הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חיטוב-הדרגתיות והעמסה

• פותח/ת השרשור itay87
  • פורסם בתאריך

itay87

משתמש פעיל
479
70
נק' מוניטין:
134
479
70
72.7 על 173, +-15%. אני רוצה לחטב חיטוב קצר עד ה11 בערך, כלומר באזור ה5-4 קילו, שזה יוצא חודש וחצי עד חודשיים.

אני אחרי מסה שלאט לאט נהייתה הדרגתית יותר ויותר. בהתחלה עליתי קילו בחודש, ובחודש האחרון עליתי חצי קילו. בגלל הפלוס הנמוך, האם אני עדין צריך תקופת מעבר בניטרלי? אני יומיים בניטרלי, וחשבתי להתחיל כל יום להוריד עוד 100 קלוריות, עד למינוס 300.
כמו כן, העמסה תיכננתי פעם בשבועיים, אבל בגלל שבתות שאני אסגור לא תמיד יתאפשר. אם ההעמסה תהיה פעם בשבועיים ולעיתים פעם בשבוע, זה יפגע משמעותית בתהליך? מה לעשות אם כל שלושה שבועות אני סוגר שבת?
דבר אחרון, אני תוהה האם צברתי הרבה נוזלים למרות הפלוס הנמוך שהייתי בו. המדד שלי לכמה גירעון להיות זה הקילוגרמים על הסקאלה(הרבה בגלל שקשה לאמוד כמות קלוריות באוכל צבאי) ואני מפחד שבגלל שארד הרבה בנוזלים אחשוב שהגרעון גדול מידי ואוסיף אוכל. לכמה ירידה אני צריך לצפות ומתי? כמו כן, אם יש עלי קילו שתיים נוזלים אז אולי אצטרך לרדת יותר מ4-5 קילו כדי להגיע ל11% לא?

המון תודה מראש,
איתי.

ניטראלי במעבר ממסה לחיטוב זה די מיותר לדעתי.
אבל להוריד בצורה הדרגתית את הצריכה הקלורית זה כן משהו שכדאי לעשות.
בעניין העמסות, זה תלוי בכל כך הרבה פרמטרים.. אבל לפחות בתחילת החיטוב זה פחות קריטי ואם תתחיל בעמסה של אחת ל 3 שבועות ורק לאחר מכן תעבור לפעם בשבועיים זה יהיה גם בסדר.

עם הזמן, ככל שהגירעון יהיה גבוה יותר, וחילוף החומרים איטי יותר - תיהיה חשיבות גבוהה יותר להעמסות.

• פותח/ת השרשור
ניטראלי במעבר ממסה לחיטוב זה די מיותר לדעתי.
אבל להוריד בצורה הדרגתית את הצריכה הקלורית זה כן משהו שכדאי לעשות.
בעניין העמסות, זה תלוי בכל כך הרבה פרמטרים.. אבל לפחות בתחילת החיטוב זה פחות קריטי ואם תתחיל בעמסה של אחת ל 3 שבועות ורק לאחר מכן תעבור לפעם בשבועיים זה יהיה גם בסדר.

עם הזמן, ככל שהגירעון יהיה גבוה יותר, וחילוף החומרים איטי יותר - תיהיה חשיבות גבוהה יותר להעמסות.
ההמלצה בגירעון נמוך ולא בדל פחמימה זה פעם בשבועיים?
ובנוגע לנוזלים, יש דרך לאמוד כמה נוזלים ארד ומתי? ואם המטרה שלי היא להגיע למשקל 68,אז בעצם צריך להגיע ל67 כי אעלה בנוזלים?

ההמלצה בגירעון נמוך ולא בדל פחמימה זה פעם בשבועיים?
ובנוגע לנוזלים, יש דרך לאמוד כמה נוזלים ארד ומתי? ואם המטרה שלי היא להגיע למשקל 68,אז בעצם צריך להגיע ל67 כי אעלה בנוזלים?
לא בדיוק.
גם בחיטוב רגיל עם גירעון רגיל ולא דל-פחמימה יש צורך בהעמסות.
בד"כ כשמרגישים שהמטאבוליזם מאט, רצוי להעלות את תדירות ההעמסות אחת ל 7-10 ימים.

אין דרך לאמוד כמה נוזלים תעלה או תרד, זה מושפע מיותר מידי דברים.
לקראת סוף החיטוב אפשר לקצץ פחמימה ונתרן כדי לנסות להוריד נוזלים, או לשמור על העמסות תקינות שגם יכולות לעזור.
זה גם משתנה מאדם לאדם כמות הנוזלים שנאגרת בגוף.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית