אחר שמירת אוויר בבטן בעת ביצוע תרגילי בטן?

סתםמשתמש

משתמש מתחיל
20
3
נק' מוניטין:
3
20
3
שאלה לגבי תרגילי בטן:
1.יש לבצע אותם ע"י נשימה לפני התרגיל, וכיווץ הבטן, ונשיפה לאחר ביצוע התרגיל(כלומר לאחר שעלינו עלייה שלמה וירדנו אז ננשוף)?

או

2. נשימה לפני ביצוע התרגיל, וכיווץ הבטן, ונשיפה בעת ביצוע המאמץ(העלייה)?

כלומר השאלה שלי האם יש צורך לשמור על האוויר בעת ביצוע החזרה או שכבר בשלב המאמץ אמורים לנשוף ולהוציא את האוויר.

@Daniel Barack @kotzer
@White Walker
@shahar18
@hanan
@.eliko b.e

• פותח/ת השרשור
שאלה לגבי תרגילי בטן:
1.יש לבצע אותם ע"י נשימה לפני התרגיל, וכיווץ הבטן, ונשיפה לאחר ביצוע התרגיל(כלומר לאחר שעלינו עלייה שלמה וירדנו אז ננשוף)?

או

2. נשימה לפני ביצוע התרגיל, וכיווץ הבטן, ונשיפה בעת ביצוע המאמץ(העלייה)?

כלומר השאלה שלי האם יש צורך לשמור על האוויר בעת ביצוע החזרה או שכבר בשלב המאמץ אמורים לנשוף ולהוציא את האוויר.

@Daniel Barack @kotzer
@White Walker
@shahar18
@hanan
@.eliko b.e
אם העומס מספיק גדול, אני חושב שלא אפשרי (גם אם תרצה) לעשות בלי ולסלווה. אם אתה מצליח לעשות בלי ולסלווה, כנראה שבמילא העומס נמוך מאוד אז זה לא קריטי.

• פותח/ת השרשור
אם העומס מספיק גדול, אני חושב שלא אפשרי (גם אם תרצה) לעשות בלי ולסלווה. אם אתה מצליח לעשות בלי ולסלווה, כנראה שבמילא העומס נמוך מאוד אז זה לא קריטי.

תודה רבה על המענה 😃

כן אני מדבר פה על תרגילי בטן עם עומס נמוך.
האם זה יותר טוב לשמור את האוויר בבטן ולבצע את התרגיל או עדיף בעת המאמץ לנשוף.

פשוט קראתי שיש 2 דעות.

דעה 1: שאומרת שעדיף לשמור את האוויר בבטן אומרים.

- כמו בסקוואט ודדליפט כך גם בטן לכן יש לשמור על האוויר בבטן ולבצע את החזרה עם האוויר שמור בבטן ורק לאחריה לנשאוף.

דעה 2: אומרת עדיף בעת ביצוע העלייה לנשוף.

- זה מגביר את לחץ הדם(אם אתה שומר אוויר לכן עדיף לנשוף בעת הביצוע) (מכיוון שאינך נושם או נושף(חמצן))
זה תרגילי בטן, חוץ מגלגל בטן אני מתקשה לחשוב על תרגיל שזה באמת יהיה קריטי.

השאלה שלי אם זה עוזר בכלל במשהוא
השמירה של האוויר בבטן וביצוע התרגיל.

אני בעיקרון תמיד הייתי רגיל לנשוף בעת המאמץ.
אני לא שואל אם זה קריטי לשמור את האוויר.
אני שואל אם זה עוזר בכלל במשהוא.
אם זה לא עוזר אני יוותר על זה וימשיך כרגיל.

*ונראלי בהנפות רגלים במתח(עם או בלי משקל) זה יכול להיות קריטי וכן בגלגל בטן כמו שאמרת

בשורה התחתונה השאלה שלי היא כזאת שאתם מתאמנים על שריר הבטן מה אתם עושים:

1. שומרים את האוויר בבטן ונושפים רק לאחר סיום התרגיל.
2. נושפים את האוויר בעת המאמץ(העלייה)

אשמח תשובה מהמנהלים של הפורומים(אלו שתגייתי כי עליהם אני סומך וככה אני יעשה כמו שיגידו לי)

בתודה מראש 😃

נערך לאחרונה:
אני בתרגילי בטן נושף בזמן המאמץ, כי זה מאלץ אותי לכווץ יותר את הבטן
בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט שומר את האוויר בבטן לכל אורך התנועה, אבל בבטן נושף במהלך הכיווץ

• פותח/ת השרשור
אני בתרגילי בטן נושף בזמן המאמץ, כי זה מאלץ אותי לכווץ יותר את הבטן
בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט שומר את האוויר בבטן לכל אורך התנועה, אבל בבטן נושף במהלך הכיווץ

תודה רבה זה התשובה שרציתי לשמוע 😃

אשמח גם אם תוכל להסביר לי למה בסקוואט ודדליפט אנחנו שומרים את האוויר בבטן ובתרגילי בטן נושפים?

וממש תודה על המענה 😃

תודה רבה זה התשובה שרציתי לשמוע 😃

אשמח גם אם תוכל להסביר לי למה בסקוואט ודדליפט אנחנו שומרים את האוויר בבטן ובתרגילי בטן נושפים?

וממש תודה על המענה 😃
בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט אתה מנסה לשמור על לחץ תוך בטני כדי להחזיק את הכל במקום, וכדי לעשות את זה אתה צריך להפעיל לחץ שווה מכל צדדי הגוף, אתה לא מחפש להפעיל שריר מסויים יותר כמו בתרגיל ספציפי לבטן

• פותח/ת השרשור
בתרגילים כמו סקוואט ודדליפט אתה מנסה לשמור על לחץ תוך בטני כדי להחזיק את הכל במקום, וכדי לעשות את זה אתה צריך להפעיל לחץ שווה מכל צדדי הגוף, אתה לא מחפש להפעיל שריר מסויים יותר כמו בתרגיל ספציפי לבטן

מעולה תודה רבה.

עניתם לי על הכל ממש תודה 😃

נשיפה (הוצאת אוויר) לכל אורך שלב המאמץ (השלב הקונצנטרי בתנועה) מקלה על תחושת המאמץ הסובייקטיבית שלך, כלומר סביר להניח שתרגיש שאתה יכול לעשות בצורה הזאת יותר חזרות באותו תרגיל. כששומרים אוויר בפנים, עושים זאת בעיקר כדי לשמור על מרכז הגוף יציב ולמנוע ממנו תנועות מיותרות. בתרגילי בטן דינמיים אתה בכל מקרה רוצה ליצור תנועה במרכז הגוף, אז כן כדאי לנשוף במאמץ. בנוסף, ריקון "הבטן" מהאוויר מאפשרת כיווץ חזק יותר בבטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית