הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית כמה פלוס קלורי צריך בתוכניות כוח?

מי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול המון. פלוס של 700 זה דבר טוב להתחיל ממנו. מי שרציני מהר מאוד ימצא את עצמו ב-1000.

ואת התוכנית שאתה כרגע עושה זרוק לפח ומהר.

אם עושים ss מ0 לפי הספר אז בשבועיים הראשונים המתאמן נדרש להוסיף 5קג לסקוואט כל אימון ו5-7.5 קג לדדליפט. אז אם בתקופה הזאת ההתקדמות היא המהירה ביותר לא הגיוני יותר שבהתחלה הפלוס הקלורי הנדרש הוא גבוה יותר? לא נשמע לי הגיוני ככ להעלות תסקוואט שלך מ60 ל90(לדוגמה) תוך שבועיים עם עלייה של איזה 0.7-1קג משקל גוף.
בשביל זה המלצתי להתחיל מבסיס מתון ולהעלות ככל שצריך.

מי שרוצה להיות גדול וחזק צריך לאכול המון. פלוס של 700 זה דבר טוב להתחיל ממנו. מי שרציני מהר מאוד ימצא את עצמו ב-1000.

איך זה פלוס טוב להתחיל ממנו? הרי הגוף במקרה הכי טוב יוסיף קילו שריר בחודש וגם אז הרבה יאמרו שהגזמתי. אז איך 4 קילו עלייה חודשית במ''ג שרובו המוחלט יהיה שומן אמור לעזור לו להתחזק? וגם אם הוא יתחזק, נראה לך שהוא ישמח להראות כמו עוגת פודינג בשביל להרים עוד 20 קילו שהוא יכל להשיג בעוד חודשיים שלוש של עבודה?!?

בנוסף, ממליץ לא לפחד מלהשמין. תמיד אפשר לעשות חיטוב ולהוריד חזרה, במיוחד אם מדובר בהשמנה לטווח קצר ולא "לאורך זמן". זה גם אמור להיות חיטוב די פשוט אם אתה אקטומורף שבמקרה עלה מ13 אחוז שומן ל18
ממליץ לפחד מאוד מלהשמין.
מכמה סיבות:
א. אתה יכול להיות לא אובייקטיבי לאחוז השומן או להיסחף בעלייה בלי לשים לב.
ב. אתה עלול לשנות את הסט פוינט
ג. אין סיבה לעשות תהליכים מהר מידי. תמיד עדיף לאט מידי מאשר להיפך
ד. ככל שאתה עולה באחוז השומן המאזן ההורמונלי שלך משתנה לרעה והעלייה תהיה עוד פחות נקייה
ה. אפשר להתחזק המון בלי שינויים דרסטיים במשקל הגוף

ממליץ לפחד מאוד מלהשמין.
מכמה סיבות:
ד. ככל שאתה עולה באחוז השומן המאזן ההורמונלי שלך משתנה לרעה והעלייה תהיה עוד פחות נקייה
מי שלא חווה על בשרו לא יבין

לא הייתי מקשיב להנחייה הזאת בשום צורה.
לא יודע מאיפה להתחיל.

והתכנית באמת על הפנים
מי שלא חווה על בשרו לא יבין
הגיע הזמן שההמלצות המזעזעות האלה יתעופפו מהפורום.
אני חושב שכדאי שמישהו יכתוב מאמר

אפשר לראות את אליהו שעל אותו משקל גוף אם אני לא טועה - עלה איזה 100 קילו בטוטאל.
גם אופיר התחזק המון בלי לעלות במשקל ועוד בקטגוריה מאוד נמוכה.
אני הצלחתי להתחזק המון למרות שאני במאזן שלילי, ולהגיע מאיזור 130 סקוואט ל210, ומאמין שאצליח להתקדם עוד עשרות ק"ג בלי לעלות.

גם אושר עלה המון בכוח כמו שהוא כתב בפוסט שלו, על אותו משקל גוף.

אף אחד לא צריך להשחית את הגוף בשביל להתחזק

@TheTzadik @MasterSplitter

המלצה מאוד לא קשורה לחיים,להתחיל עם פלוס 700?בסקוואט 75?OVERKILL וחסר טעם.

ממליץ לפחד מאוד מלהשמין.
מכמה סיבות:

א. נו ו..? אז תיהיה שמן תקופה, big fucking deal. לחטב אחר כך זה קל ופשוט (הכוונה לפשטות של התהליך). להתחזק ולעלות מסה לעומת זאת זה עבודה של שנים ולוקח הרבה יותר זמן. לא מדבר על השבועות הראשונים של הbeginner שההמלצות האלה עוד יכולות לעבוד. אחר כך, כשהעסק נהיה מעניין.
ב. מה זה סט פוינט?
ג. מי שנכנס לתוכניות כח צריך להבין שזמן זה פאקטור, אחרת אין טעם לעשות אותם מלכתחילה. להמליץ לעשות SS עם פלוס קלורי של 300 זה לא יעיל במקרה הטוב וגובל אפילו בחוסר אחראיות במקרה הרע. כי אתה אשכרה יכול להיפצע מזה שאתה לא נותן לגוף שלך מספיק אבני בניין כדי להתאושש ממאמץ רציני באמת. ומי שחושב להתקדם בגדול, צריך גם להכניס לגוף בהתאם. חלק מהעובדה שאתה ממש חזק קשור לתהליך שאתה כל כך מצטער עליו. לא יכולת לבנות בסיס כזה ומסת שריר כזו בלי עליה משמעותית במשקל גוף. ועובדה שהיום אתה רחוק משמעותית מהמספרים שהצבת פעם, כי אתה שוקל פחות.
ד. ברור שהמטרה לא להשמין. אבל אני חושב שזה עדיף מאשר לא להיפצע. ואף אחד לא באמת יודע כמה הוא צריך בשביל להתאושש וכמה לא. אז הולכים על מרווח ביטחון (בגלל זה ההמלצות שלי נשמעות מוגזמות).
ה. תגדיר דרסטיים. בשביל להתחזק צריך לעלות במשקל גוף. כמה ולמה אני לא מתיימר לדעת. זה משתנה מכל בנאדם.

ובגלל זה כדאי לא לעשות תקופות מסה ארוכות מדי ולעכוב אחרי התוצאות כמו שאמרתי. דיאטה זה תהליך דינאמי. כמו שכתבתי בהתחלה. אם תשים לב שבטעות עלית מ13 אחוז ל18 זה לא נורא. אם בטעות תשים לב שעלית מ13 ל26 זה כן נורא. אז צריך פשוט להיות במעקב אחרי הגוף שלך.
בגלל זה לא כדאי לעשות תקופות מסה ארוכות מדי. אתה לא תשנה את הסט פוינט אם בחצי שנה תעלה ב12 קילו ואז תחטב.
עדיף לאט מדי על פני מהר מדי אבל עדיף גם לא לנסות לעשות לאט מדי כדי לא להשמין. צריך לקחת הכל בפרופורציה. אתה לא היחיד שבטעות לא עקב אחרי הגוף שלו כמו שצריך והשמין יותר מדי. זה קרה גם לי וגם להרבה אחרים. לומדים מזה וממשיכים הלאה בלי לפתח פוביה מיותרת לשומן.
מסכים
אפשר. מה שדיברתי עליו הוא שלאנשים לפעמים יש פוביה משומן ואם הם בטעות מתחילים לראות קצת כרס הם ישר נכנסים לפאניקה ומחטבים. זה מה שאני לא רוצה לראות.

א. נו ו..? אז תיהיה שמן תקופה, big fucking deal. לחטב אחר כך זה קל ופשוט (הכוונה לפשטות של התהליך). להתחזק ולעלות מסה לעומת זאת זה עבודה של שנים ולוקח הרבה יותר זמן. לא מדבר על השבועות הראשונים של הbeginner שההמלצות האלה עוד יכולות לעבוד. אחר כך, כשהעסק נהיה מעניין.
גם החיטוב וגם המסה הם תהליכים שלוקחים שנים, אני לא מבין את ההפרדה.
כשאתה משמין יותר אתה גם סובל ממה שציינתי, וגם מאריך את תקופת החיטוב, וגם בסכנה גדולה יותר לאבד את הכוח שהרווחת.
ב. מה זה סט פוינט?
נקודת הנוחות של הגוך שלך. למה זה יכול לגרום? שיהיה לך מאוד קשה לרדת (כמו לי למשל), ושכשתרצה להירות חטוב יחסית, אתה תחווה סטרס מטבולי ותתקשה לשמור על הנקודה הזאת, אם בכלל תצליח.
ג. שנכנס לתוכניות כח צריך להבין שזמן זה פאקטור, אחרת אין טעם לעשות אותם מלכתחילה. להמליץ לעשות SS עם פלוס קלורי של 300 זה לא יעיל במקרה הטוב וגובל אפילו בחוסר אחראיות במקרה הרע. כי אתה אשכרה יכול להיפצע מזה שאתה לא נותן לגוף שלך מספיק אבני בניין כדי להתאושש ממאמץ רציני באמת. ומי שחושב להתקדם בגדול, צריך גם להכניס לגוף בהתאם. חלק מהעובדה שאתה ממש חזק קשור לתהליך שאתה כל כך מצטער עליו. לא יכולת לבנות בסיס כזה ומסת שריר כזו בלי עליה משמעותית במשקל גוף. ועובדה שהיום אתה רחוק משמעותית מהמספרים שהצבת פעם, כי אתה שוקל פחות.
אז לא עושים SS.
אני בעד מלכתחילה להתקדם רק פעמיים בשבוע ולא שלוש.
מאפשר לך גם להסתכן פחות, גם לעבוד על טכניקה יותר, וגם לא להיראות כמו פח זבל. נשמע לי WIN WIN

ה. תגדיר דרסטיים. בשביל להתחזק צריך לעלות במשקל גוף. כמה ולמה אני לא מתיימר לדעת. זה משתנה מכל בנאדם.
התהליך של החקר על הפוטנציאל הגנטי שלך צריך להיעשות בהדרגה. נניח אצלי, כנראה שהפוטנציאל הגנטי הוא למלא באיזור ה100 ק"ג יחסית חטוב (כרגע שוקל 101 על כ16%), ובעבר עליתי עד 122 - מה שהיה מטופש לחלוטין בכל רמה.
אין בעיה להיות במגמת עלייה לאורך שנים רבות, אבל כשהעלייה איטית ונקיה אתה רואה שלא עלית לחינם לאיזורים שלא שייכים לך, ואין סיבה להיות בהם.

אני לא רואה סיבה לעלות יותר מ2 ק"ג משקל גוף בחודש, ובפרט שכמתאמן מתחיל אפשר להתקדם ליניארית ולבנות התקדמות גם על שנה שלמה.

• פותח/ת השרשור

התוכנית הזו זו תוכנית מישראל בודי מהמאמר אז למה לזרוק אותה?
ולמה היא בידיוק לא טובה?
אוליי היא לא מתאימה לכוח זה משהו אחר...

למה שישראל בודי סתם יכתבו שטויות?
המטרה שלהם היא למכור לך תוספי תזונה. אין להם מטרה לספק לך את המידע הטוב ביותר והיעיל ביותר להצלחה שלך. במיוחד שהם נתנו לך כאן רק "מבנה" לתוכנית אימונים. איך תדע מתי להוסיף משקלי עבודה? מתי להוריד? מתי לשנות את התוכנית? הם כתבו מדריך וזרקו לך רשימת מכולת כדי שאחר כך תקנה מהם תוספי תזונה כי הם "בטח מבינים מה הם עושים".

• פותח/ת השרשור
המטרה שלהם היא למכור לך תוספי תזונה. אין להם מטרה לספק לך את המידע הטוב ביותר והיעיל ביותר להצלחה שלך. במיוחד שהם נתנו לך כאן רק "מבנה" לתוכנית אימונים. איך תדע מתי להוסיף משקלי עבודה? מתי להוריד? מתי לשנות את התוכנית? הם כתבו מדריך וזרקו לך רשימת מכולת כדי שאחר כך תקנה מהם תוספי תזונה כי הם "בטח מבינים מה הם עושים".
חח פיתוח גוף זה מורכב מאוד...התחלתי בידיוק תוכנית ממש לא מזמן ומסתבר שהיא לא טובה...
אז מה אתה אומר לעשות לינארית?

חח פיתוח גוף זה מורכב מאוד...התחלתי בידיוק תוכנית ממש לא מזמן ומסתבר שהיא לא טובה...
אז מה אתה אומר לעשות לינארית?
אני לא מכיר אותך ולא סיפקת שום מידע על עצמך בפוסט אז אני לא יכול לזרוק דעה על איזו תוכנית כדאי לך לעשות

• פותח/ת השרשור
אני לא מכיר אותך ולא סיפקת שום מידע על עצמך בפוסט אז אני לא יכול לזרוק דעה על איזו תוכנית כדאי לך לעשות
נתתי מידע מסוים אולי לא שמת לב...
אבל הנה עוד פרטים:
משקל-70
גובה-1.71
בן 15 עוד מעט
סקוואט-75
בנצ-55
דדליפט-95
לחיצת כתפיים-20 כל יד
חטירה בטי באר-75
הכל ל8 חזרות.
עוד משהו?

נתתי מידע מסוים אולי לא שמת לב...
אבל הנה עוד פרטים:
משקל-70
גובה-1.71
בן 15 עוד מעט
סקוואט-75
בנצ-55
דדליפט-95
לחיצת כתפיים-20 כל יד
חטירה בטי באר-75
הכל ל8 חזרות.
עוד משהו?
כן, תעשה SS

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית