הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סמולוב ג'וניור ומכון סגור בגלל החג

• פותח/ת השרשור יהב2
  • פורסם בתאריך
י

יהב2

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
סמולוב ג'וניור פרס סיימתי היום(שבת) שבוע ראשון
שני סגור.
מניח שיותר טוב ללכת בשלישי אבל שוקל מחר כי אין לי כח לחכות לשלישי
לחצתי אתמול 8 רביעיות והיום 10 שלשות

• פותח/ת השרשור
איך זה לפרס? עובד טוב?
עוד לא יודע חחח, מה שבטוח הטכניקה השתפרה(במיוחד שלא הייתי עושה כמעט פרס) וכל דבר שתעשה בכזה תדירות ונפח בסוף המערכת העצבית תתרגל.
אבל אני ממש חלש, ככה שאין סיבה שלא אעלה איזה 10 קילו לפרס בסייקל הזה.

השאלה אם באמת תפיק ממנה תועלת עם משקל עבודה יחסית נמוך.. בדרך כלל תוכניות כאלו ספציפיות עדיף להתחיל עם משקלים גבוהים יחסית.

מצד שני פרס הוא תרגיל שאפילו 60 קילו כבר נחשב לא רק

השאלה אם באמת תפיק ממנה תועלת עם משקל עבודה יחסית נמוך.. בדרך כלל תוכניות כאלו ספציפיות עדיף להתחיל עם משקלים גבוהים יחסית.

מצד שני פרס הוא תרגיל שאפילו 60 קילו כבר נחשב לא רק

60 בפרס זה עדיין שלב SS-תחילת טקסס אצל רוב מי שראיתי.
עם כל הכבוד ל @יהב2 ,ממש לא שלב לסמולוב ג'וניור בעיניי.

בעזהי"ת

כאן אתה נכנס לאזור הדיון שנפתח סביב המאמר שכתבתי אודות פריודיזציה ושלב המתאמן המתחיל.

לטענתי במאמר, עבודה בנפח גבוה, הגם שלעיתים כופה עליך התקדמות איטית יותר, מכילה בתוכה יתרונות שלא תמיד ניתן להשיגם בדרך אחרת. אם המטרה היא עוד 10 ק"ג למשקלי העבודה באוברהד פרס, ניחא. אבל אם המטרה היא 30 ק"ג קדימה, אז לאו דווקא משנה באיזו מהירות הצלחת להשיג את אותם 10 ק"ג ראשונים, לעומת אלמנטים אחרים ביכולת הגופנית - שההתמקדות בהם לאו דווקא משרתת את ההתקדמות המיידית כאן ועכשיו.

זה לא שאני מתחיל לקרוא באופן שיטתי לעבודה בנפח גבוה ובהתקדמות משקלים איטית. ממש לא. אבל בהחלט להציג לתשומת הלב שנמצא שם יותר משיקול אחד ויחידי בבחירת תכנית האימונים.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

כאן אתה נכנס לאזור הדיון שנפתח סביב המאמר שכתבתי אודות פריודיזציה ושלב המתאמן המתחיל.

לטענתי במאמר, עבודה בנפח גבוה, הגם שלעיתים כופה עליך התקדמות איטית יותר, מכילה בתוכה יתרונות שלא תמיד ניתן להשיגם בדרך אחרת. אם המטרה היא עוד 10 ק"ג למשקלי העבודה באוברהד פרס, ניחא. אבל אם המטרה היא 30 ק"ג קדימה, אז לאו דווקא משנה באיזו מהירות הצלחת להשיג את אותם 10 ק"ג ראשונים, לעומת אלמנטים אחרים ביכולת הגופנית - שההתמקדות בהם לאו דווקא משרתת את ההתקדמות המיידית כאן ועכשיו.

זה לא שאני מתחיל לקרוא באופן שיטתי לעבודה בנפח גבוה ובהתקדמות משקלים איטית. ממש לא. אבל בהחלט להציג לתשומת הלב שנמצא שם יותר משיקול אחד ויחידי בבחירת תכנית האימונים.
מי אמר שאם אני אעשה סמולוב גוניור אני לא אצליח להתקדם איתה לעוד 30 קילו? ברור שהמטרה היא התחזקות כמה שיותר ולאורך זמן אין לי מטרה של 70 קילו לפרס ללכת איתם לים אבל עדיין, זה אמור לעבוד והגוף שלי מגיב טוב לנפח (גדילה..)

בעזהי"ת

מי אמר שאם אני אעשה סמולוב גוניור אני לא אצליח להתקדם איתה לעוד 30 קילו? ברור שהמטרה היא התחזקות כמה שיותר ולאורך זמן אין לי מטרה של 70 קילו לפרס ללכת איתם לים אבל עדיין, זה אמור לעבוד והגוף שלי מגיב טוב לנפח (גדילה..)

באמת מי אמר?

😍

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

באמת מי אמר?

😍
🤣
בקיצור, אם אני אתקדם אותו דבר כמו שהייתי מתקדם נגיד בטקסס (למרות שאני אתקדם טוב יותר כנראה אבל נשים את זה בצד)
ואני ארוויח יותר מסת שריר, למה שלא אעשה את זה ?

אתה עושה את התכנית הרגילה (4 אימונים בשבוע) או את הגרסה ה"נוחה" (3 אימונים בשבוע)?
אם את הרגילה - תחכה. אם את הנוחה - אז אפשר להתאמן יום אחרי.
ובתכלס תכלס, זה לא באמת כזה קריטי כי אתה גם ככה בשלב ממש מוקדם ובסבב הראשון, שכל המשקלים בכל הימים קלים, והמשקלים שלך גם ככה לא יוצרים כל כך הרבה עומס כי אתה לא בשלב הזה עדיין בכל מקרה.

אתה עושה את התכנית הרגילה (4 אימונים בשבוע) או את הגרסה ה"נוחה" (3 אימונים בשבוע)?
אם את הרגילה - תחכה. אם את הנוחה - אז אפשר להתאמן יום אחרי.
ובתכלס תכלס, זה לא באמת כזה קריטי כי אתה גם ככה בשלב ממש מוקדם ובסבב הראשון, שכל המשקלים בכל הימים קלים, והמשקלים שלך גם ככה לא יוצרים כל כך הרבה עומס כי אתה לא בשלב הזה עדיין בכל מקרה.
הרגילה.
טוב עשיתי היום ועלה סביר למרות שהרגשתי את העייפות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית