נק' מוניטין:
18,720
- 5,678
- 4,021
- מכון חלודה
האגדה מספרת שהוא רצה ללעוס מסטיק או לשבור את השיא בן ה-26 שנים של אד קואן בגיל 26 שנים.
ונגמר לו המסטיק 🕴
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
בסופו של יום הטבע האנושי הוא חזירי ותמיד ירצה ויעשה הכל כדי להיות חזק יותר, מהיר יותר, עם קפיצה גבוהה יותר או שחיה מהירה יותר וכו'. זה חלק מהאינסטיקנטים האבולוציוניים שלנו.
היום (ו אף 70 שנה קודם לכן) עושים את זה עם פרמקולוגיה, אבל מה יהיה בעוד 15-20 שנה? לא הזוי לחשוב שיתחילו להנדס גנטית ספורטאים, להתעסק עם רובוטיקה (קטע, זה כבר קרה באולימפיאדה עם חליפות השחיה, ב-2008 אם אני זוכר נכון) או כל שיט טכנולוגי אחר שרואים בסרטי מדע בדיוני ונראים היום הכי תלושים מהמציאות על מנת לשפר ביצועים. השאלה היא איפה עובר הגבול? האם באמת בשביל זה התכנסנו? האם זה מהות הספורט בשבילנו? לייצר את הפריק שואו הכי גדול, לתת את ההצגה הכי טובה להמון שלא יודע שובע של ריגוש, לייצר עוד שיאים שיביאו עוד רייטינג, עוד מסחור, עוד הכנסה, עוד מיתוג, עוד פלסטיקה? או שמא להנגיש את זה לחבר'ה החלשים בחברה, שאין להם כסף להשקיע בכל הדברים האלה, האנשים הפשוטים שמשחקים כדורגל עם סמרטוטים ברחובות ברזיל עם תקווה להיות פלה או רונאלדיניו יום אחד. או כדורסל בשכונות עוני אפלות של דטרויט בתקווה להיות ג'ורדן או בראיינט. או מתאמנים באיזה חדר כושר מסכן באיזה מתנס מעפן בין סימטאות אפלות של שכונות מצוקה בתקווה להיות אד קואן יום אחד, או רוני קולמן. אם זו המטרה, זה בטח לא עובר דרך השביל בו עובר הספורט היום. זה דוגמה רעה לדור הצעיר. אבל הקטע הוא שהספורט נמצא היום בנקודת השיא בהיסטוריה מבחינת צריכה, רייטינג וכסף. אז כנראה שההמון אוהב אותם מוזרקים. כי הוא לא מפסיק לצרוך את זה ולמלא אולמות\מגרשי כדורגל\סל או ווטאבר. ההכנסות בשיא. אז כנראה שהוא ימשיך לקבל אותם כך. בשילוב של עוד כמה דברים בעתיד. למורת רוחם של חבר'ה כמוני וכמו אליהו, שמעדיפים את זה כמה יותר פשוט ואותנטי.
כמה מילים על ציוד -
מעולם לא ניסיתי להתאמן עם ציוד. אבל מצפייה בהרבה חברים שכן, האימונים הרבה יותר קשים ומסובכים. אם חולצה מוסיפה לך 100 קילו לבנץ׳, האימונים להגיע למשקל הזה יהיו הרבה יותר קשים, מסובכים, תובעניים ויקחו המון זמן.
לגבי חומרים ו/או ספורטאים ברמה גבוהה-
התחזוקה אכן הרבה יותר תובענית. חברה שלי מעסה הרבה מוזרקים ברמות גבוהות, והתדירות ועצימות הטיפולים שהם צריכים היא הרבה יותר גבוהה. בנוסף יש עוד הרבה מישורים אחרים של תחזוקה שאצל מוזרקים הרבה יותר קשה לעמוד בהם.
אתה צריך את זה בדיוק כמו שהאדם הרגיל צריך את זה , לא יותר ולא פחות.
מוזרקים מתאוששים יותר מהר אבל מתאמנים בעצימות גבוהה יותר .
שזה שווה לעצימות שמופעלת על אדם רגיל שמתאמן כבד.
אמן לחימה כמו גוזו שיאודה,
הכי לא מסכים איתך, באופן נדיר:מה שבאמת מפריע לי כאן, שהעלו שיא מטורף שנשבר אחרי 26 שנה (הגיל של בלקין) וכל מה שיש להגיד על זה ״חומרים״.
1. ספורט הוא לא שוויוני, ל״עשירים״ יהיה יותר קל. נקודה. אני הולך לעיסוי וכירופרקט כל שבועיים ואתה לא, אז אתה מופלה לרעה כי אנחנו מתחרים ביחד. מישהו אחר יכול להרשות לעצמו לא לעבוד, ואתה עובד בבניין 60 שעות בשבוע, אז אתה מופלה לרעה. זה התבכיינות. זה ספורט. זה פריק שואו. אנשים בטופ לא יושבים במשרד כל היום ובערב יוצאים להתאמן (להוציא פאוורליפטינג למרבה הצער) ספורטאים אולימפיים אלו אנשים שדחפו להם מגיל מאוד צעיר את הספורט עד שהקיאו אותו. זה מה שצריך לעשות בשביל זה. אני רואה ליד המכון שלי יש קבוצת ג׳ימנסטיקס עם ילדים בני 6 שמבצעים דברים מדהימים. לי אין שום סיכוי בספורט שלהם נטו בגלל הגיל שלי, אני מופלה לרעה!
2. איפה שאני גר יש IPF והם מאד פופולריים, הסיבה היחידה שמעולם לא רציתי להתחרות שם - אני לא מאמין שהמנצחים טבעיים. זה האיגוד עם הבדיקות הכי מקפידות שיש, ואני לא רואה שום איגוד אחר שמתקרב אליו, לא יהיה איגוד יותר קרוב לאולימפי מIPF. וגם שם יש מוזרקים, אז כל הטבעי/מוזרק הוגן/רמאות - הולך לפח.
3. אליהו - אני אוהב ומעריך אותך, אבל בתור מנהל הפורום הוא צריך להיות נגיש וידידותי לכולם, ניגוח מוזרקים באופן תדיר יבריח חבר׳ה איכותיים. לשיקולך. אני לא חושב שצריך להסתיר שום מידע (חוץ משמות של אנשים שכאן בפורום / קהילה) אבל לא בדיון על שיא של יורי בלקין. זה פשוט לא קשור.
4. הספורט הארץ עדיין בחיתולים, רוב המנצחים בתחרויות טבעיים (לדעתי). תהנו מזה.
מה שבאמת מפריע לי כאן, שהעלו שיא מטורף שנשבר אחרי 26 שנה (הגיל של בלקין) וכל מה שיש להגיד על זה ״חומרים״.
3. אליהו - אני אוהב ומעריך אותך, אבל בתור מנהל הפורום הוא צריך להיות נגיש וידידותי לכולם, ניגוח מוזרקים באופן תדיר יבריח חבר׳ה איכותיים. לשיקולך. אני לא חושב שצריך להסתיר שום מידע (חוץ משמות של אנשים שכאן בפורום / קהילה) אבל לא בדיון על שיא של יורי בלקין. זה פשוט לא קשור.
ההבדל בין חליפה רובוטית לפרמקולוגיה היא מידת ההשקעה/המאמץ של הספורטאי. אין לי מושג מה זה חליפה רובוטית אז אני אקח כדוגמה רצועות ברכיים או חולצת בנץ', עזרים אלו פשוט מוסיפים משקל על המוט, זה כל מה שהם עושים. אם היית עושה X ק"ג סקוואט ללא רצועות, אין בעיה, פשוט מאוד קשור לך רצועות וברכות היום אתה עושה 1.5X ק"ג (סתם זורק מספרים).
פרמקולוגיה שונה מכך, אתה לא מזריק טיפה טסט ולוקח כדור או שניים ולמחורת הופך לריי ווילאמס, משתמשי הפרמקולוגיה משקיעים המון עבודה ומאמץ (אפילו יותר מטבעיים).
אתה שואל איפה זה עובר אתה גבול? לדעתי - כל עזר שלא דורש עבודה/מאמץ מהספורטאי ופשוט משפר את הישיגיו הורס את הספורט. הידע שלי בפרמקולוגיה אפסי אבל מהמעט שאני יודע ומקריאה פה בפורום משתמשי הפרמקולוגיה משקיעים פי כמה יותר מאנשים טבעיים ולא פשוט הופכים לס1סים. זה, לדעתי, ראוי להערכה, לעומת אדם שלא מצליח לקום מכיסא או ללכת אבל יכול עכשיו להסקוויט 50 קילו יותר.
האמירה היא קשה יותר. שקיים שם מרכיב של אחיזת עיניים. ואין לי דרך אחרת להבין את הסרטון הבא, בו הוא זז מעט ואנשים עפים באוויר:אם היית מצרף תקציר, היה קל יותר להתייחס. אבל אני מניח שאתה מדבר על הדיון הישן של MMA מול אמנויות לחימה קלאסיות, ובא לטעון שגוזו שיאודה אינו אמן לחימה - למרות שאתה אישית, גם אם היית שוקל 20 ק"ג קדימה, והיית מנסה להצליב איתו ידיים, היית מוכה שוק על ירך והופך סמרטוט נגרר על המדרכה, ואפילו בהיותו זקן וצנום.
אמירה כזו, אם היא האמירה שלך, ואני מתנצל אם לא, היא אמירה של בורות ושפיטה ללא היכרות עם הנושא. גוזו שיאודה היה בין השאר מדריך הקרב מגע של משטרת טוקיו, והווי אומר שאמנות הלחימה שלו עמדה היטב במבחן המחוספס של הדברים. לא אומר שהתחום שלו הוא מתאים לזירת ספורט לחימה, כי הוא לא, אבל הוא היה מאמני הלחימה הבכירים ביותר ביפן, ולא בכדי.
ואז מגיע @nlr666, ומדבר על זה שזה לא הגון להפחית מההישגים של מוזרק מול טבע
ציטטתי אותך ואמרתי שזה לא מוריד מהערך כי היה נדמה שאתה עסוק ב'פרמקולוגיה' (אגב אחלה מילה,אימצתי) במקום בשיאים,בלי קשר לטבעי או לא (וברור לי שהרוב נעשו תחת שימוש בחומרים )ני מתקשה להאמין על מישהו אי פעם שעבר 400 סקוואט, חליפת שכבה אחת, רצועות, שרוולים או בכלל לא, ועשה זאת ללא פרמקולוגיה - גם אם בדיקות IPF הוציאו אותו צח כשלג.
הו! אנחנו מסכימים על משהוהישג טבעי ברמה גבוהה ראוי מאוד להערכה, והישג מוזרק ברמה גבוהה ראוי מאוד להערכה
נדב אני לא מסכים איתך.
אני יודע שאתה מתאמן כבר הרבה שנים ובטוח ראית לא מעט מקרים לכאן ולכאן.
לגבי פאוורליפטינג, ששם יש לי נסיון, המציאות והנתונים בשטח מראים משהו אחר לגמרי, ואני אסביר למה:
- רוב הפציעות היחסית חמורות - מוזרקים (קריעת שריר וכד׳) זה קורה עם טכניקה טובה לרוב והרבה נסיון.
- המון מתחילים טוחנים חזרות בטכניקה מזוויעה ולא נפצעים, הרבה מתאמנים בינוניים / מתקדמים עובדים בעצימות מאד גבוהה (ע״ע טקסס ודומיה) ונשארים בריאים
- מוזרקים / מתאמנים ״עלית״ מתאמנים בדר״כ בעצימות מאד נמוכה, ומגיעים לRM/RPE10 כמעט אך ורק בתחרות.
- רוב המוזרקים יריצו הכנה של 12-16 שבועות ורק בסופה יעבדו כבד
- רוב המתחילים / בינוניים / מתקדמים לא הולכים ע״ב קבוע לפיזיו / כירו / עיסוי / ושאר טכניקות התאוששות - כי הם פשוט לא צריכים את זה. מוזרקים כן.
אתה לא ״עוד אחד מהפורום״ אבל אני מרגיש שרוב החבר׳ה כאן חיים בסרט שאם אתה מוזרק אתה תעמוד בכל נפח וכל תכנית, מסווגים תוכניות ל״מוזרקים בלבד״. קח תכנית כמו סמולוב המלאה, קשה לי לראות מוזרק חזק מבצע אותה כמו שהיא בלי להפצע / למות בדרך.
בעזהי"ת
אם היית מצרף תקציר, היה קל יותר להתייחס. אבל אני מניח שאתה מדבר על הדיון הישן של MMA מול אמנויות לחימה קלאסיות, ובא לטעון שגוזו שיאודה אינו אמן לחימה - למרות שאתה אישית, גם אם היית שוקל 20 ק"ג קדימה, והיית מנסה להצליב איתו ידיים, היית מוכה שוק על ירך והופך סמרטוט נגרר על המדרכה, ואפילו בהיותו זקן וצנום.
אמירה כזו, אם היא האמירה שלך, ואני מתנצל אם לא, היא אמירה של בורות ושפיטה ללא היכרות עם הנושא. גוזו שיאודה היה בין השאר מדריך הקרב מגע של משטרת טוקיו, והווי אומר שאמנות הלחימה שלו עמדה היטב במבחן המחוספס של הדברים. לא אומר שהתחום שלו הוא מתאים לזירת ספורט לחימה, כי הוא לא, אבל הוא היה מאמני הלחימה הבכירים ביותר ביפן, ולא בכדי.
האמירה היא קשה יותר. שקיים שם מרכיב של אחיזת עיניים. ואין לי דרך אחרת להבין את הסרטון הבא, בו הוא זז מעט ואנשים עפים באוויר:
מה שג׳ו רוגן והבחור השני מסבירים זה שהרבה מהאומנויות לחימה האלו עומדים מאחוריהן אנשים שהם לא באמת לוחמים, שלא באמת לחמי בתוך זירה ולא הוכיחו את האומנות לחימה שלהם כיעילה.
ושיש סרטון של בחור כזה שמתמודד מול מאסטר קראטה ומדמם, ומופתע ולא יודע מה לעשות.
עוד מדובר שם על העניין שלהבדיל מהאומנויות הללו בBJj למשל אין ׳מאסטר׳ שכולם סוגדים לו וזה כמו ׳כת׳ אלא המדריך הוא חבר ועדיין מקבל כבוד על מה שהוא עשה.
אני חושב שהם העלו נקודה נכונה, אני אמנם לא חוויתי שום אומנות לחימה חוץ מג׳ודו בגיל צעיר יחסית ( אבל היי מקום 2 בארץ ).
אבל אני באמת לא רואה איך אומנויות לחימה כאלו יכולות לעזור לך במצב של חיים או מוות, בלי חוקים, נטו הגנה עצמית.
אני לא מדבר על האפקט המנטלי, על התזוזות והדברים האלו שיכולים להיות יעילים אני מדבר נטו על הגנה עצמית.
אני בטוח שכל אחד מהחבר׳ה שהעלת לא יוכל להגן על עצמו מול לוחם bjj מקצועי למשל או אפילו סתם מישהו שמתאגרף קצת ויש לו קצת טכניקה אבל עדיין גדול וחזק בהרבה מהמאסטרים בסרטונים.
איך אפשר להתקדם בכוח בצורה הזאת?עובד בעצימות מאוד נמוכה בדר״כ מתחת ל60% רוב השנה
ברור לך שזה לא באמת נכון, נכון?לגבי כל ספורט, אם אתה עני ולא תקבל תמיכה (ממשלה, קבוצה, ספונסר וכו׳) תשאר עני ולא תצליח בספורט. הרבה צעירים עניים הצליחו רק כי גילו אותם.