עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
רגע חחחיפה שאתה מנסה לעזור, אבל העובדות שלך פשוט חד וחלק לא נכונות!
1. מלח לא גורם להשמנה
נכון שאם תצמצם משמעותית את צריכה המלח שלך אתה תראה מעט "יבש" יותר, אבל בשום צורה אתה לא תראה שמן יותר בגלל מלח
2. מלח לא גורם לך לצרוך יותר סוכר, הוא פשוט עוזר לספיגה שלו ולכן עוזר לתחושת הסיפוק ממנו, לא מעבר
3. מלח ממש לא גורם לבעיות לב וכלי דם, הוא פשוט מחמיר את הבעיה בכמויות גדולות מאוד אצל אנשים שכבר יש להם מחלות לב וכלי דם, או מחלות כליה.
4. זה הכי חשוב, אין שום צורך לצמצם צריכת מלח באדם בריא, והצמצום הזה אפילו יכול להזיק משמעותית
פעם הבאה תבדוק את העובדות האלה לפני שאתה מפרסם המלצות בריאותיות!
ברגע שמישהו מאיים ב"מלח יהרוג אתכם" אני מרגיש צורך עז להגיב חחרגע חחח
תן לו להספיק להגן על עצמו
סך הכל סרטון דעה חסר ביסוס + המלצה לעקוב ביוטיוב
Another Day At The Office
סרטון של דעה אישית?
מה רע בדעה אישית בנושא תזונה?
זה לא שנהוג לצרף רפרנסים. כולה תזונה.
אלא אם קוראים לך לייל.
יפה שאתה מנסה לעזור, אבל העובדות שלך פשוט חד וחלק לא נכונות!
1. מלח לא גורם להשמנה
נכון שאם תצמצם משמעותית את צריכה המלח שלך אתה תראה מעט "יבש" יותר, אבל בשום צורה אתה לא תראה שמן יותר בגלל מלח
2. מלח לא גורם לך לצרוך יותר סוכר, הוא פשוט עוזר לספיגה שלו ולכן עוזר לתחושת הסיפוק ממנו, לא מעבר
3. מלח ממש לא גורם לבעיות לב וכלי דם, הוא פשוט מחמיר את הבעיה בכמויות גדולות מאוד אצל אנשים שכבר יש להם מחלות לב וכלי דם, או מחלות כליה.
4. זה הכי חשוב, אין שום צורך לצמצם צריכת מלח באדם בריא, והצמצום הזה אפילו יכול להזיק משמעותית
לא בהכרח ואף לא תמיד. מילוי יתר, למשל, של מאגרי הגליקוגן, מביא עימו ספיחת נוזלים אגרסיבית בפני עצמה (מזכיר לך שגרם גליקוגן יכול לספוח עד אפילו 3-4 גרם מים). ובנימה אישית (וגם של אנשים שהדרכתי אותם בביצוע העמסה על פי ראות עיני), העליה היא אינדיבידיאלית, וכמות המלח תשפיע רק אם תהיה צריכה רבה מאוד של מלח מראש. הגורם המשפיע הקיים (אחרת זו לא העמסת פחמימות) הוא, כמובן, פחמימה!אם פעם יצא לך לעשות "יום שחיתות" (מה שאומרים cheat day) אני בטוח ששמת לב שביום שלמחרת אתה שוקל 2-3 קילו יותר. ברור שלא העלת 3 קילו תוך יום- אלא אלו הנוזלים שהצטברו בגוף שלך מצריכת מלח מרובה
אני מכיר את שני המאמרים הנלווים שצרפת, ובקצרה, הם אינם מעידים על דבר. מה שנחקר והוסק הוא כי מי שיש לו רצון מלכתחילה לשתיה מתוקה, או שכבר הייתה מונחת לפניו שתיה מתוקה בזמן הארוחה - ישתנה ממנה, כנראה, יותר לאחר צריכה רבה של מזון עם מלח. אז בהנחה ואנו שותים מים, או כל משקה חסר קלוריות, אין שום בעיה בשתיה רבה נוספת בעקבות צריכת המלחצריכת מלח גורמת לנו להיות צמאים יותר. אתה מסכים איתי? אני בטוח שכן. לכן- אחרי ארוחה עשירה במלח הרצון שלנו לשתות יתגבר ובדרך כלל רוב האנשים יתפתו לצרוך משקאות ממותקים שמכילים המון קלוריות.
אתה אמרת השמנה, מילים שלך.1. שים לב שבסרטון אמרתי שצריכת מלח עודפת תגרום לספיחה של נוזלים בגוף- לא שומן באמת ("אנחנו ניראה הרבה יותר מלאים למרות שאין לנו באמת יותר שומן"). מדובר על פנים שנראות יותר מלאות ובטן נפוחה יותר.
אתה בעצמך אומר שצמצום משמעותי (בחברה שצורכים כמויות פסיכיות של מלח כל צמצום הוא משמעותי) יגרום לנו להיראות יבשים יותר. אך מה זה אומר? אולי המצב הטבעי- הוא המצב ה "יבש" שאליו התכוונת?
אם פעם יצא לך לעשות "יום שחיתות" (מה שאומרים cheat day) אני בטוח ששמת לב שביום שלמחרת אתה שוקל 2-3 קילו יותר. ברור שלא העלת 3 קילו תוך יום- אלא אלו הנוזלים שהצטברו בגוף שלך מצריכת מלח מרובה (בדרך כלל הימים האלו מלווים בצריכה של מזונות עשירים מאוד בנתרן) ולכן גם תוך יום יומיים המשקל שלך יחזור למצבו הרגיל.
לכן צריכה עודפת של מלח כן יכולה לגרום לנו להיראות מלאים יותר- וגם באמת לשקול יותר (לפחות לכמה ימים אך עם הצריכה גבוהה מספיק המצב יהיה גם קבוע)
אלה נראים יותר כמו מחקרים פסיכולוגיים, אין פה שום דבר שאומר שמלח יגרום לך להשמין, רשום שאולי הוא כן יגרום לאנשים לשתות יותר משקאות מתוקים וככה להוביל להשמנה, אבל בפני עצמו מלח הוא לא גורם סיכוןעכשיו בקשר להשמנה אמיתית:
צריכת מלח גורמת לנו להיות צמאים יותר. אתה מסכים איתי? אני בטוח שכן. לכן- אחרי ארוחה עשירה במלח הרצון שלנו לשתות יתגבר ובדרך כלל רוב האנשים יתפתו לצרוך משקאות ממותקים שמכילים המון קלוריות.
המאמרים שהשתמשתי בהם:
High salt intake: independent risk factor for obesity? - PubMed - NCBI
מצטט את החלקים החשובים (למרות שאני אשמח שתקרא את כולו)
"The results showed that salt intake as measured by 24-hour urinary sodium was higher in overweight and obese individuals. A 1-g/d increase in salt intake was associated with an increase in the risk of obesity by 28% (odds ratio, 1.28; 95% confidence interval, 1.12-1.45; P=0.0002) in children and 26% (odds ratio, 1.26; 95% confidence interval, 1.16-1.37; P<0.0001) in adults"
Recently, it has been shown that high salt intake is associated with an increased risk of obesity through sugar-sweetened beverage consumption
(קישור למחקר המפורט): High Salt IntakeNovelty and Significance | Hypertension
לכן- צריכת מלח יכולה לגרום להשמנה בכך שפשוט תגרום לנו לצרוך עוד קלוריות.
עוד מחקר מצוין בנושא:
Dietary salt intake, sugar-sweetened beverage consumption, and obesity risk. - PubMed - NCBI
אני אוהב את המחקר הזה במיוחד מכיוון שהוא נעשה על ילדים בגילאים 2-16. זאת אומרת שזה לא משנה בן כמה אתה ומה מצבך הבריאותי, צריכת מלח עודפת תמיד יכולה להשפיע עליך לרעה.
Dietary salt intake predicted total fluid consumption and SSB consumption within consumers of SSBs. Furthermore, SSB consumption was associated with obesity risk. In addition to the known benefits of lowering blood pressure, salt reduction strategies may be useful in childhood obesity prevention efforts.
(SSB=משקאות ממותקים)
הורדת צריכת מלח יכולה לעזור אפילו לילדים עם נטייה להשמנה.
הספיגה של סוכר במעי היא לרוב ע"י סימפורט עם נתרן2. מלח עוזר לספיגה של סוכר? בחיים לא שמעתי דבר כזה וגם לא מצליח למצוא על זה מידע. בכל מקרה לא שמעתי על אדם שיש לו בעיה בספיגת סוכר.
מלח יכול לגרום לנו לצרוך יותר סוכר בכך שנתפתה למשקאות ממותקים ולצריכה של מזונות מתוקים. ראה פיסקה קודמת.
האנשים האלה לא חולים בגלל מלח, הם חולים בגלל החלטות תזונתיות שגויות, אורח חיים סדנטרי, ומעט מאוד עד כלום פעילות גופנית.3.קודם כל רשמת, שמלח רק מחמיר את הבעיה אצל אנשים שכבר סובלים ממחלות? חשבת אולי פעם למה אנשים האלו חולים מלכתחילה?
שמע יש לי כל כך הרבה להרחיב בנושא הזה פשוט תראה את הסרטון הזה שמדבר על ההשפעות השליליות של צריכת מלח על תפקוד העורקים שלנו וכלי הדם שלנו.
לחץ דם כן משפיע על הבריאות, אבל הוא בדרך כלל רק סימן לבעיה גדולה יותר, המנעות ממלח הוא לא מה שיפתור את הבעיה עצמהואל תגיד לי עכשיו שלחץ דם לא באמת משפיע על הבריאות שלנו. או שהוא משפיע רק על מי שחולה כבר? לא, הוא משפיע על כולנו. גם אם אנחנו צעירים ובריאים.
אם הסרטונים האלו לא הספיקו לך אני גם אצרף לך מאמרים... אבל אשמח שתקשיב להם טוב טוב, אני בטוח שדעתך תשתנה.
היפונתרמיה, תכיר:4. צמצום מלח יכול להזיק משמעותית? תראה לי מחקר מדעי שתומך בזה, תראה לי ראייה שמצדיקה את מה שאמרת.
לגביי 1,יפה שאתה מנסה לעזור, אבל העובדות שלך פשוט חד וחלק לא נכונות!
1. מלח לא גורם להשמנה
הרבה מלח לאורך כל היום אולי יגרום לך לנפיחות קלה מאוד, אבל לא מעבר, לא משהו משנה מראהלגביי 1,
נכון שמלח לא גורם לך להיראות שמן, אבל אתה כן נראה יותר גדול (ולא בהכרח תמיד במובן הטוב של המילה) ונוזלי בגלל ספיחת הנוזלים, ואת זה אומר אחד שהיה אוכל המון מלח ונתרן ובכללי יש לי נטייה לספוח נוזלים ופה אני מכניס שאלה לגביי 4, אני אישית לפני כמה חודשים צמצמתי את צריכת המלח שלי נטו בגלל העובדה שהתחלתי לספוח נוזלים כמו ספוג, ואני חייב - לשאול מה רע בזה ? למה לאדם בריא אין צורך לצמצם את צריכת המלח שלו ?
זה די אינדיבידואלי לא ? אני יכול להעיד על עצמי שעד אשר הורדתי את כמות המלח לכמות נורמלית (הייתי מכין אורז / פסטה עם כפית של מלח, היום עם חצי כפית ואולי פחות וזו רק דוגמא), נראתי נוזלי מאוד, נפיחות הייתה, חשבתי שהסיבה היא שהייתי אוכל המון פחמימות, אז כשהייתי הולך לישון היה נפיחות בבטן ובבוקר הכל היה נעלם, אבל טוב לדעת שאולי מלח זה עוד סיבה לכךהרבה מלח לאורך כל היום אולי יגרום לך לנפיחות קלה מאוד, אבל לא מעבר, לא משהו משנה מראה
ואם אתה אוכל הרבה מאוד מלח זה לא מזיק בכלל לצמצם לכמויות נורמליות, אבל לנסות להימנע באובססיביות ממלח כמו שהרבה גורואים ממליצים, יכול להוביל להיפונתרמיה, כנראה לא אחת קשה, אבל כן כזאת שתפגע בתפקוד היום יומי שלך
נפיחות בבטן רוב הסיכויים זה הפחמימות, משהו שעד הבוקר מתעכל ומקבל צורה שונה, מלח כנראה זה לא הסיבהזה די אינדיבידואלי לא ? אני יכול להעיד על עצמי שעד אשר הורדתי את כמות המלח לכמות נורמלית (הייתי מכין אורז / פסטה עם כפית של מלח, היום עם חצי כפית ואולי פחות וזו רק דוגמא), נראתי נוזלי מאוד, נפיחות הייתה, חשבתי שהסיבה היא שהייתי אוכל המון פחמימות, אז כשהייתי הולך לישון היה נפיחות בבטן ובבוקר הכל היה נעלם, אבל טוב לדעת שאולי מלח זה עוד סיבה לכך
זהו, שמלח תורם קלות מאוד ללחץ דם אם בכלל, אבל הוא לא תורם להתפתחות שום מחלה שמקושרת ללחץ דם, כי לחץ דם גבוה הוא סימפטום של מחלהאני טוען שמלח עלול לגרום לבעיות בריאות בכך שהוא תורם להעלאת לחץ הדם ואתם מסיקים שאני אומר שרק מלח גורם ללחץ דם
מלח לא גורם להשמנהאני טוען שמלח עלול לגרום להשמנה ואתם מסיקים שאני אומר שעובדתית מלח גורם להשמנה
פה אני מסכים איתךאני מייעץ להפחית בצריכת מלח ע"י הורדה של מזונות מעובדים מהתפריט
פה כבר לא, מה הכפית או 2 מלח ביום ישנו בחיים של בנאדם?וע"י שימוש מופחת במלח שולחן
אף אחד פה לא אמר לדחוף מלח, כן אומרים שאין צורך להיזהר ספציפית ממלחואתם טוענים שאנשים יכולים לסבול מהיפונתרמיה מזה? אתה רציני או מסתלבט? לא אמרתי להתנזר, אפילו הדגשתי לא להתנזר, אלא להפחית כמה שפחות.
באמת חשוב מאוד להמליץ לנער מתבגר שלא יישכח לאכול את שקית הצי'פס היומית שלו על מנת למנוע היפונתרמיה.
באמת האנשים האלה צורכים נטו יותר מדי מלח, או יותר מדי מתזונה לא מאוזנת?95% מהאנשים שאני מכיר צורכים הרבה יותר מדי מלח ולכולם יועיל להפחית בצריכה שלו וזה מה שהמלצתי בסרטון.
כשאתה טועה, זו הדרך "לנצח"?אתם בחרתם לקחת כל דבר שאמרתי ולנתח אותו בזכוכית מגדלת כדי למצוא אותי טועה.
כשאתה טועה, זו הדרך "לנצח"?
קבל באהבה את הביקורת, כי היא באמת במקום - מתוך מקצועיות נטו, ולא כדי להוצייא אותך טועה. אתה במאת טועה אז אל תכעס
כדאי שתבין משהו חשוב בקשר לביקורת בכלל והפורום בפרט.לא מסכים עם הביקורת.. אבל תודה רבה לכולם על הזמן שלכם.