.
יש אינסוף חומרים ודברים שנכנסים לפה שלנו ויש להם 0 קלוריות כי הם פשוט לא מתפרקים.
אז בבקשה אל תגיד דברים שאתה לא מבין בהם או לא למדת אותם

חוץ ממוצרים בהם יש תאית כמו שכבר ציינת להלן, לא חושב שדבר כגון מלפפון, ביצים, חסה, טונה, סלמון, חזה עוף ודומיהם בעל 0 קלוריות. אתה לא יכול להכניס משהו של 0 קלוריות לפה אין דבר כזה. כל מה שהגוף יודע לעכל יש בו לפחות 0.01 קלוריות.
ויש לי את מי לשאול אל תדאג, אחות של חבר סיימה תזונה בהצטיינות באוני' העברית.(לפני שנה)

את האמת בכל המוצרים של Walden Farms כן יש קלוריות הם פשוט לא מציינים זאת כי מנת ההגשה שהם מציינים לדוגמה בריבה זה כף אחת, אבל אם תקח לפי 100 גרם אני חושב שיהיה שם 10-20 קלוריות, שזה כלום בכל מקרה.

אם אני זוכר נכון, מישהו פה בפורום אמר שלמוצרים שלהם יש פחות מ5 קלוריות ל100 גרם, אז יש
אישור לא לפרסם את זה וליכתוב 0

משה צודק... תצא מזה כל דבר שמתעכל בגוף יש בו קלוריות ואם אין בו ויש תחליפים כימים עדיף לאכול את הדבר האמיתי, סתם זרזי סרטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית