הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון יוריקן בלטלס 995@100 (410 דד)

מצב
השרשור נעול
בעזהי"ת

אבל זהו. שדברי לא באו לדון בחשיבות של ההישגים, אלא כהערת אגב בדבר זאת שאכן כדברי הסרקזם המעט נסתר של mars, בפועל לא נמצאת היום תמונה של בדיקות אפקטיביות - אם מחוסר מערך לביצוע בדיקות פתע אמיתיות, ואם מחוסר יכולת למערך כזה לפעול במדינות דוגמת אירן. אתה הוא שמכאן לקחת את זה לדיון על מהותם של ההישגים.

ובנוגע לרמה האישית שלי, אליה הגעת בסוף דבריך. אני פוגש ברוב המקרים את שוויון הנפש בנוגע לפרמקולוגיה ונזקיה משום מה ודווקא בקרב אלה שבאופן אישי בחרו בה. הבחירה שלהם כל כך מובנית מאליה ואבסולוטית בעיני עצמם, עד שכבר אין בצידה מקום לנער חזק מאוד בגיל 17 או בחור חזק מאוד בגיל 22, הנמצאים תחת הכורח לבחור בין 'לעולם לא להתחרות' ובין 'אנדרול + הלוטסטין + צ'ק דרופס'.

מכיר רק את החטיף

, עד שכבר אין לידה מקום לנער חזק מאוד בגיל 17 או בחור חזק מאוד בגיל 22
הבחירה בידיים שלהם בלבד

אנדרול + הלוטסטין + צ'ק דרופס'
סטאק מפחיד

בנימה זאת אברך אותך בברכת לילה טוב ידידי

בעזהי"ת

סטאק מפחיד

וזהו.
מילא בספורט מקצועני, הבן אדם מתחרה עד גיל X, עושה מספיק כסף לביתו ותהילה לדפי ההיסטוריה, ויכול לפרוש.
מה עושה בחור בן 26 שלצורך עיסוק בספורט חובבני כבר שנתיים נמצא בבלאסט אנד קרוז המשלב בתוכו 'סטאקים מפחידים' כאלה? ימשיך ככה עד גיל 45, שנה אחרי שנה עד לדיאליזה, או יכניס את עצמו מנטלית בגיל 30 לבית אבות, תחת הבנה שחלון ההזדמנויות שלו להרעיל את עצמו כבר נוצל עד תום, ומכאן והלאה משקלי העבודה שלו הולכים להיות צל של עצמם? המובן מאליו שלך, מאוד לא מובן מאליו.

מה עושה בחור בן 26 שלצורך עיסוק בספורט חובבני כבר שנתיים נמצא בבלאסט אנד קרוז המשלב בתוכו 'סטאקים מפחידים' כאלה? ימשיך ככה עד גיל 45, שנה אחרי שנה עד לדיאליזה, או יכניס את עצמו מנטלית בגיל 30 לבית אבות, תחת הבנה שחלון ההזדמנויות שלו להרעיל את עצמו כבר נוצל עד תום, ומכאן והלאה משקלי העבודה שלו הולכים להיות צל של עצמם? המובן מאליו שלך, מאוד לא מובן מאליו.
דווקא אם אני לא טועה, בפיתוח גוף ומקצועות כוח מגיעים לפיק דווקא בעשור הרביעי לחיים.
מעבר לזה, מחזור החיים ממילא לא מאפשר ביצועים מיטביים בעשור החמישי, אז מה זה משנה אם מדובר במשקל x כטבעי או x +100 כלא טבעי?
הפגיעה הבריאותית אמנם קצת קיצונית, אבל מי מאיתנו לא מקריב את עצמו על המזבחות שהוא בחר/בוחר/יבחר. אדם ממוצע כיום צורך אלכוהול סמים ומזון באופן שלא מיטיב איתו משום שהוא נהנה. מה עדיף בחיים בריאות ושעמום או הנאה ופחות בריאות? כל אחד בוחר לעצמו. כמובן שהתשובה תלויה אך ורק בנשאל.
מלבד זאת אני סמוך ובטוח שאפשר לעשות דרך פחות פוגעת בשביל להגיע להישגים אם אתה עובד באופן מושכל. סתם דוגמה, לא שמעתי מעולם שדני קגנוביצ הגיע למיון או קרס בתחרות, ולעומתו יש בילדרים ירושלמים שמתחרים בעד 80 והם עקרים ובני בית בחדרי המיון השונים.

מה זה היצ'ינג בניתוק? יש לך סרטון לאחד כזה?
היצ'ינג בניתוק אומר שהמוט "רועד"(יורד קצת בפועל) באזור של הניתוק ולא כמו שלרוב קורה בנעילה(לרוב השופטי צד שצופים בפרופיל של המוט יותר מחמירים מהמרכזי, נראה שהמוט "נתקע" וזז לכיוון הגוף ולא כלפי מעלה)

בכללי סרטונים של מתחרי ipf לא "מפורסמים" זה דבר נדיר, יש פה ושם סרטונים של תחרויות שלמות, בכל תחרות יש כמה שנפסלים ככה ולא מבינים מה קרה, אם יש לך כח לצפות בתחרות יש ביוטיוב.

אין עוד פסילות כאלה באף תחרות שאני מכיר(למרות שאמורות להיות)

נערך לאחרונה:
אוקיי,למה זה אמור להיות עניין שלי/שלך?
כמו שציינתי,מי שנכנס לחומרים (מקצועי וחובבני),יודע היטב ההשלכות

בעזהי"ת

דווקא אם אני לא טועה, בפיתוח גוף ומקצועות כוח מגיעים לפיק דווקא בעשור הרביעי לחיים.
מעבר לזה, מחזור החיים ממילא לא מאפשר ביצועים מיטביים בעשור החמישי, אז מה זה משנה אם מדובר במשקל x כטבעי או x +100 כלא טבעי?
הפגיעה הבריאותית אמנם קצת קיצונית, אבל מי מאיתנו לא מקריב את עצמו על המזבחות שהוא בחר/בוחר/יבחר. אדם ממוצע כיום צורך אלכוהול סמים ומזון באופן שלא מיטיב איתו משום שהוא נהנה. מה עדיף בחיים בריאות ושעמום או הנאה ופחות בריאות? כל אחד בוחר לעצמו. כמובן שהתשובה תלויה אך ורק בנשאל.
מלבד זאת אני סמוך ובטוח שאפשר לעשות דרך פחות פוגעת בשביל להגיע להישגים אם אתה עובד באופן מושכל. סתם דוגמה, לא שמעתי מעולם שדני קגנוביצ הגיע למיון או קרס בתחרות, ולעומתו יש בילדרים ירושלמים שמתחרים בעד 80 והם עקרים ובני בית בחדרי המיון השונים.

כשאני מתבונן על אמן לחימה כמו גוזו שיאודה, מומחה תנועה שהציג יכולת תנועה מדהימה ומעוררת השראה, הרחק הלאה מגיל ששים, אמירתך מקבלת צביון משונה למדי. מחד גיסא אתה מכיר בכך שהפגיעה הבריאותית קיצונית למדי, אנדי בולטון והדיאליזה, ומנגד שומט את השטיח מתחת הלגיטימציה לומר בקול רם שדווקא יש דרך חיים אחרת, כזו שעדיין מביאה אותך להישגים מרשימים ביותר, כזו שבהחלט מביאה אותך לריגושים רבים ופסגות רבות, ואינה דורשת שום הקרבה עצמית הרסנית על מזבח קורבנות אדם.

ותוך כדי זאת, מיעטת להתייחס נקודתית לדוגמה שהצגתי: בחור בן 26 שכבר שנתיים נמצא כל השנה על מינון נמוך, וכמה פעמים בשנה נכנס למחזור חומרים קיצוני ביותר, וזאת בשביל פאקן ספורט חובבני. האם אתה רואה אפשרות שהוא כך ימשיך עד 'שיא כוחו' בגיל 45, יותר מעשרים שנה של הרעלה עצמית שיטתית, או מנגד מציע לו להפסיק עוד שנתיים שלשה - ואו אז לקיים את נבואתו של ביל סטאר אודות הקריסה המנטלית שמגיעה בעקבות הפסקת השימוש בפרמקולוגיה?

גוזו שיאודה, מייסד היושינקאן אייקידו. טעימה קלילה:

אוקיי,למה זה אמור להיות עניין שלי/שלך?
כמו שציינתי,מי שנכנס לחומרים (מקצועי וחובבני),יודע היטב ההשלכות

היות והאבולוציה הטבעית של אותו נער בגיל 17 ואותו בחור בגיל 22, אם במקום 'לא להתחרות' יבחרו ב'בא ניישר קו עם הפרמקולוגיה' היא הבן 26 שכבר צבר וותק על פרמקולוגיה קיצונית, ועכשיו נמצא במלכוד של או להמשיך עם זה לכל אורך חיים הנראים לעין, או להפסיק ולסגת שנות אור לאחור ביכולת, והיות כמאמן - עיניהם של שני אלה נשואות אלי ואל דעתי, אז מן הסתם זה לחלוטין ענייני, ודעתי בנושא מגובשת לחלוטין מתוך נסיון חיים ואחריות.

אז מן הסתם זה לחלוטין ענייני,
לעשות 'נו נו נו' לכל מי שמשתמש כמו מפגר זה לא תפקידך (למתאמנים שלך אולי)
מסקרנות,בהנחה שיגיע אלייך מתאמן מופגז (רמה מעל מוזרק),שלמרות המלצותייך והפצרותיך עדיין ממשיך להשתמש ולא בצורה חכמה במיוחד,מה אז תעשה?

ודעתי בנושא מגובשת לחלוטין מתוך נסיון חיים ואחריות
פה איבדתי אותך...לא אמרת שאתה טבעי?

ברוב המקרים שצעירים מתחילים חומרים ובסטאקים הזויים,כמעט תמיד עומד מאחורי זה דביל/דילר/בילדר מקומי/כל התשובות נכונות
שדוחף אותם לכאלה דברים.כי רוב הילדים שרואים מפלצת אדם כמו הבילדר השכונתי (לצורך העיניין),ישר ירצו להיות כמוהו לא משנה במה זה כרוך.
לי אישית חורה לפעמים לשמוע על כאלה מקרים,אבל זה לא בשליטתי ובטח שלא ענייני.

בעזהי"ת

לעשות 'נו נו נו' לכל מי שמשתמש כמו מפגר זה לא תפקידך (למתאמנים שלך אולי)
מסקרנות,בהנחה שיגיע אלייך מתאמן מופגז (רמה מעל מוזרק),שלמרות המלצותייך והפצרותיך עדיין ממשיך להשתמש ולא בצורה חכמה במיוחד,מה אז תעשה?

פה איבדתי אותך...לא אמרת שאתה טבעי?

ברוב המקרים שצעירים מתחילים חומרים ובסטאקים הזויים,כמעט תמיד עומד מאחורי זה דביל/דילר/בילדר מקומי/כל התשובות נכונות
שדוחף אותם לכאלה דברים.כי רוב הילדים שרואים מפלצת אדם כמו הבילדר השכונתי (לצורך העיניין),ישר ירצו להיות כמוהו לא משנה במה זה כרוך.

א. למעט מקרה יחיד ובודד, שנמצא מסיבות ברורות מאוד, אני לא רואה עניין או רצון לעבוד עם מישהו שלוקח. נוגד את השקפת העולם שלי, ולמען האמת גם די משעמם: תכניות האימון שאני בונה נמצאות ברמת מורכבות גבוהה מאוד, דווקא בהיותן מיועדות להתמודד עם מי שלא מקצר תהליכים.

לשאלתך הישירה, מעולם מעבר לקריאטין וקומפלקס B, לא נטלתי מאומה. אה, גם ויטמין C, ואני מכין פעם בשבוע חילבה.
נסיון החיים הוא, לדעת שיש מחרתיים. לדעת לאיפה הדברים הולכים עוד עשור שנים מעכשיו. בגיל שחבר'ה כאן בקושי עוברים מחטיבת הביניים לתיכון, כבר הסתובבתי יחף ברחובות ירושלים, מעשן 3 חפיסות נובלס ביום, וכבר כבר אחרי יותר משנתיים עם קצין מבחן. ומאז חלפו יותר מעשרים שנה, ודברים הרבה ראיתי, ואנשים הרבה.
אז כן, נסיון חיים ואחריות. לתת למישהו את העצה הטובה ביותר בשבילו, ולא רק את ה'כאן ועכשיו', אלא את מיטב החכמה שקניתי, גם לגבי האחר כך.

ובנוגע לאשר כתבת על הבילדר השכונתי, לא ידעתי לכתוב אלא את אשר אני נחשף אליו אישית - הן בעולם פיתוח הגוף התחרותי בישראל, והן בעולם הפאוורליפטינג הישראלי. ממש לא רמה של דילר שכונתי. וכמו שכבר כתבתי לעיל: נניח מתחרה א נמצא על סייקל פשוט של טסט, ומנצח בתחרות. בתחרות לאחריה מתחרה ב חפץ להחזיר מלחמה שערה, ולכן לא רק נמצא עם טסט, אלא מוסיף אייס טרן. ואז א, עובר לבלאסט אנד קרוז - כי סייקלים מרסקים אותך בהיבט התחרותי, כל פעם שאתה מסיים אותם. ואז ב, מצידו גם מוסיף אנדרול, כי בטח. ואז א. ואז ב. ואז א. ואז ב. מסלול פשוט של תורת המשחקים, יש לומר.

בעזהי"ת

שמע,אין לך מושג על מה אתה מדבר בכלל...

על מי אני באמת מדבר? כי אני נזהר מאוד בדברי להביע דעה כלפי הנושא, ולמרות שמה לעשות דעתי לא קלה לעיכול, ומעולם לא הזכרתי ספציפית אף אחד.

ובכל זאת אגיב: כשאני מדבר עם בחור שנכנס זה עתה למפתן חדר הכושר, ומודיע לו שאם הוא יעשה בדיוק בדיוק את אשר אבקש ממנו, הן באימונים והן בתזונה והן בשינה, ואם הוא יגייס כוח רצון מברזל, הרי שהוא יוכל להרים בחלוף תקופה לא קצרה אבל גם לא ארוכה מידי, סקוואט ודדליפט של 220 ואפילו 250, אני יכול לעשות לעצמי חיים הרבה יותר פשוטים בכל הנוגע להשגת המטרה הזו, אם אייעץ לו להתחיל לאחר שנה עם פרמקולוגיה. לא אצטרך שום אבחנות בין back off volume מול back off intensity, מהו כל אחד ומה התפקיד הספציפי שלו, לא אצטרך לנבור אחרי כל תכנית אימון שנמצאת תחת השמים בנסיון לראות מה אני יכול לסגל ממנה (נניח: האם שיטת העבודה המבודדת של לואי סימונס כהשלמה לעבודת המקסימום והדיינמיק אפורט שלו, אמורה לעניין אותי, כאחד שבנה את עצמו על פי סטפן קורטה?). אז קאפיש קיצור תהליכים?

לא הייתי מתייחס לשום שיא של אד קואן כ ״IPF APPROVED״ מכיוון שקיבל באן לכל החיים. אין לי שום אשליות לגבי השימוש שלו בתקופה ההיא.

לגבי יורי בלקין, כמו רוב הרוסים, החל את דרכו בIPF.

לגבי עומק, קל לדבר על סרטון עם זוית מוזרה, כל עוד אין זוית מהצד, הדיון עקר.

לגבי חומרים, דווקא הרוסים משיחה בסמינר והתרשמות אישית - לוקחים משמעותית פחות מהאמריקאים לדוגמא. זו כמובן דעה סובייקטיבית שמבוססת על מה שהם הצהירו באותו סמינר. שימו לב שבלקין נראה כמו חצי ממי שבקטגוריה שלו, וככה עוד לא מעט רוסים.

אין לי שום אשליות לגבי השימוש שלו בתקופה ההיא.
כמו גם לגבי השימוש של לא מעט (בלשון המעטה) אחרים ב IPF.
לא הייתי מתייחס לשום שיא של אד קואן כ ״IPF APPROVED״ מכיוון שקיבל באן לכל החיים
מה לגבי אלה שלא קיבלו באן? מה ההבדל בין השימוש של קואן לשימוש של ריי ריי או סאמנר? או שאתה חושב שמישהו יכול להיות באיזור של חצי טון סקוואט בלי שימוש סופר מאסיבי?

בעזהי"ת

מה לגבי אלה שלא קיבלו באן? מה ההבדל בין השימוש של קואן לשימוש של ריי ריי או סאמנר? או שאתה חושב שמישהו יכול להיות באיזור של חצי טון סקוואט בלי שימוש סופר מאסיבי?

ובמילים אחרות: הפלא ופלא שמעבר להבדלים הנגזרים משיפוט מחמיר יותר, אין הבדל ממשי בין הטופ של ה-IPF, לכאורה דראג פרי, ובין נניח הטופ המושמץ של ה-GPA. הנסיון של ה-IPF להציג חזות כאילו הבדיקות שלהם בזמן התחרות משנות משהו, הינו קמאי ומגוחך, ובמיוחד לנוכח החרם שהם גוזרים כיום על אד קואן 'כי הוא שוב ושוב נתפס חיובי בבדיקות'.

@TheTzadik שכבר עולה הנושא של פרמקולוגיה והאיגודים, משהו שלא מובן לי...

איך זה שלמתחרים תחת אותה "קטגוריית משקל" יש בכלל סיכוי למתחרה הטבעי על פני המתחרה הלא טבעי, בשעה שהמספרים שכתבת יכולים להגיע להפרש של 100Kg לסקוואט.

הרי זה ממש כבר אבוד מראש. אם כן, מה ההגיון להתחרות, כאשר אין הפרדה בקטגוריות זולת משקל גוף (אין קטגורייה של מתאמן טבעי וכו).

הפוסטים האלה כבר כל כך מיצו את עצמם שכבר באמת נראה שדברים נכתבים פה משעמום.
אליהו עם כל הכבוד אני חושב שכל עוד לא היית על חומר תקופה ממושכת אין לך מושג כל מה אתה מדבר.
אתה לא מכיר באמת את ההשלכות של החומרים, אתה לא באמת יודע כמה דברים מעבר לספורט אנשים מצליחים להשיג מחומרים.
וכמו שאמרת בעצמך-אתה מאמן אחד שקיבל דקירה או שתיים בחיים.
אז הוא לא הורס לעצמו את הבריאות בשביל ספורט חובבני? לגביו אתה ישן בשקט בלילה ?
אם אתה כל כך דואג לנוער היקר של עם ישראל ולבריאותו, קח ממנו את האלכוהול, את הפלאפון ותרחיק אותו מרכבים, מפעלים וגאנק פוד. הנזקים מהרשימה שציינתי חמורים יותר מ"פרמקולוגיה".

ולדעתי ספורט זה ספורט גם אם הוא חובבני בעיניך.
ומי שרואה עצמו ספורטאי - משקיע את החיים שלו גם אם אין בזה כסף או תהילה .

אני אלך על הכי פשוט.
מספיק הביטחון העצמי שאדם מקבל מהמראה החדש שלו.
אני מכיר המון אנשים אישית שגם מתאמנים במכון שלי שמזריקים אך ורק למטרת אסתטיקה.
לא מתחרים בשום ענף וזה גם לא מעניין אותם.
מבחינתם להתחיל סייקל חיטוב במאי יוני ולהגיע לקיץ חטובים זו מטרת על. מי אני שאגיד שזה מיותר?

אני בכלל לא מבין איפה המקום לדיון בדבר סובייקטיבי שלא ניתן להגדיר או לכמת. לייף סטייל אל מול "בריאות" זה לכל היותר שאלה פילוסופית/אישית.

• פותח/ת השרשור
בלי קשר לדיון על החומרים

Instagram post by Ed Coan Powerlifter • Apr 26, 2017 at 1:37am UTC

נ.ב.
קואן לא עשה את הדד ב"סטיף בר" שאנחנו מכירים כיום (אלייקו פאוורבר, המוט הדומה של רוג וכו').
סתם על מוט ששימש גם לסקוואט ובנץ'.

נ.ב. 2
קואן לא עשה את הדד בפלטות מכויילות וגם לא על פלטות דקות (כמו בלקין).
ההגדרה של PLwatch לשיאי עולם היא שרירותית ומתבססת על האשכים של מי יותר לחים מליקוקים. (הם "פסלו" לבחור מווסטסייד שמשך 915 רואו את השיא האמריקאי בגלל שלבש מתחת לסינגלט תחתוני אנדר ארמור, ו"פסלו" לבחורה שנתנה 700 סקוואט עם רצועות שהתחרתה בspf כי הפלטות היו בפאונדים.)

נ.ב. 3
ה"יתרון" הכי גדול של בלקין הוא כנראה אורך המוט, אבל לאור העובדה שקואן 1.66~ ככל הנראה זה מתבטא רק בטיפה יותר גמישות (פלטות רחוקות יותר).

נ.ב. 4
ה"היטצ'ינג בניתוק" זה בגלל הגמישות של המוט, באיי פי חרא המוט לא גמיש לכן מאוד קשה להגיע למצב הזה בכלל, בפדרציות נורמליות לא מזיינים מתחרים על שטויות כאלה.

נ.ב. 5
לפי האשכול לעשות 100 קילו ל-2 חזרות במהירות כפולה מ-200 לחזרה זה "יותר חזק",
ולגמישות והטכניקה המושלמת של בלקין אין משמעות כי זה "מנופים מגוחכים" (לא הייתי מגדיר את המנופים שלו אפילו כיוצאי דופן, טובים+).

נ.ב. 5
כשזה נוגע לדדליפט בעד 100,
בלקין > קואן
יורי > אד
יוריקן בלטלס > אדוארדו כהן
קואן היה שנות אור בזמנו, ודומיננטי.
כמו שמריוס בשיא לא היה ממוקם בטופ 5 בwsm של היום, קואן בשיא היום לא היה סוס אחושילינג כמו אז.

נ.ב. 6
לא שמתם לא שיש פעמיים נ.ב. 5

נ.ב. 7
בדקתם שיש פעמיים נ.ב. 5

חג שמח וצום קל!

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית