הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Death of the Conventional Squat?

נכנסתי מזמן. ראיתי לא מעט כתבות כאלה של הליצן, והיו על זה דיונים בפורום של ריפ גם.

קראתי דברים שלו ושמעתי אותו מתראיין. אחד הדברים שמאוד בולטים הוא שהוא מאוד מאוד מאוד מדגיש את הפן הבטיחותי בעבודה שלו. אני יכול גם להבין אותו. מביאים לו אתלטים על חוזים של מיליונים כדי שהוא ישפר להם את הביצועים. הדבר האחרון שהוא רוצה לעשות זה להחזיר אותם פצועים. פציעה על המגרש זה חלק מהמשחק, אבל פציעה באימונים זה big no no. אם הוא יכול לקבל 90% מהתפוקה (או לדעתו אפילו יותר) בעבודה עם משקלים הרבה הרבה יותר נמוכים, הוא מקטין את הסיכוי לפציעה ומבחינתו זה רווח אדיר.
אין לי את הנתונים לשפוט אם הוא צודק או לא, אבל זה חלק מההיגיון שלו. יש גם את הקטע של לא לאפשר לגב להיות הגורם המגביל בסקוואט. אבל ההיגיון הזה עקום לדעתי.

כמו שדפרנקו לא מביא למתאמנים שלו פאוורקלין, גם טכניקה מסובכת יחסית וגם סיכוי לפציעה (לטענתו)
במקום הוא משלב דברים אחרים לכוח מתפרץ, אימונים דינאמיים וקפיצות לקופסא
אבל הוא כן מביא סקווט,דדליפט,בנצ',פרס,מתח...

אין מנוס מסקווט כבד

• פותח/ת השרשור
משה, אתה ממליץ על התרגיל?
מה המילה שלי בדיוק שווה? אני לא עשיתי סקוואט כבר חצי שנה לערך וגם לא מתכוון לעשות בזמן הקרוב, את האמת אפשר לספור כמה שבועות מאז שהייתי בחדר כושר בפעם האחרונה 🤡

לי נראה שלאנ'גים ו one legged squats ישאירו אותך חלש וקטן, עם הרגשה של "אני תפוס, כנראה זה טוב".

אני הכי מתחבר למילה של משה כאן שאמר שהמילה שלו לא שווה (נו אופנס) כי לטעמי אין כאן אף אחד עם מילה "שווה" בהקשר הזה. כולנו עושים, מי יותר ומי פחות, את 'המקובל' בתחום כיום. ויעשו את מה שיהיה מקובל בתחום מחר.

לי נראה שלאנ'גים ו one legged squats ישאירו אותך חלש וקטן, עם הרגשה של "אני תפוס, כנראה זה טוב".

לי לא מובן מה הייתה ההפתעה שהאתלטים שלו יכולים לעשות יותר משקל על רגל אחת ?
ובכלל הקטע העיקרי של המשקל הכבד זה העומס ששמים את מערכת העצבים , לשים מסה על הרגליים הוא יכול גם אם לג פרס ושאר המכונות .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית