הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ -אולסטרה-olestra-שמן ללא קלוריות

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך

EMZ

משתמש על
14,464
105
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
27,416
14,464
105
אולסטרה olestra - שמן ללא קלוריות (olean)

זהו שמן נטול קלוריות.
ממש ככה. למדתי את זה היום באוניברסיטה בכימיה אורגנית. סינטזו חומר כימי שהוא מתנהג ממש כמו שמן רק שהוא אינו ניתן לפירוק על ידי הגוף (בדומה לתאית) ולכן מכין 0 קלוריות. (אם מישהו ממש מתעניין בכימיה ובביוכימיה אני אפרט יותר)
השמן נמצא בשימוש בתעשייה בלי סוף ובארה"ב גם נמכר במרכולים.
שאלתי,
האם מישהו יודע איפה אפשר לקנות את זה בארץ? או מי היבואן?
זה חומר שהוא בלעדי לפרוטקט אנד גמבל. חברת ענק אמריקאית.
משה, האם זה נפוץ בארה"ב?

http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-FatsAndOils.htm#אולסטרה

http://en.wikipedia.org/wiki/Olestra

http://www.betterbodz.com/library/olestra.html

http://www.cspinet.org/olestra/

ללא ספק אחד החומרים המדהימים. השאלה כמה הוא זמין. מקווה שמישהו יוכל לענות פה.
האם יש מקום שאפשר להזמין אותו מחול? מישהו אולי מכיר איזה אתר שמוכר מוצרי מזון וכו'?
ב BB וויטהכוסט אין

נערך לאחרונה:
נשמע מעניין אבל אני לא מבין איך זה עובד אם אין קלוריות(או אם הם זניחות) מה הרווח שבו מול שמן רגיל ? אם הגוף מכניס ומוציא אותו בלי להשתמש מה זה בעצם עשה?

תפסיק לראות ערוץ 10 כל היום
אין קשר לערוץ 10...
יש קשר לכך שתמיד התחליפי גרוע מהאמיתי. בגלל שעל מנת לשמור על הטעם צריך להוסיף חומרי טעם וכו וכו.
בדיוק כמו שעושים כדי לשמור עד כמה שאפשר על הטעם בדיאט קולה ובפפסי מקס ובזירו.

אין קשר לערוץ 10...
יש קשר לכך שתמיד התחליפי גרוע מהאמיתי. בגלל שעל מנת לשמור על הטעם צריך להוסיף חומרי טעם וכו וכו.
בדיוק כמו שעושים כדי לשמור עד כמה שאפשר על הטעם בדיאט קולה ובפפסי מקס ובזירו.

אתה יכל להסביר לי איך שמן רגיל הוא "אמיתי"?
או לחילופין, איך קולה לא דיאט היא "אמיתית"?
עוד לא יצא לי ליראות את הדברים האלו גדלים על עצים או רצים\שוחים\עפים להנאתם...

נשמע מעניין אבל אני לא מבין איך זה עובד אם אין קלוריות(או אם הם זניחות) מה הרווח שבו מול שמן רגיל ? אם הגוף מכניס ומוציא אותו בלי להשתמש מה זה בעצם עשה?

קלוריה זה בעצם מדידה לכמות אנרגיה פוטנציאלית שאפשר להוציא מאוכל, אנרגיה שהגוף מפיק בעיכול.
מגרם שומן הגוף שלנו מוציא 9 קלוריות למשל, זה 9 מנות אנרגיה (קלוריה).

ככה שאם הגוף לא מעכל משהו, אין בו קלוריות, כי לא הפיק ממנו שום אנרגיה.

זה הרבה יותר מסובך ממה שניסיתי להסביר אבל זה בערך, שתבין את הרעיון הכללי.

קוקה קולה פחות מזיקה מהדיאט ומהזירו. בקוקה קולה יש פחות חומרים כימים או לפחות בריכוז פחות גבוה מבמשקאות שאמורים לחקות את הטעם שלה ללא הקלוריות.
בשמן רגיל אין חומרים כימים (לפחות החברות לא מצהירות על כך), מזוקק מזיתים שהם אמיתיים לגמרי שלא סונתזו בתהליך כימי ולא היו צריכים לשמר את טעמם בעזרת חומרי טעם שהם הדבר הגרוע ביותר.
אף פעם לא ראית עצי זית? אף פעם לא ראית חמניות? אף פעם לא ראית תירס גדל באופן טבעי? פעם אחרונה שבדקתי מהם הכינו את השמן.

היום גם בדברים האלה יש חומרים כימיים שרק היצרנים יודעים מה הם שמים שם ובכללי, כמעט כל דבר מזיק במידה לא הגיונית.

קוקה קולה פחות מזיקה מהדיאט ומהזירו. בקוקה קולה יש פחות חומרים כימים או לפחות בריכוז פחות גבוה מבמשקאות שאמורים לחקות את הטעם שלה ללא הקלוריות.
בשמן רגיל אין חומרים כימים (לפחות החברות לא מצהירות על כך), מזוקק מזיתים שהם אמיתיים לגמרי שלא סונתזו בתהליך כימי ולא היו צריכים לשמר את טעמם בעזרת חומרי טעם שהם הדבר הגרוע ביותר.
אף פעם לא ראית עצי זית? אף פעם לא ראית חמניות? אף פעם לא ראית תירס גדל באופן טבעי? פעם אחרונה שבדקתי מהם הכינו את השמן.

שניהם זה אותו זבל

אבל זבל טעים:bananaparty:

תוכיח.
יש לך בדיקות מעבדה של קולה?
תגדיר "חומרים כימים"-אתה מדבר על זה יותר מידי, תגדיר את זה.

קודם כל תבדוק איזה חומרים יש בדיאט ובזירו ותוכיח שהם אכן מזיקים כמו שאתה טוען, הבעיה בקולה זה הHFCS שאלה קלוריות שהגוף לא יכול לנצל כמקור אנרגיה זמין ברוב המקרים, והקלוריות האלה נאגרות בתאי שומן, וזאת רק אחת הבעיות בחומר הזה.

חומצה זרחתית אחח איזה כיף לדחוף לגוף חומר מעכל שלא נדבר על מלח לימון ועל חומרי הטעם והצבע הנוראיים...

חומצה זרחתית אחח איזה כיף לדחוף לגוף חומר מעכל שלא נדבר על מלח לימון ועל חומרי הטעם והצבע הנוראיים...
כל הרכיבים שציינת נמצאים גם בקוקה קולה הרגילה, אז למה היא פחות מזיקה מדיאט/זירו? אני הסברתי למה דיאט/זירו עדיפות.

• פותח/ת השרשור
עזוב אותו, זה עוד מעריץ YNET, אודטה ובריאות 10 עם רפי קרסו

עזוב אותו, זה עוד מעריץ YNET, אודטה ובריאות 10 עם רפי קרסו
גיבור שלומד כימיה. אם היית לומד כימיה היית יודע מה מנקים בעזרת מלח לימון.
והיית גם יודע עם מה מנקים דם על הכביש בארצות הברית(המשקה האהוב עלייך שארוז בבקבוק עם עטיפה אדומה), ואולי גם היית יודע שבעזרת קוקה קולה אפשר לא לנקות שירותים אלא להבריק אותם שתוכל גם לאכול מהם לאחר מכן. החומרים שיש בקוקה קולה זה פשוט דבר שלא יאמן!. אם אתה חושב שלסטודנט לכלכלה יש זמן לבזבז על אודטה וחברותיה אז יש לך טעות כנראה.
לכו תריצו קצת חיפוש באינטרנט על החומרים האלו ותבינו מה הם מסוגלים לעשות.

והיית גם יודע עם מה מנקים דם על הכביש בארצות הברית(המשקה האהוב עלייך שארוז בבקבוק עם עטיפה אדומה), ואולי גם היית יודע שבעזרת קוקה קולה אפשר לא לנקות שירותים אלא להבריק אותם שתוכל גם לאכול מהם לאחר מכן. החומרים שיש בקוקה קולה זה פשוט דבר שלא יאמן!. אם אתה חושב שלסטודנט לכלכלה יש זמן לבזבז על אודטה וחברותיה אז יש לך טעות כנראה.
אני שוב פעם אשאל, למה קוקה קולה עדיפה על דיאט או זירו? אף אחד לא טען שקוקה קולה הוא משקה בריא.

• פותח/ת השרשור
אני לא לומד כימיה.
ועל חומרים לא לומדים באינטרנט. זה מה שאתה לא מבין. אבל אני לא אגזול מזמנך, אתה תלמיד כלכלה! ממש כבוד הוא לי:fuck:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית