עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אה אה..התופעה של גדילה מואצת, שנוצרת (גם אצל מבוגרים) ע"י אימון גופני עקבי ומספיק אינטנסיבי, ולא קשורה לגיל ההתבגרות - פוחתת, או מפסיקה, כאשר האימון מפסיק להיות "מספיק אינטנסיבי".
סבבה, הם פשוט היו צריכים לעלות את הפלוס עם ההתקדמות אבל עדיין לא להתחיל מפלוס של 700-1000 קלוריות.
למה סתם להוסיף שומן לא נחוץ?לאכול על מנת למנוע את התקיעה מלכתחילה
בעזהי"ת
תוך כדי שלא רציתי להיכנס לנקודה הזו, במאמר אודות פריודיזציה בשלב המתאמן המתחיל, היות ויש גבול לכמות הנושאים שאפשר לתת למאמר בודד להתפזר עליהם, בהחלט אחד מהגורמים לחשיבה שהובילה את ההצעה לבלוק נפח במשקלים קלילים כבר מראשית הדרך, הייתה האמירה של האצת המטאבוליזם באמצעותו, בדרך שיש בה למנוע חלק מתופעת הלוואי של עליית יתר במשקל - כפי שמפעם לפעם מיוחסות ל-SS.
האם באמת נכון להגיד שעבודה בנפח גבוה במשקלים קלים תאיץ את המטבוליזם יותר מאשר התקדמות מאד מהירה במשקלי העבודה עם נפח נמוך כמו ב ss?
מה גם שלדעתי שימוש בבלוק נפח כדי להטמיע טכניקה דורש השגחה של מאמן בנושא הטכניקה(עם הרבה נפח במיוחד למתחיל קשה לשמור על טכניקה נכונה לאורך כל אימון כזה-שזוהי המטרה), שכן אם לא הייתה בעיה בהטמעה לא היה צורך באותו בלוק ככה שיש פה בעיה ברעיון הזה. לאותו בלוק יכול להיות גם אפקט שלילי-הטמעה של טכניקה לא נכונה שתיגרר להקדמות הלינארית ותתקע אותה מהר מאוד( 60 קג סקוואט ו5 קילו שומן וכו'). איך מתגברים על הקושי הזה?
בעזהי"ת
אני מסכים לצורך במאמן, ואפילו מארק ריפטו עצמו - כל כמה שהספרים שלו אמורים להקל מעל הצורך במאמן, ברור ומובן מאליו שאם תיקח את פעמיך לויצ'יטה פולס, טקסס, וחמוש במכתב מאת ראש המאפיה המקומית תאלץ את ריפטו לקבל אותך לחדר הכושר שלו, שהוא לא יסתפק ב'לך תקרא את הספר לעזאזל', אלא ישגיח אלא באופן רציף יותר, אפילו בלי מכתב ההמלצה הנ"ל.
אבל היות והמאמר כמובן נכתב מנקודת מבטי כמאמן, הבה נדלג על המשוכה הזו, ונבחן את הדברים מההיבט המספרי שלהם:
נניח שני מתאמנים מתחילים עם סקוואט ודדליפט 60 ק"ג.
הראשון מבצע גרסה כלשהי של SS, כאן בתצורה דדליפט ל-15 חזרות מונמכות עצימות כל אימון שני, בהתקדמות ראשונית בסקוואט של 5 ק"ג מאימון לאימון, ולאחר שבועיים 2.5 ק"ג, ובדדליפט התקדמות ראשונית של 7.5 ק"ג כל אימון שני (ובאימון הדדליפט מונמך העצימות: 5 ק"ג). השני מבצע בלוק נפח, בו ישרך את רגליו ויחשוק את שיניו עד זוב דם כנגד 8 סטים של סקוואט כל אימון, ו-3 סטים של דדליפט, בהתקדמות שבועית של 5 ק"ג. להלן טבלת שולחן העבודה:
צפה בקובץ המצורף 38861
ובשורת הדברים המסכמת:
בשבוע האחרון, מגיע המתאמן הראשון לסקוואט ודדליפט קרובים ל-100 ק"ג, בטונאז' שבועי כולל של כ-6 טון. המתאמן השני לעומתו אמנם מגיע רק לכ-75% ממשקלי העבודה של זה הראשון, אך מבצע אותם בטונאז' שבועי של יותר מ-12 טון. האם כל כך בקלות יאמר שהמטאבוליזם של הראשון ישאיר מאחור את המתאמן השני? נראה לי די ברור לקבוע, ואמנם קביעה בלתי מלומדת - לא כזו שבחנתי אותה בכלים מדעיים ראויים, שלא רק שהשני הוא זה שישאיר מאחור את הראשון, אלא שבכל הנוגע להתקדמות להלן למשקלי עבודה של 120 ק"ג ויותר, הוא נמצא בנקודת קפיצה עדיפה יותר.
ראשית תודה על התגובה המפורטת.
בהנחה והמתאמן מצליח לעשות את בלוק הנפח בטניקה מושלמת- אני מסכים איתך שלאותו בחור יהיה ייתרון עצום על האחר שכן טכניקה טובה יותר אומרת התקדמות טובה הרבה יותר ולדעתי אחת הסיבות שאנשים רבים כושלים בהתקדמות הלינארית. אבל יש פה 2 דברים שאינם מובנים לי:
1. אין לי ניסיון בעבודה בנפח מהסוג הזה. האם מתאמן(אפילו שמדובר במתחיל) יהיה מסוגל להתקדם בצורה הזאת בסקוואט? זה נראה משהו מאד קשה לביצוע אם כי במידה והדבר אפשרי הוא ככל הנראה יידרוש צריכת קלוריות גבוהה ונוסף על עליית המטבוליזם השיטה בהחלט יכולה להכין את הקרקע לכמות הקלוריות שss דורשת. השאלה הנשאלת האם התקדמות כזאת אפשרית במציאות.
2.האם בסוף אותו סבב נפח לא יצטרך המתאמן לבצע איזה שבוע התאוששות? אפילו שמדובר במתאמן מתחיל, עבודה בנפח הזה תצבור אצלו עייפות והמשך ל ss ישירות אחרי בלוק כזה נשמעת לי כמו דרך לשרוף את עצמך מהר בתוכנית(במיוחד לקראת הסוף שכל סשן סקוואט פשוט הורג אותך וכמעט כל חזרה עולה בגריינד).
לי נראה שקביעה של מאמן מנוסה מאד היא לגמרי קביעה של מומחה. אבל יש שני פרמטרים בתוכנית "התחלה בנפח גדול בעצימות מופחתת" (הצעת ר"ת: הבגב"מ) שנראים לי קשים עבור חלק גדול מהאוכלוסיה של "מתחילים גמורים", והם אורך האימון, והמוטיבציה להמשיך עד סוף השלב ההתחלתי בלי שהמתאמן מזהה התקדמות ברורה. האם יש באמת קשיים כאלה?נראה לי די ברור לקבוע, ואמנם קביעה בלתי מלומדת - לא כזו שבחנתי אותה בכלים מדעיים ראויים
לי נראה שקביעה של מאמן מנוסה מאד היא לגמרי קביעה של מומחה. אבל יש שני פרמטרים בתוכנית "התחלה בנפח גדול בעצימות מופחתת" (הצעת ר"ת: הבגב"מ) שנראים לי קשים עבור חלק גדול מהאוכלוסיה של "מתחילים גמורים", והם אורך האימון, והמוטיבציה להמשיך עד סוף השלב ההתחלתי בלי שהמתאמן מזהה התקדמות ברורה. האם יש באמת קשיים כאלה?
אחלה נחמה (עם אזהרה כזו ממך באימון הראשון, אני לא הייתי ישן בלילה לפני האימון השני)...אני נוהג לנחם וגם להזהיר מראש
לא בהכרח צריך לחכות לתקיעה, ייקח זמן עד הגעה לתקיעה ראשונה אם אתה בפלוס 300 בערך. אפשר לעלות את הקלוריות כל X שבועות ב100-200 נגיד, ללא תלות בהתקדמות. בכל מקרה קשה מאוד לעבור מניטרלי לפלוס 700 בבת אחת [כמו שיהיה לך קשה להוריד 700 קלוריות בבת אחת מהניטרלי כשאתה מחטב], לא בטוח גם כמה זה הכרחי בשביל ההתחלה או בריא...מה דעתך לאכול מההתחלה כמו שמישהו במאסה צריך לאכול על מנת למנוע את התקיעה מלכתחילה וכתוצאה מכך את הצורך בהוספת קלוריות! גדול, לא?